![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ayı Gardaş Kurt Gardaş Yine Gardaş Yine Gardaş
AYI GARDAŞ KURT GARDAŞ YİNE GARDAŞ YİNE GARDAŞ Ne oldu da bu zamana Dağ taş uğradı gümana Haklı haksız belli değil Karıştı toza dumana Yanmış elin sevdasına Düşman olmuş gardaşına Ayıdır bir kurttur ama Ben yanarım ataşına Kardeş derdik yılan oldu O sevdamız yalan oldu Göze gelip nazar değdi Ocağımız talan oldu Kartal olup dolansaydık Köpek olup yalansaydık Bu hallere düşmektense Kapı kapı dilenseydik Deriz yiğitler ölmesin Yâri arada kalmasın Kardeş olup sarılalım Düşmanlar bize gülmesin
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bakın Şu Dünyanın Geldiği Hale
Bakın şu dünyanın geldiği hala Viraneye dönmüş şehir misali Ağu katar arı yaptığı bala Cahile minnetin zehir misali Kimi güz yaprağı gibi savrulur Kimi yaz toprağı gibi kavrulur Kimi deryalara varıp durulur Zaman akıp gider nehir misali Pınar köklü ise önü kar tutar mı Can suyuna kan katsan nar tutar m Kör derelerde hiç yarpuz biter mi Muhannet yiğide kahır misali
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bakışın Gül Etti Beni
Zincirler zapt etmezken Mahpuslara sığmazken Dağlara baş eğmezken O gözün kul etti beni Dağları yakan idim Çeliği büken idim Çalıda diken idim Bakışın gül etti beni Ceylan olup koşar iken Şimşek gibi düşer iken Sel olup da coşar iken Bir sözün göl etti beni Acımasız zulüm idim Gulyabani zalim idim Ben bir kara ölüm idim Yar sevdan kul etti beni
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bana Sevmeyi Anlat
Alıp da yüreğimi elime Gelmişim kapına Anadan üryan Çırıl çıplak Sevdayı anlat bana Şefkati anlat bu gece İçinde Yalan dolan Riya olmasın ama Bilirsin hallerim nice Bilirsin bir ince tel olur Yürek sevince *** Kaç kere yanmış Duman olmuşum Kaç kere dalmış Umman olmuşum İpinden kopmuş boncuk gibi Dağılmışım kaç kere Kaç kere saçılmış *******e Yıldız yıldız umudum Söyle nedir bulut olmak Abartmadan ama Tutkuyu Tutulmayı Tutunmayı anlat Bir şiirin dizesine Denize varıp durulmayı Aslı’dan Mecnun’dan Leyla’dan özge Vurulmayı söyle bana Bilir misin Nar gibi Yarılmak nedir Yüreğinin orta yerinden **** Söyle bana Sevmeyi İnsan olmayı Umudu söyle Dedim ya dolanmadan Abartmadan İçinde riya olmasın ama *** Dostluğu Kardeşliği anlat bana Söyle hele Yar ne Yâren ne Kardeş nedir Söyle bana Dost kim Düşman kimdir Söyle hele Kimi dost Kimi hasım nedendir Gerçeğini anlat şunun Söz uzamasın Hikâye olmasın İçinde riya olmasın ama Yolu Yoldaşlığı anlat bana Yârin yakmayanı Dostun başa kakmayanı Yoldaşın Yolda koymayanı olsun Hikaye olmasın Kar zarar gaye olmasın ama ****** Sevdanın hasını Sevginin en safını Dantel dantel dokumayı söyle Yarin yanağına Dokunmayı söyle yârin yüreğine Bana Dal olmayı Dalda gül olmayı Gülde al olmayı söyle Sözü dolandırmadan şöyle Bak ay doğmuş yenice Yıldız göz kırpar Seni görünce Söyle ey sevgili Bana söyle Sevda nere gider ölünce Söyle hele Yıldız mı gecede Baharda açan çiçek mi yoksa Sahi niye olmasın Sevmiştim hani lekimşahın altından Sandım ki uçacağım Bana uçmayı söyle Sevmişim Sanki gül açacağım Bana açılmayı Abuhayat olup içilmeyi Tohum olup saçılmayı söyle Sevmeyi anlat bana Anlat ne olursun Cehennem nerde Cennet nerende Tenimin her hücresine Sevilmeyi anlat Hece hece Bana aşkı anlat bu gece Kalmayı bir ömür cennette Anla artık anlasana Seni seviyorum Seni seviyorum Artık biliyorsun işte
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bebekken Uykunda bile Gülerdin
Bebekken uykunda bile gülerdin Gördüğün düşlerin yalan mı oldu Sende olanı herkes ile bölerdin Senle alay edip gülen mi oldu Korkunun yalanın kalesi oldun Yaptığın putların kölesi oldun Nasıl aşk bu yârin çilesi oldun Sevdin de elinden alan mı oldu Görmez olmuş gözün dostu kardeşi Seni senden etmiş dünya telaşı *******dir yalnızların sırdaşı Çocuk hayallerin talan mı oldu
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Benliği Soyup Geldim
Bana nesin diye sorma Ben benliği soyup geldim Neyin var deyip de yorma Ben neleri koyup geldim Malı mülkü pul eyledim Yüreğimi kul eyledim Dikenleri gül eyledim Yalanlara doyup geldim Dağa taşa tahtım dedim Ne bulduysam bahtım dedim Yarınlara ahtım dedim Güzel ömrüm yoyup geldim Yellere verdim acımı Sulara saldım sancımı Nefsimden alıp hıncımı Yalanlara doyup geldim
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Bu Duyguyu Bir Yerden Tanıyorum
Ben bu duyguyu bir yerlerden tanıyorum Üç yaş mı desem beş mi Yoksa menekşe mi toplamak okul yolunda İlk görmek mi ispinozun alasını yoksa İlk duyduğumda mı desem Yağmurdan sonra toprak kokusunu Ben bu sesi Bu sevgiyi Ben bu duyguyu Bu kokuyu Bir yerlerden tanıyorum Kulağıma çalıyor Gözüm ısırıyor bir yerlerden Ben bu türküyü tanıyorum bir yerden Ama nerden Belki başımı alıp dağlara vurmuşluğumdur Belki ilk şaşkınlığımdır Görüp de ebem kuşağının yedi rengini Belki de İlk ay ışığını görmüşlüğümdür Ben bu duyguyu bir yerlerden tanıyorum Kim bilir belki Tattığım ilk sevgi Hiç yabancı değil bana Daha önce yaşamışım sanki M.NAZİK MERSİN 10 Temmuz 2007
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Bu Gece Sensizim
Köprüleri yıkmışım Ben bu gece huysuzum Yar yüreğin yakmışım Ben bu gece sensizim Gün batarmış sana ne Ay doğarmış bana ne Sarhoş olmak bahane Yalnızım sevgisizim Ben bu gece sensizim Ben bu gece ıssızım Dokunmayın bana nolur Yar darılmış yalnızım Ben bu gece susuzum Ben bu gece ussuzum Ben bu gece huysuzum Bu gece uykusuzum
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben seni çok sevmişim
SALAKO Ey fakirim fukaram Amelem işçim Yazgısı karam Başımda tacım Ben senin saflığını Silikliğini Ben senin salaklığını Ben senin yalaklığını Yalakalığını sevmişim Ben seni alıklığın Ben seni dangalaklığın için sevmişim Ben seni yalnızlığın Ben seni ıssızlığın Ben seni aymazlığın Seni anlamazlığın Dostu düşmanı ayıramazlığın Ben seni duymazlığın için sevmişim Ben seni Korkaklığın ürkekliğin Naçarlığın biçareliğin Senin sana düşmanlığın Ben seni korkaklığın için sevmişim Ey benim hiçim Ey benim ****im Ne esef et ne yerin Ne de düşün derin derin Sen beni dinle Ben senin için de düşünürüm Takdiri ilahi Alın yazısı Buymuş senin kaderin Sen bana değil Yazgına küfreyle Bakma sen bize Yemişiz içmişiz Uçmuşuz Kalmışız Kahpe dünyanın küfrüyle Hiç düşünme Sorma neden böyle Altı da var yerin Biz yaşayalım Biz götürelim Sen haline şükreyle Ey benim açım Mutfakta aşçım Yatakta turacım Hep böyle kal Hep böyle kal nolur Sana muhtacım
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Sevdamı Türkülere Bölmüşüm
S EV DAN Yüreğime Yuva kurdu Bu kara sevdan Uçursam dağlara Salıversem Ebemkuşağının rengine Kırarlar kanadını Söyleyemem Söylesem Taşa tutarlar Rüsva edeip Dile düşürürler adını Yani bir tanem yani Sevdan Salkım söğüt dalarında Sallanamayacak rüzgârda Şaha kalkmış Dörtnala tayların Yelesiyle yarışamayacak öylesine Öyle yan yana Bir yayla dolusu Çiçeğe durmuş savanlarda Koşamayacak delicesine Görünen oki Yoksulun umudu gibi Eşkıya ateşlerinde yanacak *******i Görünen oki Türküye dize olup Şiirin hüznüne tutulacak heceleri Görünen oki Belki bir bebeğin bakışı Belki bir pınarın akışı Belki Yarına kanat çırpışı umudun Bahar olacak Baharda gül Yoksula yar olacak Bir demet öpücük olup Konacak goncaları Yar yanağına Sevdan. Yani Sevdam sevdalandı Yuva kurdu yüreğime Turnalar semaha durdu Bir zehirli ok olup beni Can evimden vurdu Azat edip Salıversem dağlara Uçursam sabahın kızıllığına Demezler ki Sevda vurgunudur Töre möre anlamaz Demezler ki Sevda bir deli çocuktur Ferman dinlemez Kuran'dan ayet indirirler Taşa tutarlar Kırarlar kanadını Ayıp derler Rezil rüsva ederler Yaban gülü adını Görünen oki bir tanem Sevdan zindanlara Sevdan zincirlere Prangalarda sevdan Müebbede mahkûm yüreğimde Bilemezsin bu sevdadan Kaç yiğit yıkıldı Bu sevdadan Kaç gül şişlendi can evinden Yani Dediler Bellettiler Yani ezberlettiler ki Bu sevda harami Ben acımı Türkülere bölmüşüm Ben sancımı Tellere gömmüşüm Ben sensizliğe ölmüşüm Eller kavuşmuş ben gülmüşüm Sakın nedir niyedir Kimdir Kimedir diye sorma Kanatırsın yaramı Ama biliyorum Sevdam Karanfil Sevdam Bir kızıl gül olup açacak sabahında Bir nevruz bayramı
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|