![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Seni düşündükçe ağlar gözlerim,
Titrer, hiç birşey tutamaz ellerim, Seninle olmak bir tek hayalim, Ben yalnız seni, seni isterim. Hasretim sana, güzel yüzüne, Bakmaya doyum olmaz inci gözüne, Sen süslersin, hep sen girersin düşüme, Senden başkası zaten yok ki gönlümde. Hadi gel aydınlat karanlık dünyamı, Hadi gel gönlüme kur sarayını, Seni istiyorum ben, yalnız seni, Gelde sar, seni seven kalbimin yarasını. Gönlümde sen, düşümde sen, her yerde sen varsın, Şu garibin derdini ne zaman anlarsın, Hayatım zehir oldu panzehiri sensin, Yaralı yüreğimi ne zaman sararsın. Bu yürek öldü seninle can bulacak, Kalbimin yarası sürekli kanayacak, Gönlümde açan gül bir anda kuruyacak, Sen yoksan eğer, bu canda yok olacak. Sen; Bedenimin ruhu, gözlerimin güneşisin. Sen; Gecemin yıldızı, gündüzümün ışığısın. Sen; Gönlümün sultanı, kalbimin sahibisin. Söylesene bana; bu can sensiz neylesin?
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Doruktan senin için kopardım bu çiçeği
O sarp bayırdan hani, suya iner eteği Kartalın bildiği yalnız ve yaklaşabildiği Sessizce seprilmişti kayanın çatlağında. Gölgeler yıkıyordu burnun sağrılarını Açıkça görüyordum: bir yengi alanında Nasıl kızıl ve parlak bir utku anıtı Olanca görkemiyle bir anda kurulursa İşte tıpkı öylece Güneşin gömülüp gittiği yerde gece Bulutlardan bir tak yapıyordu kendine. Yelkenliler bir bir erirken uzakta Birkaç çatı eğimli bir vadinin dibinde Parlayıp görünmekten ürker gibiydi sanki. Sevdiğim, senin için kopardım bu çiçeği! Evet, rengi uçuk ve koku yok tacında Çünkü kökü dağların bu çetin yamacında Yalnız su yosununun acı tuzunu içmiş. Dedim ki: garip çiçek, şu tepenin üstünden Bulutların, yosunun ve teknenin gittiği Uçsuz bucaksızlığa yolcu olmalıydın sen. Git öyleyse bir kalbin Herşyeden daha derin uçurumunda dağıl Başka bir acun olan o göğüste sol artık Göğün seni sular için yarttığı besbelli Ben'se Sevda'ya adadım işte seni! Rüzgar birbirine katıyordu suları; Yavaş yavaş silinen Belirsiz bir ışık kalmıştı yalnız günden Ah! nasıl acılıydım ve nasıl da derinden! .. Düşler içindeydim ve kapkaranlık Gece Sonsuz titreyişlerle doluyordu içime.
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annen,
Binlerce yılın yorgunluğunu taşıyordu. Gittikçe büyüyordu yüreği Sevgisiyle örtüyordu Üstünü açan uykuları… Baban, Toprağı yoğuruyordu Tırnağıyla, dişiyle… Ve cesaretle örüyordu, Gittikçe büyüyen evinizi… Emeğin ve umudun dirilişiydin, Mutlu bir çocuktun… Güzel bir çocuktun… Altında kayan yeryüzü İçini alıyordu Hayallerini ve seni… Gözlerin ayrılık şiirleri kadar Hüzünlüydü… Ansızın bulandı çamura Ayak bileklerin Suyu ürküten bir telaşla çekti, Baban seni Alıp göğsüne bastırdı. Zamanı değildi ayrılığın… Sabun kokan elleriyle Sildi yüzünü annen… Rüzgara çarpıp kanatlarını Soluksuz geldi güvercinler, Barış ve cesaret serptiler Gittikçe büyüyen göğsüne… Ve dokundun toprağa Toprak… Temiz ve cömert… Sevdalı suya… Ateşe değdi ellerin, Kavruldun güneşle… Uçsuz bucaksız tarlalara Vurdun hasretini… Yüzyılların birikmiş sevdası Dağladı yüreğini… Birdenbire karardı gök, Yağmurlar yağdı sonra Çok yağmurlar yağdı… Baban dedi : 'Gitmek gerek.' Oysa harmanlanmıştı kaderin Bu toprakla… Dayandı annen, Rüzgara boyun eğmeyen başak gibi Durdu başı dik… Dayandınız… Kanayan geceye karşı Bekleyen sabaha karşı Sımsıkı sarıldınız birbirinize Buraların türküsüydünüz siz Bu yanık sesti, Toprağa can veren Suyu gürleten… Baban, annen ve sen Bu coğrafyaya kazınmış sevdaydınız…
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neden aradın ki sanki beni
Daha söyleyecek neyin kaldı ki… Ne söyleyeceksen çabuk söyle Bağırmak mı istiyorsun Bağır… Oysa ben her şeyi unuttum Gülen yüzünü bile(!) İnan bana ellerine dokunamasam da Yüreğim seninleydi Şimdi beni acılarımla bırak Senle olmak daha beter Hep sen söylüyordun bana Şimdi ben Bu da geçer…
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dağlar muzafferdir,
Ne savaşlar gördü, Yunus emre gezdi, Eteklerinde, Ondandır bu sessizliği, Ne bebek katillerini bastı Bağrına İnsandır diye. Ama heybetlidir yine de Bu toprak kutsaldır, Ne putları yıktı, Ne ateşler söndü bu toprakta, Bu toprak hiç unutmadı, Tek hâkim Allah, Tek hâkim, Tek. Bu sevda Anadolu’dur. Ne bozguncular gördü. Ama yılmadı. Sağını soluna düşürdüler de, Kardeşi kardeşe yıldırdılar da, Yine bölünmedi. Aslında biliyor herkes. Anadolu, Ana dolu.
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dağlarda bir Aslan gezer;
Ezer,kara toprağın kara bağrını ezer Koyunlara,kurtlara,çakallara; O dağları hep etti mezar. Kükredi,kükredi de geçit vermedi. Öyle bir Aslan ,öyle bir kahraman ki, Dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. Ezer, kara toprağın kara bahtını ezer; Ezerde,taşına toprağına zarar getirmedi. Hey oğul,sen gördün mü o Aslan’ı Sakarya’da,Dumlupınar’da ? O, atalarının sancağını taşıyordu Bir öldü, bin dirildi; Yine şehit düştü bu yerde. Bak, şurada bir anıt mezar; Dalgalanan bu bayrakta,onun hatırası var. Sen,şehit oğlu, şehit torunusun; Bastığın bu topraklarda kefensiz yatan var. Nice Alayları,bin defa; Biz gömmedik mi bu yerlere ? Düşen hain toplar,onları; Çıkarmadı mı göklere !? Hey oğul , Hiçbir kuvvet; Türk’ün bileğini bükemez Tarihler yazmadı mı ; Çanakkale geçilemez ? Ancak; “En büyük düşman içimizde” Asırlardır, o hain ölmedi Viyana kapılarına dayandık amma Yalnız, ona gücümüz yetmedi. Hey oğul, dinle beni Kuran-ı Kerim de gördün mü yerini ? Sen, doğduğunda asker,öldüğünde şehitsin Sakın ihanet etme, ne Ata’na ne Vatana Sen, Hızır’dan da üstünsün Çünkü; sen,doğudan doğdurulup Allah emri ile giden Türk oğlu Türksün Bu dağlarda bir Aslan gezer; Gezer,kara toprağın kara bağrında gezer Koyunlara,kurtlara,çakallara, Bu dağları hep etti mezar. .... 13, 06,1993
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşündüm
Düşündüm de sana bir dörtlük yazmaya karar verdim Bu dörtlük diğerlerinden farklı olacak dedim Kendi kendime Çünkü bu dörtlükleri okurken Sevdayı,sevgiyi,tükenmeyen sevgiyi Haykırışı,hüznü,sevinci,kendini Ve en önemlisi beni bulacaksın Sevgi uğruna yıkılan bir hayatı Acı çekmeyi Karşılıksız aşkın Acı anlamını okuyacaksın Öyle bir dörtlük olsun istiyorum ki Sadece duyguların kağıda döküldüğü Bir dörtlük değil, İçerisinde umutsuz aşkın damlaları, Boşa çıkan bir haykırışın sesi olsun Bu şiir, bu dörtlükler bizim olsun Ve beni anlatsın sana Öyle bir dörtlük olsun ki Başkası okuyunca Şiirde, dörtlüklerde imkansız aşkı, Boşa dökülen göz yaşlarını, ölümüne sevgiyi anlasın Öyle bir dörtlük olsun i Sevgi uğruna bu dünyadan göçmek üzere olan Bir insanı anlatsın Yani beni anlatsın Her cümlede sen ol Sen kok her satırda Ve ben bir daha öleyim O satırları okurken
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dünya bir tamam'dan eksiklikler âlemi;
Kopuşlar, ayrılıklar, kesiklikler âlemi...
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dünya hepimizin,çocuklarımızın,gelecek kuşakların
Kirletmeyelim tabiatı,yakmayalım ormanları, Öksüz bırakmayalım hayvanları Koruyalım çevremizi,sanayi atıklarından, Zehirli varillerden,önce kendimizden Emanet aldık biz bu dünyayı, Çocuklarımızdan,gelecek nesillerden Hıyanet etmeyelim emanete, Tahrip etmeyelim doğayı,katletmeyelim ağaçları Sahip çıkalım evrendeki tek evimize, Dünya barınaktır,gönüllerimize, Sevgilerimize,sevdiklerimize Süs olur bu dağlar,ovalar, Akarsular,ormanlar gözlerimize Eşya olur ağaçlar,masa olur,dolap olur, Kapı olur evlerimize Çöp atmayalım denize Bırakmayalım sintine atıklarını böylesine Boşaltmayalım fabrika atıklarını Derelere,göllere,denizlere Sahip çıkalım dünyamıza,geleceğimize Gidecek,kalacak,yaşayacak Başka yerimiz var mı söylesenize.
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yol üstünde biten çalı,
Bu dünya kimin dünyası? Ak çiçekli ayva dalı Bu dünya kimin dünyası? Gediklerde esen poyraz, Yaprakları dalda koymaz Gözler doysa gönül doymaz Bu dünya kimin dünyası? Her gün eski her gün yeni Tükenmez gidip geleni Canevimden vurdu beni Bu dünya kimin dünyası? Kar yağar kaybolur izler Her nakış binbir sır gizler Ufuklara dalan gözler Bu dünya kimin dünyası? Toprak basar kucağına Güneş çeker sıcağına Atar derdin ocağına... Bu dünya kimin dünyası?
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 8 (0 üye ve 8 misafir) | |
|
|