![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sizin Hiç Babanız Öldü mü?
Sizin hiç babanız öldü mü? Nefes alsın diye dua ettiniz mi? İyileşsin diye kendisine 'İyileştin bak! ' deyip yalan söylediniz mi? Eski günleri anıp, gözlerinizin önüne bir bir geldi mi? Sessiz beklediniz mi baş ucunda? Ölüp ölüp de dirildi mi? Can kurtaran can kurtardı mı? Can kurtaranın beyazını görünce Kalbiniz sıkıştı mı? Uyanınca gözleri sizi gördü mü? Sizin hiç babanız öldü mü? Son nefesi mi? deyip, 'Seni kaldırayım mı babam? ' dediğinizde 'Bilmem ki? ' dedi mi? Yanıtı tek de olsa Sevdiniz mi bu sözcüğü? Sizin hiç babanız öldü mü? Sevinip, kalbiniz çarptı mı Ölmedi diye? Kanlarını sildiniz mi ellerinizle? Dayanıp tuttunuz mu röntgenlere? Sizi tekrar gelecek mi diye Beyaz yataklarda bekledi mi çocuk gibi? Bütün bunları gördünüz mü? Sizin hiç babanız öldü mü? Ölüp ölüp dirildi babam Sapasağlam şimdi arkam Onun için böyle dik yürüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Son Sözü Ben Söyleyeceğim: “Artık Sevmeyeceğim.”
Gittin ya madem, aramadın beni nicedir. Bilmezsin kalbim nasıl kırılır; nasıl incedir. Sözcüklerim kırılınca, biter azdır, hece hecedir.. Son sözü ben söyleyeceğim: “Artık Sevmeyeceğim.” Yakıyor tenimi,dudaklarımı aklım geçen yazda. Unutmasaydın yüreğimi suç senindi biraz da. Eğil fısıldayayım kulağına usulcacık az da Son sözü ben söyleyeceğim: ” Artık Sevmeyeceğim.” Dantel gibiydi yüreğim, sen işledin kestin bitti mi? Teninden tenimi, gözlerinden gözlerimi sildin yitti mi? Günlerimden gülüşünü, sıcacık öpüşünü aldın gittin mi? Son sözü ben söyleyeceğim: ” Artık Sevmeyeceğim.” |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonu Yok Mu?
Günler birbirine benzemeye başladı. İnsanlar sevgisiz, telaşlı Sona bir hazırlık, bir sonsuz koşu Bunun bir sonu yok mu? Kırıldı bir şeyler içimden. Bilmem buraya gelir mi baharlar? Uçtu gitti göçmen kuşlar uzaklara Tekrar yeşerecek bir dal bulunur mu? Yaşamalıydık yaşamadıklarımızı Neden yarım kaldı bilinmez Uzaklık mı araya giren kırılganlık mı Yüreğinde yüreğim korunur mu? Korkulardır beni iten karanlıklara Uçurumlar dibimde, ayrılıklardır yıkan Kırılmalar bardağın ucu Bilmem kanayan dudağıma dokunur mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyle Doktor
Söyle doktor kalp neredeydi? Şurada değil mi? Yani yeşil yeşil bakan Kirpikleriyle yakan. Sevdiğini habersizce seven. Doktor kalp neredeydi? Şurada değil mi? Hani yukarıda saçlarımın arasında Damar damar sevgiliyi düşünür. Anıları bulur tek tek Döker bir bir çiçek çiçek. Yakar birden, eritir buzları. Söyle doktor söyle kalp neredeydi? Hani şurada iki tarafta, Hep onun sesini duymak için, Sabahtan bekler, kuşlarla beraber İşitmek için sevgiliyi Söyle doktor kalp neredeydi? Şurada değil mi? Hani söylemek için açılır Hep sever, hep ister sevdiğini Olsa öpecektir ya Sözcükleri dizer dizi dizi Tamam doktor buldum kalbi Hani şu aşk aşk diye yazar Sever sevdiğini ateş gibi, Dolaşır saçlarının arasında Çizer yüzünde sevgiyi. Olmadı mı doktor? Bulamadım mı kalbimi? Söyle artık neden bu sıcaklık? Ne yakar tenimi? Söylesene yüreğimin yerini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz
Ayrılma Öğretmenim bizden. Yine minik olalım. Sıcacık tut ellerimizden. 'Yavrularım ' de, 'Canlarım' de, Sevgiyle okşa saçlarımızdan. Gitme öğretmenim bizden. Bizi sopsoğuk bırakma. Eser rüzgar, üşürüz buralarda. Buz olur sıralar, her şey biter. Sen varken yanmasın hiçbir şey. Senin bir sözün yeter. Gitme Öğretmenin bizden. Bizi sopsoğuk bırakma. Yalnız kalırız, üşürüz buralarda. Tut ellerimizden. Sarıl bize, sevgi dolu. Gül yine bize. Yaramazlık yapsak bile Sen ol yanımızda. Ayrılma Öğretmenim bizden. Biz büyümedik, bakma boyumuza. Hoş geldiniz 'Miniklerim ' de. Heceleri öğret yeniden A B C Sen ol yanımızda. Ayrılma bizden hece hece. Yine sıcacık olsun yüreğimiz. İstersen çok çok ödev ver bize, Sayfalarca. 'Yorulduk' dersek bak 'Söz! ' Sınav yap her gün. 'Bıktık' dersek bak 'Söz! ' Yazı yazdır tam beş ders. 'Yine mi? ' dersek bak 'Söz! ' Kız bize! Bağır bize! Yazmaktan yorulsun parmaklarımız, Sınavlarda terleyelim. Ama sen bizi bırakma Öğretmenim! ...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sözcüklerim Üşüdü, Dondu Bak!
'Sözün bittiği yerdeyim' demiştin, son durak senin dilin. Ben güneşim, sıcağım, alevim yanıyor benim ilim Eğer gelmezsen, anıları kaybedeceğim dilim dilim. Şimdi soldu kalbim, sözcüklerim üşüdü, dondu bak! Sevemedim seni, ona yanarım, doyasıya. Gözlerini çizemedim, öpemedim, kayıpsın ya 'Gel' diyorum geliyorsun, yakıyorsun hayal bu ya Gel artık soldu şiirlerim, üşüdü sözcüklerim dondu bak! Yüreğim üşüdü, buz kestim, geliyorum yanındayım, ordayım. Kollarına al beni, ya sardın sardın beni, ya ben çok donmaktayım. Üşüdü yüreğim, üşüdüm, küskünüm hadi gel yastayım Yeşil yeşil sar, sarı sarı öp beni, kırgınım az hastayım. Benimle soldu kalbim üşüdü, inanmazsan sözcüklerim dondu bak! |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Su Perisi
Yüreğime akıyordu, süt gibiydi süt gibi bir akşam,. Ne söylesem, ne desem sana ne anlatsam. Sözcüklerimle sihirlesem seni alev alev yaksam. Su perisi geldi, beni aldı gitti der misin? Suya girelim, süzüm süzüm süzülelim. Kanat çırpıp, uzaklara Kaf Dağına uçalım. Mutluluğu, Arap kızını orada bulalım. Su perisi geldi, beni aldı gitti der misin? Devleri esir getirsek masallardan bize. Hepsini şiirlere dizsek, şarkıları sunsa size. Tüm sevgileri incilesek, aşkları çıkarsak temize. Su perisi geldi, beni aldı gitti der misin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suskun
Sabah bir melodi geçti yanımdan Dudaklardan bir ıslıkla. Beni uzak köylere götürdü. Bilmediğim diyarlara. Ne köyü bilirim, ne köy kadınlarını. Ne çektiği yoksulluklarını. Ben şehirlerde büyüyen süslü bebek. Sarı sırma üstü benek benek Birden köy kadınlarını düşündüm iç çekerek. Evlendiği erkeğe boyun eğen. Sevdiğini gözleriyle seven, söyleyemeyen. Ne benim gibi şiir yazar, aşk şiiri, Ne sevdiğini çılgınca sever ateşli. Onun gözlerinde saklıdır sihri Suskun.. Ellerimden utandım ojeli, narin, zarifti, pamuk. Ne çamaşır görmüş, ne iş görmüş çabuk. Aklımda çatlak, toprakla yoğrulmuş, Çalışmaktan yorulmuş parmakları Beni uzaklara götürdü çocuğun ıslıkları.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suyun dibi
Dalgalar kıyılara vuruyor Deli rüzgar mı çıkmış ne? Şarkılar orada da sevgiliyi mi arar? Buradaki gibi Masalların geçtiği hayatlar Mavi suyun dibi. Yakamozlar denizin karanlıklarında Baharlar yakın biliyorum Bakmayın siz yağan yağmurlara Baharlar yağmuru en güzel saklayandır. Tüm yağmurları gözlerine veriyorum Güvercinler ölmesin Yüreğinde koru onları Sevgiyle büyür onlar. Kırık kanatlarını yumuşacık sar. En güzel sevgi şarkılarını Onlardan dinliyorum. Ben de herkes gibi Sevmeyi seviyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şahin Gibi Sev, Güvercin Gibi Öp Beni
Ay batarken geldin geldin yoksa öldür beni. Aynı kumsalda bekliyorum dalgalarla ben Tüm güzellikleri ekliyorum ateşlerde sen. Şahin gibi sev, güvercin gibi öp beni. Gözlerin kalmış tenimde yeşildir, ayıkla al. Tenimi sevmiştin pembedir,sayıkla kal. Tadımı öğren menekşedir, layıkla bal Şahin gibi sev, güvercin gibi öp beni. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|