![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yıllar,
Yıllar ah o yıllar, İz bırakır ardında, Çok şey götürür alır, Kolay vermez, Pişmanlık parada etmez, Bakar kalırsın öylece geçen Zaman’a, Şaşkın ve ürkek, Senmiydin hırstan kendini birşey sanan, Öylece dünyaya kalacak direk. 05.09.19990 Mehmet Göden
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yine öyle kaldım.
Konardım güldalına, dal benim değil! Herkes yare benziyor,yar benim değil, Yanıldım girem dedim, bağ benim değil, Yoksa! felek edeceğini, ettimi yine! * Nerdedir? epey oldu gitti,bir haber yoktur! İnsan kadri bilmez perveri çoktur! Alıp satılan malın severi yoktur, Kendini elden ele,sattımı' kine! * Yokluğu içime yara bıraktı, Gönlümü kışta,başımda bela bıraktı, Saldı sevdayada, hare bıraktı, Külümü savurmaya,aht'mı var kine! * Boşamı bunca derdi,çektiğim boşa, Bütün cümle alem, iştirak suça! Bıraktım kaderine,gönlünce yaşa! Sonunda; bir kuru vedayla, kaldıkmı yine. 20.04.2006 Mehmet Göden
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yok artık!
Kapalı yollarım sana dönemem! Maziyi bulacak bir iz,yok artık, Bikmadı hasretin nöbet tutmaktan Geriye dönecek! umut; yok artık. . Yemyeşildi gözler zeytin yeşili, Felek etti edeceği; işini, Sor bakalım! kaça geldi yaşımı, Takatmı var! dizde derman; yok artık . Vuslatı bahane eden gençliğim, Cehennemi yasatıyor! seçtiğim, Imtihanmı? azaplardan geçtiğim, Söyleyemem! bir tek sözüm; yok artık . Kime yaslansamda! neyle avunsam? Çare varmı? sabah akşam dövünsem, Yemin verdirseler tekrar sevinsem, Yemini tutacak! üünüm; yok artık 19.02.2006 Mehmet Göden
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yok Benim..
İnsana sevap gerek burda orada Cismim ile ruhum hergün kavgada Ecele verilen yer ve saatta Sıram gelir hiç acelem yok benim Tartarım vicdanda söze dökerim Bazı boş veririm bazen küserim Dünya kalır diyen desin ne olur! İddiasinda ısrarcıya sözüm yok benim Allahtan diledim bir nefes sıhhat Kalmadı içimde uçmaya takat Yetmeyince irade tabana kuvvet Kaçtım insanlardan suçum çok benim Ya rabbimin rahmeti beni bulmuyor Bulsa bile kısmetimi vermiyor Bıraktım vicdanı insan içine Dedi bu dünyada hükmüm yok benim Mehmet Göden
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yurdum..!
Bedeninde sakırga var,kan emiyor el gibi, Gözümüzde yaş,bağrımızda taş var sel gibi, İtham iftira,kin,nefret karayel gibi, Boşalınca doldururlar yalan bol gibi! * Hedef Barış içinde yaşamak bilmedik şu veya bu! Ayakta pıranga,aklımız dolu, Akbabalar koku almış bu işin sonu, Bir hayra alamet değil,rahat yok gibi, * Osmanlıydık terfi olduk türklüğe, Cihan harbi dendi, başladılar sertliğe, Lanet olsun kin bulaşmış mertliğe, Kabir kabir gezdirirler sal gibi, * Zalim elde durur vicdanın gücü, Ecdat vatanına göz dikene çalmış kılıcı, Kelaynaklar mezarından istiyor Öç'ü 'Yurtta barış, Cihanda barış 'istiyenler yok gibi, * Nede güzel söylemiş Nazım üstad ran. Atbaşına benziyor da bu aziz vatan, Bir karış toprağın uğruna altında yatan, 'Emanetin' hiç sahibi yok gibi. Berlin 22.Nisan2005 Atalarımızı soykırımla suçlayan herkese. Mehmet Göden
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman kalmadı..!
Öyle bir ateşki düştüm içine, Yakıyorda suna boylum yakıyor, Hayellerim zaman ile elele, Akıyorda uzaklara akıyor, ° Ne güzeldi daha dünkü çocukken! Şimdi yaş sorulsa! derimki erken, Ecel bekler kapıda,bizim felekten, Çaldığımız tatlı günler bitiyor, * Yüzüne bakıpta aynaya kızma! Derin izler vardır,kafaya takma! , Sarmaş dolaş bir bedende olupta, Sevdalar yaşayacak an'lar bitiyor, * Büzüldüde tenimizde şu deri, Zamanı kandırıp,dışına atsam kendimi, Alemde tek benmiyim? bir görsem,hani! Sevip sevilmeden kimler gidiyor, * Kim geldi kim göçtü bu koca han'dan, Yoğrulmuşuz! bastığımız topraktan, Gemiler ayrılırken 'sessiz' Limandan, Candan, cananından kimler geçiyor. 21.02.2006 Mehmet Göden
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman!
Sararmış yapraklar bozulmuş bahar, Döküyor içimden ömrümü zaman, Birikti üst üste hasretli yıllar, İtiyor itiyor uzağa zaman, + Işığı sönmeden o gözlerinin, Birde benim için gülsün isterim, Yaş akıtmasın boşuna üzüntü duyup, Hislerime kuşlar şahit olsun isterim, + Kaderim taştan taşa vursa başımı, Yaşamayı isterim senle aşkımı, Yıllar aklar salsa siyah saçımı, Hep ilk günkü gibi bilsin isterim. 13.09.1985 Mehmet Göden
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaten..!
Kim ne taş atarsa atsın! alınmam, Hayattan her bir şeyimi,almışım zaten! Yüksek uçup, aşağıya bakınmam, Bata çıka,yarım ömür yemişim zaten! * Cahit üstad,otuzbeş demiş! yolun yarısı, Kırkyediden kaçı kaldı gerisi? Sırat ile öbür dünya arası, Hergün gidip,geri dönmüşüm zaten! * Hatamıydı? sevginin aşından yedik! Üstüne zehir içtik,oh diyemedik! Şeytanın defterine atarken çentik! Bilmeden bir imansıza, kanmışım zaten! * Yaralar beni,dostlar yaralar, Yıktık,viran oldu, tatsız aralar! Yüzüme kapansa, bir bir kapılar, Hakları var! kadir kıymet silmişim zaten. 20.04.2006 Berlin Mehmet Göden
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor imiş!
Dost bilip haini aldık içeri, Kulun kula, hıyaneti bu imiş! Etti edeceğini kırdı kalbi, Sindirip yutmanın zoru,zor imiş! * Her kanat sahibi olmazmış melek! Başımız darda! boyunda ilmek! Çaresize elini uzatıp vermek, İnsan kadri bilmeyene zor imiş. * Çağırsan karşında duymak istemez! Bakar kötü haline,görür ses vermez! , Kendisi tıkanır, kimseye vermez! Açgözün elindekini,bölmek zor imiş. 2002.Berlin Mehmet Göden
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|