![]() |
|
|
#231 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4267
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Serseri
Sen unutulmayacak kadar güzeldin. Ben unutamayacak kadar serseri. Geldin gittin hayatımdan, bi kaç zaman aldın ben o zamanda kaldım. Sen affedilmeyecek kadar suçluydun. Ben yine de affedecek kadar serseri. Giderken yağmurlar yağdırdın üstüme, dondu kaldı hayat. Oysa bi parça bulut yoktu. Sen dönmeyi düşünmeyecek kadar sersem. Ben hep bekleyecek kadar serseri... |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Serseri Bir Rüzgar Eser Ruhumda
Serseri bir rüzgar eser ruhumda Aradığım özgürlüktür kanımda Bulanık doğrulardan arınmak Almak gerçekleri avuçlarıma |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Masum Serseri / Aşka Veda
Nokata nöbetlerine diktiğim gözlerimden Asılı kalan gözyaşlarımın ipini kesiyorum gözkapaklarımı buruşturarak. Çekiliyorum artık ellerim cebimde seni beklediğim köşelerden Bu gece sonkez kırıyorum şişeleri vurup taşlara Bu gece sonkez ıslatıyorum yanaklarımı bir daha asla. |
|
|
|
|
|
#234 |
|
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 102 Thanked 34 Times in 25 Posts
Üye No: 44250
İtibar Gücü: 1753
Rep Puanı : 12977
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
1 2 3 başla!!
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Şair, Bir Serseri
Bir şair bilirim çifte yürekli Bir yüreği şair, bir yüreği serseri Herkes serseri sanır Bilmezler şairliğini Bir şair bilirim adı sanı duyulmamış Bir şair ki sevdiğinden başkasına şiir yazmamış Ne bahar, ne yaz, ne dünya, ne insanlar Ne savaşlar ne de barış O yalnız sevdiğini anlatmış şiirlerinde Mısra mısra işlemiş sevdiğini Hep sevdasını taşımış şiirlerine Bir şair bilirim; bir serseri Gündüzleri hep kavga gürültü *******i sevda doludur gönlü Her şiirinde sevdiğine yeniden aşık olur Her mısrada can verir Bir şair...Şiirlerini ağlayarak okur Bir şair bilirim; bir serseri İki yürek taşır; Biri kan dökerken gündüzleri Biri *******i hüzünlerle yarışır Bir şair bilirim; bir serseri Hem şair yüreği aşıktır sana Hem serseri yüreği... |
|
|
|
|
|
#236 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
ayrılık değil
Gün ışığına söyle Boğamaz içimin karanlığını, Hep yağmurun sesine karışır, Hüzün dolu bir şarkı. Ve hep bir şeyler eksik kalır, Sende ben, Bende sen... Umutsuzca özleriz birbirimizi.... Gün ışığına söyle Gökyüzü çılgın mavileri de bilir. Atamadıkça birbirimizi yüreğimizden Ve vurdukça yüreğimiz birbirimizi Sokakları sarmışken yağmur bulutları O çılgın bir mavi yüreğimizde dururken, Gülüşlerim çok uzaklarda kalır. İçimdeki tamtamlar ayrılık çığlıkları atar, Ama bu hayattan çalınmış zamanlar. Bizi yine ayıramazlar. Gün ışığına söyle Vedalar kavuşmak içindir, Bir yanılgı, Bir saçmalık, Bir pişmanlık değil, Bu bir sevgi, Belki ölümsüz de değil. Her şeyimizi kaybettiğimiz bu hayatta. Hep bir şeyler eksik kalacak bil... Bende sen, Sende ben... Bu yaşadığımız dayanılmaz hasret, Ayrılık değil... -Ayrılık Gözyaşına Sığmaz isimli kitabından Ahmet Beltekin |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bana Serseri Diyorsun
Benim için kötü dedin, Böyle olmamı istedin, Senden başkasına sevgi beslemedim, Sevdimde kötü oldum. ... Dinlemedin beni meyhanelerde buldum kendimi, Sen içirttin içirttinde soldum, Gece gündüz sarhoş oldum, Bu yaşımda ayyaş oldum. ... Bakamaz oldum artık kendime, Kırıcı konuştum sevdiklerime, Kin besledim dünyama girenlere, Genç yaşımda isyankar oldum. ... Formülünü ben çözdüm bi tek aşkın, Ecel gidip geliyor ölümüm yakın, Ölsem bile mezarıma gelme sakın, Bu yaşımda bahtiyar oldum. ... *******i gitmedim eve seni gözledim, Kimseyi görmez oldu gözlerim, Bütün sevenleri terkettim, Anama babama günahkar oldum. ... Atıyorum diye sokağında cirit, Bana serseri diyorsun, Sen serseri ettin beni, Şimdi serserimi diyorsun. ... Dolaştıran sensin beni bu sokaklarda, Serseri edende sen, Ağlatanda sensin beni, Sürgün edende sen, Şimdi serseri diyorsun, Sen serseri ettin, Şimdi, bana serseri diyorsun. ... Sordun mu hiç halimi, Sen hep gülüyorsun, Neden diye düşündün mü, Şimdi serseri diyorsun. ... Serseri olmamı isteyen sendin, Şimdi niye serseri diyorsun, Bunu sen istedin, Bundan böyle bana serseri diyebilirsin. |
|
|
|
|
|
#238 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
ikimizde birer acemi aşıktık
İkimizde acemi birer aşıktık o zamanlar Sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun Bense kendimi usta sanıyordum bu işlerde Ve yağmur gibi akıp giden yıllardan geriye ne kaldığını bilmiyordum Seni tanıyana kadar Ama farkındaydım yinede ne zaman seninle olsam, Tanıdık bir kuş cıvıltısıyla uyanırdım her sabah, Şimdi ise kırılgan mektuplar yazıyorum, Hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden. Malumun olsun ben sende kendimi sevdim, Hüzün dolu yağmurlarda taşan boynu bükük nehirleri, Ben sende yolları sevdim, Dallarına hiçbir kuşun konmaya yanaşmadığı ağaçlarla kaplı yolları. İkimizde acemi birer aşıktık aslında Ve çoğu defa ne yapacağımızı bilmeden serseri dolaşırdık sokaklarda. Ben sende kendimi sevdim;hüzün dolu yağmurları,mor kanatlı turnaları Ben sende rüzgarı sevdim;alıp götüren yılları,saklı kalan umutları, Ne yeminler bozdum ******* büyürken sensiz, Ne yeminler bozdum yıllar geçerken sitemsiz, Ne yeminler bozdum tarifi bile imkansız Senin için ay mavi gözlüm Ben sende yolları sevdim yüreğimden gelip geçen sevda dolu katarları, Ben sende seni sevdim avuçlarken yüzünü yahut dokunurken sessiz, Ne yeminler bozdum ******* büyürken sensiz, Ne yeminler bozdum yıllar geçerken sitemsiz, Ne yeminler bozdum tarifi bile imkansız Senin için ay mavi gözlüm Alıntı... |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapındaki Serseri
Bir gün kapın çalınacak, Açacaksın merakla Karşında serseri kılıklı bir adam, Paçavra elbiseli,uzamış sakallı, Perişan mı perişan... Hiç bir şey söylemeden gözlerine bakacak, Bu gözler sana çok şeyler anlatacak, Yılların gerisinden hatırlayacaksın ama, İhtimal vermeyeceksin karşındaki adama... Sakın yanaklarıma süzülen damlacıklara şaşırma, Sakın bana sakın bana kim olduğumu sorma, Yılların karanlığından sana bakan biri varsa, Eskidendi o bitmiştir, ölmüştür de, Fakat sen kimsin deme, O zaman, o zaman ölürüm işte... |
|
|
|
|
|
#240 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
aşk kapısı
Yarım kalmışçasına bitiyor bazen sözler. aşkın kendisi gibi tıpkı. şiire bile sığdıramıyorsun anlamını. ansızın içinde büyüyen bu belirsizliğin adını koymaya çalışırken sen, kocaman bir boşluğu biriktiriyorsun farketmeden. evet, somutmuş gibi hissediyorsun o boşluğu. hıçkırır gibi zor geliyor nefes almak. gözyaşların içine akarken bir kez daha, ağlamamak için inat ediyorsun. kan ağlıyor bir tarafın, olmayacak biliyorsun. onsuz geçmeyecek zaman, dolaşmayı özleyeceksin eski parklarda, sarılmasını bekleyeceksin günün bitiminde beklenmedik bir şekilde. anılarda kalıyor olacak bunlar ve işin kötüsü sen biliyor olacaksin bunu. ayrılıkta diyemeyeceksin buna, yalnızlıkta. özüne dönmüş olacaksın sadece. onsuz doğmuşken bu hayatta, onsuz devam edeceksin. bazen şartlar böyle gerektirir diye avunacaksın içten içe sevilmediğini bilerek. gece olacak, bir şeyler içmeye çalışacaksın, onsuz bir bardak içkinin bile keyfi olmayacak. karanlık olacak her yer tıpkı içindeki gibi. ağlayabildiğini fark edeceksin sonra sadece o karanlıklar içinde. eskilerden birine öylesine bir şeyler yazmaya çalışacaksın ve onu bulacaksın yazdıklarının içinde, kaçmaya çalışırken ondan. o değil doğru kişi diye isyan edeceksin, sana uygun olmadığını söyleyeceksin ve bunu bile bile içmeye de yazmaya da devam edeceksin. o boşluğu hissedeceksin bir kez daha, bir kez daha, sonra bir kez daha. uykuya dalmak için yatağına uzandığını düşüneceksin, rüyalarından korkacaksın. sonra sızıvereceksin ve birisinin gelip seni uyandırmasını bekleyeceksin. belki de asla gelmeyecek deyip devam edeceksin yaşamaya. yarın yeni bir gün olacak bileceksin. aynı güneş de olsa doğan, senin için ışıldıyor bir parça diye düşünecek, tebessüm edeceksin. kimsenin seni çıkaramadığı o karanlıktan sen iteceksin kendini aydınlığa ve sonra güleceksin yeniden. tutunmaktan başka çaren olmadığı için değil, istediğin için sarılacaksın hayata. bir şarkı da için acıyacak sonra, çocukluktu deyip gülüp geçeceksin. “aşk mıydı?” diye soracaklar, bilmiyorum deyip geçiştireceksin. “evet.” derken içinden hep yalnız olduğunu tekrar edeceksin. aşk da kurtarmıyor çünkü o derinlikten seni, arkadaşlıklar da; sen bunu çoktan tecrübe etmiş olacaksın. ve yine güleceksin. sonra yine bir boşluk yeni baştan, başka bir acı daha hissedeceksin. doğanın kanunu bu, artık bunu öğreneceksin. yürüyeceksin, yürüyeceksin. ne kadar çok şey yaşamışsan o kadar anlamlı olduğunu hayatın, göreceksin. kulak vereceksin yeniden satırlara. “ sabah oluyor sevgili, gecenin hatırına zorlama güzel hava bugün. gitme zamanıdır bana, hoşça kal hayata bensiz devam edecek sana.” derken dizeler fark edeceksin bazen sözlerin de bitebilecek olduğunu. (alıntı) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|