![]() |
![]() |
#2151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4243
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() teyo çermikte
teyyo pehlivan kahvede oturmuş maceralarını anlatıtormuş.Varra düneyin sabah çermige gettim bir güzel yıkanirdim.bir ara havale geldi dedim az soyuhluğa çıkim bir hava alim.Az sora bir bahtım bir bağırti bir cıvılti diyillerki Teyo yetiş çermikte it balıği var.Hemen içeri girdim bir bahtımki ne görim çermigin içinde bir it balıği gatmış milleti öüne herkes havarınan bir yana gaçir.Bir herslendim sorma getsin.Dedim ben şimdi sene gösterirem ermeni döli seni.Suya atladığım gibi it balığının peşine düştüm.Urus tohumi nasi gaçir bir görsez.Neyse o gaçti ben govaladım, o gaçti ben govaladım bir bahtımki ceberitarık boğazından çığmışam.Balığın anlına kaligiminen iki tene vurdum geberdi.O ara bahtım cep tilifonum çaldi.Arıyan bizim Ceyar'mış.Dedi teyo gendin çoh özlettin epeydir görüşemirıh.Bah SUELIN yengen sene hıngel yapmış tez bize yemege gelesen.Neyse atladım taksiye on degge sora emerikada ceyarın evindeyem SUELIN yencede bir hıngel yapmış sorma hele gedayıf dolması nefis olmuşdi.O ara yine cep tilifonum çalmasın mi bahtım bizim Hasangalasından arirlar.Dedim ola ne oldi.Dedilerki teyo tez yetiş galanın üstünde bir urus uçaği var gelir gidir galayi bumbalir.Belediye otobosuna atladığım gibi on degge sora galaya vardım.Bahtım urus piloti kara gözlükli malakan bir pilot elini uçağın camından çıhartmiş ağzında cigara dali galayi bombalir gidir gelir bombalir.Yerden bir gaya aldım salladım salladım pilotun gözünün tumbuna savurdum.Alnını tasına gayayi yedıği gibi uçaği düşti.Dedim ula benim emerikada olmami fırsat bilip galayi bombalamak neymiş gördizmi urus dölleri sizi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() mikerem
erzrumlunun biri bursada bi kahveenye girmiş ve sağdakilerin anasini soldakılerın bacısını mikim demiş hiç kimsenin sesi çıkmayınca o mahallenın ağası olmuş bursalının biride bunu görüp erzurmuda yapmaya kara vermiş ve ezuruma gidip mahallebaşında bi tane kahveye grip sağdakıler derdemez hereks keles lerı sılahları cıkarır durun demıs sağdakıler anamı soldakıler bacımı miksin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bizde inelim
erzurumun amburda kelimesi meşhurdur birgün iki asker erzurum genelevine gitmek için otobüse binerler iki erzurumlu durakta inecek mavine derlerki gardaş amburda biz inağ askerler kalkar am burdaysa bizde inelim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() fatih
bir gün teyro pehlivanın yanına bir köylü gelir ve selamın eleyküm der ! ve derki yav teyro ağa gecende bir tana yemek aldım dükkan dan içinden çorap çıktı bunun üzerine teyro derki _ ola oğlim hoç tağım elbise cıkacak degildi ya sen şimdi koş bi tene daha yemek al corabin eşinide bulip bi güzel geyesen köylü vişşşşşşş der |
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al horoz
Erzurum daki köylerde seyyar satıcılık yapanlara çerçi derler. Günün birinde çerçicinin yolu bir köye düşer.Sepetinde kızılcık satmaktadır.çobanın karısı kocasının çok sevdiği kızılcık almak ister fakat para yok nasıl etsede akşam kocasına kızılcık yedirse karakara düşünmeğe başlar.aklına bir fikir gelir garibin doğruca çerçicinin yanına gider.iki kilo kızılcık kaç para 5 milyon der.peki benim bir horozum var kaç kilo verirsin getir görelim horoz dışarda gösterir. kadın önden adam arkadan horozu yakalamağa çalışırken horoz doğruca kümese girer kadın kafasını kümese sokar hayvanı çıkarmak için poposu dışarda kalır çerçici fırsat bu fırsat kadına arkadan yüklenir. işi bittikten sonra horozu yakalar iki kilo kızılcığı eve getirir. akşama eve gelen koca hayırdır hhanım nerden çıktı bu kızılcık heç herif al horozu verdim iki kilo kızılcık aldım çerçiciden ne diye bağırır adam ulan karı desene çerçici seni *ikmiş yok herif başım kümeste olmasaydı biraz zor *ikerdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() pala bıyık
Erzurumlunun biri istanbula gelmiş. Taksim civarında gezerken karşdan gelen bir istanbul beyfendisine çarpışmış. istanbullu önüne baksana lan dangalak demiş ve yürümüş gitmiş. Erzurumlu dangalağın ne manaya geldiğini bilmediğinden hemen koşarak istanbuluyu yakalamış. Sen bana kötü söz demişsen sölyle dangalak ne demek yoksa furirim seni demiş.İstanbullu bakmış adam iri yarı pala bıyıklı Bir vursa kesin ortadan ikiye ayırır.Hemen kıvırmış dangalak Pala bıyık demek kardeşim öyle kötü bir manaya gelmiyor demiş. Erzurumlu öylemidir kardaş bende kötü bir şey sandım bende ki bıyıkta bir şey abimdekini bir görsen vallah benden daha dangalak demiş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() RAHMİ
Erzurumun ücra köylerinde sağlık ocağında çalışan doktora, çok çocuktan müzdarip bir kadın dert yanmaktadır,"doktor bey kocamla ne yattımsa cocuk oluyor" Doktorda kadına doğum kontrol hapını yatmadan önce RAHMİNİN ağzına yerleştirmesini söyleyerek kadını gönderir. Aylar sonra aynı kadın karnı şiş bir vaziyette gelir. Doktora"verdiğiniz şey işe yaramadı yine hamile kaldım, yatmadan önce hapı RAHMİ'nin ağzına koyuyorum RAHMİ'nin ağzı köpürüyor ama yine çocuk oluyor"(Kadının kocasının ismi RAHMİ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İPEK KUŞAGA,İPEK DÖŞEK
Amca bu iş daha önce yapmış yaşlandığı için erzuruma dönmüş.Gün gelmiş iyice yaşlanınca ölmeden önce dünya gözüyle bir istanbulu göreyim demiş.Binmiş otobüse Topkapıda inmiş.Yolda yürürken yeni entel biriyle karşılaşmış tabi bunlar birbirlerini görünce hemen tanırlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her yer aynı
Adamın biri Erzurum`dan köye giderken bir şişe rakı alır köye gider. Köyde yaşlı anası sorar ola oğul bu nedir? -Ana bu romatizma ilacıdı, sakın elleme der. Aradan bir zaman geçer anasının ayakları ağrımaya başlar aklına gelir oğlunun şehirden getirdiği ilaca bakar ve alır rakıyı bir yudum iki yudum derken bayağı içer.Tandır başına gider eleği alır başlar un elemeye o sırada oğlu gelir bakarki anası unu yerlere rastgele elemektedir. -Ana neydirsen unu dışarıya elirsen önündeki tekneye elesene.. -Ola oğul anan için her taraf tekne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() garnın ağırır
erzurumlu bi kadın birgün hamur yapıp ekmek pişirirken köpeğin biri başlamış hamuru yemeye kadın köpeğe hoşt hoşt demiş köpekte hırlayıp üzerine koşunca kadın köpeğe demiş ki ağabegi hoşt moşt dediysağda hamur eşki garnın ağırır diye dedığ |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|