![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Porselen
İçinden sırları dökülen Porselen bir aşktın Kırıldın sevmelere… Karardı desenindeki bulutlar Zamanı saklar çatlağın Aykırı düşler düşer… Bin bir lale motifi Süsler yanaklarını Gözyaşı biriktirir gamzeler… İçinde binlerce tadı barındıran Sultan masalarına konan… Yakıştın mı hiç… çöplüğe… Porselen bir aşktın sen Kırılmalara hazır Kil olduğunu unuttun, nedense… İkimizin yeri, aynı… Sonuçta… Ben çöplükte bir peçete… |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Postacı
İğneleyip rüzgarlara... Gemi yapıp yağmurlara...ben aşkımı gönderirim... Güllerin dikenlerine... Rengarenk bedenlerine...ozanların tellerine...asarak,şiirlerimi... Alır mı sın,gönderirsem... Açık adresin nasıldır...Hüzün durağında insem... Gündüzlerim kıskanır mı,geceyi konuk eylesem... Gökyüzünden daha mavi gözlerine kuşlar sürsem... Ya da,daha hızlı diye, Bir kurşunla mı göndersem... Yüreğini nasıl bulur,en hızlı postacı nasıl... Taşkın sularda kaybolur,aşkım buzullarda, donar... Ateşlere vursam,yanar...gecene yıldız olur mu... Bir çocuğa şeker alsam...hırsıza mücevher versem... Azrail’e bu can versem...tez elden ulaştırır mı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rahat Ölü
Yapışkan kabuslardan Uykulardan uyandım. Baykuş gözlü gecenin Hedefiydim eskiden. Ne güneşin yakıcılığı tenimde, Ne, bitkilerde yeşil... Arınmışım bütün renklerden. Umutsu yarınlardan söz etmeği bıraktık... ‘’Gömütümde zamanın hükmü geçmiyor artık’’ |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Yazdım Bu Şiiri
Kum tanesini kapar; kapanı,istridyenin... Çevirir zamanla... inciye. Olgunlaşması gerek,şartların. Hayatın sesini dinle, küçük kız... Düşme büyüdüğünü kanıtlamak, peşine... Yarınların açılmadı sürpriz armağanları... Dilerim sevdiğin oyuncakların olur... Ya da,istediğin her neyse! İstemem...üzülmesin,kimse... Sevdadan yanmalı, tenin. Herşeye layıksın ama... Sana filitrelenmiş bir gökyüzü, vadedemem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Yazdım Bu şiiri II
Ey, uzaklardan gelen,ansızın ve... güzel dost! Senin için hayat; taze bir bahar henüz... Rastlantılar, kurgulanmamış,düzenlenmemiş daha... Aşk beklemede...şimdilik, tehirli...-bekliyor eşref saati- Sana, yıllar daha planlamamış-belki-sürprizlerini... En çözülmez bilmeceleri ve...iklimleri. Zor ve çetin kıyılara yeni geldin sen... Endişem: senin için...ve de...sana bol şanslar! Rastgelsin hayat avın,tut en büyük balığı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Yolunda Gidiyor mu Hayat
Sana Bir kanadım yaralıdır,diğeri sana doğru... Bir gözüm doğuştan kör,diğeri sana bakar. Elimin biri çolak,diğeri sana yeter, Hem aklım hem yüreğim...ikisi,sana doğru Meriç-Mayıs 1988 Yolunda Buradan geçecek misin yarın,yine? Bekleyeceğim... Kaldırımlara yapışıp. Üzerimden geçerken gıkım çıkmayacak... Arkandan sesleneceğim sonra: Topuklarının izi,bende... Meriç-Mart 1988 Gidiyor mu Yaşanmış anıları katladın... Eski şarkıları da... Zaman sarkıtlaşır. Kendi telaşında...başkalarına da yetişecek. Bavulunu hazırladın. İzlerini silmedesin ortalıktan. Ya,bendeki izlerini silebilecek misin? .. Gönlümün kırıklarını sığdırabilecek misin bir valize... Gidecek misin? .. Çeyrek varken, ölümüme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat
Nasıl? Sana yolunda gidiyor mu hayat? ... Başarılı mısın,bu kavgada? Sevda çürüklerini ayırabildin mi, Havva’nın verdiği elmadan? Yada, kurt yeniklerini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Savaşlar
Bitmez bir koşuda,yorulmaz zaman. Birbirini kovalayan vagonlar gibi.. Türküler bitmede..aşklar yitmede... ******* ilerlemede..silah gölgeler, İnsafsızca vuruyor,genç bedenleri... Ben az’dım,senle çoğalmamıştım daha... Ben az’dım senle çoğalmamıştım daha... İçimde kırık yay ve zemberekler... Yarınları hazırlayacaktım daha.. Henüz kalmamıştı ayağım bir mayında. Yüreğim çarpışmamıştı-ya da tanışmamıştı-serseri bir kurşunla... Ben bez’dim,senle örtünmemiştim daha... Ben bez’dim,senle örtünmemiştim daha... Kanlarımdan arınmamış,su içmemiştim. Rüzgarlara dolaşmamış Yağmurla didişmemiştim... Kına yakıp,sarmamıştım parmaklarını ama, Soğuk morg masalarında ölüleri beklemiştim... soğuk,morg masalarında ölüleri beklemiştim... gül demetleri yerine, mermiler yağmamıştı daha. Saatlerin akrepleri binlerce insanı öldürmemişti S.O.S-ruhlarımızı kurtarın-çığlıkları almıyorduk telsizlerden. Bu yüzden,hain planlar kurup, Keskin bıçaklar gibi,tenini özledim... Keskin bıçaklar gibi,tenini özledim... Ben:Savaş...Barışı kınıyorum. İnsanların huzur içinde yaşamasını.. Birbirini sevmesini kıskanıyorum. Tüm saatli bombaları seviyorum,bu yüzden... Kanlı ellerimle,sevgilimin bedenine:Ölüme Sonsuz ihtiraslarla sarılıyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seher
Bir kuş öter; yırtılır aydınlığı şafağın... Bir çizgi...başlar çizmeğe,ağaç siluetlerini... Doğar,pırıl pırıl günlerinize, Güneşten sevgim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Ben Hazan
Sen vardın..ben vardım..bir de,hazan... Odam, bir ayrılık dekoruydu. Dağınık eşyalar...eski resimler... Sen yoktun...ama odam senle doluydu... Birikir,üst üste görüntülerin Ne zaman,aynaya gözüm değse... Ortalıkta ayak izlerin Hayaletinin bıraktığı yerde... İçtiğin bardakta dudaklarının izi, Yarım söndürdüğün sigara izmaritinde... Havalandırmağa kıyamadığım: Kokun hala içeride... Çarşaflarda sıcaklığın var. Sanki dumanı tütüyor yalnızlığımın... Gittiğin zamanda durmuş saatim, Nerde! çıldırdığı... akrebin,yelkovanın? Elim varmadı ortalığı toplamağa... İzlerini silmek gelmedi içimden. Henüz yaşarken med cezirlerini... Sanki asırlar geçti,üzerinden. Ağır...bu özlem yükü,ağır... Ezilir altında yüreğim. Hasretine dayanamaz bu yürek, Seninle beraber..göndereceğim! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|