![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adında olmayan harfleri seçtim
Dudağımda AŞKtın Yokluğunun ateşli saatlerinde Dilimi nasıl ısırdıysam öfkeyle Suskum oldu kanlı harfler Nasıl söylesem ki Boğazıma takıldı teki Dudağımdan A...K tın Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yine yeni yeniden derler ya hani!
Merhaba şiir dostları; Yıllardır internet üzerinde paylaştığımız duygularımız, kurgularımız, yaşadıklarımı ya da yaşananlara şahit olduğumuz dizelerimizle, bir duruşla ortadayız bu sanal pencerede. Kimi yazılanlara bakar, kimi yazanların neler yaptığına. Biliyoruz ki; hiçbir site ya da portal yönetimi ortalığın karışmasını, gereksiz kavgaların, iftiraların, polemiklerin yaşanması için bu hizmeti bize vermiyor. Alıp verilemeyen nedir bilinmez… sanılır ama ya kimi olmak istediği gibi görünür, kimi olduğunu saklar, kimi de şeffaftır. Bu durumlarda dahi herkes istese de istemese de bir şekilde sıçrayan çamurlardan nasibini alıyor. Paparaziler, sahte isimlerle yazılan- gerçek isimleri- deklare eden mesajlar vs. Bu ortamda en güzel şey de insanların hala bir şeyler üretiyor olması, yılmadan, kulak asmadan. Türkiye’nin ilk şiir radyosu Radyomedcezir olarak yüreklerinizin sesi olduğumuz dönem süresince bizler de çok darbe aldık, almaya hala da devam ediyoruz. Paylaşılamayanın ne olduğunu biz bilmiyoruz açıkçası. Çünkü bu ortamlar ticari kâr amacı güden yerler değil sadece şiirlerinize ses olabilmek için yönetim fedakarlığıyla hizmet veren ortamlar. Oysa şu an baktığımızda acı bir tablo ki, bölündükçe bölünür oldu radyolar, programlar, programcılar. El birliğiyle çok güzel bir ekip kurup mesela _TRT_ gibi tekel üzerinden şiir radyosu kurulsa açıkçası şiir adına daha çok sevinirdik. Yine de belirttiğimiz gibi, burası ticarethane olmadığı için, rakip, rekabet, kırgınlık ya da kızgınlık söz konusu değil bizim açımızdan. O kadar spekülasyonlar, asparagas haberler var ki şart oldu diye açıklamak zorunda hissediyoruz olanları. Sanal radyolarda herkes gönüllü program yapar, o nedenle isteyen istediği zaman, istediği radyoda olabilir. Bu gittiği yerle kavgalı, düşman olmasını gerektirmez. Tabii ki bazı isimlerle bunlar da yaşanmıştır ama yaşanan yaşandığı yerde kalmıştır. Radyomedcezir olarak, şiir sitesinden ziyade bir portala dönüştük. Daha eklenecek bazı bölümlerimiz var ama yavaş yavaş emin adımlarla ilerlemek istiyoruz sadece. Ana sayfamıza girdiğinizde bir radyo sayfasıyla karşılaşmayacaksınız. Yayın akış sayfası kısa sürede faaliyete geçecek. Daha sonra şu anki mevcut site başka bir isimle hizmetinizde olacak, radyomedcezir.com sadece radyo programcıları ve istek panelinden oluşacaktır. Kendimizce güzel bir şeyler yapmaya çalıştık, fakat bazı problemlerle, sahte isimlerle yaşanacak sorunlara baştan müdahele edebilmek adına, sitemize üye ve şairlik başvurusu yapanların, istenilen bilgilerin –gerçek ve eksiksiz- olması, hatta ve hatta üyeliklerimizde özellikle referanslı başvuruları kabul etmekteyiz. Ayrıca bazı özel hizmetler için VİP üyeliğimiz mevcut. Hastalığım süresince 5000 den fazla üyesiyle hacklenen, programcıları elinden geldiğince yürütmeye çalışsa da dağılan, tedavim süresinde sessiz ve başıboş kalan ..:: RadyoMedcezir ::.. Kültür Sanat Edebiyat yaklaşık yirmi gündür sessizce üyelikerine ve yayınına devam etmektedir. Çoğu bölümü bittiği için artık karşınıza çıkma zamanı geldi diyerek bu mesajı yazma gereğini gördüm. Şimdiye kadar radyomuzda emeği geçen; Sebahattin Abi, Ayhan Zembilci, Manolyam Hikmet Yakışır Ege Güral Dj Yağmur Dj Külkedisi Deminay Metin Eser Nazdeniz Bahar Özkan DJ Gürkan Rüzgar Gülay Yıldız Barış Aluk Nuray Alper Yelda Karataş Sezer Nişancı Yusuf Ziya Leblebici Erkan Çamurlu Harun Yiğit Levent Saral Malcan Ajans yayıncılarına Ve editörlerimiz Hanedan, Kristalsenfonisi, Siir_Gibi’ye Destekleri ve emekleri için teşekkür ederiz. Şiir tadında kalın. ..:: RadyoMedcezir ::.. Kültür Sanat Edebiyat Yönetim adına Arzu Altınçiçek Not:Sesli şiirlerini göndermek, yayın linkini sitelerine koymak isteyen, reklam vermek isteyenler msn: [email protected] adresinden site yöneticilerimizle irtibata geçebilirler. Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağır yağıyorum
Gürültüyle açıldı nur avuçlar on fideye karıldı memleket mezar başında maviye ağladı kınalı eller kayan yıldız, sır verdi sağır sultana pusularından bin pişman dağlar kardelenleri kırdı boş miğfer biri biri biri daha şubat kızıl kıyamet saçıldı kar-buz yollara düştü bir çocuk babaydı gözleri 'oğuldu' bir karış toprak dize gelmez başa gelir derler ölüm 'bayrak' solmayasın diye ağır yağıyorum Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yok itirazım
Sonu geldi yolun Durdu dünya İndim Ölümün başında Sessiz İnce çizgisinde günahla sevabın Yavaş yavaş karın güneşi Korkarım karanlıktan Sessizim Gözüm arkada Ölüm Dört duvarım yıkık Dört yol ağzında Dört kolla sardın ya / Sonu geldi İndim Sessiz Yavaş yavaş karın güneşi Sessizim / Ölüm / estin geldin yok itirazım da / Hani şu yaz da bir geçse! Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah bu oyun yok mu
Sessizliğin kadar Acıtmaz canımı hiçbir şey Beklediğim tüm sözler Kilitli dudağında Bir ben mi yakınım bana düşlerim mi? yoksa Umarsız mı sevdan Bensizlik kadar Oyunun kuralları hep bana...hep bana Çentikleri ismimde Dili bıçak olanların Bir beni mi buldular Bu aşkta taşlayacak Sol elindeki mühür Boynumda yağlı ilmek Ayıbı günahı bana İster ol, ister olma Diyeceğim de Nereye kadar taşınır bu yük Nereye kadar akar su bilmem Bu aşkta tek gücüm ‘sen’ Benim kıyılarım kuru Omuzum çökük Adam gibi sevdim dedin Adam gibi ol yanımda Mızıkçı olsun aşk Blöfünü çek istersen Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Yar
Yine bir sevdanın başındasın yar Bu kaçıncı yara yüreğin kanar Gözlerinde dünün izleri Yüreğinde deli yangınlar var. Ah yar, İçin yanar, dilin susar Bilmez misin yüreğinde Mesken tutmuş külleri İse bulanmış, sayısız sevdalar Ay batar, Karanlığında batar yüreğine soramadığın hesaplar Bu kaçıncı ‘yarın’ der direnen umutlar Bu kaçıncı hazanıdır gönlün Ah yar…. Karanlığın ötesinde arzular. Karanlık semalarda yarınlar Gök yıldıza acıkmış… Yıldızlar güneşe tutsak Sevdanın izleri gözlerde Gözlerde ağlayan bulutlar Sevdayı anlatır yağmurlar Dört nala taşır geceyi yakamozlu dalgalar Sunar ellerine sevdanın serinliğini Islatır kabuk bağlamaya çalışan yüreğini Ah yar, Bulutlar getirdikçe ağlayan gözleri Kabuk tutmazki kanayan aşklar Hep ıslaktır asla kurumaz anılar. Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah!
Ben seni özledim Sen bilme Hani görünce yüzünü Merhabam var ya Nasıl alev alev çıkar boğazımdan Aklıma düştükçe Nasıl basar yüreğime sensizlik Ah! Ben seni sevdim Sen bilme Hani sesini duyunca Kanatlanır ya göğsümdeki kuşlar Taşar gider dingin sularım Nasıl soğuktur sensiz yarım Ah! Ben senden vazgeçtim Sen bilme Hani imkansızdır ya Temmuzda karın yağması Beyazlanan sadece yıllardır aslında Nasıl kızmam sensiz geçen zamana Ah! Ah! Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yokluğun
Yokluğunun beyazı örtüyor yıllarımı Gençliğim dökülen yapraklar altında Yüzümde bir çizgi daha sensiz sabahlarda Penceremin önünde beyaz örtüsü İstanbul titriyor soğukluğumdan Dumanlar bulutlara karışmış Yer beyaz, gök gri Ufukta uçuşmakta kar taneleri Bilmem kaçıncısı düşmekte saçlarıma Ellerimde çatlaklar Sırtımda geceden kalma ayaz Göğsümde soğuğun sızlattığı Harlı teninden kalma İsi mesken tutmuş kömürleşen sevdalar Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aheste aheste...
-Dua yağmurlarına- tutulmak istedim bu gece. Ölüm beni çağırır sanki yavaş yavaş Yastığım taş… yokluğun yoldaş Hadi böl dolunayı, usulca yaklaş. Gözlerinde geçmiş kendinden yeşil Su beni çağırır sanki yavaş yavaş Yarama döş…uykumda düş…gecede süs Hadi yırt mavileri, aheste yaklaş. Sana doymak istedim bu gece kana kana Sakın sorma -bu nasıl bir susamak! - Gözümde bulut, damlamda umut Islatıp gönülleri, gel yavaş yavaş Bana bir sevi diledim Huda’dan yana Gözlerine sığdırdım çölleri yavaş yavaş Kum gözlüm, ürperdim dokundukça tenine Doyamadığım tenini, ser yavaş yavaş. Şehrimde gün söndü işte, tam bu saatte! ! Gidenler beni çağırır sanki yavaş yavaş Yarın düşmüş günüme,dün gömülmüş bu güne Ecel bana gelir sanki…bir telaş bir telaş. ************************************************** ****************** Dua yağmurlarında ıslatın beni bu gece! ! ! Su beni çağırır sanki yavaş yavaş Bana bir sevi diledim Huda’dan yana Ecel bana gelir sanki…bi® telaş bi® telaş. Bitti(m) dediğimde başlar yolculuğun ötesi Ardım sıra açılınca el, olmasın gözde yaş Ey ölüm, aheste çek kayığımın küreğini Çocukluğumdan -fış fış kayıkçı (m) - gelir yavaş yavaş Doğdum...yaşadım...öldüm ama hep çocuktum Koşsan da güneşe, emeklesen de geceye D o ğ u m ağlar, güler ö l ü m hep aheste a h e s t e. Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamdan kalma
Yorgundum...Bir o kadar da kıpır kıpırdı içimdeki kelebekler. Nedendi bu telaş, bil-m-iyorum Soru işaretlerimle çıktım yola. Ayaklarım mı koşturuyordu, yoksa yüreğim mi? bil-m-iyorum Öylesi tedirgindim ki Sözlerini duymadığım Müziği aklımda kalmayan Güzel bir melodiydi kulağımda Akşamdan kalan Kalabalıktı-k, gülen gözler, şarkı söyleyen dillerin arasında Yalnızdı-k-, yalnızlık kadar, suskundu-k- Bir anda Söndü tüm ışıklar Müzik sustu Kaybolmuştu kalabalık Kırık bir resim düştü duvardan Belirsizliklerin içinde -Gözleri- -Gözlerindeki yüreği- düştü Elindeki kadeh kadar buğuluydu Dumanından tütsüleniyordu karmaşaları. O, onda değildi. Bu ilk de değildi ki onun için aslında. Kopuk kopuk kelimelerde, yine bir şiirin içindeydi ve bir şehrin içindeydi yıkık dökük. Anason kıyılarına çekilmişti...Firari bakışları - çekmişti işte Göğsüne doldurduğu sisli umutları nasıl da çığlık çığlığa yuvarlanıyordu soluğunda: Bu kadar sessiz kalmamalıydı kaçırdığın gözleri. Diline gelmeyenleri, çoktan –çokça- gördüm onlarda. Bahardın. Her ne kadar dikenli olsa da yolların, sadece sen kanardın. Canımı yakmak istemediğini biliyorum bu nedenle dallarındayım, tutmuyorsun beni. Kendini acıtman daha çok yakıyor içimi. Kapanışın zamana, yalnızlığa sarılışın daha çok ağlatıyor. Her şeysin aslında, içinde tüm hiçleri barındıran. –Sen de öyle- diye titreyen sesinde Suskunluğusun sevdanın ya da adı(n) her neyse... Kopuk kopuk kelimelerde, yine bir şiirde ve bir şehrin içindeydin yaşamın belkide son kırıntılarıyla. Oysa ekmek kokusu kadar gerçek –hayat-, hani bir melodiye birlikte koştuğumuz tuttuğun elim kadar gerçeksin bende. Silkelen Bahara renk veren can Gözlerindeki perdeyi açma güneşe Bırak uçurtmalar süzülsün baktığın yerde Bırak dalgalar dinlensin kavgalarının ötesinde Seslen En sağır yürekler duysun Şiirin lacivertinden sök siyahı Umut damlat gözlerin gibi... Silkelen Nefesindeki seni çıkar ortaya Bak ne kadar güçlüsün istersen Daha da güçlü oluruz iki bedende tek yürek olduktan sonra... Hatırla, kollarındayken tıka basa boğazıma doldurdum şarkıyı -Seninle bir dakika, mutlandırıyor beni....- Bir adam-dı- köşesine çekilmiş, kalabalık içinde yalnızlığı daha kalabalık. Suskunluğunda fırtına olmak isterdim.Saçlarımı dağıtıp, rüzgarıma kapılman için.. İki kişilik soluklanmak, uyanmak için, kır artık şu zincirlerini can..korkusuzca gel. Seninle bir dakika, mutlandırıyor beni.. bir dakika siliyor canım yılların özlemini.. Kadehin sende, senin bende sızdığın gibi.. hala akşamdan kalmayım Aşk tanrıçası uyandırsana bizi... Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|