![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.GECE GÖZLERiN
Ben geceyle, siyah gözde tanıştım Her ne kadar, kirpiklerle örtsen de. Bir görüp, bir kaybetmeye alıştım Gizle, gizle gözlerini; ört, sen de! Ben sevgiyi gözlerinden öğrendim Biz, göz göze konuştuk, her fırsatta. Sahte, yaban bakışlardan iğrendim Yalnız sen kal, her kim varsa, sil, at ta! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.GECEDEN AYDINLıĞA
Geceden aydınlığa mutluluğa hasretle Sahilde yalınayak yavaşça yürüyorum Tevhit sancılarıyla boğuşurken kesretle Maziyi itinayla toplayıp dürüyorum Müezzinin sesiyle kıvranırken acından Titrek ışıklı en son mumu söndürüyorum Ruhuma yayılırken kızıl ışık sacından Soyunuyor gökyüzü yok oluyor yıldızlar Bir kral nasıl düşer ayrılırsa tacından Her adımda tarumar yaslı yüreğim sızlar Bütün kıyı boyunca ıslak kumlarda yaşlar Yosun gözlü kayalar benim kadar yalnızlar Can alan falezlerde ölüm korkusu başlar Dalgalanan lacivert canavarda bir ara Işıldayan gözlerle belirir çatık kaşlar Bembeyaz sayfalardan yol gösterirken kara İki yana açılır fısıltıyla avuçlar İçleri yüze hasret içlerinde bin yara Pişmanlıkla dökülür dudaklardan tüm suçlar Yanaklardan süzülür iner cümle günahlar İrade şahlanarak şeytani nefsi suçlar Zulmetin yavrusudur pırıl pırıl sabahlar Yıkanır tüm azalar başlar secdeye konur Ancak böyle arınır gerçekleşir salahlar Seccadeler sessizce alınlara dokunur Ateşe su serpilir yanan beden serinler Sekiz cennet halısı ibadetle dokunur Cehennemi azapta yanarken melun inler Gider on dokuz melek görünür huri gılman Tıklım tıklım dolarken safilindeki inler O nurlu yolda şevkle yazılır kutlu roman Sayfa sayfa açılır her sabah yeni güne Hakka kul olabilen en şerefli kahraman Sırat-ı Müstakimle erer makama üne Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GECEYDİ GÖZLERiN
Geceydi gözlerin; gece ki, sessiz... Gecenin özünde biz bizi bulduk. Huzurdu gözlerin, dünya nefessiz... Bir biz yaşıyorduk, biz de kaybolduk. Geceyi tanıdım, ben o gözlerde Aydınlık, siyahtı; siyah, gözlerin. Ben siyahı sevdim, siyah közlerde Kordu, yakıyordu; bir ‘Aaah! ’ gözlerin. Göz göze konuştuk biz her fırsatta Bakışlar mıknatıs ve sana mahsus. Bırak sözcükleri, sesleri at da O Nur’un aşkıyla gülümse ve sus! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GEÇ DE GÖREYiM
Sesleri kim yarattı? Gönülleri, kim? .. Sevgiyi, duygularımı? .. Başımı döndüren, kim? Yüreğimi dolduran? .. Sonra, yalnız Seni sevmek... Kimseyi değil... Hataya düşmemek... Bir de sevdaya... Nasıl olacak? Müziği geçmek Notaları, ezgileri, sesleri Sevgiyi geçmek? Unutmak anıları Geleceğe bakmamak? ... Akmak kabirlere... Toprağa bakmak... Bir de Yasak, günah, azap, sorular... Nasıl unutulur, yaşanan yıllar? Nasıl aşılacak şimdi, engeller? Dünyan gelir önüme Dünyan engeller! .. Sonra çengeller, Ardarda çengeller... İlmekler, tuzaklar sonra... Uzaklar, ufuklar... Duygular, duygular, ille duygular! .. Ve gözler çakılmış, zonklar beyinde Vurur akla, ruha! .. Belki delilik, melânkoli ya da... İnsan, ruh, duygu... Ayrı olur mu! ? .. Nasıl dayanılır, ayrılıklara! ? .. Yenik düşülmez mi, düşüncelere? Ve *******in korkunç büyüsü... Büyür, karanlıkta aşkın gözleri! .. Gözler kapansa da hâlâ bakışlar... Çakılı beyne, ruha! .. Duygular koşmada! .. Çılgınca yarış! .. Sonra karış karış Daha yakın insan, toprağa Yokluğa, ölüme, nihayetinde... Sonsuzluğa tohum olup, ekil! .. Karış Karış toprağa! .. Biçil Haşrde! .. Haşrolmak, kahrolmak, kahrolmak! ... Veya bir umut, kurtuluştan yana... Meğer, insan uyana! .. Yoksa yana, yana! .. Ateş, cehennem! .. Bir zehir zemberek rüya! Dünya Kıırış kıyamet yarış! .. Yaklaş yaradana! Alış toprağa! Veya yanmaya! .. Her şeye alış! ... Çalış, kurtulmaya! .. Alış, zorlanmaya! ... Yaya geliniyor Onurla yaşanır, yaya! .. Alışma, dünyaya! .. Geç de göreyim! ... Geç de göreyim! ... Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GEÇEBİLiRSEN
Gönülle gidilir Allah yolunda Kalbinin üstünde yürüyeceksin! .. Bir bilsen neler var, yolun sonunda! .. Kalırsan, toprakta çürüyeceksin. Ayak, taş arası gönül ezilir Acıdan, mutluluk çıkaracaksın! Kalbin sızladıkça izler seçilir Durmadan, tevhidi haykıracaksın! .. Tevhit kılıç, iman kalkan, kolunda Yaşı, göz içinde gizleyeceksin! Paramparça olsan Allah yolunda Resul’ün yolunu izleyeceksin! .. Çılgınlıktan öte aşkla severek Sevgiyi, sevgiyle dokuyacaksın! Azrail gelmeden önce ölerek Ölümlere meydan okuyacaksın! .. Kalbin çatlasa da: “Ah! .. Vah! ..” demeden “Allah! ..” diyeceksin, gülümseyerek! Bir kulun adını söyleyemeden Kabre gireceksin, ödül diyerek! .. Aşkla yanıp, aklı aldırıyorken Kezzap içeceksin, sular yerine Özlemle kıvranıp, çıldırıyorken Asit basacaksın, yanık derine! .. O Nur’lu yol, Hak yol, aldanmaz seçen! Kezzap, Kevser olur, içebilirsen! .. Has kul olacaksın, Sırat’ı geçen Allah için kuldan geçebilirsen! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GeL
Gel, ayrılığı yaşayalım seninle! Bir ömür boyu; acılı, buruk… Hep böyle sevelim, birbirimizi. Gel, ayrılığı yaşayalım seninle! Anılarımızla yetinelim Deliler gibi özleyelim, birbirimizi. Gel, ayrılığı yaşayalım seninle! Sokaklarda, ölene kadar arayalım Hiç bulamayalım, birbirimizi. Gel, ayrılığı yaşayalım seninle! Hayaller kuralım, kavuşmaya dair Uyuyana kadar düşünelim birbirimizi. Gel, ayrılığı yaşayalım el ele! Bir masalı canlandıralım Öldürelim istersen, birbirimizi. Gel, ayrılığı yaşayalım, ölelim! Ayrı ayrı yerlere gömsünler bizi Fakat hiç unutmayalım birbirimizi. Gel, ayrılık bitsin! Yeniden canlanınca Kemiklerimiz kırılırcasına sarılalım Sonsuza kadar sevelim, birbirimizi. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GeL ARTIK
Gel artık, hasret kaldım! Geleceksen gel artık! .. İçimde rehin kaldım Şu borcunu sil artık! Karanlıktan karanlık! .. Zevk ve neşe bir anlık... Kaçmak mı kahramanlık? Doğrusunu bil artık! Kalbindeki pordur, por! .. Bende; yanan kordur, kor! .. Aaaaah! .. Ayrılık zordur, zor! .. Santimetre, mil artık! .. Hayattı, seni sevmek! .. Emek üstüne, emek... Değersizse bu yürek Dilim dilim dil artık! .. Kurumuşsa yüreğin Hiç yoksa geleceğin Taaaaa Kıyamet'e değin Onur, sana el artık! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GELMEDiN SEVGİLİ
………………..Nasıl anlatayım, nasıl anlarsın? …………………………Belki; öldüğümde beni anlarsın! .. Aşkı yaza yaza bitiremedim Gülmedin bir kere, gülmedin gitti! .. Bir seni geriye getiremedim Nasıl sevdiğimi bilmedin gitti! .. Kaydın ellerimden yılan misali Yüreğim perişan, talan misali! .. Onca inadını yalan misali Silmedin sevgili, silmedin gitti! .. Onur’da yaktığın ateş söner mi? Yıllanmış acılar, bir gün diner mi? Yayından çıkan ok, geri döner mi? Gelmedin sevgili, gelmedin gitti! .. Nasıl anlatayım, nasıl anlarsın? Belki; öldüğümde beni anlarsın! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GELMEMECESİNE GiT
Son defa bakıyorum, son defa, gözlerine! Haydi, bir daha geri gelmemecesine git! .. Hayaller takıyorum, gecenin yüzlerine Neler kalıyor geri, bilmemecesine git! .. Sessizce akıyorum, kapanıp dizlerine… Kan dolan gözlerimi silmemecesine git! .. Anılar çakıyorum, karanlık izlerine... Hatıra kalsın yeri, silmemecesine git! .. Onurla çakıyorum, dağına, düzlerine! Gardını al, ciğeri bölmemecesine git! .. Bir ömrü yakıyorum, şiirsi gözlerine! Kurup paratoneri, ölmemecesine git! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.GELMEZSEN GELMe
Ben Duygusuz değilim canım Anlayamazsın. İçin için yanarım Deli deli severken Hissedemezsin. Sessizce ararım Gizlice sararım Yüreğimin tüm kollarıyla İçimde yaşarım aşkı İliklerimde Bütün hücrelerimde duyarım Susarım. Çılgınca merak ederken Beynime sorarım gizlice Duyamazsın.Sabırsızca beklerken “Telâş için henüz çok erken.” derim Dağlanır derim Sabrederim. Kaç kez öldüm öldüm… Dirildim Sen giderken. Ben duygusuz değilim canım Bakma Sen sezemezsin Başka. Sevgimi duyamazsın Taş basarım bağrıma Ses verme Çağırma! Bağırsam duyamazsın Çağırsam gelemezsin Sen bana uyamazsın Nasıl özlemişim Ne kadar sevişim Bilemezsin. Yerime başkasını koyamazsın Bu aşkı silemezsin. Ben duygusuz değilim canım Aldırma! İstersen hiç gelme Yüzüme bakma Nasıl özlemişim Ne kadar sevmişim Hiç bilme! Seni özlemenin hazzını Sessizce sevmenin mutluluğunu yaşıyorum Ve sabahlara kadar yazıyorum Mısra mısra Aşkımı çağlara taşıyorum. Dedim ya Önemli değil Bilme! Gelirsen gel Gelmezsen gelme! Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|