![]() |
|
|
#281 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevenin Günü...
Gerçek sevgi varken, kul aranır mı? Mecazi bir aşkla hiç kalınır mı? Yunus gibi seven hiç yorulur mu? Vuslata varmaktır,sevenin günü... Mevlana'lar gibi hep döner durur, O yolda yorulup huzuru bulur. Huzurlu yaşayıp,huzurla ölür, Beratı almaktır,sevenin günü... |
|
|
|
|
|
#282 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevenlerin Günü (14 Şubat)
Sevenlerin Günü olsun kalmasın gönülde pas, Seven iki kalbe daim on dört şubat olsun haz. Kalplere hüzün salmasın Mevla'dan budur niyaz, Aşka doysun tüm gönüller,vurmasın onu ayaz.... Sade bu günde olmasın yayılsın bütün yıla, Sahte sevgiler yok olsun,aşklar dolsun gönüle. Bir çift tatlı söz var ise o söylensin sevgiyle, Gönüllere yol bulunsun,çalmasın onu poyraz... |
|
|
|
|
|
#283 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi
Sevgi bir gül gibidir,bakım ister her zaman. Hangi gönüle girerse,ümit saçar o zaman... Sevgi bir su gibidir,hayat verir her yana, Sevgi bir kişiye değil,gerek bütün Cihana... Sevgi bir güneş gibidir,ısıtır sarar insanı. Hayat verir yeryüzüne,hazırlar imkanları... Sevgi bir ay gibidir,doğunca güler yüzlü, Aydınlatır gönülleri,kalpleri koymaz pürüzlü... Sevgi ümit kaynağıdır,kazandırır her şeyi. Sevgisiz yaşamaktansa,yaşamamak daha iyi... |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi Dolu Yüreğim
Sevdalarla harman olsun yüreğim, Şükrederek uzanayım güllere, Huzur ile aydınlanan yollara, Çarpa dursun sevgi dolu yüreğim Ümitlerle doluversin gözlerim, Hikmet ile oluversin sözlerim, Gökyüzünde parlasın yıldızların, Bahar olsun sevgi dolu yüreğim... Yelken açtım enginlere,göklere, Neşe saçtım derdi benden çoklara, Bakıp geçtim,sevgiden yoksunlara, Çağlar durur sevgi dolu yüreğim... |
|
|
|
|
|
#285 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi İşte Budur
Sevgi gönüllere yolculuktur. sarmaktır muhabbetle tüm insanları. sevmediğin kişinin avuçlarına, sevgi çiçeklerini koyabilmektir.. Tutabilmektir mazlumun elini. Durdurabilmektir öksüzün akan göz gözyaşlarını. Birlik,beraberliktir sevgi, özveridir. Sevgi gülücüktür, küçük tatlı bir sözcüktür. Sevgi gönülleri fethetmektir, rahmettir,berekettir. Sevgi küçüklerini korumak, büyüklerine sunulan hürmettir. Sevgisini sunan insan, merttir,çömerttir. İnsanlık abidesidir, erdemli,kişilikli bir ferttir... |
|
|
|
|
|
#286 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi Kadar
Sevgi kadar güzel şey var mı? Sizlere soruyorum çocuklar. Sevgiği,şefkati güzelliği, Yaşınız küçük ama bilirsiniz siz... Sevgi kadar güzel şey var mı? Size soruyorum dostlar, Tecrübeler ve yaşantınızdan, Sevgiyi insanlığı anlarsınız siz... Sevgi kadar güzel şey var mı? size soruyorum kitaplarım. Her sayfanızda ayrı bilgiler, İğiliği,doğruluğu anlatırsınız siz... Sevgi kadar güzel şey var mı? Size soruyorum tüm insanlar. Din,dil,ırk ayrımı yapmadan, Sevgi ile yaşarsınız siz... |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi Olursa
Sevgi dediğimiz görülmez güçtür, Eğer birde karşılıklı olursa, Sevgisiz yaşanan yaşantı hiçtir, Sevilmeden seven sevgi olursa... Sevgi bir çiçektir, bilgiyle açan, Bir ışık gibidir etrafa saçan, Özgür bir kuş gibi göklere uçan, Aydınlatan gerçek sevgi olursa... Sonsuza uzanan bir el gibidir, Yatağından taşan bir sel gibidir, Tenleri okşayan bir yel gibidir, Sarıp, okşar gerçek sevgi olursa... Bülbül öter gül üstünde sevgiyle, İnsan yaşar, ten içinde sevgiyle, Çiçek açar, kuşlar uçar sevgiyle, Bakıp okşar gerçek sevgi olursa... Gerçek sevgi mutlu eder insanı, Yaklaştırır o insana insanı, Hiç arayıp sormaz dini, lisanı, Karşılıklı seven sevgi olursa... |
|
|
|
|
|
#288 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgiler Büyüsün Diye.....
Kini ağaçların yaprağına yazmak isterdim, Sonbaharda sarararak düşüp yok olsun diye. Nefreti karların üzerine yazmak isterdim, İlkbaharda eriğerek yok olsun diye. Düşmanlıkları bulutların üzerine yazmak isterdim, Yağmur olup rahmetle yere yağsın diye. Şefkati yolların üzerine yazmak isterdim, Yolunu şaşıranları sarsın diye. Sevgiyi küçücük fidanların köklerine yazmak isterdim, Onlarla birlikte büyüyüp boy versin diye. Savaşı karanlık deliklere yazmak isterdim, Dünyamıza dönüp,mazlumları katletmesin diye... Rahmeti,merhameti güller üzerine yazmak isterdim, Onları koklayanlar merhemetli olsun diye. Sevilmeyi bebeklerin kalbine yazmak isterdim, O sevgiler onlarla birlikte büyüsün diye... |
|
|
|
|
|
#289 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevinç
İbadette duyduğum sevinç gözüm yaşaında, Bismillahı söylerim,başlamadan işimde, Bilirim melun Şeytan her an gezer peşimde, Bir hayır iş yapmışsam,o gün içimde sevinç... Bir sevinç varki kalpte,arşı titretir sesi, O sevinç ki Rabbi'min rahmetinden nefesi, Sevinçle vurdu Musa suyu yardı asası, Rahman'ını anmışsa o an ordadır sevinç... |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sığınayım Sonunda
Doruğuna ulaşayım yolların, Akışıyla boğuşayım suların, Selamıyla buluşayım yellerin, Rahmetine sığınayım sonunda... İnsanların mutlu,tatlı gülüşü, İki dostun gönül ile buluşu, Dertlerini karşılıklı bölüşü, Sevgi ile boyanayım sonunda... Pir yüzlünün ihlas dolu duası, İnsanların gönül alma çabası, Tatlı olur kanaatin çorbası, Kaşıklayarak kanayım sonunda... Musallaya geleceyim bilirim, Bodrum kata ineceğim görürüm, Bir gün toprak olacağım bilirim, Bozçalı der öleceğim sonunda... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|