![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neyin Rağmına
zaman, rağmına işler hesabın üç sene nedir ki, ne çabuk geçer bilirim yaşadım nice üç seneler bakın yaşadım, hesabını sensiz yapabilirim zaman, rağmına işler planın bedelini kim öder yapılanın tüm oklar, gelin kalbime saplanın... ölmek kaç sevda eder hesaplanın... Fatih Gökler
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Niye?
/bir dokun bin âh işitme! bin dokundun, hiç duymadın ki.../ 'bir varmış bir yokmuş' niye niye Allah aşkına akışım sana belirsizliğine mi olmayana mı, yansımayana mı niye bu bakışım; aranmayana mı, bulunmayana mı bir yok gördüm resminde alışkın olmadığım bir sen gördüm izdüşümü yoktu üzerimde niye bir yok gördüm, yanık bir uzun hava hüznü 'ay dost' gördüm, turna gördüm, bozlak gördüm yol hazırlığı, hasret telaşı, benlik dalaşı bir sessizlik, bir kahır, zahir gördüm niye 'bir varmış bir yokmuş' gördüm görülmeyeni, sarılmayanı, darılmayanı dayanılmayanı gördüm hasretine yan'ılmayanı, yanmayanı, bir türlü olmayanı niye /duymanı dilerdim çıtırtıları durmadan inlerdim dinleseydin bir derman bulurdum elbet bunun için görseydin, ışığını emanet alırdım bakışlarının/ ve biliyor musun izinsiz yaptım bunları sakladım emanet bakışları sarıldım sendeki yokluğuma yokluktaki çokluğuma 'bir varmış bir yokmuş', niye biri varmış biri yokmuş diye olmayan ben oldum diye habersiz el oldun diye söylesene, niye... Fatih Gökler
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Beni Anlar!
gecenin sesine sağır olalı uzun zaman oldu! gözümüzü kapayıp uyuduğumuzda bambaşka bir zaman dilimi uyanıyor aslında ve konuşuyor onun dilinden aşıklar anlıyor /içi içine sığmayanlar zamana ve mekana mahpus olanlar dillerini ısırıp kabullenmek durumunda kalıyor o müthiş ızdırap, geceyi ve aşıkı hemdert yapıyor/ sessizliği içindeki volkanı farkedişi yıldızların tek tek göz kırparak gelişi hayran bırakan senfonisi özetle gecenin sesi ... ne kadar çok zaman oldu yaşayalı! yaşamak dediysem hayatta kalış yani yoksa kim ''yaşamış ki''! ... dilimde ve elimde bukağılar kelepçeler köstekler çengeller! /anlayan anlar beni a dostum/ bilinmezleri bildiğinde bitmiştir çoğu şey ve çok şeyin bittiği yerde neyin başladığını ancak ''yaşayan'' anlar ... ne kadar çok zaman oldu ''hayatta kalalı''! hayatta kalmak dediysem ''yaşayış'' yani yoksa kim hayatta kalmış ki! ... geceden korkmadım o benim her halime şahit o beni anlar ve o beni sever ancak! Fatih Gökler
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Zamanlar
Ne güzeldin.. Çınar ağaçlarının altında Akarsuyun kenarında Asma bahçesinde Atın terkisinde.. Ne güzeldin.. Kekik kokan yaylalarda, Yoksan, Eksikliğin hissedilirdi. Varsan, Yayla yaylaydı hani! Dünya yetmezdi sen bakarken. Doya doya, dola dola bakarken.. Unutkanlık basardı, Dünyayı unuturdum.. Ne güzeldin.. Şimdi.. Bir söğütün gölgesi Yarenlik etse de bana, Yangınımı almaz bu yaylanın suları.. Yayla, yaylaydı o zamanlar: Sen vardın.. Dünya yoktu! Fatih Gökler
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olacaktın ki...
Olacaktın ki Var olduğunun zirvesini bilecektin ki Eksikliklerin var ettiği gölgeleri görecektin ki... /Görme elbet Belki gözlerine perde inişinin sebebidir o Olması gerektiği gibi Olman gerektiği gibi! / Olacaktın ki Anlamlı bakışlarıma bir dize düşürecektin ki Bir damla'ya bir kafiye de sen olacaktın ki... Hayallerimin denizinden bir kulaçla gelecektin ki Film şeridimden bir anda iniverecektin ki Gülüş ağlayışa dönüşmeden bir kez daha gülecektin ki... Çantan kolunda, gidişin emaresi olmayacaktı ki Ah olmayacaktı ki! Veda anl****** gelmeyecekti ki o son sıcaklığın... Ve bunlar yaşadığım anlara denk düşecekti ki An'lara... Ve an dışında yaşamadığıma Senden başka yazamadığıma... ... Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oradaydım
Düşünceli biriydi geçen önümden. Senin bakışlarını çalmıştı bilmeden. Ya da sen 'kaybetmiştin' bir süredir... /Çayın buharından bir nefes çek, sonra suyundan bir yudum, gözlerin kapalıyken iç ama. Ve düşün. Düşünememekten kurtul! / Neşeli biriydi az ileride yürüyen. Yanındakiyle konuşan. Sesi gelmiyordu ama duydum sözlerini... /Kendi elinle göster, en yakındaki patikayı kendine. Salına salına yürümeleri yukarı doğru. Ve duruşları. En sade gülüşleri. Bir bakışta yok oluşları. Ve yürü. Yürüyememekten kurtul! / Kendinden emindi bana doğru gelen. 'Tam da buymuş istediğim' diyen. Yitirme endişesiyle erimeyen.. Eritmeyen.. /Aynada kendini görme, daha derin bak. Bir de benim gözlerimle.. Uzaklara dal; el mi sallıyorum, başım mı önümde? / Bir yerlerden tanıdık bu manzara. Yaşamımız, emanet sanki yaşamlarda. Birbirimizi yaşıyoruz bilmeden, hatta istemeden. Kötü mü ediyoruz? Nefes alıyoruz ve aldırıyoruz birbirimize. Fena mı yapıyoruz? /Farketmedin az önce, oradaydım yine ben: Yan masada dirseklerini dayamış duran. Az ötede dalgın oturan... Bir buhar mıydı çarpan yüzüne sadece? Başkası mıydı bakmadan konuştuğun ve de? / Oradaydım. Dedim ya sen de oradaydın! Baktım herkes bizi yaşıyor: Düşünceli, neşeli, kendinden emin... Bir yerlerden tanıdık bu manzara... Oradaydım... Gördüm... Fatih Gökler
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oysa Hakikat Neymiş!
ağzının tadı kaçmış görmek istemezmiş aynalara da küsemezmiş gerçeğin yolundayken arıyorum sanarken oysa kollarındaymış! yakınlığın korkutacağı hesapta yokmuş cesaret o son anda kayboluverirmiş sonra gelsinmiş olmayan ayrılıklar oysa gözlerindeymiş! bir keresinde bir kez denemek istemiş ne olacak ki, hepi topu birkaç vals demek istemiş, öte yandan içinden geçen raks ateşlemiş ötelemiş kurtlarla dans mıymış, demiş oysa ellerindeymiş! bu kadar mı sıcak bu kadar mı hasret bu kadar mı gülüş bu kadar mı uzak bu kadar mı biliş bu kadar mı kendine tuzak oysa güllerindeymiş bülbülün dilindeymiş Fatih Gökler
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölmek Daha İyi, Ama...
önce gözlerime doladım saçlarını, kalbime bağladım, güçsüz kalana kadar kokladım, yanımda olduğun anlarda olmadığın anların hüznünü yaşadım saçma saçma, sevinçli olduğumda sensizliğin ne kadar üzücü olacağını hesap ettim ve üzüldüm, üzüldüm basbayağı, belki sen bunu ilgisizlik sandın ama ben seninle yandım, güldüğünde hüzünlü yanın hiç gelmesin istedim, tamam belki tam gülemedim ama gülemediğim, seni hep yanımda tutamadığımdandı, hayat veren iksirler küçüldü gözlerimde, yokluğun bedelini böyle ödemektense ö l m e k d a h a i y i , AMA, daha da iyi olanı var, hatıran yalnız bırakmadığı sürece yaşamak var, yaşamak diyorum yaşamak! ! ! Fatih Gökler
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm
Ölüm... Ah güzelim Ne söyleyeyim Bilmez değilim Uzaktasın varmaz elim Her günüm öncekinden elim... Görmez değilim Ah gülüm Ölüm... Fatih Gökler
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömrü Olan Görecek
-Aziz Şehitlerimiz Hatırına- yıllardır çalkalanıp durur ülkemizin insanı düşman dediğin zaten gani gani! dış düşman, iç düşman, konseptler vesaireler! algılar bulanık, ufuk ' ' karanlık' ', sevinçler anlık /basiretsiz yöneticiye mi, vefasız insana mı/ zalime mi, mazluma mı, neye gülelim artık gülüyor zaten ' ' bir avuç' ' hain geliyor üstüne Büyük Türkiye' ' nin zanneder ki halsiz, dermansız, hareketsiz zanneder ki cansız, heyecansız, umarsız öyle bir ruh var ki bizlerde bin yıldır bin düşman izler de ancak köpeklik düşer hesabına ferasetle dikildik mi karşısına! yekvücut ol ey millet, bütün unsurlarınla! yekvücut ol; tarih yazdın, gelecek omuzlarında! yekvücut olursan eriyecek heybetinden buzullar! yekvücut olursan rahmet dileyecek bütün reziller! bunlar, titreyişidir zeminin, yürüyüşten! bunlar, müjde ve haber, ihtişamlı gelişten! yakındır gülenler ağlayacak ağlayanlar gülecek ömrü olan görecek adı gibi bilecek! Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|