![]() |
![]() |
#231 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her Gece Bin Evhamla
Her Gece Bin Evhamla Ne kadar evhamlısın, kendine acımadan Yine bir güzel için yanarak tütmektesin O önde Kafdağın’da zümrüdi anka iken Sen yaralı gönülle, ardından gitmektesin... Gözlerinde tanıdın, gözleriyle denizi Hayalinde desendir, yarin akça benizi Bu yoldan Mecnun geçti, bulamazsın sen izi Yana yana bu yolda tükenip bitmektesin.... Sen senden uzaklaşıp, yare erdim zannetme Ömür geçer boşuna, yare verdim zannetme Baş korsan yar dizine sefa sürdüm zannetme Yar dize baş koydurmaz, sen hayal etmektesin... Belli ki aran açık, bu sıra nazlı yârla Bu yüzden yanıp durdun, tükenmedik efkârla Koşarsın ardı sıra, yorulmadan ısrarla Her gece bin evhamla, kaybolup yitmektesin.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her Hücrem Bekler Seni
bekletme; beklediğim zamanlar ağrı verir örselenen yüreğim, daha fazla duramaz rüyalar sana açık, her hücrem bekler seni milyarlarca bekleşen, başkasını aramaz el değmedik hediye, gün görmedik muştular bekliyorum sevgilim, içimdedir sevdalar tutkuların tutsağı, şeytanlara oyuncak yılgınlaşan nefsime terbiye senden ancak parçaları dağılan, hayaller seni bekler elsiz ayaksız yolcu, sana ne gün varacak topraksız tohumların çığlığını duy acı o topraklar ki sana, vuslat için duacı köhneleşen umudun, özünde garip hasret serçelerle seherde, seni birlikte andık. volkandan denizleri, seni düşünüp geçtim dünyayı yakan közde, ne incindik ne yandık şu eğrice söğüdün niyazında sen oldun boşalan iç dünyama hasretinle sen doldun gül ektiğim arazi ayrık otu büyüttü sevgiyi zehirleyen şu anlamsız alemde gaflet sardı ruhumu seherlerde uyuttu ne coşkulu aşk kaldı, ve zerre feyiz bende. tırmandığım yokuşlar tırnağımdan kan emdi ölmesin kalan sevda daha muhtacım şimdi. parmağımdan kan çeker vicdanı kara insan bedenimden ter emer, terlemeyen tersizler sana uygun hayatı yaşatmayan güçler var dava adına hain, idraki yetersizler bendeki beni aldı, beni bensiz bıraktı hem beni yaktı zalim, hem de kendini yaktı |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Şey Ateştir Artık
yandığım bu ateşi senden alan ben iken yanışımdan şikayet etmeye hakkım mı var küllendikçe efkarım nefes verir söndürmez hatırımda oldukça bu ateş sönmez yanar verdiğin ızdırabı ölüm bile dindirmez her şey ateştir artık, her şeyinle yanarım bir sitemin bir sözün hayalime gelişin bulutların inmesi yağmurlar da nafile beni fazlaca yakan yandığımı bilişin ve gülüşün uzakta/ burda yanarken bile belki şimdi çektiğim ömrümün son acısı bir başka yanışımı bilen kul olmayacak toprakta büyüyen ten aynı yerde yanarken senin gönül koyduğun beden ruh kalmayacak bir gün belki acıyıp kayıp adım anarken içime ateş döktün sana açık yüreğe sararken varlığımı sonu gelmeyen sızın kırgınım senin için bende olan her şeye çaldığın gün gönlümü habersizce ansızın baka kaldı can gözüm gönlündeki bir şeye ders olsun diye belki bana bir şey demezsin bilmediğim yollarda bilinen dertle yandım sarhoşuydum sevdanın sen benden habersizdin attığın ateşlerin acısıyla uyandım sende olan sevgiyi atıp çiğnedin ezdin |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Şey Beni Yakıyor
indirdiğin alemde her durakta acı var delilerin aklını kaybettiği yoldayım uzaklaşan umutlar iç dünyamda tufandır günah günah hep günah ruhumu örseleyen her kötüye sebep ben tövbenin çeşmesinden içirip beni kandır kökümden uzanırken yaprağıma göz yaşım dört mevsimin hangisi daha masum bilemem akıbet bir köşede dikili bir çift taşım boşa gelmişim eyvah nem kaldı bu fanide gelip geri giderken hangi an vardı ayık kaldı çileli başım akça verdiğin gönül lekelere boğuldu dünyanın telaşında kaybettiğim neler var bir kuru hırs taşırken günahlarım yığıldı şimdi ah üstüne ah yürüdüğüm zamanlar dediler çok erken aşkım şevkim kalmadı efkarımla dağıldı. dipten gelen dalgalar dayanılmaz yıkıyor yaktığım gemilerde verdiğin cevher kaldı avucumda tuttuğum her şey beni yakıyor öptüğüm güller siyah ne gidecek benimle benim dostum o derken dost bildiğim gönülden yılan çiyan çıkıyor bana baharı verdin mihricanı ben oldum kuruttuğum gülleri dik dağlarda savurdum hakikate sen yönelttin kendimi şerde buldum geçen günlere vah vah şimdi huzurundayım olan günahımla ben içimde güller vardı o açmadan ben soldum |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Yandan Dert Gam Gelir
Özlediğim bayramda senin müjden olmalı Gülmeliyim gönlümde efkârımı çürütüp Tutunduğum dallarım çiçek meyve dolmalı Gözümdeki selleri dost arkında yürütüp Varmalıyım divana iç çekerek yanarak. Kanatları dizilen bir serçe yüreğine Aç bekleyen yavrunun umuduna sabahım Gönülsüzün yarası ağrı verir gönlüme Sevapların içinde erir gider günahım Şeytanın çeşmesine dudak vurdum kanarak Öfkeler kana döndü yanışıyla efkârın Tükendi tükenmenin acıya çalan tadı Tükendi bu günlerin kahrıyla öksüz yarın Kayıplarda kayboldu yarınların muradı Hayallerim boşlukta ayazlanıp donarak… Zaferlerin sabahı katran rengini alır Çıbanlaşan sözlerin içimde büyür şimdi Sızılı gönlümdeki derdim gamla dolanır Kırk tepeli dağlardan kırk yaslı ceylan indi Gönlümdeki efkârı kendisinin sanarak Savdım başımdan seni yerine müjdeni sal Ufkumdan silinirken hayaline acı dur Her yaşayan aşığın derdine benim hamal Mihrican güllerimi ilkbaharda kurutur Her yandan dert gam gelir gizlenerek sinerek |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Yiğide Gam Yüklenmez
Her yiğide gam yüklenmez, gam taşımak yürek işi Dert dediğin zalim olur, döker saçı, söker dişi Aşıklara ilham verir, körpe ceylanın gidişi, Aşık gibi garip gezer, bir kız gibi seker gider. Yaklaşmadım insanlara, çok gördüm de hilesini, Gönül koydum seven yare, çektim aşkın çilesini, Aç kapıyı al içeri, yar gönlüyün kölesini, Senden gelen ümit için, gözünden yaş akar gider... |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesaplaşma
Hesaplaşma Sade bir bahar değil, çiçeklerden arınmış Yıkılan dün değilmiş, bu gün de değil, yarınmış. Bir serseri sevdaya bakarak aldanışım, Zevklere garkolurken, keyifte içim dışım. Ahmaklığın sembolü, yaptığım bütün işler. Gelecekteki sancım, dünden kalan geçmişler. Sırrını soran olur, nedir çektiğin çile, Kim yanar ki derdime, kimler ağlar benimle. Dağdan ağır gelen yük, pamuktan balya mı ki, Sırtlanıp götüreyim, çekilmez devin yükü. Kadehlerde perişan, sevdaların iksiri Affa muhtaç görünmez, günahkârın taksiri. Mücrim duaya küskün, nefis kendini bilmez. Gönül tenezzül edip, hakikate yönelmez. Cemaatin özünde, makam para pul yatar, Her köşede perişan, parasız bin kul yatar. Acıma lüks sayılır, merhamet gelenektir, İnsan için hayatın, kıymeti yok, demektir. Ekmekler çöplüklerde, emekler tere düşman. İt beslenen evlerde, insan hayata pişman |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hicran Zehri
HİCRÂN ZEHRİ sen fark ettin mi, bu inleyiş nedendir/ kavuşmanın ümidini, can kendinde sır etti. Yanık yürek kaç yıl oldu, bir yolcuyu bekliyor, Yakub gibi gizli ümid, gözlerimi kör etti. bir yanımda cansız resmi, bakmaya özüm döğmez, her bakışım, yüreğimden iğne ile can çeker. gelmesinden ümidim yok, gitmem şimdi mümkün değil, ömür bitmez, zaman uzar, vuslat diye can çeker. inlemenin lezzetini bilmiş gibi yüreğim, gece gündüz inler ama, hicrânı eritemez. iki taşın arasında, bir tümsekten ibaret. o mekanı zorlarım ya, hiçbir kuvvet yürütemez. vardım yavrunun köyüne, bağda gülün har vurmuş, sancı çeker çiçekleri, açmak bilmez kurumuş. göz yaşımla suladım, cana gelir, açar diye akıttığım göz yaşımda, hicrân zehiri varmış. |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Adam Olmadım
sardılar ülkemi bağlı kollarım beni vuran ben oldum bende ben oldum ihaneti bilerek en utanmaz kimliğiyle gezinen bu haysiyetsiz yürek ölmedi utancından belki de ölemeyecek. yavrum, bir sabah uyanırsan zafere ruhumu çek götür o sefere dinsin hasreti, bir gün adam gibi yaşasın hürriyeti… hiç adam gibi olmadım dünyada bir yandan hürriyet türküleri söyledim bir yandan sevdalandım dünyanın boş endişelerine ekmek derdi, eşya derdi, eğlence ve ne kadar boş şeyler varsa bence davamın yurduna bağdaş kurdu oturdu adım dava adamı, fiilim ihanet oldu bu yüzden memleket hainlerle doldu. eğer baban adamı olsaydı mukaddes davanın ne işi vardı otlağında batı denen hayvanın…. uzun boylu hayalleri küçülttüm köleliğe köle ettim ruhumu türkülerini söyledim efendilerin. zor geliyor şimdi prangada yaşamak adı hürriyet olan zulmeti uyutulmuş bedenime satılmış benliğime yaşatmak… satıldım oğul çıfıt pazarında ********lik pahasına satıldım. ahh, kanıma girdi hürriyet ben onu kanım ile kazanmış, canım ile beslemiş yüreğimle sevmiştim kahpe etti o güzeli medeniyet. tükür aklına geldiğinde ihanet çığırından çıkan adama tükür terbiyene aldırma, çekinme beyninden çıkmışsa ideal, fikir köleliğe köpekleşen babana tükür. ite tasma vurmaktan kolay oldu benimki başımı tasmaya ben uzattım ecdadın ruhuna kül savurdum kemiklerine ağrı, sızı kattım yürüdüm yiğit edası ie zamanın zulmüne, ihanetine karşı bedenimde yara izi. ama ruhum kahpeleşmiş ölmedim, gebermeyi şeref saydım ölmedim satılırken değerleri milletin haince seyrederim ******** bir makamdan… |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüseyin'e Gamlı Mektup
Hüseyin'e Gamlı Mektup Gül asıllı nur yapılı, şehitlerin serveri Canımı kurban edeyim, sana gözüm Hüseyin. Kerbela denince içim dışım kederle dolar, Gözlerime yaşlar dolar, artar sızım Hüseyin. Asırlardır senin için yandı durdu sineler, Yavrusunu kurban etti, senin için analar, Bir mücahit parmağını, cihat için kınalar, Gam dökülür dudağımdan, yanar özüm Hüseyin. Yüreğime ağlarını örümcekler örerken, Şeytan gözlerime kat kat perdeleri gererken, Kafir merkadına varıp, tanklarıyla girerken Ben burada utanmayan, bir arsızım Hüseyin... Paslandı kılıçlar çıkmaz, çekilmez oldu kından, Mücahitler korkar oldu, seferlerden akından, Bunca müslüman var iken, gelinmez mi hakından Sana karşı çok mahcubum, vardır sözüm Hüseyin. Zeynebin ruhunu şimdi şu nesile veren yok, Müslümanlar param parça, farkeden yok, gören yok, Ehli beytin şuuruna, edeb ile eren yok, Sana karşı mahcup oldum, kara yüzüm Hüseyin... Irak yanıyor, bitiyor, Ebrehe tankla gezer, Bir yanında şanlı Ali, olmaz mı bundan bizar, Oturmuş bu cahil burdan sana ağıtlar yazar, Ulusoy’a senin için cihat lazım Hüseyin... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|