![]() |
![]() |
#231 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Işık
kırık bir kiristalden düzensiz yansıdı işık kesilmiş elmastım oysa hatta işlenmiş bir pırlanta kırık bir kristalden dağınık yansımasın ısık yakomazlar yaratırken engin sularda altın altın parladı sular bir güneş kavuşmasına takıldı anlar bakıştık yansısın ışık ışık 16.06.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#232 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Işıklı Yol
gün doğumundan az sonraydı gün ışıklarının çağrısına uymuş bir ruh uçurumlarından sızıntılar göklerde beyazdılar azdılar çok azdılar acıların içinde birikmiş hüzünler vardı uçuşan bir kaç bulutun üstünden parlardı sabah yol izlerinde bin bir çilekeş sabahlar vardı zavallılardı gün sonlarında kızıl olurdu gök yolun sonundan gülerdi güneş yaşanmışlıklara biteviye bir telaş biteviye bir savaş çığlık çığlığa insan insan seslerine dalardı us susardı yol bitsin mi bitmesin mi demekliğin mi vardı gönül özgürdün salınmış tutsaklıkların vardı aşk gibi yollardı seçtiğin yalnızlıklara koş şimdi gök mavi deniz mavi dağlar mavi sen kızıllıkların ruhu mordun yaşamdı yolun buldun elinde sevgiyi taşı gökler bembeyaz gibi aşk bir gül yaprağı bibirosanın kenar cizgisinde al içinde ak sevgilin yaşa biraz merhaba ışıklı yol astral bir rüyaya kaydığında yaşam sar kollarına yaşamımı aşk gibi varolmanın anlamında hoş geldim biraz sana sevgili nevin kalafatoğlu yaşamak güzel Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#233 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Izinli Ruya
Soylemistim sana Beni gor diye ruyanda İzin verdiğimi Acı olan sitemim Haklıyım Sana izin verdim, beni gordün Ama ben seni goremedim Demek ki ya sen beni, ya ben seni Sesimin rengi erguvan Duymak istersen Arada sırada ara beni... 07.03,2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#234 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimden Dökülen Satırlar 1
Çok yönlü bakmak dünyaya ne kadar cok sey öğretiyor insana...Hergün yeni birseyler keşfediyorsun her keşfettiğim sey bin türlü yol açıyor ve bir serüven içinde yaşıyorum sanki Güzellikler sanki üstüme üstüme geliyor hatta kaçıyorum.. Bazen kendimi yalnız hissetmemin ana nedenlerinden biri bu herhalde diye düşünürüm... paylasım olmuyor bu noktada..herkes böyle bakmıyor..dünyaya Bugün onca yogun işlerimin ve stresli calışma tempomun içindeyken bir mucize daha yaşadım..Genelde hep paylaşırım konuşabildiğim üç beş dostumla.. bunları,ama bu anları kaybetmek istemedim sizlerle paylaşmak için duygularımı işimi bırakıp yazmaya başladım.. İçimden gelen ses anlatmalısın diyordu.. onun için yazıyorum su an.. garip olan şiir yerine bu sefer satırlar döküldü... belki hiç sevmeyeceksiniz belki coğunuza saçma gelecek.. bazılarınızın dudağındaki o hoş gülümsemeyi görür gibiyim.. seveceksiniz belki.. İşte ben o gülümsemeyle olan dostlarla paylaşmak istiyorum.. belki birkaç dudak izinde de gülümsemeler oluşur kim bilir..Bende mutlu olurum...Neyse lafı uzatmayayım..benim bugünkü duygu serüvenim işte böyle birseyler... Her sabah cocukluğumdan beri kalkınca ilk işim güneşe bakmaktır..Her zaman olmasa bile ben onu bulutların içinden keşfetmek için gülümserim..Işık en güzel ve büyük enerji olmalı... Çok hareketli birisi olmam belki güneşimdendir.. kim bilir.. İşte böyle duygularla Antalya'lı oldum ben birgün Güneş en güzel oradaydı benim için...Sanki gök yüzü daha yakın gibi bir duygu taşırım bazen, uzun uzun bakarım..alabildiğine Ufuk çizgisindeki menevişler, o muhteşem renk değişimleri bakışlarımı yumsattı benim..sanki. Öyle güzelki. Sanki her mevsim bir başka renk.. başka bir ambians..Hep o anlarda içimde başka şarkılar çalar... O kadarla da kalsa neyse, ya o doğanın kokusu...sarhoş eder beni ve şiir olurum...O kadar acı, o kadar hayal kırıklığı yaşadığım halde hala mutluluğu ararım.. içimde biryerlerde,bulurum nerde mi? ...Muhteşem bir renk cümbüşünde..vehayatın renklerinde..inişlerinde cıkışlarında.. Portakal rengi bir grup.. bey dağlarının ardını aydınlatı bugün gene..Delliğim tuttu hemen...Bu gunki gibi..gözüm takıldı kaldı...Bende herseyi bırakıp arabamı kenara çekip sizin için seyrettim... Serüvenim başladı...kocaman bir portakaldı güneş...Ben neden Antalya'da portakalın en güzel ve neden potakal çiçeklerinin kokusunun bütün şehri sardığını, neden ay'ın güneşi kıskandığını.. kocaman bir mehtabın neden denizden doğduğunu.. ve neden en güzel muzun Alanya'da olduğunu mis gibi koktuğunu,bir hilal olduğunu aslında, keşfettim.. Şu an o güneş kızıllığının rengini resmedebilmek için ressam olmayı ne cok isterdim..Bilseniz... neden ressamlarında deli olduğunu biliyorum artık. Bir portakal çiçeğine dokunmuş olmanın mutluluğunu ve sabahları kokladığım o güzel kokuların zevkini..denizin neden bu kadar berrak olduğunu, onca örselenmeye karşı muhteşem Beydağlarının asaletini neden hissettiğimi daha iyi anladım... Nar çiçeklerinin açtığı günlerin güneşin en kızıl olduğu günler olduğunu, portakal çiçeklerinin açtığı günlerde ise Beydağlarının zirvelerinde kar olduğunu keşfettim...Antalya Antalya'ydı bu yüzden.. Sevdiğim için mutluyum hemde cok..ve bana herseyi sevdirdiği için.. Bana en güzel seyleri gösterdiği içinde Allaha şükrettim..birsürü sey yanında..yaşamanın ne güzel olduğunu hissettirdiği ve bana verdiği yeni hayat için.. Ya bircok insan gibi kör, sağır ve dilsiz olsaydım..Yaşayamazdım dostlarım yaşayamazdım..ruhum ölürdü bedenim neye yarar.. İşte dostlar en kötü anlarımızda bile görülecek güzellikler var..Yeterki dudağınızın ucuna minik bir gülümseme kondurun..ve derin bir nefes alın..Sonra açın gözlerinizi BAKIN..ve içinize akan o hazzı hissedin...Sevgilinizi düşünün..olmasa bile öyle farzedin.. mutlu olun...ki gelsin...Hem mutluluk hemde duygular.. sizi hiç terketmesin... Sevgiyle kalın.. İçimden dökülen satırlar Nevin Kalafatoğlu 12.06.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#235 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimden geçenleri bir bilsen
anlatamamak satırlarda duyguları susmak çaresiz içimden gecenleri bir bilsen nasıl bir ızdırap sessiz kalmak bağırıryor gözlerim ufuklara dalıyor şiirlerin satırlarına özlemek ne berbat bir şey bu kadar yakın yakından ırak bağırmak özgürcesine içimden geçenleri bağırmak ölü aşklarımdan kalan ruhumu yaşattığım seslerimi anlatılarımı sevgilerimi içimden geçen gökkuşaklarını bir bilsen Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#236 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçinden Resim Geçen Şiir
keşke sokak kumrusu olsam uçsam gitsem hiç dönmesem ölsem herşey bitse eski soyadım bile uçsa gitse bir daha hiç dönmese dönmesem sen kumrulara ekmek içi versen sabahlar erkenden olsa ben bir sokak kumrusu olsam yemyeşil parklarda yürüsem Sen bir ev kumrusu olsan soğuk denizlerde yüzsen hiç unutmasan.. sabah resimleri olsa kumru kanatlarından gözlerinde cocuk şaşkınlıkları şaşsan bu hallere şaşıranlara baksan hani şöyle bir baksan.. anlamasalar.. ben anlasam. sevmesen bu halleri uslu uslu sevsen.... balkon ayılmalarını kuşlara merhaba desen uslu ve sen ilk öten sen ******* tuvallerine karışırken somon balıklarının memleketini düşlesen odun evler kursan düşünde... alsan bir tane bir tane de beni bir tane de uslu bir tanede kumru ve çizilen suratların peşinde... resimlerin içinde dans etse kalem çizsen...sabahlara dek... çizsen sonuç sen büyük bir estetisyen içinden resim geçen keşke sokak kumrusu olsam uçsam gitsem hiç dönmesem ölsem 08.01.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#237 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçli Ezgiler Gecesine Ağıt
içli bir ezgi düştü yüreğime *******den *******e yolculuktayım içimde bir sarhoş müzik ağlamaktayım bu gece mor yağmur damlalarının sesi ezgi içimde, yaşamın yırtılan hikayesinde bihaber bir aşığım sorulardan insan manzaralarını şiir yapmaktayım gel, sazımın tınısı ol bu gece sarsın nefesi sevinin beni, rüzgarlarımdayım deniz deniz kokmakta anılarım ak efkarlardan ağıt yakmışım bu gece İçli bir ezgiyi yaşamaktayım içimde bir sarhoş müzik ağlamaktayım 5.01.2005 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#238 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Damla Kandı...
Onca insanın gözlerini kör eden...acılardı... .................................... İstanbul sen....uçurduğun beyaz güvercinlerinden sevgi ve dostluk mektuplarını dağıtırken... martılar çığlıklarını atarken boğazın sularında.. yaşanan......................acı... terör... seni kirleten... ömürler geçti...ne gençlikler tükendi...yaşanamadı aşklar... doğamadı sevgi dolu çoçuklar... yüzyılların beşiği...çağların eşiği...kıtaları buluşturan sen.. o kutsal atmosferin...den yükselirken dua sesleri.. camilerinde okunurken ezan sesleri.. eller kalkmışken semaya... sevgi ve barıştı nidalar.. oruçtu o anlarda nefislerin terbiyesi... vicdanların muhasebesi yükselen.. tepelerinden... yedi güvercinin havalandığı anlarda... iki damla kandı... kanatlarını kirleten...ölüm tuzaklarında... nice kederler yaşamış kocamış şehir nankörlükleri hapsettiğin ölüm topraklarından...gelen inlemelerdi.. İstanbul acılar şehrisin....sen gene temizler nurlar beyaz güvercinlerinin kan lekelerini.. ak pak gene uçar martılarla güvercinler mübarek semalarında.. bizde bu sabır ve hoşgörü varken kiliselerinden...sinagoglarından... camilerinden... sen....barış ve sevgiyi dünyaya dağıtırken Atam'dan miras... selam durur...şehitler...evliyalar...tekrarlanır zamanlar... 19.11.2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#239 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkilemli Diyaloglar..
İkilemli Diyaloglar.. hayatı hep sevmeyeceksin... dostum hedefin asla senden aşağıda olmayacak...çünkü. 'bunu yapma... sev ve kabul et dostum şimdi yaşadığın gerçek... ve sen gerçeklerde yaşayan bir gezgin ' beni düşün, düşün... izlerimi.. senden daha çok bir ömür hayallerle geçti. gerçek hiç gelmedi... suni döllemede değildim ki ben... aşk vardı mayamda... bitmeyen neden sanal yaşadım o zaman sanallar bilinmezken.. dünden önceydi o bana hedefi gösterdi.. ve dedi; ''''sen orada olmalısın.. büyük şeylerde ve hakkın bu.. '''' oysa ben bir demet menekşeydim... vermedi bana; '''' sen diri dipdiri yaşam dolu ruhuna hakim, güzel, olgun deneyimli seksi ve de rüya kadınsın öğren... menekşeler küçük kızlar için artık büyü (sevgilim) ' dedi... ve acele gitti.. dönmedi... yediğim en büyük tokattı...bana sarsıldım dağıldım duygularda canım yandı... ağladım... cok ağladım ve ağlıyorum.. hala.. iki şeye; hep vermek uğruna sevmediğim hayatı yaşadığıma. bunca sene menekşellerdi beklenen.. oysa sevdiğim hayatın verdiği mor irislerdi...bana duygularımda kokan gercek yaşam gerektiğini iki mutluluğuma. 'söyle şimdi bana evet söyle! ne istediğimi içimdeki küçük kızın katili! gerceğimi bildin... ' oysa saklamıştım onu irislerin topraklarına gömüştüm, mordu ne yapayım şimdi! .. onu da söyle hadi söyle bana ''''bir dal kırmızı gül.. güllerin en güzeliydi.. verdiğin.... güzeldi olgunluk yıllarıma ' güller kadınlığıma... doğurdun beni artık yetmiyor güller... ''''ama söyle! ... söyle ama... beni artık bekletme...' dedim ona... 'ikilemlerimle boşlukta... ' 23.12.2003 Nevin Kalafatoğlu yeniden düzenleme 08.08.2005 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#240 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlkay
inceciktin..... bir mavimsi eflatunda asılı tam ucunda bir yıldız parlayarak kızıllıklar pembelere çalarken ağlayarak sen vardın tam oradaydın dağların siluetine sığınmaya başlamıştı gölgeler içinde sırların izleri asılı bulut gölgesine sığınmışlığı sensizliğin ilk günü anımsayarak kulağıma fısıldarken alodaki sesin özlemlerinin sözlerde sıcaklığı *******in bağlanmayarak özgürlüğümün mart'ındayken duygularım girdaplarına kapılırken yolların orta çizgisinde dansın her kıvrımında bir ses her dokunuşunda çığlıktım ilkaydım 21.03.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|