![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İç Dünyamın Özeti
Seyrindeyim saatlerdir olmadı sabah Sigara kağıdına yazdım şiirleri Dövünen balıklarda iç dünyamın özeti Gönlümde savrulurken sensiz duygular Almayacaksan sözümü bana ver geri İçimde içimi dövsün beni yakan ahh… Neden güz vaktinde hazan böyle gam kokar Akşamın hüznünü sabah vakti yaşarım Sakalarda benim gamım hüzünlü beste Zıpkın yemiş balıklarla işlerken yaram Kırk dağı aşarak gelen ırmak can yakar Sen vardın sulara döktüğüm her heveste |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İçimde Yara Sevda
Zamanın ışığında, saçlarıma düşerken Bir siluettir yüzün, aklaştıkça aklaşır. Korktuğun ateşler, avucumda sönüyor. Yunduğun sular bile, seninle berraklaşır Seni gören ceylanlar, gözlerinde yanıyor Bu mevsimde başaklar, ölür dirilmek için Süslenir kırk donaklı kızlar görülmek için Gidip gelen mevsimler, bir bahara uğramaz Çürüyen tohumlarım, el kadar güne hasret Acılara acırım, ağrılara yanarım Aşinasıyım derdin, bendeki dert bana hasret Birazcık huzur bulsam, hemen seni anarım Sen ki bendeki beni, gam iline götürdün Bahara kar indirdin, günü yakıp bitirdin. Pişmanlığım pişmandır, gönlüme ettiğine Güz gülleri sersefil, mihrican telaşında Öksüz kaldığım dünya, bela oldu başıma Ayrılığın ateşi, yanarken göz yaşımda fark ettiğim sevdadır, zehir döken aşıma. Sürüldüğüm bu diyar, huzurun Kerbelası Tütüyor gözlerimde, gönlüme yar olası |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhanetin Kapısında
İhanetin kapısında kapalı gözlerle seyrediyorum ellerim arkamda bağlı _______nefsin urganıyla. uyurum tükenmez *******de ******* ruhumdan ışık gündüzlere meydan okur dünyamda sarılmış yatarım ______-gaflet yorganıyla. kurşunlar bana değer/ aldırmam uyuşuk bedenimden hain eller kan çeker bağrıma bastığım her yavru ölür benim olan her şey bana hain görünür. sırtlanların oyuncağı yüreğim kan gölüne elim değer dudaklarım kendi kanıma susar ağzım ciğerimi kusar uyanmam kendimin figanıyla. volkanların ortasında yatağım ateşi soğutarak/ ağrısızca yakarlar ter basınca bedenimi ______avuç avuç içerim kendi bedenimi keser /kendi etimi yerim belki bu yüzden mağdur oldum /derbederim. inancımın özüne küfür koydum uzlaşması başkasının arzusu kendi ekmeğimi zehir sandım düşman sofrasında doydum bitmeyen karanlığın aşığıyım sabahım/ elde kalır güneşe küfrederim *******i / okşar severim yüreğimle. çağırırım bağrımı açar hainleri _________beslerim etimle emeğimle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhanetin Yarası
Bir his seni gelir diyordu bana, Açtım pencereden, yollara baktım. Anladım sen yokken, ben yokum bende Sensiz bensizlikten, usandım bıktım. İçimden gitmene fırsat vermedim, İçimdesin ama seni görmedim, Seyrettim bağını, gülün dermedim, Bir küçük dalını gönlüme ektim... Kapında beklettin, çıkmadın cama, Volkanlar sızarken, mamur dünyama, En kızgın ateşler yakmadı ama, Bir sitemli söze kendimi yaktım... Varlığım yokluğa mecbur olunca, Gönlünde gönülsüz, biri kalınca, Bir başkası seni, çekip alınca Bir gece yıkıldım, eridim aktım. Kan doldu gözlerim kavil yerinde Yolun düşer belki günün birinde İhanet yarası, gayet derinde Üstüne zulmünü, bilerek döktüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkimiz
-ikimiz- Bu günler geçer zaman gider iz kalır, yalnızca iz... Anlarsın belki, cilvesini hayatın, görürsün ki, nice sevgi abidesi, sevgisiz... Gece karanlığında kıskanç bir gölge gibi, titreyişine bak zamanın, ışığına muhtaç olan, ikimiz... adımı söyleme, bilmediğin daha iyi. tarifini yaparken, örseleme sevgiyi, yüreğim leke dolu, sanma temiz, Öyle çırpındı ki yokluğun, öyle değdi ki sahiline Sevdanın, gelişi sessiz, çöküşü sessiz. elimi uzattığım el, kayıplara kul oldu. İtildim garipliğe, beklerim köşesinde bu şehrin, Kimsesiz. Artık beklediğini bilmem, bekle de demem. iki ayrı dünyanın iki ayrı kutbundayız. gönüllerimizden bile uzak, hayallerimiz. Uzatma... zamanın derdi ile yanıp gitti, değmez artık birbirine, |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İliğimde Sızısı
Akbaba beldesine kartallardan uzakta Berbat olan gönlümü attım bomboş giderim Bir kuru bedenimle ömür denen kızakta En serseri tavırla; bitkin, sarhoş giderim Yıktığım hayallerin enkazında uyuyan Dev yapılı yılanlar umuduma göz koyar Bir sevda türküsünde ızdırabım yok duyan Hedefine yönelen yürek menzilden cayar. Sensiz yaşamak bilsen ne kadar ağır ve zor Terk ettiğim gönlüme acırım dayanamam İçime çöreklenen gam gönülden gitmiyor Ayrılıktan ölene hak veririm kınamam Kasavetli gönlümün düştüğü girdaba bak Mümkün değil kurtuluş iliğimde sızısı Bundan sonra sessizce iç dünyamda yaşamak Fark ettim ki böyledir kaderimin yazısı. Seni düşündüğüm o gönül tutan ******* Şimdi sensiz sessizce ağladığım mekandır Senin mutlu oluşun beni teselli eder Sen sıyrıl acılardan derdine beni yandır |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnanamam
Bu dünyada derdin gâmın Bittiğine inanamam. Saf gönülün kin ve nefret, Tuttuğuna inanamam. Diken çiledir gülüne Dostluk gönülden biline, Her âşığın dost iline Yettiğine inanamam. Alışığı mı sefânın, Âşığı iken cefânın Seven gönülde vefânın Bittiğine inanamam. Gül açar dost kışında Göz süzerek bakışında Bülbülün baykuş taşında Öttüğüne inanamam. El bilir mi halim nice Dev yükünü çekmez cüce Ağlamadan tek bir gece Yattığıma inanamam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İncittiğin Can Sensin
İNCİTTİĞİN CAN SENSİN _Anadolu'ya_ Yürüdüm yorgun düştüm boz toprağa, Kokusundan yüreğime üşüşürken korkular. Tırnaklarım körelmiş, ter bilmiyor bedenim. Ateşteki yüreğimi üşüten bir korku var. Bağ damında gölgesini görmediğim bir kadın, Yıkılan ocak taşı umudumu karalar. Türkülerde kan döktüm, bir çobanın ağzıyla, Baktım gördüm her yerimde yara var. Bir falcı kadın örselerken umudu, Bayrakların ağaran şafaktaki yeri yok. Anadolu... olacağın en sonunda bu muydu? Gönlümün sevdası yok, gözlerimin feri yok... Bir bayrak gölgeler bayrağımı, şımarık mı şımarık. Hüznünden hilal gamlı, yıldız gamlı. Sandıklara tabutlara yakışmaz, Nakışlayan gelin gamlı, kız gamlı.. Yeniden yürümek geldi içimden dünkü halimle Taşlarına tutunarak ülkemin. Yunus'tan Mevlana'dan ilham alıp, yürümek, Birliğe kardeşliğe ederek yemin. Efsunlu yorganları vardı *******in, Nasırlı ellerin iğnesiyle dikilmiş. Bir vatan sıcaklığı ile sardığı Bedenlerin üzerine örtülen. Ateşteki yüreğimi üşütüyor *******, Hani sıcaklığın, mahrum etme bu kulu. Üşüyen umut senin, incittiğin can sensin, Unutuldum geçmeyeli sinendeki bu yolu, Anadolu, Ah, Anadolu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan Olmak Neyime
Bırak beni, ruhumdaki acıyı Çekemezsem insan olmak neyime Şu fani dünyaya aşkı sevdayı Ekemezsem insan olmak neyime... Yıkarsa gönlümü cahilin taşı Büyürse gözümde zalimin başı Mağdurun derdiyle gözümden yaşı Dökemezsem insan olmak neyime İnsanlarla çekmem lazım çileyi Namussuzdan görsem bile hileyi Mürailer dikmiş puttan kaleyi Yıkamazsam insan olmak neyime... Menfaatçi kan kusturur fakire Baştakiler uyar sapkın fikire Zalimi boynundan tutup çukura Sokamazsam insan olmak neyime... Kalmadı dünyada dost milletime Alıştılar kemiğime etime Yanımda aç duran garip, yetime Bakamazsam insan olmak neyime... Benden olmayanı övmeyin, geçin Haçlının işgale gelmesi niçin Olanca varımı bir sevda için Yakamazsam insan olmak neyime Hasan Ulusoy’a hayat nafile Yüreği kan ağlar gülerken bile O aşkla eriyip, kutsal ark ile Akamazsam insan olmak neyime... |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan taşıyor
Dağlar taşlar mihnet çektim demesin Acıyı, kederi insan taşıyor. Cemale sevdalı bir yanık gönül Mevla’ya yönelmiş, iman taşıyor Mihnet yar köyünden etti sökünü Kazıdı gönlümden zevkin kökünü Kader omuzuma vurdu yükünü Sanma kul derdini kervan taşıyor. Yıkılsın gönlüne nefret ekenler Bağına gül değil çalı dikenler Hakka karşı mahcup boyun bükenler Bir gizli derdine derman taşıyor Pervane dönüyor nar arzusuyla Mevlana da döndü yâr arzusuyla Evliya, erenler, pir arzusuyla Gönül dost yoluna kurbanlaşıyor Ulusoy’um diyar diyar sürülen Bu dünyada kem görülüp yerilen, Azrail de senin için verilen Vadesi belirli ferman taşıyor |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|