![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayrılıkçı
Sen; Mızıkçılık çıkardın gitmek için Nifak soktun sevdamıza gizlice. Sen; Başka sevdaları yeşertmek için Böldün aşkımızı orta yerinden Parçaladın sevdamızı gönül atlasından... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bağdat Yanıyor
Bağdat yanıyor; Zebanilerin ateş toplarıydı Semada yükselen. Esenlik kentinin üstünde Cehennemdi yanan. Kudurmuş ihtirasların Gözü dönmüş yuvalarında Ölüm sustu ölüme saygıdan. Bağdat yanıyor; Alevler içinden Yükselen ezan sesleri Uygarlığa bir isyandı. Uygarlığın ayak altında Çelik yığınlarının potasında Eriyen gözü yaşlı uygarlıktı İnsanlığı kahreden. Bağdat yanıyor; Yanan insanlık değerleriydi Fırtınanın göbeğinde büyüyen Çocukların korkulu gözbebekleriydi. Kara suların esiriydi Bağdat Sırtlanların iştahını kabartan İlâhların şansıydı Saddam. Böyle bir vahşete izni yoktu Kara delikleri yaratan Tanrı'nın. Bağdat yanıyor; İnsanlık seyrediyor, Zalimleri terbiye eden ilâhın Hesap saati değildir bu, Yazgısı değildir, Böyle bir zulme boyun eğen halkın Ey insanlar insanlık için ayağa kalkın. Bağdat yanıyor; Dünya seyrediyor, Ölçüsü değildir erkin Bağdat yolundaki Fırat Geçilmesi gereken Sıratın. Tanrı'nın gücüdür iktidar Buna karşı duranların Sonuna koyar noktayı Önüne koyar hesabı Bir gün mutlaka, Bu vahşet saltanatın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağışıklığım Çöker Sen Gidersen İçimden
Sen yoksan yıldızlarım söner bir bir Üşür gökler Mavi şarap dökülür üstümden Ters çevrilir kadeh Kozmik bir uğultu sarar bedenimi Dokunulduğu yerden Sen yoksan yalnızlığım ayrılır bedenden Dinleyemem kendimi koparım senden Sen yoksan düşerim yollara Bırakırım anıları Sefilliğim çoğalır Azaldıkça azalırım Bağışıklığım çöker Sen yoksan bir kadeh rakı Yarım kalmış peynirle tükenir Ellerinden sarhoş olurum Kafesimden bir kuş uçar tutamam Ellerin bir varmış bir yokmuş olur Sen yoksan alıp giderim başımı Gözlerimde derinleşir yokluğun Yüreğimde tükenir en son zerren Meçhulün olurum Sen yoksan tutamam saçlarından Donar tebessümlerim Şarkılarda boynu bükük bir çiçek ağlar Köklerinden kopar anılar Zamanı durdurur ufukta Bir sarıgül inler ellerimde Yüreğimden vurulurum Sen yoksan Her doğan güneşin doğuşunda Doğmayan güneşine ağlar Hıçkırıklara boğulurum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharımı Gönlümden Siliyorsun
Dudaklarına ödünç verilmiş gülüşlerin Vurdu beni Gözlerinde sahte ışıltılar Uçuk bir bahar telini savururken Yalnızlığın yıldızı sökülmüş general gibi Sokaklarımı arşınlıyor Itırlı bir bahara ermeden düşlerim Kokun baydı beni Karların ırmak ırmak bahara akıyorken Saksılarda güneşe hasret bırakılmışlığım Yaprak yaprak soluyor Gideceğini söylemeden gittin içimden Gizli firarın yıktı beni Damarlarımda izini silmeye çalışırken Yüreğimde tortunla kalmışlığın Mermi gibi vuruyor Sokakları bomboş üşüyor ruhumun Kışa dönüşün donduruyor beni Bahara birlikte ermeyi düşlerken Bahçemizde çiçek çiçek solmuşluğumuz Baharımı gönlümden siliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharın Yeşermediği Gün
Yağmur palam palam üşüyordu Dudaklarında beyaz pamukçuklar Öpüyordu toprağı hafiften Şehir susmuş uyuyordu Beyaz gövdesiyle Yeniden uyanabilmek için Sevdanın yeşil baharına Karıncalar faşist bir yazdan Dolan ambarlarıyla huzurlu Ve gönlüm yaralarını sarmakla meşgül Yeniden gülebilmek umuduyla Yeni bir aşkın ilkbaharına Bahar göz çukurlarında ıslak yosunlarıyla Yemyeşil gülümsüyordu Yeni aşkların infazına Irmaklar doğanın damarlarından Çekilen kan gibi akıyordu Küresel bir yazın intiharına Yaprak yaprak dökülürken Sararan umutlarımız Güneş bir hışımla çatıyordu kaşlarını Ömrümüzün sonbaharına Dört cinayetinin kanlı gömleğini Seyrederken insanlık Ağlıyordu yürekler hüzünle Şarkıların akşam serenatında Yeşilin uğurlandığı ebedi yolculukta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Ne Kaldı
Bir hüzün akşamından Yüreğinin taa içinden Dokunduğum yerlerinden Acıların girdabından Korkuların gölgesinden Soruyorum, Senden bana ne kaldı? Bir umut gecesinden Sevgi sönmüş yüreğinden Kor söndüren küllerinden Erişilmez güllerinden Soruyorum, Bana ne kaldı? Bir yaşamın enkazından Nasır tutmuş yerlerinden Zulüm görmüş yüreğinden Yaşanmamış yıllarından Soruyorum, Bana ne kaldı? Çaldırdığın yaşamından Sana uzak sevdalardan Bırakmayan kaderinden Öldürdüğün sevgilerden Soruyorum, Bana ne kaldı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Tek Bir Söz Söyleyin Gönüller Onunla Dolsun
Bana sihirli bir söz söyleyin İçinde sevgi olsun, Kasvetli bir yüreğin Sıkıntısını, Susamış gönüllerin susuzluğunu Gidersin, Dağlar saran sisler dağılsın. Bana öyle bir söz söyleyin ki; Açmayan çiçeklere tomurcuk, Kurumuş dallara can versin, Bir yaşam iksiri gibi Ruhlara kan versin... Bana öyle bir söz söyleyin ki; Başka hiçbir söze gerek olmasın Gönüller onunla dolsun Büyüsün,büyüsün,büyüsün Ölümsüz olsun. Bana tek bir söz söyleyin Tüm sözlerin yerini tutsun Bütün canlılar duysun Evrenin dili olsun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barış Adına Dökülür Kanlar
İçimizde yalnızlık vardı Güllerde özlem, Yürek hüznü toprağa düşer Güz sabahları yaprak yaprak. Dağların zirvesi görünmez sisten Kardelenler baş kaldırır zirvesinden Denizlerin öfkesi,sahilde köpürür Ufuklar kızarır geleceğe utançtan Bir yıldız kayar mavilikte Usanır mutsuzluktan Kararan *******in ürkütücü sesi Gölge gibi düşer sabahın aydınlığına Güvercinler ağlar yalnızlığına Barışın hiç susmayan çığlığında. Zaman acımasızlıkta bi-pervâ Kimi arkasında kalır zamanın Kimine yetişemez zaman, Uygarlıkların kesiştiği noktadır an. Barış adına dökülür kanlar Silahların hiç susmayan sesinde, Savaş otağını kurmuştur vicdanlara Sokaklarda sefilâne yalnızdır barış Yoksul ve uykusuz... Savaşın suçsuzluğu için Yargılanır barış, Ay'dan atılan uygarlığın Savaş meydanında. Barış adına yapılır savaş Karanlığın koynundaki kirlilikte, Ve ölüm savaşı indirir tahtından Barışa yakılır ağıt, İnsanlığın bu anlamsız serüveninde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barışı Bekleyen Ada
Mavi gözlerinde yaş vardı Akdeniz'in Yüreğinde yılların hüznü Kaç kez doğdu üstüne güneş Kaç kez battı... Yaklaştı yaklaştı umutlar Sonra kayboldu ufukta. Mavi gözlerinde yaşlar kurudu, Acılar ülkesine yaklaşırken barış, Alıp götürdü bir rüzgâr umutlarını... Bu sefer başka dendi Bu seferde geldi; Birikti birikti umutlar Kıbrıs'ın gözlerinden taştı. Yılmadı Kıbrıs'ın gözleri Ufka bakmaktan, Yorulmadı bitmeyen umutları taşımaktan, Yüreklerinde sevgi ve barış Ateşi yananlar özlemle bekliyorlar Gelir diye birgün ansızın barış. Ağrıyor nemli rüzgârlardan dizim Biliyorum terkedemeyiz onlar bizim. Bir gün değil,bin gün değil Yüzyılların hesabını görmeye geliyorlar, Kırık bir kolun diyetini almaya geliyorlar, Yağma yok kesilecek bir seferlik sakal değil Yağma yok terkedilecek Emanet bir ülke değil. Hangi hak ve adalet Böyle bir işi hakça çözer Kanayan vicdanlar böyle bir çözümü Sabırsızlıkla bekler. Kaldıysa insanlığın barışa giden nefesi Durulur denizin dalgalarının ürküten sesi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baykuşlar Gene Unuttular
Baykuşlar kızıl gözlerini diktiler Birhayli sarhoştular Sırtlarında gün ağarmamış karıncalar Kocaman ayaklarıyla yürüdüler Ve uzun bir yolculuğun sonunda Karanlığın tam ortasında Yapayalnız ve çıplaktılar. Baykuşlar çıplak karıncaların Gözlerine vuran gün ışığını çaldılar Birhayli baygındılar. Burası güneşe sırtını dönmüş bir ülke Şatoların burçlarından kirli sular akar Karıncaların üstünde yükselen Karanlıklar prensinin mağrur gözlerinde Kağıttan kulelerin mutlu saltanatı var. Zihinlere mayın döşeyen Kültürün altında sahte bir çağdaşlık yatar Özgürlük dil olur ihanetin paylaşımında Özgürlüğün yeni sınırlarına çekildiği topraklarda. 'Güvercin kanadına'yazılan mektup 'Kartal kanadında'susturulur Barış birkez daha ihanete kurban edilir Baykuşların kırmızı gözlerinde ululanarak. Kanla yazılan mektuplar unutulur Kağnı gıcırtıları unutulur Unutulur ihanetin beyaz bayrağı Unutulur İstanbul un 'çelik ormanları'. Gece öyle sessiz gelmedi üstümüze İhanet gecenin koynunda kuluçkadaydı 'Kuş yumurtaları'çatlamaya hazır Lanetli ağular gibi toprağımızda Sinsi bir yolculuğa mahkûm gibiydik 'Ahmakların seferi'nde ilerleyen. Bağımsızlığın mavi gözleri İhaneti kan uykularında yırtar Korkular cehennem kuyularını aratmaz Korkular kasabın bıçağını yalayan kuzu. Münevver Saime hanım söyledi: 'Ağlamakla kazanılacak hak Hıçkırıklarımızı dinleyecek kalp yoktur' Rasattepe ye dikilen ağacın adı Özgürlük ve bağımsızlıktır Her dalında bir yıldız parlar Her yıldızda çağdaşlık yanar Ülkemin kararan ufuklarını aydınlatır. Hesaplar hep yanlıştı 1919 öncesi Gene yanıldılar Alt alta yaptıkları hesaplarda Unuttular ülkemin halkını Gerçek sahiplerini Baykuşlar gene unuttular. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|