![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Delî Osman Destanı
Onaltıncı asır sonlarında Bir İran seferinde Tebriz'i almıştı Özdemiroğlu Osman. Ama ne çare ki Ecel vermedi aman. Hamza Mirza emrindeki Bir İran ordusu Kuşattı Tebriz'i. Kaleyi savunan Cafer Paşa adında Kahraman bir kumandan. Kale duvarlarını uçurmak için İran'lılar koskocaman Bir lağım kazmışlardı. Kahraman Delî Osman Bu lağımı keşfetti. Bir tünel açıp Bin fedaîsi ile Girdi lağıma oradan. Yemek zamanı olduğundan İşi terketmişti lağımcılar. Geçerek yer altından Osman'la bin kahraman Geldiler ansızın Serdarın otağına. Hamza Mirza Soluna ve sağına Oturttuğu sakiler elinden İçip içip eğlenirken Düşüvermişti birden Hasmının ağına. Deli Osman hemen: 'Aşkolsun güzel Şah...' Diye nâra atarak Yalınkılıç içeri daldı. Serdar ise yalın ayak Zor kurtardı canını Ve arkasından bin gazi Paylaştılar o anda Çadırdaki malını. Delî Osman esir aldı Bir gözde saki, Bir de çengi. Tekrar kaleye döndü Aynı lağımdan. Kazanıldı böylece işte Rahatlıkla İran cengi... Alper Kürük
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deliller...
İkazındır kuluna yeni hastalık yine Buna delil kıldığın yaratığın bir kene. Yüce RAB'bim delille yönetir dünyasını, Zaman denen delille kul unutur yasını. Allah,ikazı için hayvanat delil eder İnsan,tüm marazlara hastalık deyip geçer... Veba için aracı kılmış TANRI'm fareyi, Her hastallığı için O yaratmış çareyi. Kuş Gribi yaymaya emir almış kanatlar, Ruam hastalığına biçilmiş kaftan:atlar. Şarbon hastalığına inek,sığır ve koyun... Etobur insanlara bu deliller en uygun. Kuduz hastalığının delilidir köpekler, Tüm hayvanat TANRI'dan delil olmayı bekler... Sivrisineği delil NEMRUT için hem sıtma... Korun,yaşatma onu ve kendini ısırtma! Kara sinekleriyle trahomu halkeder O hastalıkla dünya kararır,kördür gözler... Canlılar arasında bir canlı var ki hep 'TOP' Onun adı kâh virüs,genel adıysa:mikrop. Onu ince işlerde kullanıyor O EKREM İşte her türlü kanser,ince hastalık:verem... Mahkeme davacıdan yeterli delil ister KABE'ye giden bile yine delille gider... Bir de delili var ki.o da siyasal kene Musallat etttiği halk sarılır ak kefene... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demet Demet
Aşkını demet demet Satılığa çıkardın, Bir demet te bin nazla Bana sattın. Diğerlerindeki demetler Eminim ki soldu,buruştu Pörsük pörsük... Bana verdiğin demet İnan dün kadar taze Gıcır gıcır... Ama beni koyduğun gibi bulamazsın Ben çok değiştim Hâlimi gören acır. Gönlüm çöktü Sen altında kaldın... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demir Baş Hasan Destanı
Sokollu Mehmed'in amcazâdesi Mustafa Paşa Babasıydı ejderha,kasırga Serdengeçti gazilerin... 'Paşa Baba' derlerdi adına. Cenk isteyen yiğitlerin Tercüman olurdu muradına. Nice kaleler fethedildi nice... Yüksek bir kaya üstünde 'Filek Kalesi' Sanki kartal yuvası. Ne top ile yıkılır Ne süngüyle alınır. Ama Paşa Babanın akbabası 'Demir Baş Hasan' Aldı yanına kendine benzer Gözü pek kırk pehlivan Yola çıktı Budin'den Gidecekleri yer Filek, Kaleyi almaktı hepsinin Gönüllerindeki tek dilek. Çıktılar üstüne bir kayanın Bağladılar üç-dört merdiveni İplerle,kuşaklarla, İçlerinden Hasan seslendi: 'Dayanın,yiğitler dayanın...' Uzatldı bir mangal deliğine. En önde Demir Baş Hasan Sarıldı merdivene Sanki olmuştu kükreyen arslan. Geçebilirdi delikten ancak bir insan Ama engel oluyordu Dışarı uzanan topun namlusu, Hasan'ın yoktu korkusu, Bir an tereddüt etmeden Deliğin iki kenarına Geçirdi pençelerini, Sonra sığınıp Allah'ına Dayadı namluya göğsünü Onun asla korkutmadı Kayalık uçurumlar gözünü. Kollarını geriverince Bir ses çıktı ince ince Top geriye fırladı Allah'tan ki birşey olmadı Hasan'ın hiçbir azasına. Namlu geldi dayandı Duvarın iç hizasına Hasan bunu görünce Birden düştü sevince Ve başını dayadı namluya. Gülle olmuştu başı... Top gülleyi atar ama Gülle topu atıverdi bu seferlik... Kale dalmıştı uykuya Girdi,atladı delikten Arkasından yalın kılınç Kırk gazi yoldaşı. Demirdi Hasan'ın başı Göğsü ise çelikten. Artık yaklaşan dakikalar Kaledekiler için sondu. Bu kartal yuvasına Bizim gazi akbabalar Çok kısa zaman içinde Demirbaş ile kondu... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demokrasi Adına...
Bir kişiyle düzelmez yurdumun pis işleri, Çıkar gruplarının egemen oluşları. Seçim adı altında bu gidiş-gelişleri Yıllar sürdü, sürecek,bitmez var oluşları. Hani,demokraside çoğunluk yönetirdi? Öyle bir sistem bulduk kendisini bitirdi, Yönetime dâima azınlıklar getirdi, Şehir kendi yarattı bu tümör varoşları. Orta yerde duruyor fırından çıkmış börek Bu böreğin çoğunu sıcakken yemek gerek, Çok parçaya bölersen soğutursun bilerek, Sal ortaya,kartalın parçalasın kuşları... Dünyanın düzeni bu:herkes birbirini yer, Büyük küçüğü yutar,küçük,didik didikler, Para ile kudreti elde etmişse eğer Düzleri yokuş eder, düz eder yokuşları... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Suyu
Denizin bir ucunda sen Bir ucunda ben... Beni anmak istersen Hayâle dalma boş yere. Bir kere Bir avuç su al denizden Tadına bak yeter. Tuzlu değil mi? İşte göz yaşlarım Denize karışmış olacak Ki tuzluluğu ondandır. Hasret,insana Denizin tuzlu olduğunu öğretir. İnan bana Ayrılık olmadan önce Bilemezdim denizin tadını Göz yaşının durup dururen sebepsiz aktığını Kaç zamandır... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Ve İnsanlar
Sorarım sana ey deniz Bu maviliğin derinliğinde Gizlediğin neler var? Altında bilinmez neler döner? Üstünde sefere çıkan gemiler Seferden döner. Sana değil rengine âşık herkes. Aldanma insanlara Çünkü nankördür bazı insanlar. Çölde kalınca biraz Su...su...diye seraba can atar Getirir ummana koyarlar Gözleri bir noktaya dikilr Bakar ufuklara hareketsiz Toprak hülyasına dalar. Doyurmaz gözünü Ne hava ne de su, Onun ancak Aç gözünü doyurur toprak Başlarken son uykusu... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Ve Kadın
Kadın,denize benzer Deniz,kadına, Doyulmaz ikisinin de tadına. Bir serinliktir insanı çeker Deniz kucağına Kadın bağrına. Güzeldir deniz,kadın gibi Doludur kadın,deniz gibi Pırıl pırıl parlar suları berrak Yine de görünmez dibi. Kadın,denize benzer Deniz,kadına Bir serinlik insanı kendine çeker O serinlikle aldanır gönül Oynanır artk oyunlar; Deniz,sularıyla boğar Kadınsa cilvesiyle perişan eder... Alper Kürük
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Depresyon
Dünyayı sırtında benim taşıyan Bıraksam boşluğa yuvarlanacak, Düşünür dururum ben zaman zaman Bensiz hayat hâli nasıl olacak? Zannederler kendim için yaşarım Bilmezler ki bense ne hâllerdeyim, Dalar dalar da kendimi aşarım Bir an neşe arkası kederdeyim... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dert Üstüne
Uzaktan geliyorum uzaktan Adına gurbet diyorlar, Bence gurbet ha var,ha yok Yok ki yoluma bakan. Biri burda biri şurda âşılar Acıya hasret diyorlar, Bence hasret ha var,ha yok Yok ki bana yâr. Hep dert çeken canlıya Amma dertli...diyorlar, Bende dert bende dert çok Dertli olan anlaya... Yine de şükür Tanrı'ya... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|