![]() |
![]() |
#281 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kırk Yılın Başında
Kırk yılın başında evlendirdiler On dört yaşındaki Evin’i Gidiş o gidiş, Çocuğu olduğunda o daha çocuktu. Kırk yılın başında evlendirdiler On dört yaşındaki Evin’i O daha çocukluğuna doyamamış, Oyuncak bebekleri hiç olmamış, Okulda okumamış, Saf, güler yüzlü bir çocuktu. Doğdu, büyüdü, yaşlandı, torunları oldu, Soğuk bir şubat gecesinde onun için zaman durdu. Daha ne olduğunu anlayamadan Yaşlandı, dünyaya gözlerini yumdu, Kırk bir yasini okundu. Ilık bir bahar sabahı Papatya oldu, Kimseye görünmedi, Tek başına yaşadı, soldu. Toprağın içinde kayboldu… Evin sevgi demekti, Evin gelin oldu, Evin çiçek oldu, evin toprak oldu, Evin yok oldu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kısa Bir Tren Yolculuğu
Sonra, ne zaman Hiçbir zaman Tükenişler sonunda Biten bir ömür ardından İki bilet versene oradan Gidişi olsun, dönüşü olmasın Ne ay parlasın, Ne güneş dünyayı ısıtsın Benim ömrümü bırak, dönsün varsın Karlı bir şubat gününde Kısa bir tren yolculuğunda Sıcak vagonlarda Panaromik manzaralarda Maziye yolculuk varsa, Bir bilette bana ayır, unutma. Seyyar satıcılar girsin çıksın aldırma, Dışarıyı seyret, gözlerini cama tutta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısıntılar
Işıkları dinlenmeye çekildiğinde Güzel evimizin, Gece saat on bir ise Ben karyolamda odamda, İkinci evladıyım ailemin Eğitim çağında. Gece karanlık, evimiz karanlık, Odam karanlık, Yorganımın altı karanlık, Kirpiklerimin ardı karanlık İçim pırıl, pırıl ışı,l ışıl Yarın sabah güneş aydınlatacak Yarınımı. Eğitimime devam edeceğim. Kaldığım yerden. Arkadaşlarım güzel anılar anlatacak, Öğretmenim ders anlatacak, Onlar da olmazsa Nasıl yaşarım ben? Elektrik kısıntısı başladı Evimizde, Geçen sene de doğalgaz yakmamıştık Soğuk kış *******inde. Ama yaşıyoruz yine de Bakalım ne kısıntısı başlayacak Gelecek sene bizim evde? Her kısıntı oluşundan bir gece evvelinde, Babam topluyor aileyi Başlıyor anlatmaya, Bir eli midesinde Konuşmanın sonunda da şakalaşıyoruz Güldürüyor bizi bilmem ki nedense? O kadar uzun anlatıyor ki Daha bizim ayakkabılarımızın Eskidiğini söylememize fırsat vermiyor. Ne zaman baba bir dakika Bir şey söyleyebilir miyim demeye kalksam; “-Önce ben konuşmamı bitireyim de.”diyor. Bizim evin sorunları hiç eksilmiyor Bir de Nasrettin Hoca ve Temel fıkraları Babam diyor ki; Bir aile reisi, en önemlisi, Okumalıymış birkaç fıkra ve espri eseri Annem de başını sallıyor, Onaylıyor, babamın dediklerini. Bizim rahat yaşayabilmemiz için Bilmem ne kadar liraya çıkmalıymış Ailelerin gelir düzeyi Onunla ilgili de bir fıkra anlatayım mı dedi. Oradan küçük kardeşim Uykulu sesle seslendi, Yok, yok. Hadi iyi *******, Bizim gücümüz tükendi, Allah rahatlık versin, Artık karartma saatimiz de geldi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kış *******inde Knidos
Limana bu gün balıkçı tekneleri demirledi, balık boldu. İsteyenlere bedava verildi, Terinos da iskeleye indi ve ihtiyacı kadar balık poşete koydu, üç beş tane de limon aldı, evine geldi. Keliternos çorba pişiriyordu, balıkları ayıklamak için ondan bir bıçak istedi, hepsini güzelce temizledi, bir gazeteye serdi, az una buladıklarını teflon tavada bol yağda kızarttı, '-Oğlumuz Timenos da burada olsaydı dedi. Keliternos ona güzel bir salata yaptı. Kırmızı soğanı dörde böldü, salatanın ortasına yerleştirdi. Kenarlarını geçen seneden kalma salamura zeytinle süsledi. Radyoda Münir Nurettin Selçuk çalıyordu, lacivertti gökyüzü, Kos Adası'nın ardı kızardı, balıklar da camın yanındaki masada yerini aldı. Hayat kısa, zaman dardı, iki lokma aldı, bir sigara yaktı. Şark hizmetindeki oğlu Timenos'u düşündü, derin düşüncelere daldı. Sonbahar yerini kışa terk ediyordu, radyoda; Köy yolları kapandı ve tipi haberi vardı, haberler bitti, Keliternos masayı terk etti, öbür odaya gitti, Radyodaki gecenin solisti; '-Dönülmez akşamın ufkundayım, vakit çok geç.' dedi, Terinos yemeğini yarıda kesti, balkona çıktı, bir sigara daha yaktı, karşıki adalara baktı....baktı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızılcık
Kızılcık kızıl tugay Kremlin sarayı toz duman Yeşil hırkalı, beyaz saçlı adam Rejim lehine gösteri yapacak. Paris caddeleri kaygan, ıslak, Sel basmış, yumuşak humuslu toprak Kiliseler ayakta, Camiler ibadette kıyamda Secde edenler şanslı, Seyfullah Abi Maraş'lı Magosa, Girne iskelesi, Duyuldu bir Çinli'nin sesi Güney Kore'de çılgın komutan var, Dünya artık ülkelere dar Yığın yığın olmuş sorunlar, Kitaplar, kitaplar, kitaplar Semavi Eyice bunları saklar Sonumuz toprak mezarlıklar Canlı iken bilmeli insanlar Canlı olmayan insan ceset, Hayatlar sıraya dizilmiş Mezarlıklar da kaset kaset En güzel iş kabir hizmet ve plastik tabut, Televizyonlar da Yüzde doksanı zehirli bir ankebut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ki
Ki senden başkasını sevmedi, Ki sana parça parça kendini verdi, Ki o daha büyümedi, Ki o seni sırılsıklam sevdi... Ki teslim oldu sana, Ki gözlerini gözlerine kilitledi, Ki ihtiraslı aşkların en güzeli, Ki üzerinde eski bir entari, Ki saçlarını süpürge etti, Ki seni sevdi, Ki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimsenin Hakkını Ezip Geçme
Kimsenin hakkını ezip geçme, İnsanlara iftira etme. Borcunu da erteleme Kul hakkını Allah(c.c) kabul etmiyor, Kul hakkını affetmem diyor. Hakkını helal et arkadaş bana, Bilerek zarar vermedim ki ben sana Her ne kadar yaptımsa da bir hata, Hakkını helal et dostum, merhaba. Aman hesap vakti beni utandırma, Verdiğin sözleri sakın unutma, Karşındakini üzme, yorma ve zora sokma, Bilerekte onu sakın kandırma. Ahrette çıkar kul hakkı karşına, Doğru söyle kardeşim Allah aşkına Ben de hakkımı helal edeyim sana, Helalleşmeyi erteleyip, aksatma. Bunlar geldi benim şimdilik aklıma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kinidos'ta Yaz *******i
Halk yaşamayı sever, Halk demokrasiyi sever, Halk Allah'ı(c.c) sever Ya bürokratlar! .. Ya bürokratlar neyi sever? Yapma Terinos Bürokratlarda o dediklerini sever Ama bir şey daha Onlar banknotları da sever. Daha ziyade hanımları için. Kendileri için değil. Sen neleri sevdin Terinos? Beyaz Paros mermerinden Afrodit'i mi sadece Yapma Terinos üzme beni, Ne çabuk unuttun Keliternos'a yazdığın şiirleri. Yapma Terinos yapma, üzme beni. Kinidos'da yaz *******i; Praxiteles'in elinden çıkma Çıplak bir Afrodit heykeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kitapçı Hilmi
Bir şiir kitabı bastırdım, Kitapçının kapısına dayandım. Adam kitap böyle satılmaz dedi, Elimdekileri arkadaşlarıma Dağıtmamı söyledi. Bunu bana bir eski kitap taciri anlattı, Zamanında yaşanmıştı bu anı. Dinledim anıyı etkilendim, Bu işten de para kazanamayız Herhalde dedim. Emekli olursan daha iyi yazarsın dedi, Arkasından bir de şunu ekledi; Ama asla bu işten kazanamazsın para, Boşuna kendine bir şans tanıma. Bu konuşmadan sonra Ayırdığım on tane şiir kitabı Kâr kaldı yanıma. Para almadı benden Hilmi, Şiir kitabından para kazanılmaz ki... Aldığım fransızca kitaptan kaptı on yeni lira, Okumak için almadım, Kitabın ebru kabı çok güzeldi yâ.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Klasik Bir Beste
Islak duygularımın kuruduğu, Sıcak yaz gecesinde, Özlemle bekledim seni, Belki bana dönersin diye. Dakikalar geçmek bilmedi, Sanki zaman durdu, Yaşananlar gözümün önünden Havalara uçuşuyordu. O ilk dansımız, Ve imza töreni, Klasik bir müzikle; Aşk hikayesi... Yaşananlar gözümün önünden uçtu, Uçtu. Sen yoktun şu günlerde, Görünürde, Kalacaksın ben yaşadıkça Kalbimin derinliklerinde, Silinemeyen önemli bir yerde, Aşk Hikayesi klasik bir beste... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|