![]() |
|
|
#221 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hiç toprağı sevdin mi?
Hiç toprağı sevdin mi? Avucuna alıp. Sevdiğini anladığında varoluşu sevdiğinide anlıyorsun biiyor musun? Toprağı sevmekle başlıyor, suyu sevmekle devam ediyor, gök yüzüne bakmakla sonsuzlaşıyor Sevgi… Yok olmanın imkansızlığına bir serüven katmak değil midir yaşamak. Ne çok seyler yüklüyoruz yaşamlarımıza ve anlamsızlıkların da öldürüyoruz duygularımızı. Sonra bir gün açlığını hissetiğimizde sevginin, kalabalıkların içinde yalnızlıkları yaşıyoruz.Oysa elimizde ki uçan balonların sayısızlığını omuzlarımıza bindirip pişmanlıkları taşıyoruz. Bir yerlerimiz acıyor ellerimizdeki uçan balonların ne kadar hafif olduğunu anımsadığımızda, hücrelerimizi boğuyoruz geçmiş günlerle ve ölü hücreler biriktiriyoruz içimizde. Toprağı sevmek içimizdeki beni sevmek gibidir.Hepimiz bir evreniz ve o evren ise biziz. Döndüğünde evrenimiz haykırmalı neşeyle ve ışıl ışıl parlamalı harikayım diye… Harikayım Harikasın Harika Harikayız Harikasınız Harikalar… Ve işte yaşama katılan yeni pırıl pırıl ufuklar…Ve o ufuklardan gelen güzel duygular, birlikte yaşanmışlıklar. Toprağı seviyorum… Seni de seviyorum nedeni bir avuç toprak… ve içinde ki dünyam. 29.06.2006/ LARA
|
|
|
|
#222 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hiç ve İç
Biliyor musun Tertemiz di bütün duygular bir zamanlar İçimden gelmezdi geçmişin delilikleri Bakışlarım tüm balıklarını yakalardı denizlerin Sevgi çiçeklerini atardı göklere ellerim Gülerdi bir zamanlar gözlerim Biliyor musun Tertemizdi benliğim Hani o satılmış harcanmış iğfal edilmiş dediğin Bilinmezliklerini keşfederken bugün geçmiş günlerin Bir Pavorotti şarkısıyla yazılan şiirimin Ezgisini yaşarken *******imin bomboşum Biliyor musun Pırıltılar saçardı ruhum Gözyaşlarım akardı duygularına Sarılırdı yüreğinin seffaflığına sevgilerimin Şimdi geç bir günün hüzün kokan sabahlarına Nemli bir aşkın soluğu oldu sevgi çiçeklerim Biliyor musun Hiç içim bir zerresi zümrüttü halbuki ............bir zerresi yakut ............bir zerresi elmas gibi işlenmemiş ya şimdi şiirlerinde ki us kus hem de deliler gibi kus sök at içindeki zehirlerini biriktirme düşün ve öyle sus söylemiyorsun neden mi ben biliyorum hiçlerimi ama sen bilemiyorsun bilemiyorsun o bir giz benim derinlerimde sakladığım dokunulmamışlığımın saflığı iğdiş edildiğini sanma duygularımın haksızlık etme bana o bir öpücük henüz kondurulamamış yedi cücelerin beklediği ölü taklidi yapan bedenimi al rengini koklamadığın bir gonca gibi kanından karışık dudaklarımda yıllardır.... içindeki ben ve benliğim seni beklerken ölüm uykusun da şiir yaptın beni gülümsemelerimi bak kör prensim; görsün gözlerin, artık hiçimi biliyorsun 10.09.2004 nevin kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#223 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hillalle Gelen Sultan...
Ramazan ilk iftar saatleri.. balkondayım.. Beydağları karşımda... selamlıyorlar.... beni... akşam dağlarin ortuleri koyu mavilerden laciverte doğru koşuyorken. menevişleri keskin.. giden guneşin işigini yansıtıyorlar... ortasında beylerin hilal altın.. incecik ve capkın... delikanlılığı Ramazanın... tum parlaklığını sunmakta... etrafinda yildizlar toplanmakta... hilalle baslayan onbir ayın sultanı Mubarek Ramazan... dua ettim o an.. nurlar yağsın...kalplere.. bu sihirli anların ambiansı gonullere naksetsin... yoksul ve duskun kim varsa nasiplensin... inanılmayan guzellikteki dağlar.. nur yağdı... o an...siluetine... Ramazan... ilk hilal anları... Antalya'nın.. huşusu dağlardaki tum zamanların.... 27.10.2003 Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#224 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hisseli Kıssalar..
sorgu sual edilen bir konunun orta yerine girdim bir baktım hersey karışmış iki gün ırakken bu alemden uzaklar konuşmuşmuş kimmiş kimdeğilmiş hırsızmıymış ursuzmuymuş yoksa dostmuymuş neyse bilmem kendini önemli saymış biri öylesine bir uçkur hikayesi anlatmış gülerek hayatın sadece uçkur meselesi olmadığını bilmiyerek yaşamış bizim eşşek hoşaf misali.. üzülme dostum dert etme onurun el meşalesini taşırken bazen kadınlar gülümserler birilerine kedi meselesidir bu anlayamayanlara mundar derler desinler bak ortaya koy bir laf çorbası bir sürü çıplak kaşıklasın tamah olsa böylelerinin yüreği dilin dürerek yaşar bürerek değil işte böyle bir *********i tanımak sana şanstır dostum kimdir kimbilir önemi sanadır şerefin değerini öğrettiğinden ötürü.. Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#225 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hos seda
giz zor, gizi bilmek daha zor. suçluluk duygusu, daha daha zor. sorunlar sana ait.... kabahatim seni aramak. doğrusu, seni hic aramamak, bir balonun içine okumak siirleri, balonu gokyuzune salmak. daha guzel gokkubbede hos bir seda olarak kalmak.. Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#226 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Huzurun Rengi Mor
tutunacak bir dalmısın yoksa bir kuştüyümü yoksa bir bulutmusun yoksa sıcak bir gün ışığı rüzgarlara kapılan bulut pupa yelken Akdeniz rüzgarsız anlar gün batımında durgun düşüncelerin içinde yorgun santorinide huzurlu mutlu içilemeyen bir fincan kahvenin uzağında kokusu santorini uzaklardan mor gölgelerinde gün batımlarının izinde yıldızların bembeyazdı saf ve temiz evleri kapı önlerindeydi sakız çiçekleri mavi boyalıydı tekneleri bir dilim yaz yedik kıpkırmızıydı ve sulu karpuz tadında serindik ne güzeldi oradaki manolyalar hiç koklamadığımız için solmadılar Nevin Kalafatoğlu 24/kasım 06 / Lara Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#227 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Içimden Bir Tren Geçer Buharlı...
aşk ve güneş ülkesinde hayatın içendeyken ben senin dudaklarından dökülürken mısralar... içimden bir tren geçer buharlı... sesi derinlerden duyulur... geçmişi anımsatır mısralar... aynı trenin yolcularımışız meğer.. şimdi indiğimiz durakta okuduğumuz şiir... anlatır birer birer bileti bedava almışız... meğer ne kalabalıkmışız... yalnız olduğumuzu düşündüğümüz anlarda... bir sinerji yayılır...nedeni belkide güneşteki patlama... elektronik dalgalar... frekanslarımız buluşur... hazanlaşırken duygular... konuşulur... kelimeler...mısralar... imgeler... sitemlerle karışır... şiirlerimiz bir başkalaşır.... bizim derken sınırı yok bu trenin...isteyen duygu biner.. buharlı olmalı nostalji kokmalı.. insanın elemeği değerli sirenleri buharlı trendeki elektronik şiirleri... yaşanası ölünesi... acı tatlı anıları büyük gönül aşkları... aşkların yaraları yaşamalı guneşli ülkenin trenindeki tüm yolcuları.. 02.11.2003 Antalya....... bitti bulutlar.. açtı guneş Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#228 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Isimsiz Galaksinden Gelen Aşk,
sen ruzgarlardasin daha, bense yildizlardan seyrediyorum seni atmosfer disindayim, elegim uzayda. ayda'dan da ote, galaksinin adi yok daha.. goz kirpiyorum aya, aydan dunyaya... 13.04.2003 Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#229 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Issızlık
salınıyor saatler salınıyor hayatlar gülümsemeler koşuyor dağlara çarpar gibi yankılanıyor sabah sıra sıra dağlardan ıssızlık sızıyor şafak zamanlarından saatler sessizlik sessizlik kış uykularına koşuyor soğuk ******* doğuyor Akdenizden ıssızlık soluklanmış deli dıvane akşam oluyor bir ses deliyor sokağı bir kırık camdan süzülüyor içeri aşk yalnızlık mı diyor sevgili yoksa sevgilimi ıssızlık süzülen damlalardan gözler ağlıyor yosun yosun cakıltaşları sular vuruyor kıyılara bir bardak çay içiminde ömür duruyor duruyormu ıssızlık bir dudak izindeki sende oylece öylece vuruyor ışık dağların nağmelerinde dinle bak ıssızlık söylüyor en vurgun şarkılarını bütün aşkların sevgili sığınıyor içimde böyle anlarda gönlüm dönüyor başım semaya bakıyor bir elim aleme bir elim yere sessizlik ıssızlık müzik çağlıyor içimde hiçsizlik doğuyor ve garip bir yalnızlık esiyor ıssızlıklardan güne çöküyor ağır ağır bağır sevdiğim bağır susma Nevin Kalafatoğlu
|
|
|
|
#230 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Istanbul'u Özlüyorum.....
Istanbulu özluyorum bir cumartesi sabahında.... ruhumda hicranın dağınık sesi karmakarışık duygular yasıyorum... çinar yapraklarında ayaklarımdaki yılların özlemi... çıtırtılarını özlediğim... yapraklarını çiğnediğim... koşuyorum kollarım açık Suadiye'nin sahil sokaklarında sen şimdi o yedi tepeli diyar içinde topkapı surlarına... martıların uçtuğu yerlerden irak...hani o... kumruların seviştiği damların altındamısın.... gözlerim kapalı dinlediğim sarkı... 'ey guzel Istanbul... diye soylenen sarkı.... okuduğum şiir...'Istanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı'... devam ediyor.... romansı gönlümün.... sesinle dans ediyorum çengelköy sırtlarında bir martı uçuruyorum Akdenizden... aşıyor Beydağlarını... geliyor...bir simit parçası atılan Kadıköy vapuruna alıyor gönlüm seni oradan... Istanbul kokuyorsun burnumda... buram... buram... özlüyorum tenindeki isini apartman bacalarının... şimdi kalk yerinden, dön kıbleye bak bana pencerenden.. sana el salliyorum özlemlerimin içinden... özlüyorum....Istanbul Istanbul Istanbu Istan Ista............ 04.10.2003 Nevin Kalafatoğlu
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|