![]() |
![]() |
#261 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2568
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çok Geç
Israrına kandım diyemezsin, çok geç. Bir anda inandım diyemezsin, çok geç! Kor nerde ki? Bir baksana küller soğumuş... Ateş gibi yandım diyemezsin, çok geç!
![]() |
#262 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çok geç artık
Pişman olacak yaşı çoktan geçtim Ya da bana öyle geliyor. Ama hiçbir şeyden de pişman olmamıştım, Ya da kendimi kandırıyorum Senin havan, Senin tozun Senin sokakların Hatta aşkların Tek pişmanlığım sen oldun Benim dostum sırdaşım Güzel İSTANBUL’UM!!!
![]() |
#263 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Geç Kaldım
Kâlbimde ki bu sevdayı, çok geç kaldım söylemeye. Gözümde ki gözyaşları, bedeldir çok kelimeye. Şimdi artık gelin oldu. Benim değil,elin oldu. Buna sebeb kâlbim oldu. Deyemedi sevdim diye. Sevdiğimi bilmese de, hatırası kaldı bende. Yaşayacak hep kâlbimde, belki,bir gün anlar diye.
![]() |
#264 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Güzel Şey
Yaşamak güzel şey dogrusu Üstelik hava da güzelse Hele gücün kuvvetin yerindeyse Elin ekmek tutmuşsa bir de Hele tertemizse gönlün Hele kar gibiyse alnin Yani kendinden korkmuyorsan Kimseden korkmuyorsan dünyada Dostuna güveniyorsan Iyi günler bekliyorsan hele Iyi günlere inaniyorsan Üstelik hava da güzelse Yaşamak güzel şey Çok güzel şey dogrusu
![]() |
#265 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok mu Şey İstemiştik?
Gelen baharla birlikte karanlıkların bile bize yasak olduğu bu şehirde Uykusuz *******in arasına sıkışmış yeleleri düşmüş düşler gibi, yekbezan yalnızlığımız gibi Her doğan güneşle beraber Sabrın ,en sert sularını içiyoruz . Dümensiz bir sandaldayız sanki , Yelkenlerimizi zamansız parçalamış zaman; son umutcasına asıla kalmışlar serende. Çok mu şey istemiştik tanrıdan ? Yoksa inancımızı mı az görmüştü ? Nemin amortisini bile çok gördü hayal ettiğimiz kıyılardan. Off ! Işıkların son prensesi , off ! İki kafadar biz, sular altında kalmış bağ bozumlarına Nar çiçeğindeki ateşlerin yürek yangınlarına mı sevdalanmıştık? Off ! Yakamozların son prensesi , off ! Yaşananlar da gelmese akla yollara yağan karlar, gayretini yitiren bahar, Serende asılı umutlar Ve hatta karamsarlıklar : Hepsi yalan olacak. Düşündüm de, nerede eksik buldu tanrı inancımızı. Doğrularımızda ... Düşüncelerimizde ... Sevgimizde ... Nerede, nerede yaptık biz yanlışı ? Acaba biz yanlış yapmış mıydık ? Yoksa sınavlarından birinde miydik yine ? Yalnızca hatalarını onramak için , var mıydı bizim kadar kendini sorgulayan, yürekten kendine inanan, ve yardım isteyen kulu Off ! karanlıkların prensesi , Off ! Ne kadar çok iz bırakmışız acılara Karanlıklara... Yalnızlıklara... Yarınlara... Yarınsızlığa... Off ! Limon çiçeği çaylı tek lüksüm , offf! çiçeğin özünde, yaprağın yeşilinde, eşkiyanın vicdanında, yoklukların olanca ağırlığındaki Karanlık gözlüm , off ! Off! Sürgün bakışlarına parya olduğum, yüzü benli, gözü benli, göğsü benli, sırtı benlim off! Off! Gecenin karanlığını yırtan sensizliğin narası off! Bu derinden gelen oflar da olmasaydı, olabilir miydik birbirimize bunca sorun arasında bu kadar yakın ?
![]() |
#266 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Oldu
Her adı diline desdursuz alma Her kadın ummandır derine dalma Her kapıyı çal gönül kapısını çalma Senden önce girip çıkan çok oldu Ne var ki aşktan geriye kalan Hırsız değimliydi gönüller çalan Hepsi bir beyhude hepsi de yalan Uzaktan uzağa bakan çok oldu Kördüğüm şimdi gönüllerin hali Kimin kimde kaldı bilinmez vebali Pervasız bir yol bulup pınar misali Gönülden gönüle akan çok oldu Bir zaman adını doladığım dile Bana bıraktığı sadece çile İki tatlı sözle bir gülüş ile Yok yere gönlümü yakan çok oldu Umutlarla gezdik hep adım adım Hiçbir zaman insanoğlu bulamadım Ne onlar anlattı ne ben anladım Karanlıklar da göz çakan çok oldu Yürür iken kayıp edilen yollar Kaderin önünde boyun eğenler Hicranın adına sevda diyenler Aslı astarsız dil döken çok oldu Fikirden fikire taşınıp göçme Aşk dedikleri bade olsa da içme Her insana vefasız deyip te geçme Bu kör düğümleri söken çok oldu Kimi bir anlık macera bulup Kimiyse sonraya hayaller kurup İki gün gönlümün sultanı olup Üçüncü gün çekip giden çok oldu
![]() |
#267 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Önemli Değil mi
Hani farklı şeyler beklenir ya senden Üzüntünden kopacak acı bir tebessümü Yada insan olmayı kendin varken sadece. Ve ağlamanı bekler hayat,ortada hiçbir şey yokken. Oysa seni benden farklı kılan Yaşadığın hüzünlerin ,acıların şeklidir. Bir lokma ekmek ,bir yudum suyun gittiği yer, Hayal ettiklerin ayırır seni benden hepsi o.. Yani ne uzun ne kısa, ne sevinç ne hüzün Ne de gülüşündeki cesaret değil farkımız Benliğindeki haklılık duygusu değil Bütünlüğü bozan bunlar değil. Nereli olduğun,kimi sevdiğin ve nezaman öleceğin Hiç etki etmez ayrı insanlar şemasına. Sen sadece orada ve beni anla, Yani kendinde ol serzenişlere açık tut gönlünü. Dedim ya seni benden farklı kılan: Yaşadığın hüzünlerin acıların şeklidir, Ya da "Trablusgarp"ı anlayamaman...
![]() |
#268 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Özel
Sus. Sesini çıkarma sakın Ürkütme. Romantik fısıltılar dinliyorum. Zor alıştılar zaten, Dalgaların sesine. Sus, Kaçırma. Issız *******i sever, Aşk sözcükleri Bir de mehtabı. Çekinir, Duymasın ister, Kimsecikler. Özeldir, Anlayamazsın sen Neler söylediğini, dalgaların. Neler getirdiğini, Alıp götürdüğü derinlikleri. Bilemezsin sen, Issız, karanlık *******de fısıldaşan sözcükleri Hissedemezsin, Göremezsin Parıltıları yakamozlarda. Duyamazsın mehtabın sesini. Sen yaşamadın hiç ayrılıkları Boğulmadın hiç yalnızlık denizinde, Bilemedin, almadan vermeyi Kara sevdaya düşüp, yüreğin çarparken Soluksuz kalmadın hiç, Olamazsın benimle… Git, Bırak beni Uydurduğum, Yalandan dinlediğim, Romantik fısıltılarla kalayım Sus Ses verme sakın, Ürkütme Yalan sevdamı…
![]() |
#269 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Özledim Micingirt
Micingirt'i özledim, Sana dönemedim micingirt Şeremet içimde bir acı hüzün Selattinin çayırı gobut şorak adalar hani Hani Micingirt beni bir gün arayacaktın Ne apponun torunları nede selim tanır beni Çok efkarlıyım çok garip micingirt. Sen soğanlı yaylasında ayran içtinmi arkadaş Yalınayak kış günü ağbabada koyun güddümmü Kale'nin üstünden,zıgavi,Karakösenin karlıdağlarını ağustosta süzdünmü Ya tarih kokan mağaralarda kümbet'te Ceneviz'i Saltuklu'yu Osmanlı'yı Çünkü köyüm bu bu,çünkü micingirt baba diyarı ata diyarı Micingirt suskun Selçuklu'dan beri suskun kalesi kümbeti tarihiyle suskun... Bana mezar olacakmı son demimde açıp kucağını Günbatımı da siz hiç semihi appoyu hacı emmimi düşündünüzmü? Kabristanın soğuk kalbinde... Sanki Micingirt tükenecek ben gidemeden Bu sitem bu hasret sana micingirt Ne kadar yakınsan bana sen uzak olduğun yerden Zıgav bir başka akıyormuş arasa doğru ... Kannı haydarkomi arabayolu sizden ne haber Cenge mağara sen ne dersin kartol haşladığım çaynikle Biliyorum ne Hakkı dayı var ne Emiğan,ah niceleri Ben yüreğimde saklayamadım hasreti Deyirmenler yetim kalmış hacı Fikret hacı Hedis nerede Ne bursada ararım seni artık, Ne de hayal kurarım Seninle buluşuruz gidenlerinle mezarın öbür ucunda İlk seni sevdim Micingirt,sende açtım gözerimi sılaya .... Bu hasret yaşatmaz beni Bu bursa yar etmez beni Senin gözlerimde canlanırken gece Ve bakışlarım ararken seni Seni Micingirt seni... Ölümü sevdiğim kadar seviyorum. Bak işte geçmiyor zaman unutamıyorum Ne uykum geliyor, ne hevesim Sen varsın *******imde Micingirt sen ... Micingirt'i düşündüm, Söyle nasıl uyur bu gözler çermesu maşat toptaş görmeden... Nasıl heybe tarlada midişkışta geçirdiğim hayatımın en tatlı günleri Bursa diz çöksede önümde ne çıkar... Seni bana anlatan her şey rüyalarımda resimlerimde Bu gurbeti sende yaşadım... Özlemleri özlemeyi sende farkına vardım Yaşamayı unuttum Micingirt yaşamayı ... Yukarı Micingirt'i özledim ilk defa kar ortasında Birazcık sen vardın Topkay'a aklımda İslamsor'la beraber Yaslıyım amcalar gitti, köylüler gitti yalnızım bir yetim kadar Ne kadar anlatsam bilmemki,sende yaslısın ıssız kaldın Micingirt Sana selam getireceğim Micingirt kuşların kanadında Sana nasıl ulaşmalı,hasretim ciğerimde kor gibi Nasıl haykırmalıyım ki beni duyasın İlk defa bu kadar özlüyorum ilk defa senin için ağlıyorum Bu kadar hasret değildim Bu kadar yetim hissetmemiştim kendimi Kimse otağını kurmamıştı düşlerime Micingirt başka senin kadar sevmemiştim ... Her adımda karşıma dikilen çermesuyundere Düşlerine girip fısıldar mısın? Islak gözlerimde güneşimi yitirmiş karanlıktayım, Bekliyorum ölümü birlikte olmak için seninle Evet micingirt sen koca çınarsın,sancak beyinden yadigarsın Sen dünyanın son neslisin şimdi tarih kokan yamaçlarınla Bende varisiyim delisiyim tarihimin ihtişamının Şimdi bir başka hasretteyim Micingirt,bir başka hasret Bir diyar-ı vatanda...Çok Özledim Micingirt çok...
![]() |
#270 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Sevdim Bir Zamanlar Seviyorum Yine de
Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Alıp başımı gitmeyi yollar boyunca Seyretmek bir bozkır akşamını camından bir otobüsün Masal şehirlerini geçerken hızla Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Ürpertili, sımsıcak tenini kadınların Salmak serin sulara gövdemi Düşüp gitmek ardına şiirin ve aşkın Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Varolduğumu düşünmeyi, ürpererek... Karanlık bir odada küçük bir çocuk gibi Yağmurdan ve yalnızlıktan ürkek Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Düşüncemi geniş ve sonsuz olanla birleştirmeyi Hırçın ve ele geçmezce atılgan Uysal ve usulcacık benim olan şeyi... Çok sevdim birzamanlar, seviyorum yine de Ve hep seveceğim beynim ve tenim varoldukça bu dünyada Pırıl pırıl olanı, her zaman bir güz diriliğinde Değişmez ve değişken olanı sonsuzca...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|