![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Alıç ağacı
Alıç ağacını bilir misiniz? Bazılarımız bahçelerine çit yapar. Çalı derler ona işe yaramaz diye, Ayrılıklarda,mutsuzluklarda KARA ÇALI olur. Alıç meyvesini bilir misiniz? Çekirdekleri kahve çekirdeği gibi, Dikenlidir,meyvesini vermek istemez. Aynı zamanda kuşların korunağıdır,alıcılardan. Benim köyüm Alıç cenneti bilir misiniz? Sarısı,kırmızısı ama gerçek Alıç Kokuludur sarısı,suludur mis gibi, İşte benim köyümün ismi ALIÇLI köyüdür. 09.05.2005 ('ŞİİR HARMANI'ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Alıştım
Alıştım yalnızlığa alıştım Milyonlar içinde yalnız Gelmek istiyorum sana artık Gönlüm tez,canlı,sabırsız. Alıştım yalnızlığına alıştım Her,gün bitimi gelmeyişinle Görmek istiyorum seni artık Yüreğim boş,yerin boş,sınırsız. Alıştım yalnızlığına alıştım Her sabah yakarışlarımla Girmek istiyorum kalbine artık Özgürce,pasaportsuz,izinsiz. Alıştım sensizliğe alıştım Çıkma artık karşıma çok geç Görmek istemiyorum seni artık Kurumak üzere beden sensiz,bensiz. 10.07.2005 ('ŞİİR HARMANI'ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Altı Mayıs
Sabahın dördünde Sessizlik var hücrelerinde Düzen ferman buyurmuştur Cellât uygulamada. Ovada, dağda değil Şehirde, şehrin orta yerinde Bir Darağacı kurmuşlar. Ve yağlı bir urgana ilmek yapmışlar Mavi gökteki üç beyaz güvercini, Yüreklerinden vurmuşlar. Yürüdüler, alınları açık, Başları dik Yürüdüler Güneş’in sıcağına Tükürerek Cellâdın yüzüne Sürüterek prangalarını Adım adım geldiler darağacına Kaç bahar gördüler, Kaç bayram yaşadılar kimbilir? Üç fidandılar, Üç selvi boylu Üç mangal yürekli. Üçüde Has insandılar Milyonlarca candılar Ferman büyük yerden “Asacaksın ki eşkiyanın başını” Diye sesler gelir derinden. Üç yürek, aynı anda atan Üç namlu, aynı anda dolan Yüreklere sevgi salandılar. Dağların kuytuluk bir yerinde Çobanlar söyler, türkülerini, ağıtlarını Fabrikada, grevdekiler marşlarını, Trakya’da karpuz tarlasındaki ırgatlar, söylerler hep bir ağızdan, “Deniz mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım”diye Dağda değil şehrin orta yerinde Düştüler, düşürdüler Üç güldüler, üç fidandılar Üç ulu çınardılar, kökleri derinde. Anneleri yorgun hasta Yoldaşları yasta, Düştüler ALTI MAYIS’ta. 01.07.1979 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Altı Mayıs Güvercinleri
Bir şafak vakti, Üç şahin bakışlı Güvercin havalandı Üç kanadı kırık Güvercin Aynı anda milyonlarca Güvercin,de eşlik etti Kanadı kırıklar, Tutundular Diğer Güvercinlere Ve mavi gökte Semah,a durdular. Mayıs,ın altısıydı Ve bir şafak vaktiydi Etraf alacakaranlıktı Yüreği yaralı üç ak güvercin havalandı Ve gökyüzü birden aydınlandı Anaların bacıların gözlerinden, Kanlı yaşlar boşandı. O gün,bütün güvercinler, Hiçbir yere konmadılar Uzaklardan gelen ak bir Bulut,a tutundular Esen ılık bir rüzgâr ile, Güneşe doğru yol aldılar. O gün Güneş bir başka doğdu O gün Güneş’in gözlerinden yaş akıyordu Bir bahar sabahı, Tüm Analar karalar bağladı Ağıtları yürekler dağladı Ve o gün Altı Mayıs ağladı. Bahar çiçekleri o gün yüzlerini, Güneş,in gözyaşlarıyla yıkadılar O gün, çobanlar kavallarına ot tıkadılar O gün toprağa üç damla kan düştü O gün toprağa milyonlarca tohum düştü Bir kara gündü, bir kara yastı Ve o kara gün Altı Mayıs'tı Yiğitlerin isimleri, Deniz, Hüseyin ve Yusuf’tu. 06.05.2006 saat.02.07 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Altın saçlı yiğit
Dut yaprağının üzerine, Bir tırtıl yapıştırmış kendini Hafiften esen rüzgâr ile sallanıyor, Ayak, ayak üzerine atıp Bir kolunu da yastık yapıp, Gel keyfim gel yapıyor. Dağların arkasından göründü kara bulutlar Ve hızla yaklaştılar tırtıla Sonra bir gürültü bir tufan Ve kaçamadı Başladı Tanrı’sına yalvarmaya, aman aman Şiddeti daha arttı Uzaklarda bir Çoban, yalvarıyor Tanrı’ya Çoban yalvardıkça, artıyor tufan Bir Anne çocuğuyla tarlada Sığınacak bir yer arıyor Koşturuyor sağa sola Şimşekler çakıyor ard arda Sarılıyor çocuğuna tek parça oluyorlar Güneş’e doğru bakıyor kadın yalvarırcasına Ovadaki karıncalar Her biri bir çöpe tutunmuşlar Kuşlar çoktan kaybolmuşlar Dağdaki kurtlar düze inmişler Güneş gösteriyor yüzünü aniden Gökteki kara bulutlar Rüzgâr hızıyla uçuyorlar Gülümseyen, Altın saçlı bir yiğit görünüyor şafakta Ve başaklar boy veriyor toprakta Balıklar horon tepiyorlar ırmakta Ve altın saçlı yiğit sahip çıkıyor topraklara Elinde dürbün bakıyor uzaklara Ve bir elini doğrultuyor ufuklara Gök gürültüsünü andıran bir sesle ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ 26.05.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ampülün ışığı
Bir varmış bir yokmuş Fakirin çilesi çokmuş Çankaya’daki ağaların Karınları ful tokmuş Sam’ın yardımlarıyla Çıkmışlar yukarılara Anası ağlayanlara Köylüye tepeden bakmış Satmış savmışlar her şeyi Düzelecek diyeTürkiye Seyranlarda hediyeye Beş yüz mum ampul yakmış Bir gün sandıklar kurulmuş Yüzde yüz katılım olmuş Açılmış sandıklar ki Bir oy bile çıkmamış Beş yüz wat, ın ışığı On mumlara gerilemiş Ampül,cü Mazlum’ un yanında Mobilya işine girmiş 28.02.2006 Not: Asgari ücretten fazlasını veremem, kusura bakmasın...! Mazlum Zengin
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne'me
Tut anne, Tut ellerimden, O güzel ellerinle. Yaşım kaç olursa olsun, Tut ellerimden. Senin varlığın, Senin güzel sözlerin, Güç veriyor bana. Uzaklarda olsan da, Sesini, Telefonda duysam da, Seviyorum, Seni çok seviyorum Öperim, nasırlı, Çatlak ellerinden ANNE. 31.08.2005 ('ŞİİR HARMANI'ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne’ler günü
Ben Her gün annemi hatırlarım Yüreğim yüreği ile tek parça Uzaklarda olsa da Her gün, her an benimledir Benim anneler günüm, Senede bir gün değil, Her an, her gündür. Yaramazlıklarımı anlatır bazen Kulağındaki küpeyi, Nasıl çekip, kulağını yırttığımı, O nu nasıl üzdüğümü. Canım Annem Öperim yumuşacık yüreğinden Canım Annem Öperim nasırlı, çatlak ellerinden. 13.04.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Antoloji şiir dostlarına
Şiirleriniz çok güzel dostlar Yüreğinize kaleminize sağlık İçten düşünerek yazmışsınız Gönlünüze vücudunuza sağlık. Yaz kardeşim ezileni ezeni Yurdunu bırakıp ülke,ülke gezeni Fakirlikten okula gidemeyeni Düzeni de yaz eline sağlık. Yaz dostum orman talanlarını İhaleye fesat karıştıranları İstanbul’da bitmeyen köprüleri, yolları Korkmadan yaz yüreğine sağlık Kelimelerin pak olsun berrak Cümleler anlaşılır, yüreğin ak Kırgınlığa dargınlığa yer yok Eline ve de diline sağlık. Yaz kardeşim ıraktaki conileri Kafasına silah dayanan çocukları Başına çuval geçirilen askerlerimizi Korkusuzca yaz kalemine sağlık. Yaz dostum Susurluk’u, Şemdinli’yi Kırın kaleminizin zincirlerini Yaz kardeşim Felluce’yi, Halepçeyi Korkmadan yaz yüreğine sağlık. Hayatın gerçeklerini de yaz Okudukça haz alıyorum haz Kıştayız ama gelecektir yaz Cesur yüreğinize sağlık. Yaz oğlum, kızım, kardeşim yaz Silahlara harcanan trilyonları Açlıktan ölen Afrika’lı milyonları A.B.D mezalimini,de yaz eline sağlık. Yaz dostum savaşları dalaşları Ölen kadınları çocukları Hiroşima, Nagazaki’deki atomları Yaz kardeşim gözüne gönlüne sağlık. Yudum,yudum içerek okuyun Düşünün, ince eleyip sık dokuyun Kardeşçe türkü, şiir soluyun Kollarınıza, ellerinize sağlık. Yaz dostum çöpten ekmek alanı Yüreğinde yurt sevgisi olanı Güzel ülkemdeki yalanı dolanı Yaz kardeşim emeklerine sağlık. Eleştirilere hep açık olalım Dostça, kardeşçe yüreklere dolalım Dürüstlükle doğru yolu bulalım Klavye’ deki parmağınıza sağlık. Ülkemizin güzelliklerini yaz İşsizliği yoksulluğu da yaz Köyündeki çiftçiyi, çobanı da yaz Yaz eline, koluna sağlık. Yaz kanın su gibi aktığı yeri Çanakkale’deki şehitleri Ülkemizi bölmek isteyenleri Yaz eline yüreğine sağlık. Şairlik yolunda yürüyenlere Dost bağından gül derenlere Bu siteye emek verenlere Ellerinize yüreklerinize sağlık. Yaz kardeşim hortumu, kapkaçı Artık işkence insanlık suçu Mazlum’un bu yaşta ağarmış saçı Yaz ki bilsinler, sözüne sağlık. 20.12.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arapgir
Arapgir’in üzümü Esirgemem sözümü Çalı çırpı kırarken Sakınırım gözümü Yol, Havut gediğinden Buğdayından,hediğinden Söylemeye hacet yok ki Güzeldir o dediğinden Arapgir’in kebabı Tandırında erbabı Çarşıda dolaşırken Iras geldi Turabı Uzundur kavakları Yemyeşil yaprakları Karşıdan görünüyor Hükümet konakları İki isot alacaksın Ve fırına vereceksin Çarşı ekmeğine koyup Fotoğraf çektireceksin Ekin meydanının yanına Git Tahsin’in hanına Ne güzel yakışmıştır Hanına, ham****** Arapgir çarşı başı Başkadır toprağı taşı Kara nohut, mercimek Var mı diye sorar esnafı Berberinde tıraş ol Çabuk ol uzaktır yol O kadar yoruldum ki Ne ayak tutar, ne de kol Arapgir çarşısında Gezerim karşısında Kuşbakışı bakarsan Dağların arasında Bakraçlarda yoğurdu Bana doktoru sordu Oraya yetişmeden Çarşı başında doğurdu İsotlar çuvallarda Turşuları küplerde İnsanları dost canlısı Elleri hep ceplerde Gazete bay Mehmet’te Askerler var nöbette Mahpushane uzakta Nöbetçiler tetikte Balıkları kozluktan Armudundan Bozuktan Çarşıya erkenden çık Gezemezsin sıcaktan Zemzem gibi suları Işıl ışıl köyleri İnsanları çalışkandır Çatlak çatlak elleri Suları neverin suyu gibi Dutları piriş bal gibi Eskilerden eser yok Avrupa şehri gibi Otelinde yatmalısın Kebabından tatmalısın Karpuzları çatlatan Gözelere gitmelisin Arapgir’in nüfusu Gün güne çoğalacak Gurbetteki dostlar Arapkir’e dolacak Arapgir’imizin yüzü Elbet bir gün gülecek Giden Artinler, Miranlar Bir gün geri gelecek İnsanı insan gibi Yoktur orada serseri Mahpushanesi boştur Kimse girmez içeri Festivale giderken Sabahleyin kalk erken Mazlumu da çağır gelsin Arapgir’e giderken 15.07.2005 Mazlum Zengin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|