![]() |
|
|
#251 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gönül Yarası
Ömrüm tren benim, yıllarım vagon, Vagonlar peş peşe geçip, gitmekte. Sevgiler yüklenmiş her vagon en son, Özlemi raylara saçıp, gitmekte... Her zaman karanlık, sevda tüneli, Her tünele girmiş, ayrılık eli. Ne zaman ki, onu sevdim seveli, Umut dumanlarım uçup, gitmekte. Ben vefa beklerken, sevdiklerimden, Kapanmaz yaralar açar, derinden, Her sevda gönlümü binbir yerinden, Hüzün bıçağıyla biçip, gitmekte. Bir çare bulunmaz, düştüğüm gama. Gönlüme son giren biri var ama, Kabuk bağlamayan yüzbin yarama, Yüzbin yara daha açıp, gitmekte. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#252 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gözleri Aldattı Beni
İçimde büyüyen narin çiçeği, Suluyordu, onun bir gözbebeği. Bu yüce sevdanın çözemediği, Bir giz olduğunu yeni öğrendim. Gönül arısıyım, kondum bir güle, Hayret ediyorum, düştüğüm hale. Herşeyimsin derdi, dostundan bile, Ucuz olduğumu yeni öğrendim. Sevginin mayası çıkmaz özümden, Bal acı kalırdı, tatlı sözünden, Ona borçlandığım sevda yüzünden, Haciz olduğumu yeni öğrendim. Bu son dersi oldu, yalan ömrümün, Onun hayaliyle gülen ömrümün. Sevildi sandığım garip gönlümün, Taciz olduğunu yeni öğrendim. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#253 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerim Yollarda
Bir derdin mi vardı, nereye gittin? Bil ki, bu firarın cezası ağır. Gönül bülbülünü bestekâr ettin, Sevda şarkısına kulağın sağır. Seninle şehirdi, yıkılmış köyüm, Hasretin zehiri hayattan payım, Yaralı yüreği iplik yapayım, Kirpik çıkrığında sevginle eğir. Sevinçler kayıpta, günler umutsuz, Guruplar kan ağlar, ******* mutsuz, Huzurum kalmadı, hayatım tatsız, Nereye gittinse, beni de çağır. Sevginin alnına yazdığın kader, Hüzün sarhoşunu perişan eder. Hayal alemimden ruhuma gider, Hasret bıçağıyla açtığın çığır. Kendimi sakladım, gönül kasana, Ömrümü harcarım, bir tek tasana, Belki incinirsin, koş demem sana, Haydi düş yollara, gel ağır ağır. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#254 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerin İpimi Çekti
Zalim su dökemez, senin eline, Sevgi milletimin soyunu kırdın. Ömrüm ilahiydi, düştü diline, Gönül neyzenimin neyini kırdın. Devliği öğrettin, cücelerime, Mecnunluk harfiydin, hecelerime, Dolunay olmuşken *******ime, Vuslat mehtabında ayımı kırdın. Çingene gönlümde hazır bulduğum, Gözlerine bakıp, şaşkın kaldığım, Çigan müziğiyle hüzne daldığım, Mahzun kemanımın yayını kırdın. Ölürüm demiştin, yemindi adın, Sevda yalanını nasıl sakladın? Yaralı gönlümde fırsat bekledin, Bahtımın mutluluk payını kırdın. Ey garip gönlümün hırsız sahibi, Yüzdüğün denizin bulunmaz dibi, İnsafı unutmuş soyguncu gibi, Sevda trenimin rayını kırdın. Sözlerin bahçeme hüzünler ekti, Gözlerin sehpada ipimi çekti, Virane çöllerim yeşerecekti, Umut ırmağımın suyunu kırdın. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#255 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerine Mecnunum
Çatma kaşlar siper olmuş, bana dönmüş yönünü, Her bakışın fırlatmakta, okların yüz binini. Kahverengine boyadı, dünyamın her yanını, Benim kadar bilen var mı, insafsızın ününü? Çatal kirpikli gözlerin, ne söz dinler, ne hatır, Her kirpiğin baht kalemi, aşk yazar, aşk anlatır. Açık kahve bakışların, benden mecnun yaratır, Gönlüm minnet eder ama, ne söz dinler, ne hatır. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#256 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerinin Hedefinde
Duman kalmadı deme, söndüğümü sanma sen, Kısa bir an bak bana, gökler dumanla dolsun. Çifte kavurmak için, tekrar yakmak istersen, Çırası yüreğimden, kibriti benden olsun. Sırtımda sevgi yükü, gezerim diyar diyar, Gönlüm ne sana doyar, ne de sevdaya kıyar. Mutluluğu boşver sen, mutluluk herkeste var, Başıma bin belalar, gelsin de senden olsun. Koca evrene sığmaz, sınır yoktur sevgimde, Ömür boyu sen varsın, bahtım ile kavgamda. Bu kadar zalim olma, bir kerecik sevdim de, *******im kor ateş, gündüzüm zindan olsun. Ölmeye niyetim yok, daha çok var sırama, Yüreğimde baş tutmaz, yaralarım var ama, Eğer merhem sürmezse, ak ellerin yarama, Hiç olmazsa ölümüm, senin elinden olsun. Uzat cansız bedeni, hayal ile düşlere, Amasya dağlarından, getirdiğin taşlara, Gözlerinin resmini, çizerek dik başlara, Mezarımın toprağı, Mecnun çölünden olsun. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#257 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerinin Hatırı
Her gün bin özlemle bekleyeceğim, Yazdığın mesajın satırı için. Ömrüme bin ömür ekleyeceğim, Güzel gözlerinin hatırı için. Gittikçe artacak, sevgimin hızı, Yine de tükenmez, bahtımın nazı, Yorgan yapacağım, koru, alazı, Güzel gözlerinin hatırı için. Kapalı kalsa da gönlünün yolu, Bana cennet gelir, Mecnun’un çölü. Sana şiir yazar, gönlümün dili, Güzel gözlerinin hatırı için. Ömrümde olmadı, benim baharım. Bir yüce dağım ki, eksilmez karım. Karlarımı sana bahçe yaparım, Güzel gözlerinin hatırı için Alıştım gönlümde hüzüne, gama, Ağrılı yürekten çıkmaz sızlama. Kendimi ateşe atarım ama, Güzel gözlerinin hatırı için. Bu sevda yükünü taşıyacağım, Bazen yanıp, bazen üşüyeceğim. Bu gizli sevdamla yaşayacağım, Güzel gözlerinin hatırı için. Bir benim dünyada gizlice gülen, Bir benim sevdanın sırrını bilen. Beni sevda denen cennete salan, Güzel gözlerinin hatırı için Bu sevda yolunda ben yalnız seni, Severken çilede bırakma beni. Bir aşk icat ettim, dünyada yeni, Güzel gözlerinin hatırı için Özlem ateşiyle her gün yansam da. Dünyadan ayrılıp, geri dönsem de, Yine seveceğim, derde kansam da, Güzel gözlerinin hatırı için. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#258 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözümde Kaldı
Elinin özlenen sıcaklığını, Saklayan ellerim yüzümde kaldı. Güllerle bezeli sevda bağını, Bekleyen gözlerin özümde kaldı. Öyle bir büyü ki, sendeki sırlar, Leyla'dan ilerde, binbir farkı var. Sevgimi anlatan, hazin şarkılar, İnleyen gönlümün sazında kaldı. Bakışların yok mu, ah bakışların, Kendini elime bırakışların. Sevda mevsiminde bitmez baharın, Sararmış gülleri güzümde kaldı. Ayrılık denilen uğursuz güne, Geldiğimiz zaman demedim sana, Binlerce fırsatı vermişken bana, Sevip okşamamak gözümde kaldı. Nice zaman var ki, yaşarsın düşte, Yorgansız bıraktın, boranda, kışta. Son günde almayı unuttum işte, Gönlüm işven ile nazında kaldı. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#259 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözyaşları
Bensiz yaşayamaz, gelir yanıma, Her söz söylememde çatılır kaşlar. Bir kara sevdayla sevilir ama, Yine gözlerinden eksilmez yaşlar. Ona ta doğuştan, feleğin kastı, Ayırdetmez olmuş, düşmanı dostu, Bir de bakarsınız, bahtına küstü, Yaşlar gözlerinden akmaya başlar. Bendeki sevginin sürer, izini, Beni bol bol kırar, bilmez sözünü, Acı gülümseme sarar, yüzünü, Gözlerden yanağa süzülür yaşlar. Git diyorsam gider, gel dersem gelir, Ne cilveyi bilir, ne nazı bilir. Dudağı aniden kitlenir, kalır, Peşinden yaşları akmaya başlar. Onun gözünde yok, dünyanın malı. Yolları uçurum, gülleri çalı. Yılgındır, ezgindir, mazlumdur halı, Ela gözlerinden kurumaz yaşlar. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#260 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gurbet Akşamları
Güneşin ufuğa değdiği anda, Hüzünler sis olur, bulutlar kanda, Gönül gemilerim yanar, limanda, Gurbetin hüzünlü akşamlarında. Ay oynar yerinden, yükseğe sapar, Mehtap şölenine hazırlık yapar. Gönlüm bir hayali özlemle öper, Gurbetin hüzünlü akşamlarında. Gölgeli dağların ardındadır o. Belki de, sevdamın derdindedir o. Gönlümdeki anayurdundadır o, Gurbetin hüzünlü akşamlarında. Beni unutması içimi yakar. Gönül çengelime gamları takar. Özlem yılanları bağrımı sokar, Gurbetin hüzünlü akşamlarında. Yitik sevgilerim özlem bestesi, Gönlümde yazılı sızı listesi. Bir başka alemden çağırır sesi, Gurbetin hüzünlü akşamlarında. Kızıla boyanır, hayaller, düşler. Denizi taşırır, akmayan yaşlar. Anı dünyasına yolculuk başlar, Gurbetin hüzünlü akşamlarında. Mehmet Nacar
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 22 (0 üye ve 22 misafir) | |
|
|