![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haber
sabah sabah hayırdır diyelim kara bir karga gelip evin damına konmuş yola vermiş ağzını tane tane ötüyor. var git oğul hele var git postaya mektup gelmiş yoksa başka bir şey mi sor, soruştur belli ki bu karga haberi bize getirmiş. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hala Kulağımda O Yürek
hani bir şarkı dolanır ya diline okulda, işte ya da yürürken kol kola gün boyu bırakmaz yakanı bazen mırıldanarak, bazen ıslığa dökerek alır götürür insanı bazen çoktan unuttuğun şeylerle buluşturur bazen hayallere bırakır, dalar gidersin yanındakini duymaz, karşındakini görmezsin bazen çocukluğundan alır bugüne gelirsin burukluk olmaz içinde yolun düşerde pazar yerine uğrarsan duymazsın, gırtlak gırtlağa bağrışan pazarcıları sessizce alacağını alır çeker gidersin oradan zar zor binersin tıka basa doldurulmuş bir otobüse otobüsteki itişmeleri, ani frenlerini, çiklet patlatanları polis sirenlerini, kabadayı naralarını ve daha bir yığın şey kesemez içinde büyüyen seni bazen bir melodidir, sahibi bilinmeyen her nerden gelip yer ettiyse yüreğinde belki annenin o ince nazik dilinden, uyuyamadığında kulağına söylediği belki babanın, yorgun argın dönüşü ama öyle bir okşardı ki ruhunu ne dili, ne dini, ne milliyeti önemli boncuk boncuk yorgunluğunu atarken üzerinden en umulmaz dertlerini çözüverir birden göz göze gelirsin her gün geçtiğin üst geçidi mesken tutan dilenciyle elini uzatır bir şeyler söyler, dudaklarının kımıldayışını görür ama duymazsın biri eğilir bir şeyler bırakır mendilinin üstüne bu sen değilsin, bakışı değişir dilencinin keyfin kaçmaz, güler geçersin her gün süzüp gittiğin o gecekondu evleri üst üste binip beş vakit duyduğun ezan sesleri arasında çaktırmadan perde aralarından bakan kadınlar yollar, kaldırımlar, ağaçlar bir başkadır artık dile gelir, eşlik eder sana farkına varmadan başlarsın bir başkasına ritmi hızlanmış yeni bir melodinin bu senin melodindir artık, sözleri senin, müziği senin dalıp gittiğin yerlerden çıkarıp alırcasına bir tek kendin için söyler, dinlersin kendin için ve yoldaysan ritme uyar ve giderek hızlanır adımların bir kartal gibi süzersin çevreni görmediklerini görmeye başlarsın işteysen farkına varmadan gün döner ve iner karanlık bir koşturma, evin yolunu tutar insanlar ve sen huzur içinde ve dimdik dönersin evine yoksulluğa rağmen mutlusundur, yüzün gülüyordur iple çekersin şafağı … neyinden korkuyorlar senin, de ki neyinden korkuyorlar bir deri bir kemiklesin orada ve de yapayalnız bir hücrede doğrulunca yerinden başın dönüyor açlıktan suya şeker, suya tuz kaç gün tutar ki seni kokuşmuş bu mahpus, yıkılası bu dört duvar neyinden korkuyorlar senin yüzünden eksiltmediğin gülüşün bir tek ne silahın, ne külahın var ne ordun ne cephanen gün geldi çattı, yine mahkeme yolundasın yeni sorular soracak, ip uçları arayacaklar iki asker takıyorlar koluna, ellerin bağlı ve dermansız bir çift ayakla sürtünerek aşıyorsun kaldırımı neyinden korkuyorlar çocuk, söyle bana neyinden diline, gülüşüne yetmiyorsa güçleri, bu nasıl bir yürektir ki göğsünün kafesinde taşırsın bu nasıl bir yürektir ki zalimin ininde yeniyor zalimi Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halay Başında Kimler
Halay halay içinde, kol kola girdiğinde Davula vur davulcu, kına düğün yerinde Govenddeler govendde üç ileri bir geri Omuz omuza değer davullar çifter çifter Horondalar horonda tuluma nefes verir Kol kola girdiğinde çepik çepik üstüne Efelerde tutuşur bir ileri bir geri Daha daha yukarı vur ayağın vur yere Ankara'da misket var çifte telli oynarlar Bir sağa dön bir sola göbek göbek üstüne İstanbul boğazında şıkıdım şıkıdım şıkıdım Hop hop / hop hop oynaşır Kıvrım kıvrım yanaşır Halay horon govendde, Efeler de yanında İstanbul Ankara'da gün doğar yarınlara. (çepik: alkış) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harcıyorlar
acımadan harcıyorlar vücut bulmak için bir ahtapot gibi ister sağ yanında dur bu doyumsuz vücudun ister solunda ne fark ederdi ki yönlerinden başka bozuk paraysan eğer işin çok zordur ömründe kısa yerine ısınmadan daha ufak tefek işlere harcanırsın öyle bir vücut ki bu obur mu obur hangi elin altındaysan o yanıyla tutar kaldırırlar seni sağ olmuş, sol olmuş bozuk parasın sen diğerlerinden önceliğin kapladığın yerdir ancak Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret
Köküm burada yazın üstünde, kışın içindeyim bu kara toprağın her daim gölgesindeyim bu vadinin sen kıblemdesin vadinin öte yüzü görüyorum, güneşe doyuyorsun ben bu kayanın kuzeyindeyim yaz - kış sen güneyinde gölgesini bana, güneşini sana veriyor bu kaya benim rengim soluksa, ondan. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatır
Senin o gül hatırın için benim bu gül bahçemi kurutmamı bekleme. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatırını Almadan
Dışarıda yağmur yağıyor Sıvasını söker gibi Altmış santim taş duvarın. Dışarıda yağmur yağıyor Evin içinde var yok arası Bir sac sobadır tütüyor Odunların ıslaklığından mı Zamansız ayrılıklardan mı Odunların kokusu Dumanla sırt sırta vermiş Yüzüne gözüne vuruyor. Hatırını isteyecek genç adam İçeride soba tütüyor Dışarıda yağmur yağıyor Hıçkırığa boğulmuş tam dokuz kişi Annesi gözyaşlarını bırakmış Ne duman tutuyor ne yağmur Yola vuruyor genç adam Çığınsız bilinmeyen bir yola Tenine kadar yağmur geliyor Esip gelen bir rüzgar Yüzüne gülüp dur diyor Toprak yeni sürülmüş Doyasıya suyunu çekmiş Ayaklarından tutuyor toprak Boğazını tutmuşcasına genç adamın Dokuz kişinin hatırı bir yana da Yiyip içtiği bu toprak izin vermiyor. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hay Hay Ağam
Hay hay ağam başımla gözüm üstüne senin yolunu yapacağım rahat rahat yürüyesin diye sen bir ağasın çünkü ne ağası olursan ol kolay değil etrafında üç, bilemedin dört yardakçın seni sen yapanlar yardakçı mardakçı yoksa ağalığın kime ne ya da duyarlar mı sanırsın senin gibiler bile, senin sesini. senin yolunu yapacağım ağam senin evini de... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Dediğin Masal
insan okudum, ağaç diktim suyunu verdim, sevdim kurtlar beslenir altında Hayat Dediğin Masal tadım kalmadı hey hat hilelere konup gitti emek kim bilir kimin apoletlerine takıldı orada bir bir astılar seviyi orada toprağa gömdüler aşkı katlinden başkada gören olmadı masala kahraman gerekti bir iyi bir kötü, bir güzel bir çirkin diğeri doldururdu altını çirkini 'güzel' verince ferman gün döner iki kuş gelir kapına, kendi dilinde ötüşürler anlarsın anlamazsın dilini doğmak üzeredir güneş, uykun dağılır kalkar aralarsın yoksul kapını yabancıya cömerttir sofran gün olur kanatlarını vururlar uzağa arkasından havalanır gider gözlerin ayakların çakılır yere kalır uçamayacağını anlatır gibi belki görmek istersin direnci dikili bir ağaç, soylu bir yürek gerekse dal dal çekincesiz gösterir kendini gölgesinde sıcak sarı bakış yatar bundandır ardına kadar açılışı kapının kuşların telaşlı kavgası olur ya sallanan dala takılıncayadır gözleri, orda kanatları yeni çıkmış bir yavru çırpınır da çırpınır yuvada görürler melodiler yükselir ondan sonra her masala ayrı kahraman ismi kaç yıl dayanır ağıta yoksa unutur mu göçmen kuşlar bulaşmasın diye meyveye sararan yaprakla gönderilen acıyı kaç göz okurdu, kaç göz hayat dediğin ne ola aşksız, emeksiz yoğrulan çile midir sana masal mı kulaktan kulağa takılan sırtımı örtme kambur, sırtımı örtme sayende eğiyorlar başımı gör işte toprağı dayanmadı çatlıyor ayaklarımın altında bilmem nereden gelen o karanlık hava, kara mı kara gözünü bir kez saplamış can evine, ölüme sırıtıp kırmadan kabuğu bilmem kaç kör dağı aşılır sevdayı kuşanmak adına donup kalmasa insan söylenecek söz söylenir sevda uğruna esir değilse yürek dikilmek gerekse de birilerinin yüzüne taşın dilini bilen çekici görür söylenecek sözü koyar mı ardına ……… Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayvan Pazarı
Arz - talep işi, şu hayvan pazarı Geniş bir meydan, bir taşa bir köşe Biraz para, biraz cambazlık Biraz da akıl ister bu pazar yeri Sığırı sattım sırf etinden dolayı Rağbet çoktur koyuna, güzel huylu Koyun bu, adı üstünde yüzünden belli Rahat rahat satarsın huyundan dolayı Hemi de peşin fiatına Katır mı, hayvan pazarında bir katır Beş paraya gitti sırf inadı yüzünden Olan bana oldu Elimde kaldı eşşeklerin tamamı Adamınız yoksa arkanızda Şöyle ensesi kalın, itibarlı... Yolunuz düşmeye pazar yerine Alim Allah satarlar sizi Onca cambaz, hokkabaz Bir keçi fiyatına verirler Bilirim ki, keçi de inatçı... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|