![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uğurlar Olun...
Küskünüm Doğru söylersen dinlenmezsin... Yahu milletin keyfi kahyası mısın? Boş yere ruhum sıkılır dişlerim ağrır, Umursama bana ne acı çekermişsin! Küskünüm Yazmalı sanat için benlik ağacına, Üfür tozlarını rahmetlinin keyfi tahtına, Yansın cennetinde cehennem güller gülsün Aldanma hıçkıran ağıtlarına... Küskünüm Kışa erer yeşillik soğuk can yakar, Savurur fırtına karınca dinlenir yatar, Onca yaz öten ağustos böceği dalgayla Boyun büker yalvarır kapılar çalar! Küskünüm Ölsün gururum asla üzülmem, Yanlış yoldaysam tokadı düşünmem, Derviş eylerim gönlümü yalnızlık hicretinde Amazonda ıslanır yıkanırım Akdeniz’de! Küskünüm Ellerim kelepçeli dost zindanlarında, Ne güneş nede ay varmış ışıksız kalmakta, Fikrim zikrimdir anlarsınız terazide haşr’da, Kalp kırılır gönül yorulur uğurlar olun! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uyumak Yok Bugün…
Kumsalına dokunur serseri duygular, Tenimde coşar hazzın seyreder kumrular, İçimde coşku çılgın müzik kulağımda Düşlerimizi seyreder martılar kuşlar... İyice sokul gir buz dağına dönmüş içime Sarhoşluğun kokusu kalsın çılgınca tenimde Ne içki ne sigara nede şarap keyfinde Her şey doğal kalsın yaz günümüzde… Dağlar aşsın beden aşsın ruhumuz sevişsin Tutsun ellerin güneşimi ayım gözlerinde saçılsın Tek vücut viraneleri unutsun sadece aşk sarsın Cehennem alevlerin olsun sonsuz cennetim… Yağmayan yağmurlar Fırat’ın izlerinde Kurumuş dudaklarım çatlar çöl özleminde Düşünmeyen aklım kaptan aşk seferinde Yangınlar buram buram uyumak yok bugün! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyurum…
Özlem duvarlarına yansıyan ruh dalgalarını bilir misin? Kışı başka acı, yazı başka… Aciz bırakır! Uzaktan yıllanmış tesellinle neyi murat edersin? Toprak bakır, deniz köpük… Yüreğime yağmıyor kar! Donmuş bu kış suyunda aşkınla, Uykuda sensiz Kehf mağarasında! Yetim kâinat efendisinin gözyaşında, Akar fıratın bulanmış sularında… Çaresiz çöller, kervansız kalmış! Susmuş kumlar, rüzgârsız kalmış! At ölmüş, çadırlar toplanmış, insan uğramaz olmuş… Tek anım yaban çiçeği ayakta, oda sahipsiz kalmış! Gökyüzünde yakar özlem güneşin, Yüreğim bulutsuz dudaklarım çatlar! Mecnun toprağımda leyla anım kollarında, Vuslat diye sözlerim inler, kefenim sararır! Hayal bir an umut çölün serabında, Koşar heyecanla görürde seni çok yakında! Yaklaştıkça uzaklaşır ölüm tadında, Kum olurum deve kuşunun başında, Kehf mağarasında sensiz uyurum... Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzülme…
İçtenliğimle yazdığım satırlarda saklı hüzün kiremitleri... Şiir yazmaktan öte, bıraktım kendimi ruh aynana sevgili... Kim de özlem yok ki, hem de neleri… Üzülme... Acının içinde öyle bir haz vardır ki, Çelişki bile olsa, Bu simetri, yaratılışın içinde gizli... Ağla, Vur duvarlara, Davula vurur gibi… Her yağmurdan sonra gökkuşağı, Gecesinde dökülür yıldız yağmuru! Ruhum bedenden ayrılır böyle anlarda, Cesedim yaşar bağ bozumu Avuntu kumsalında… Korku veren tsunami dalgaları, Olur, duyulmayan çığlığımın sesi… Değişimle başlayan, çıldırtan doğumun işareti Acının son demi, yoktur aslında kıymeti Aramak anlamsız geçmişten nedenleri, Üzülme, inan! Benim gelen sana sevgi yolcusu… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vay Anam...
Sahiplendim! Armut ağacından düştüm... Bir daha armut yemeyeceğime söz verdim, En çok armut yediğime üzüldüm! Susmaya söz verdim, Gülmeyi azat ettim, En şiddetli ağrılarımda Dura, dura aczimi seyrettim... Şimdi sağlık akıyor damarlarımda, Sözlerimi Amerika'ya gönderdim... Rahmetli olduğunu işittim Irakta! Şeytan mı, nefis mi peşinde gönül eyledim... Ben akıllanmam ya! Teneşir pakler, kefen nasipse! Şimdi ağustos böceğinin konserine gidiyorum, Vay anam... Vay halime! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Veda-Ayrılış
I. MEKKE’DEN AYRILIŞ Ruhumun üstüne çöktü hüzün kiremitleri, Ayrılık zor...inerken sabrım direkleri, Kabem penceresinden bakarken tavaf yapanları, Ayaklarım dolaşır her yerinde, Nasıl veda et, git derim şimdi... Düş gibi burada yaşadıklarım, İstemek yetmiyor, gerçekten gitmeli görmeye... Kana, kana zemzem içince, Havasını içime çekince Davet etmiş yaradan evine Unuttum her şeyi, bıraktığım geride! Aldanmayın derlerse “kaybolursunuz, kaçırırlar...” diye Mevla’nın evindesiniz, onun emanetinde... Unutunca geçmişinizi birkaç gün geçince, Gerçek huzur içinizi kaplar, tavafla dönünce! Medine yolundayım şimdi, Kabe çok uzakta kaldı, Sağım solum çöl Her yanımı hüzün, gözyaşı sardı... Var mıydı böyle küs gibi ayrılmak Her yanımda yara var sanki Ruhum acıdı! Hicret yolundayım sanki, Bizi beklemekte Medine halkı... Can resulün burukluğu mirastı, Sevr’de aynı zahmet, Dağlar, çöller der gibi sabret! Ayrılıyorum Mekke’den Geriye bakıyorum bir gün döneceğim der gibi! Mevla nasip ederse görmeyi Mekke fethini... Umuyorum! Mekke uzakta kaldı, Kabe sende, Tavaf yapıyorum hala, Ruhum yemen köşesinde... Hacer’ül Esved’e selam veriyorum “ Bismillahu Allahu Ekber! ” Bilmem hangi şavtın heyecanı başladı dilimde... İki deve ağacın gölgesinde serinliyor, Kim bilir can Muhammed ve Ebu Bekir buralardan geçiyor! Yol uzun geride Kabe’ye hasret, İleride var yüce nebiye vuslat Gönlüm ikisine de özlem dolu, heyhat Mekan benim gibi faniyi şaşırtıyor... Benden uzaklaşıyor gerçek murat, Hüznüm şimdi kat, kat artıyor... Şefaat nasip olursa eğer İnşaallah, bu yolculuk cennete varıyor! II. MEDİNEDEN AYRILIŞ Medine’yi Münevvere sahrasında Dilimde salavatı şerife Seyrediyorum yeşil kubbeyi... Can Muhammed’in kokusu burnumda, Hissediyorum çok yakınımda Güzel cemalini! Güneş yavaş, yavaş veda ediyor gök kubbeye, Akın, akın insanlar geliyor, Mermer avluda gürültüleri! Elinde tespih molla giyimliler, Film setini andıran kameralı çekimler, Sağ yanımda susamış gibi zemzem içinler, İstanbul hatırasını andıran fotoğraf çekenler! Görüyorum... Avluya çekilen bant, akşam ezanına hazır... Oturan kadınlara son uyarı, isteksizce kalkıyorlar! Yandı avlunun onlarca lambası şimdi! Hangi asrı seyrediyorum, kafam karışıyor! Kulağım akşam ezanında, Yankılanıyor Bilal-i Habeş’inin sesiyle... Gözlerim hala yeşil kubbede, Birazdan can resul imam olacak önde, Hissediyorum! Ilık, ılık rüzgar geliyor tenime, Sanki deniz dalgalarıyla, Huzur buluyorum can resulün aşkıyla Özlüyorum sahabenin görmediğim ruhunu, Haram’ın mucizevi akşamında! Sanki tavafta bedenim, Medine’de hazır namaza... Selam veriyorum can Muhammed’e kabri başında Madde bağımlısı gibi burada Görüyorum yangınlık çeker insanlar... Gözler ince deliklerden kabrini arar Sanki ruhsuz demirden onu sorarlar! Gerçekten anlamak lazım, Görüntüden uzaklaşmak lazım, Can Muhammedi yaşatmak için Sünnetine sarılmak lazım! Ah...ah! özledim, yine çok özledim, Ayrılmak zor... dumanlı gözlerim! Kabe’den ayrılmak, Can Muhammet’ten ayrılmak, Onlardan uzakta yaşamak Daha Medine’deyim ama özledim. Hoşça kal, Ey nurla yaşamış peygamber Sahabenden birisi olmak isterdim, sana er... Cemalini görerek yaşayan, yaşlanan Duymak isterdim senden gerçek haber... Nefes aldığın her anda olsaydın bana rehber Olsaydın ruhumu saran kadife her an aklanan! Çökseydi deven evimin önünde, olsaydın misafir Varlığımda, ay nurunla her an parlayan! Ah...Ah! ayrılmak çok zor! Perişanım, gözlerim yaşar bu geceyi uykusuz sabahlayan... Ya gelmeseydim demek teselli şimdi, Gördüm ya yaşadığın yerleri... Elhamdülillah! Ruhum geçmek üzere başka tür yaşama Yanımdasın, gidiyorum seninle Ankara’ya! Sünnetlerini yaşarım umuyorum Gerçek sevgiliye uçuyorum, Allah’a İnşallah! III. ANKARA’DA Bedenim yorgun, Ruhumda hüzün, Sanki her şey yabancı! Yaşadığım mekan, insanlar... sanki edilmiş gibi sürgün! Alışkanlıklarım ölmüş gibi, Televizyon kumandası bana yabancı, Cazip değil seyretmek dünya şampiyonası finalini Unutmuşum sanki alış verişi... Sanki sevgilim, sevdiklerim ölmüş gibi.. Yabacıyım kendi şehrimde yaşıyorum son matemi! Ruhum Kabe’de, Can peygamber şehrinde... Ayrılmak istemiyorum bırakın beni! Bağlamayın zincirlere yeniden ne olur... Sarmasın dünya kabuğu bedenimi Hevesler, karanlıklar, şeytan bırakmışken beni ne olur... Ne olur.... Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vuslat Döngüsü...
Senelerden bin dokuz yüzler, Atım üzerinde, Darüşşafaka’nın önünden geçerim. Beyaz ipek elbise içinde süzülür, Saçları demet, demet şapkasından uçuşur, Narin güneşine ayım tutulur... Atım şahlanır ben yularını bırakamam. Şaşkınım, şok olmuş gibiyim. Yanına gelemem, Utangaçlığımı affet bir tanem! İstanbul o gün başka yüreğimde, Volkanik lavlarını akıttı ruhumda, Savaşları unuttu acı çeken gözlerim Aşkın sihrine kapıldı, düş havuzunda! İlk kezdi bu başımda kavak yelleri…uçar gibi bulutlarda, Koymadı aklımı başımda Sanki hayallerimdeki efsanem… Ankara’ya gidecekti o, öğrendim, Sakarya’da savaşa dönecektim, Ölmekte var dönmekte... Tüm ayıpları unuttum, aşkımı söyleyecektim, Elektrik direğinin altında! Saatin saniyelerini sayıp seni gözledim Körpe yüreğimde... Yürüyüşünü izledim, ne kadar doğaldın, Başın öne eğik süzülerek geliyordun... Hey diyecek oldum... Sıkıldım, sen sıkıldın! Gözlerimiz buluştu, okyanus sularında, Seviştiler sanki temmuz sıcağında, Mumyalandık firavun mezarında, Heykelimiz dikilecek kadar ayakta kaldık sanki kutuplarda, Neyse ki mendilin düştü yere ve gittin... Bakakaldım, kokusunda burnum El sallayamadım... Bunaldı ruhum! Kim bilir ne zaman bir daha vuslat... Ne zaman! Yaram acıdı inlerken karyolada, Kaç ay geçmişti hatırası soluğumda, Her iniltimde, Dalgaların ittiği sessiz gemide… Kuruyordu dudaklarım özlem acısından! Hayaller, *******i gel git sesleri, yakamozlar… İniltimi duyan yok, binlercesinin yanında! Yalnızlık ve çaresizlik... Birde küllenen aşkından Soluyordum günden güne! Ölmezsem diyordum Ölmezsem! Ayaklarım yere basarsa diyordum Koşarsam! Seni göreceğim cennetinde diyordum Esaret zincirimi çözersem… Her saniye hayalinle, Kesilmiş bacaklarımla, Yaşama, sana... Bağlandım! Sanalına bakıp, bakıp ağladım! Benlik düşmeden yunmuş suyun üzerinde, Göz kamaştırır hala güneşin yüreğimde! Gölgeler aldanır… Güneşler aldanır… Düşler canlanır… Neden kar yağmıyor ki yüreğine? Belki erirdi baharımda, severdi çiğdemini bir mart gününde… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vuslatımı Beklerim....
Sevgi gerçek-ilahi aşka uzanan ince yoldur Sevmek dediğimiz her şey hep semboldür Mecnu'nun çölünde Leyla olmuştur Sezar'ın gönlünde Kleopatra doğmuştur... Acıdır, özlemdir, haykırıştır her solukta yeniden yoğrulmadır Balçığın çömleğe-testiye dönüştüğü yumuşaklıktır yürekte! Sabır ister bir temmuz güneşinde yakarken... Titretir bir zemheri ayı ocak hava kararırken Sararır başaklar ikindi güneşiyle kurşini renk alırken Kan damarları dağlanır aşığın ozanın sevdalının bam telinde... Ölüm kavuşmadır Bir mevsim biter başkasına zaman gebedir Yılanlar gibi sevgi gömlek değiştirir Son aşka varana kadar! Bende sevdalıyım, Allah yarim Her gördüğümde o var... Bu yüzden ne görsem sarılırım Rahim Rahman dedikçe hazzın içinde zevkten bayılırım Toprağa sarılırım Vuslatımı beklerim... Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağ Yağmur…
Gözlerim yağmur bekler Bulutlara seslendim haykırdım Estikçe rüzgâr haber verir derler Gözlerimi kapadım derin derin nefes aldım… Yaz gelmeden sararmaya başlayan ekine, Suları çekilen barajlara göllere nehirlere, Çöl ateşi yakan güneşin sitemlerine, Boynum bükmüş, üzülüyorum… Yağmur gözlüm yoksa sen mi ilk önce dökecektin damlayı Eğer sen kurursan dünyanın bir anlamı kalır mı? Yozlaşan, Tozlaşan, Horlanan, Henüz din değil ayaklar altında kıyamet habercisi… Heyecanda var içinde yaşanan da, Allah aşkı Kevgirden süzülür nur yüzlüler klonlayan Ak’lara bürünür gül kokulu mehdi müjdesi… İsa(A.S.) bir rivayet iner Şam’da Emevi camisine Anlar huzur nedir ona sokulan! Kirler, On dört asırdır biriken pislikler Din yıkmak adına şerli niyetler Yıkansın yağ ne olur yağmur… Yere insin her yıldıza sarılmış sahabeler! Her yer Medine her yere kardeşlik yağar Ebrehe perişan bir bir ölür güç sembolü filler Tufan ol ruhumuza Nuh’un gemisinde misafir… Rahmetinle ne olur yağ yağmur… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmıyor...
Kar yağsın istiyorum Ankara'ya, Bizim gibi günahkarların üstüne Lapa, lapa, Uykum bölündü gecenin yarısında, bekliyorum yağmasını pencerenin kenarında, Ama yağmıyor... Uykum gelmiyor bir türlü uzandığım kanapede, Ruhumu saran sıkıntı sürüyor televizyonda açtığım her kanalda, Aldığım kilolara yenisi ekleniyor içtiğim mercimek çorbasında, geçmişim gözümün önünde... çocukluk yıllarında, Yarım metre kar, ellerim üşüyor! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|