![]() |
![]() |
#281 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkülerde Yaşamak
Sevdikçe ben,binlerceyim. İyidir,demircilerim. Kollarımda zincirlerim. Atın sevda zindanına. Aramızda yalçın dağlar..kuş uçmaz kervan geçmez..ağzımı bıçaklar açmaz..sevda yelim,çöl rüzgarım... Kolum,kanadım kırıldı. Dertli yüreğim yoruldu. Sevgiden hesap soruldu. Atın sevda zindanına. Yüreğim nasıl kanar..öfke baldan tatlı olur..serseri kurşunlar konar serçe kuşları gibi..turnalar gibi getirir hasreti.. Ecel gelse,gülmez miyim Yoluna gül sermez miyim Sevdiğini bilmez miyim Atın sevda zindanına. Bu dağlarda bir rüzgar gibi hala eser bu öykü..bir çoban çeşmesinin anlattığı bu masal...hem,her sevda öyküsü buna benzemez mi? Aynı yanmaz mı, her seven yürek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uçun Kuşlar
* mezun öğrencilerim için- Önünüzde masmavi bir gökyüzü Yurdun dört yanına, uçun kuşlar... Yepyeni bir gelecek,filizlenecek Kollarınız:kanat Zorluklar hızla tükenecek Hızla tükenecek yollar... Uçun kuşlar... Artık bir sayfayı kapattınız İsteseniz de,dönüş yok geri. Hedef: Daima ileri! ‘’İstikbal,göklerdedir.’’ Uçun kuşlar... Acı tatlı anıları bırakarak; bu yuvada Gelecek kaygısını taşıyarak,minik yüreğinizde Göğsünüzü gererek,hayat kavgasına... En güçlü silahınız:beyniniz, Benliğiniz ve kaleminiz. Bileğinizde altın bileziğiniz... Uçun kuşlar... Yurdumun gökleri bekler,.kanatlarınızı Artık, öğrendiniz uçmayı..gidin... Götürün gideceğiniz yere; hayallerinizi... Özgürlüğe kanat açtığınız bugün Buruk sevinçler yaşayacaksınız. İki kere akmaz,aynı su... Bu gidişin bir başkası olmayacak sizin için Hayat inşallah tatlı sürprizler hazırlamış olsun size Bakarak pırıl pırıl,gözlerinize... Uçun kuşlar...geleceğinize... |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umarım
Elbet sonu gelecek... ayrılıkların. Yeşerecek, kuruyan dallarım: baharla bir… Bitecek, beni sarmalayan hasretin çilesi... Hasretten hırkalar, giymeyeceğim... Güneşler açacak, ayçiçeklerinden… Sarı’mı kıskanacak; Van Gogh bile... Yağmur yüklü bulutlar hepten terk edecek…rutubetli gönlümü... Umarım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umut Son Silahım
Tükenecek, nasılsa... hasretin de, bir gün... Bir tatlı heyecanla dipten sarsılacaksın... Asırlar geçse bile,bir gün uyanacaksın... Tükenecek, nasılsa...hasretin de, bir gün... Bürünerek ufkuna gökkuşağı renkleri, Bir yay çizecek belki,gönlünün aynasına... İçinde, mutluluğun açacak çiçekleri Bahçemde,yediverenler gibi açılacaksın... Bir özlem denizinde,yılları yutar gibi, Bembeyaz köpükleri,yarıp atılacaksın... Koşacaksın dağ bayır,coşacak sevişlerin, Hiç çaresiz rüzgarıma,benim...kapılacaksın.... Bir beyaz kuş teleği düşecek omuzuna Gördüğün kabusları hep hayra yoracaksın... Umut yüklü gemiler,gözlerinde geçerken, Sokulup yüreğime...rahat uyuyacaksın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umut Tükenmez Harcamakla
Umut, tükenmez! … harcamakla… Öylesine büyük bir rezerv ki… İnsanların kullanımına açık gece gündüz… Ortak bir hesaptan kullanır gibi… Umut…tükenmez, …harcamakla… Her dara düşene, yeter… Limit yok, harcamada… Üstelik; fatura da, gelmez… Devletin malı deniz…hesabı. Harcamakla bitiremezsiniz… Her teselli ve teskinlik… Her tür tevekkül onda… Garibin tek silahı… Kimseyi, öldürmeyen… Savaşında… Sevdanın yanı başında Sevenlere, gerer… kol kanat Onunla bir parça… çekilir, hayat… |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutmak Deme Sakın Başka Çare Bul Bana
Bir gülün kıvrımınca göz kapakların... düşer... Kapanır üzerine,hasret: *******imdir... Yüreğim tükeniyor,bir amansız sancıda... Unutmak...deme sakın,başka çare bul bana! ... Kendinden çok severse birini,deli gönül Karşılıksız bir aşka düşer ise; hali kül... Ömrüm:Hazan yaprağı...dökül günlerim dökül... Unutmak...deme sakın,başka çare bul bana! ... Çizer gönlümü çizer...hasretim,ince sızım... Gecenin gözlerinde parlar... çoban yıldızım Söyle; ansızın gelen... sen misin, kalp hırsızım.. Unutmak...deme sakın,başka çare bul bana! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Var mısın
*******den uzanan sesimi... duyar mısın Bir ömrü paylaşmaya... sen benimle, var mısın Yıldızlarla örülü *******in altında, Benimle sabahlayıp yıldızlar sayar mısın Hüzne demir aldırıp; gönül, limanlarından Dönülmez yolculuğa neşeyle uğurlasak... Son deminde ömrümün bir yıldız gibi tutsak... Çekim gücüme, benim; sen de, kapılır mısın Sevda denilen güle, bir renk, beğenir misin Dudağının rengini vermeye; sen, ne dersin Gözlerini ufkuma, yıllarca... gerer misin Zamanda yolculuğa benimle gelir misin Her kula nasip olmaz, böylesine bir sevda... Hayat denen, arayış... ve bu sürek avında... Bak bizi anlatıyor, yazdığım; bu şarkı da, Bu sevdaya bir hayat... bir ömür, verir misin |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ve Nar Yüreğimde Dört Döner Sevgim
Ya saçların gecede, ya gecede saçların… Kara bir bıçak gibi …rüzgarı parçalayan. Hareli gözlerinde binlerce hayal gizli… Ve bin türlü arzu, yanan …binlerce yanan… Ne yarımdı, özlenen gül kokusu ve bahçe… Hangi hazandı ve hangi rüzgardı esen… Sisler arasında yitirdiğim yüz kimin, Ve…kaldırımlar seni nasıl yutardı,bilmem… Ne zaman baksam:ay yukarda-kaşların yorulur- Tüm bildiğim,sana hasret duyduğum… Ellerimi yakan gül…ısındığım soluğun, Siyaha çalan özlem koyuluğun… Ve…bildiğim saçlarındı,gözlerindi… Ak güvercin ellerindi…ve beyaz… Başımı koyduğum,dizlerindi… Bölüşürdük masmavi gökyüzünü kuşlarla… Sevdada olursa … işte, bu kadar naz… Mutluluk… bir hayatta…neden bu kadar az Sorarım, mutlu olmayı öğrenen kim? Ve…nar yüreğimde dört döner sevgim… |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Veda
Sevme.dedim...beni sevme! Kendini bırakarak,unutarak bende...git! Onulmaz yaralar açarak...bu bedende... Sevgi kördüğümünü çözemeden Sonsuz sevgisizliğe terkederek beni, Bırakarak, iki zeytin tanesi gözlerini... Varsın acı içinde olsun; utanma! ...Yüzüm, karanlık bir çukurda sönsün, gündüzüm. Sen’li hayallerimi alma da,gözlerimden... Bir deli çınarım, ben Büyürüm,yüreğimden Beslenirim sevgimden... Sevme dedim...beni sevme bırak, git! Geceye çağrılı bu yürek, Karanlık bir diyara sürüklenerek, Akacak bir vakit...sonra... Susacak sevgimi...kurduğum bir zemberek! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vefasız
Bütün aşklarının,bir sonu varmış... Büyük Vefasızmış,diyor; bilenler... Sende,sevda değil; oyunu, varmış, Kalpsiz olduğunu...diyor,bilenler... Hadi, bir cevap ver, söylenenlere... Hiç yeminler etme...içme... boş yere... Gün gelir; beni de...nedensiz yere... Kalpsiz olduğunu... diyor, bilenler... Gaddar yüreğinin kurbanı çokmuş Dediler: elinden kurtulan yokmuş... Cehennem ateşi kül gibi yakmış... Kalpsiz olduğunu... diyor, bilenler... İnanmak zor gelir; hatta, imkansız... Senin idamların olurmuş, kansız... Sevgi çiçeklerim ölür zamansız Kalpsiz olduğunu...diyor,bilenler... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|