![]() |
![]() |
#251 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Olmuyor
Aklımı kemiren fikri başımdan, Atmasam olmuyor, atsam olmuyor. Bin derdin yanına bin derdi daha, Katmasam olmuyor, katsam olmuyor. Kalbur varken, muhtaç etti eleğe, Çok çektirdi, getirdi hep keleğe, Ne ettim, n'eyledim ben bu feleğe? Çatmasam olmuyor, çatsam olmuyor. Kin tutmanın var mı makul gereği? Sevgi dolsun ozanların yüreği. Tereciye satmak zordur tereyi, Satmasam olmuyor, satsam olmuyor. Duygularım zora sokar işimi, Nere gitsem, bırakmaz ki peşimi. 'Ya sabır! Ya sabır! ' diye dişimi, Sıkmasam olmuyor, sıksam olmuyor. Bağnaz olan disiz sayar bilimi, Akılsızlar halı sanır kilimi. N'eyleyeyim şu sipsivri dilimi? Tutmasam olmuyor, tutsam olmuyor. Gönülden çağlamak boynumun borcu, Borcunu ödemek yiğidin harcı. Derdimim dermanı hapım da acı, Yutmasam olmuyor, yutsam olmuyor. 13 Haziran 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Olur
Ne kıl ne tüyden olur, İspirto meyden olur. Karının en iyisi, En uzak köyden olur. Kalbi aşk için vurur, Yanar yanar kavrulur. Kocanın en iyisi, Yine şairden olur. Var ise bir endişen, Ne zevk kalır ne neşen. Kötü karıya düşen, Akıl, fikirden olur. Ahı derinden olur, Aşı terinden olur. Kötü kocaya düşen, kadın yerinden olur. Tuğladan baca olur, Okuyan hoca olur. Hem okur hem üfürür, İmamdan koca olur. 18 Mayıs 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Orhangazi Ovası'nda
Orhangazi Ovası'nda tarlaları gezdiniz mi? Su toprakla sevişiyor, nedenini sezdiniz mi? Suyu deniz sandınız mı? İznik Gölü dediniz mi? Uğradınız mı Gürle'ye? Izgara et yediniz mi? Eğri büğrü yolaklarda hiç traktör sürdünüz mü? Fasulyeler ibik atmış, sırıkları gördünüz mü? Sırasöğüt'ten yukarı yürüyerek geçtiniz mi? Gedelek Pınarbaşı'nda demli bir çay içtiniz mi? O asırlık çınarlara hayran hayran baktınız mı? O ağaçlar kaç yaşında? Hesabını yaptınız mı? Eğri büğrü yolaklarda hiç traktör sürdünüz mü? Fasulyeler ibik atmış, sırıkları gördünüz mü? 16 Temmuz 1998 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ot gibi
Birini tanıdım, orta hâlliydi, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Ne varlığı, ne yokluğu belliydi, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Ucuza kapattı, pahalı sattı, Kırk düğüm üstüne kırk düğüm attı. Ne neşeyi tattı, ne zevki tattı, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Meyhaneye, gazinoya gitmedi, Adam gibi hovardalık etmedi. Hiç âşık olmadı, hasret çekmedi, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Merak edip çevresini gezmedi, Duygusuzdu, güzelliği sezmedi. Kitap okumadı, şiir yazmadı, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Yüksekten bakardı göz süze süze, Kendini överek başlardı söze. Ne düğün bilirdi ne de cenaze, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Zeki Çalar der ki: Yüzü gülmezdi, Borç istesen, selâm bile vermezdi. Namazı da niyazı da bilmezdi, Ot gibi yaşadı, ot gibi öldü. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Otobüsler ve yollar
Otobüs durağında, bakıştık gözler yaşlı, Çıktım gurbet yoluna, elveda hilâl kaşlı. Otobüsler ve yollar, ayırdı ikimizi, Aylar, yıllar geçmeden, kavuşturur mu bizi? Hareket saatinde, son defa el salladım, Gözyaşımı gizledim, yüreğimle ağladım. Otobüsler ve yollar, ayırdı ikimizi, Aylar, yıllar geçmeden, kavuşturur mu bizi? Geçip gittiğim yola, bakarım üzgün üzgün, Yine hasret başladı, hüzün doluyum hüzün. Otobüsler ve yollar, ayırdı ikimizi, Aylar, yıllar geçmeden, kavuşturur mu bizi? Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğren
Başbakan kim Letonya'da? Kaç ada var Japonya'da? Araştır da bil bunları, Cahil kalma bu dünyada. Namazı hocadan öğren, Niyazı hacıdan öğren, Piyazı aşçıdan öğren, Cahil kalma bu dünyada. Kalbur nedir, elek nedir? Şeytan nedir, melek nedir? Bil bakalım felek nedir? Cahil kalma bu dünyada. Kurnacıdan kurna öğren, Tornacıdan torna öğren, Zurnacıdan zurna öğren, Cahil kalma bu dünyada. Kim vekil, kim asıl olur? Demokrasi nasıl olur? Keman çalsan fasıl olur, Cahil kalma bu dünyada. Sılan uzak, yolun uzun, Cahilsen kurumaz tuzun. Hani imlâ kılavuzun? Cahil kalma bu dünyada. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmen
Diyardan diyara tayinin çıktı, Soluğu gurbette aldın öğretmen. Anadan, babadan, sıladan ayrı, Sevdiğine hasret kaldın öğretmen. Ne menfaat bildin, ne pul, ne para, Kahramanca gittin en uzaklara. Işık gibi girdin karanlıklara, Cehalete korku saldın öğretmen. Hep bilgi götürdün gittiğin yere, Bazen şehit düştün göz göre göre. Körpe beyinlere, minik kalplere, Vatan sevgisiyle doldun öğretmen. İnançla dolaştın bu güzel yurdu, Sınıflar, sıralar karşında durdu. Bilenler söyledi, bilmeyen sordu, Her soruya yanıt buldun öğretmen. Sermayen bilgidir, terazin kalem, Matematik ile dönüyor âlem. Nereden geliyor soyum, sülâlem? Tarihimi sen anlattın öğretmen. Eski bir öğrencin geldi de buldu, Saygıyla el öptü, hâl hatır sordu. Onu tanıyınca gözlerin doldu, Sevinçle maziye daldın öğretmen. O dünkü çocuklar şimdi hep adam, Kimi vali oldu, kimi kaymakam. Öyle bir makam ki; En yüce makam, Mesleğinle kıvanç duydun öğretmen Oturup kalkmayı bile bilmezdim, Okuyup yazmayı senden öğrendim. Türk'üm, doğruyum, çalışkanım dedim, Her zaman rehberim oldun öğretmen. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğüt
İyi yârim var deme, Vefasını görmeden. İyi yavrum var deme, El koynuna girmeden. Tut nefsini, vur geme, Helâl ye, haram yeme. Para kazandım deme, Zora göğüs germeden. İşin varsa erinme, İşsiz kalıp dövünme. Dostun ile övünme, Borç alıp, borç vermeden. Öz söyle, güzel söz et, Karanlığı gündüz et. Kusurun varsa düzelt, Kimse seni yermeden. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm
Öldürür de ölmez ölüm, Genç, yaşlı dinlemez ölüm. Hep ansızın geliverir, Zamanı hiç bilmez ölüm. Ne gönül bilir, ne hatır, Bir ağıttır satır satır. Sevenleri hep ağlatır, Gözyaşını silmez ölüm. Ne yarına ne de düne, Can götürür gelmez yöne. Yoğunlaşır günden güne, Çoğalır, eksilmez ölüm. Son nefeste her şey biter, Can kafesten uçup gider. Sağ kalanlar hüzün tüter, Üzer de üzülmez ölüm. Hem bulanık hem boğuktur, Sanki kara bir kovuktur. Yüzü donuktur, soğuktur, Gıdıklasan gülmez ölüm. Hiç unutma, bil atanı, Mezar olmuş son vatanı. Acımadan alır canı, Sırrını söylemez ölüm. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Para
Para bir ihtiyaçtır, Herkes ona muhtaçtır. Köle eder insanı, Hükmeden bir araçtır. Elden ele dolaşır, Kutuplara ulaşır. Salgın bir hastalıktır, Her insana bulaşır. Para denen yaramaz, Yoksula pek uğramaz. Ya çoğalır, ya erir, Yerinde hiç duramaz. Dini, imanı yoktur, Onu kazanan toktur. Para kimseyi sevmez, Ama, seveni çoktur. Borsada cirit atar, Bazen bankada yatar. Para öyle bir güç ki; Her şeyi alıp, satar. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|