![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ölüm Bir Fermandır,Bir Gizli Sırdır
Hayat bir pınardır, bir akar sudur, Her an içersin, yine kanamazsın. Günleri aylar kadar uzun olsa, Geçer gider ömür, anlayamazsın... Sevda bir çiçektir, bir gonca güldür, Güzel bir hoş bakış, bir tatlı dildir, Aşık, Mecnun gibi bir garip kuldur, Tez kırılır gönlü söyleyemezsin... Ölüm bir fermandır, bir gizli sırdır, Tez mi, geç mi gelecek bilemezsin. Muradım, uykuya dalıyor gibi, Kapanır gözlerin, ağlayamazsın.... murat nail güney eylül şiirleri 2004 Bodrum
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öyle Bir Sevda Ki
Samanlık içinde iğne misali, Gönlümün işi ne karanlıklarda, Öyle bir sevda ki yoktur emsali, Bazan düşte çıkar,bazan fallarda.... Yağmurca yağar da yere dökülmez, Delice severde dile dökülmez, Umarım bu yılda boynum bükülmez, Bir yıl daha geçti gurbet ellerde... Yaprağa düşünce çiğ derler ona, Önüne geçilmez olur sellerde. Her sevda gönülde kalmasa bile, Her gönüle akar bazan dillerde... Çileler katlanır yumak olurmuş, Kimi kefen, kimi duvak olurmuş, Bazan aşıklar da tuhaf olurmuş, bülbül öter mi hiç solan güllerde... murat nail güney...
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlemezmiyim (Bir Şair Dosta Cevap)
Bodrum *******inde yıldızları topladım Bırakmak için ellerine, Sesini duydum çaresiz kaldığın *******de, Lakin, gözlerini silemedim ellerimle, Çünkü yapayalnızdım senden uzak bir şehirde kendimle... Erguvan hayaller kurup Yaşattım seni gönlümde, Özledim...özlemeyi sevmesemde. Kırçiçeklerinin en güzellerini topladım, Ayak basmamış tepelerden, Bahar kokasın diye... Gülücüklerimi saklıyorum içimde, Seni gördüğümde gülebileyim diye; Bir de ömür boyu sürecek sevgimi kalbimde. Çünkü sevgin bana Tanrı'mdan en güzel hediye... murat nail güney
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlemlerim (2)
Ben seni güneşli semalarda kaybetmedim, Şehrin yıldızlı akşamlarında kayboldun Gözlerimin kapsama alanından. Bir ellerimde hala sıcaklığın kaldı Bir defterimin arasında en gülücüklü resmin Bir de sana yazdığım şiirlerim... Aklım sen, fikrim sen, düşlerim sen, Ne zaman dalıp gitsem enginlere, Hayalin katar katar geçiyor gözlerimden. Kulaklarımda serçe ürkeklğindeki sesin, Tüm rüzgarlar sanki senin nefesin... Yorgun yalnızlığımda başbaşayım odamda, Hasretin yıldırım düşüyor yüreğime, Baştan aşağı titriyorum o anda... Sen bitmeyen öykülerimin baş kahramanısın, Tanrımın geri aldığı armağanısın... Ayın şavkı vuruyor yine mor dağlara, Sahilde dalgalar alabildiğine huzursuz, Yosun kokuları artık haz vermiyor ruhuma Yalnızlık yine sevgilim olmuş; Özlemin kuma... Bahçemdeki nergizlerin boynu bir başak bükük, Ateş böcekleri dans etmiyor hüznünden, Beynimde düşüncelerim alaca karanlık Bugünüm hesap soruyor dünden... Hasretler yağmalamış tüm mutlu düşlerimi, Yıldız alacalarında kol-kolayım sensizliğimle, Yine sigaraya başladım biliyor musun, Yine dumandan halkalar üflüyorum Sahipsiz zamanlara, Kahvemi yine sek içiyorum, Sen sabahın yedi buçuğu, Ben dokuzu beş geçiyorum... Kahvaltım bir avuç dolusu sensizlik, Öğlenleri özlem üstüne bir kaşık Keskin kokulu sevda suyu, Hay Allah! gece yarısı olmuş, Yine unutmuşum uykuyu... 12/12 / 2005 Anamur / Murat nail güney
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Penceremde Ay Işığı Oldukça
Ardından çok derin iz bırakarak, Kışları bitirip yaz bırakarak, Garip yüreğime köz bırakarak, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, Can kopuyor inan sanki canımdan... Gözlerini ceylan gibi süzerek, Suçluymuşum gibi bana kızarak, Aşkın büyüsünü bile bozarak, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, Can kopuyor inan sanki canımdan... Bakmadan yaşanan güzelliklere, Nasıl kırdın beni göz göre göre, Mutluluk düşümüz kaldı mahşere, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, Can kopuyor inan sanki canımdan... Kutsal bir emanet vermiştim sana, Bir de mor menekşe koydum masana, Çekip gittim hiç bakmadan arkana, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, Can kopuyor inan sanki canımdan... Mor dağlara mor gölgeler çökerken, Hasret yüreğimi böyle yakarken, Henüz gün doğmadan, ay ışıldarken, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan Can kopuyor inan sanki canımdan.... Sahilde çırpınan dalgalar öksüz,, Çiçekler açmıyor, bülbül ahenksiz, Anlamı kalmadı, yaşantım renksiz, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, Can kopuyor inan sanki canımdan... Bitmez sana sevdam dünya durdukça, Hatırlarım saat beşi vurdukça, Penceremde ay ışığı oldukça, Gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, Can kopuyor inan sanki canımdan... Söyle mutlu musun, kederin var mı, kalbinde küçücük bir yerim var mı, acılarım şiirlere sığar mı, gidiyorsun şimdi sen hayatımdan, can kopuyor inan sanki canımdan... 03.10.2004 Kaynaklar / Buca/ İzmir
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Peşpeşe Sigara Yakmayacağım
Sensiz doğacaksa güneş odama, Bütün perdeleri kapatacağım. En güzel çiçekler açsa bahçemde, Kör olsun gözlerim, bakmayacağım... Gecenin koynunda çok üşüyorum, Sabaha dek seni düşünüyorum, Kimseler bilmesin halimi diye, Peşpeşe sigara yakmayacağım... Ağlasada yürek, yüzüm gülecek, Hasret acısını kimler silecek, Korkarım gurbette sonum gelecek, Yine de sevmekten bıkmayacağım... Ömrümün baharı kışlara gebe, Mutluluk oynuyor benle körebe, Göçebe yaşantım, aşkım göçebe, Sevgini içimde saklayacağım... Muradım kalmadı, Leyla'lar aşkta, Benden yalnız değil, dağdaki taş da, Sevgisiz yaşamaz, kurt ile kuş ta, Gelirsen Bodrum'da bekleyeceğim... murat nail güney 28/10/2004 saat:01:20 Bodrum Murat Nail Güney
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Resimler
Her karede bir hayat hikayesi resimler, Bu gönül sarayında kimler yaşadı kimler, Güzergahın sonunu gösterse de takvimler, Hayat yine de güzel dostluk ateşi sıcak… Resimlerde kalmasın sevgi dolu gülüşün, Aklına geldikçe can eski günleri düşün, Ne demiş büyükler hep, hayırlısı her işin, Az kalalım yanında bıkmayasın çabucak… Her nesneyi resmeder, makineler, ressamlar, Kimisinde göz yaşı, kiminde mutluluk var, Bazılarının ise makberidir dört duvar, En eskilerine de albümler açar kucak… Mutluluğun resmini bulamadım albümde, Nasıl yaşamışım ben sevgisiz geçen dünde, Resimler de solarmış duygular öldüğünde, Sevda jandarma olur, yüreğimiz de kaçak… İlk çekilen resmimiz defterde baş köşede, Dayanmış bunca yıldır, bahara da kışa da, Dudağının değdiği son içki de şişede, Son nefesim verirken, son yudumum olacak… Hani nazar değmezdi mutluluk resmimize, Yokuşlar hiç bitmedi, bir çıkamadık düze, ******* anlar beni, gözlerim küs gündüze, Mahşerde buluşuruz, kaçsan da köşe-bucak… Murat Nail Güney 04.04.2008 saat: 00:15 Antalya
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyalar-Gerçekler
Seher vakti gördüm rüyamda seni, Güzel gözlerinde yaş olmuşum ben. Sensiz uça-uça gurbet ellerde, Kanadı yaralı kuş olmuşum ben… Uzar önümüzde bitmeyen yollar, Mecnun’a, Kerem’e eş olmuşum ben. Sen henüz yeşeren bahar dalları, Saçıma kar yağmış, kış olmuşum ben… Sana Melek desem, hiç erişemem, Gerçek acı, korkup, düş olmuşum ben. Sen hayatın sabah yedi buçuğu, Akşam olmuş, saat beş olmuşum ben… Zamanı durdurmak ne mümkün gülüm, Yüreğim soğumuş, taş olmuşum ben. Gönül ferman dinlemez ki ne çare, Bir kara gözlüye kaş olmuşum ben… Muradım, bu sofra ziyafet olmaz, Tadı-tuzu kaçmış aş olmuşum ben. Yalnızlık yoldaşım, hasret yarenim, Aşkınla sevdalı baş olmuşum ben… 27/02/2005 Bodrum Murat Nail Güney
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabah Olmuyor
Sensiz burda mevsimler hep sonbahar, Sazlar sustu şarkımızı çalmıyor. Nazar değdi aşkımıza sevdiğim, Bize olanları aklım almıyor... Aramıza girdi dumanlı dağlar, Hasretle geçiyor en güzel çağlar, Ölen kurtuluyor, perişan sağlar, Bu dünya kimseye miras kalmıyor... Kışlalarda bahar müjdeden uzak, Kaderin oyunu, ömrüme tuzak, Seven gönüllere olur mu yasak, Şafağım karanlık, yüzüm gülmüyor... Sen sılada, ben gurbette, ne çare, Yokluğun içimde kanayan yare, Korkarım kavuşmak başka bahara, Şu zalim ******* sabah olmuyor.... ' O şimdi Asker' 05/05/2005 Akçay / İskenderun
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sahne-i Ömrümden Nefs-i Emmareye Hitabım
Kolaydır yağmadan gürleyip çakmak Kimse sanmasın milletimi ahmak Berhüdar etmez seni iki şak-şak Ben senin saltanatını....yim... Millet aç, ekmek bekler ekmek Karın doyurmaz davul ile tokmak Kolaydır fukarayı günaha sokmak Sıpa vermeyen atını....yim... Kırlangıç yapar yükseğe yuvayı Yumurta olmadan kapma tavayı Çırpınıp boşa tozutma havayı Uçamayan kanatını....yim... Ellerinden ne çok gelir ne az İcraat yok boşa bunca avaz Sen bu sözlerimi bir kenara yaz Beş para etmez sanatını....yim... Neler oldu bizim memlekete böyle Karıştırdık kasabayla köyle Hanımı da kaçıracağız öfkeyle Su içilmez hayratını....yim... Felek zaten vurmuş ezelden bana Bari akraba olayım ben sana Alayım baldızın gitmesin yabana Hem...nı hem....nü....yim... Murat Nail Güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|