![]() |
|
|
#281 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nasıl Ağlamayım?
Ağlamamayı bilemedim bir türlü. İyi bak, kalb gözün varsa kalbime, Bir yerinde bir tebessümlük, Bir parça neşeye değer, Bir daracık yer var mı? Bana mihneti getirdi kuşlar, Bir hamiyetli kul görmedim, bilmedim. Gözlerimden eksilmedi yaşlar. Ne zaman gülmek gelse aklıma, Önce yaralarım sızlar, Sonra hatıralar.... Anam okşardı saçlarımı, yüzümü, Dikenleşen nasırları incitmezdi. Başımı sokardım göğsüne sımsıcak... Bir kedi hırıltısı ile geçerdim kendimden. Ama o günlerden uzaklardayım ben. Bana ağlama derken, Gülmeyi unuttuğumu biliyorsun sen... |
|
|
|
|
|
#282 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nasıl Olur Bilir misin?
Nasıl Olur Bilir misin? Nasıl olur bilir misin, bir dağ kovuğunda geçen ömür? Hayatın kızağında bir aşağı bir yukarı bilinmeze kanat vurup uçan ömür. Zirvesinde uyudun mu hiç, en azgın ayazına dayanarak, gelmeyen sabahların. Can değer uykuların ardından, açık gözlerini kapatarak, Dedin mi hiç? “ne bitmez gece imiş, ne gelmez yarın? ” Bana çorap ördü bir vakit, zirvesinde otururken, sevda dağının; ak benizli bir güzel. Dudaklarını koydu gönlüme, bir hicran türküsünü söylemek için. Döşümü dövdü damlalar, her biri bir kurşun gibi saplandı sevdalı yüreğime, ağrısızca. ..ve aşinası oldum sevda kurşunlarının. Bana bir türkü verdi gönlünden, ateş kadar soğuk, kar kadar sıcak. Bir yürek tecellisi idi, saplanan sevdalara... Ağıtını duydum ışığında gecenin, en dertli makamda ağrı çekti duygular. Her ince duygunun yüreğine, inen bir ceylan ağlar. Her ceylanın gözlerinde, ağıt tutan bir ceylan var. Belki onun için gamlı bakar ceylanlar. Söğüt gölgesinde bir narin beden, ne hisseder, bilmem koyu gölgeden. Ki, ben sığınmış sevdanın gölgesine. Ne aradığım belli, ne bulduğum belli, ne bilmediğim, ne bildiğim. Ağlamanın vakti mi geldi ne? Bir kasavet çöktü birden içime. Böyle gamlı zamanlarda, ne olur bilir misin? |
|
|
|
|
|
#283 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Oldu Sana
Yaşayıp bir zaman geldiğin yere, Döndün bir gecede ne oldu sana. Karlı *******de kızgın güneşte Yandın, bir gecede ne oldu sana. Yavru keklik erken indi tuzağa, Körpecikken bindi meçhul kızağa, Uçup gittin bizlerden çok uzağa, Kondun, bir gecede ne oldu sana. Şimdi bana sesin gelir her yerden, Gittin dönmen, dönülmesi zor yerden, Ayıklanıp bu dünyada her kirden, Yundun, bir gecede ne oldu sana… Gezdiğin yerlerde hayalin bitti, Dünyanın neşesi seninle gitti, Dosttan gelen hicran denen şerbetti, Kandın bir gecede ne oldu sana… Bizlerden habersiz bu gidiş niye, Düşünmedin bunlar ne yapar diye, Ayrılık zehrini bana hediye Sundun bir gecede ne oldu sana… |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne olur
Ne olur Yar umuda gam dağından inecek Gam diyarı efkarımla yanacak Nasıl dayanacak nasıl dönecek Kırmayın dişlimi çarkımı benim... Gönül bu sevdadan usanmaz bıkmaz Ateş bahri yakar seveni yakmaz, Uğraşman boşuna yukarı akmaz Bozmayın suyumu arkımı benim... Bahar gelmek için kışa yaslanır Dolular dolmaya boşa yaslanır Gariban sırtıyla taşa yaslanır Otuzdan az görmen kırkımı benim... Düşmandan sakındım özü sakladım Benliği bırakıp bizi sakladım Nağmeyi sakladım sözü sakladım Kulaklar duymadı şarkımı benim... Ahlaksız ağızlar salya saçmasın Kardeşimle aramızı açmasın Namertler arkamdan vurup kaçmasın Bilmesin sırrımı korkumu benim... |
|
|
|
|
|
#285 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne söylesem nafile
Ne söylesem nafile, nasıl denir bu sözler Şiirler kederlenir, mısralar sersem düşer Karmakarışık dünyam uçtan uca sarsılır Gözlerin yüreğime bir bakış görsem düşer Sana doğru gelirken her yanım yara bere Kan sızar bedenden eğlenip dursam düşer Bir köPage Rankingüdür aşk yolu, ehl-i olanlar yürür Şu cahil gönlüm ile bir baştan girsem düşer Elenen toprakların bir böceğe duası Sır yüklü kelimenin manasın sorsam düşer. Çaresizlik bendeki beni yiyen aç mahlûk Her açtığı yarayı merhemsiz sarsam düşer Yıldızlardan dökülen kör köhne ışıklara Gözlerimi saklayıp gönlümle vursam düşer Bahar günü yar gelse toplasam kırk renginden Bayram eden güllerden tacını örsem düşer Denizden derin gözler çeker gönlü girdaba Sahilinde dolaşıp yaklaşıp varsam düşer. |
|
|
|
|
|
#286 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neden Sonra
Önce yüreğine düşer bir sızı Sonradan bakışır göz neden sonra Bakışlarla yanar yıkılır âlem Dökülür ağızdan söz neden sonra Dağların göğsünde eridikçe kar Ovada aşığı tutar gam efkâr Çiçekle çiğdemle baş verir bahar Sıcakla kavurur yaz neden sonra... Yaz ile yaşlanan türlü çiçekler Zeval vakti yakın, edeple bekler Önce çekip gider hoş kelebekler Mihricanla gelir güz neden sonra Canan öz canından zorla ayrılır Kimi mihnet çeker kimi kayrılır Aşk bitince kabuk kavlar sıyrılır Hayata sırt döner öz neden sonra Bu dünyanın düzen denen usulü Bazen örseletir bülbüle gülü Aşkın efkârıyla deleyler teli Yanık yanık çalar saz neden sonra |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefsime İkaz
Gölgelerde gezinirsen Sana ait izin olmaz İçindeki sende kalsın Söyler isen gizin kalmaz Dünya insan süzen elek Eleniriz incelerek Kula doğru olmak gerek Yoksa Hak’ka yüzün kalmaz... Sahtekarlık işim deme Haram lokma aşım deme Namerde kardaşım deme Mert içinde hazın kalmaz Dünya nedir, bileceksin Dost yolunda yeleceksin Nasıl olsa öleceksin Neşe biter, hüzün kalmaz Bazen dünya etmez akça Ölümü anarsan sıkça Sen dünyayı tanıdıkça Hiçbir şeyde gözün kalmaz. Bak dişlerin dökülüyor Göz yatağa çekiliyor Dik bedenin bükülüyor Yar neylesin nazın kalmaz Başında boran unutma Ağrıyor yaran unutma Gelecek sıran unutma Ağrın acın sızın kalmaz |
|
|
|
|
|
#288 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neyin Kalır Giderken
belliki bu ömür geldi gidiyor bre gönül neyin kalır giderken kimisi bir müddet yanar ardından kimisi de mutlu olur giderken hele düşün bunca zaman geçirdin hayali sevdaya gönül uçurdun nice fırsatları elden kaçırdın sanma seven seni bulur giderken hainlere korku saldın bir zaman yiğitlere akran oldun bir zaman kurt tavrınla dikçe yürü her zaman sana düşman itler ulur giderken dost gönüle gönül koyup yanarken her nefeste dost adını anarken adamlar içinde adam sanarken senden felek hayıf alır giderken bir halt olamadın geçtide yaşın yoluna küfreder yol arkadaşın kutsal dava için artar telaşın belki bir dost senle gelir giderken |
|
|
|
|
|
#289 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Adam
Allah Allah, bu ne biçim hoşgörü Bu milleti keriz biliyor adam... Olmadık hakaret ettikten sonra Ne af ne de özür diliyor adam.. Herifin aklında bir batı aşkı Gidip kilisede yapıyor meşki Onların hayali Brüksel köşkü Bu sevdadan çok zevk alıyor adam... Elimizden almak için vatanı indirdiler garbı topa tutanı Getirdiler malı mülkü satanı Sattıkça arsızca gülüyor adam... Casuslar ülkeyi hep adım adım Taradılar bundan çok şey anladım Ben Gürcüyüm Kürttür benim avradım Diye bizi resmen bölüyor adam... Türk değilsen o makamda işin ne Türk Meclisi o mekanda işin ne Açık söyle hayalin ne düşün ne? Milletin fikrini çeliyor adam... Hortum kesen bıçak kör oldu birden Nice travesti er oldu birden Sanki gören gözler kör oldu birden Kaz sayıp milleti yoluyor adam.. Devlet hainleri girdi zindana Bu ağır geldi ki, mutlaka ona Dışarda fink atar kaç sosuz dana Açık açık destek oluyor adam... Abd de mason, madalya taktı Bush istese orda kul olacaktı Her şey berbat oldu hep cılkı çıktı Daha o makamda kalıyor adam Başörtü şereftir diye geldiler O işler yürek ister bildiler Memleketi kutuplara böldüler Tükürdüğü şeyi yalıyor adam... Bu devran döndükçe utansın millet Yoksa bela olur zulm ile zillet Milli beraberlik, bir milli devlet Korkudan çatlayıp ölüyor adam... |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Dağlar Bizim Dağlar
O Dağlar Bizim Dağlar _________________Che Guaveraya şairine- Bizim dağlarımız var dik ve haysiyetli Kahpelere yer olmayan şerefli dağlar... O dağlara basan düşman ayağı kırılır O dağlar yiğitlerin hicranıyla ağlar.... O dağların doruğunu tutan bulut karadır... O dağların başkenti değişmez; Ankara'dır... O dağlarda mehmedimin karış karış kanı var O dağların her taşı mübarek, her yeri aziz. O dağların yüreğinde, kartalların özlemi O dağların her yerini kanımızla sileriz O dağlarda ihanete, fesatlara yer olmaz O dağlarda gezen hain, yiğitlerle bir olmaz... O dağlar heeey, milletimin ayyıldızı ışığı O dağlar, Türkmen'in, Tatar'ın, Kürdün aşığı O dağlar, millet olmuş ırklarımın beşiği O dağlar, o dağlarda kurt bakışlı er yaşar o dağlar esarete, o dağlar ihanete düşmandır O dağlar mübarektir, basmış ise hain ayak, pişmandır... O dağları ben bilirim, kardeşimle dolaştım O dağların zirvesine bayrağımla ulaştım O dağların şerefine gölge eden anlamaz O dağların zirvesini seksen milyonla aştım... O dağların tarihinde benim altın mührüm var O dağları benim kadar tanımaz, sana anlatanlar... O dağları sana ben niya anlatacağım Che Guevara O dağları anlatacak kadar bana yakın değilsin O dağları anlatacak benim olan kamramanlarım var O dağları sana anlatanlar, o yiğidi nasıl bilsin O dağları bizim eden sivil asker nice kahraman Türk var O dağların nice askerleri, başında da Atatürk var... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|