![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Arama Var
Yolları kesmişler Çuval Çuval toplayıp Hangarlarına koymak isterler Devrimci,Dersimci Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Artık Attığını Vuramıyorsun Galiba
Artık inanmıyorum sana Eski dost yüreğimdeki,kafamdaki Düşüncelere uymuyorsun. Sendemi değiştin onlar gibi Sendemi küreselleştin,globalleştin,Kalleşleştin Bozuk plaklar gibi. Hani diyordun ya Attımmı alınlarından vururum Bu ülkeye bu vatana yan bakana Hani devrimler senin kardeşindi Hani Atatürkün izlediği Devrimci yol Senin çizgindi,Senin gururundu Artık inanmıyorum sana Eski dost Yüreğimdeki,kafamdaki Düşüncelere uymuyorsun Sendemi düsmanın dediklerine sarıldın Bir sarmasık gibi Artık attığını vuramıyorsun galiba Hani eski tüfektin paslanmaz Hani kimseler seni yenemezdi Asi kuyular içindeki asiller bile Yorgunsun galiba,çaresizlik gibi Bu yol ince yoldur,uzundur Adamın belinide büker,dişinide Artık inanmıyorum sana Paslanmaz eski tüfek eski dost. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık Gül kurusu Gülümserim
Ah yitirmişliğim ah Bir nefes, Bir sevgi, Sen kendini beyhude Ayak sesleri ile kandır. Deseydin ya *******in yüreği bendim. Bitti işte Duvarlar,dua ve duvak Ah yitirmişliğim ah eksik olma Artık gül kurusu gülümserim Ah yitirmişliğim ah Salkım saçak Saklanıyordun habersiz İki kelime ile gülümserim sana. Ah yitirmişliğim ah Siğaramın dumanı bile Sitem ediyor. Islanıyor kirpiklerim gözyaşlarım ile senden habersiz. Ah yitirmişliğim ah Umut adına Sürgünlerde oldum Yokluğunda kendime zılgıt uyguladım Umudum adına Ah yitirmişliğim ah. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık Paslanacak Bu Beden
Bir sen kaldın eskimiş bir buharlı bir tren gibi Yüreğimde. Bir zaman diliminde Senle ben ne güzeldik. Bilemezdimki Bir dağ yamacından beni yuvarlayacağını Gün batarken mavi *******in içine acımazsızca. Artık hüzünlü gece,gündüz gezer dururum. Artık paslanacak bu beden Söğüt ağacı dibinde sensiz gömdüğüm aşkın, *******in sarhoşluğu ile sonsuza sensiz. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Her Zaman İki Yüzlüdür
Herşey görmekle başlar tatlı sözlerin yanı ile beraber Sonra deriz sensizlik ölüm getirir İnanma bu söze hiç bir zaman,Çünkü Herşey yalandır,acıdır bu oyunda. Bir gün gelir vazgeçmek istersin Sevdandan,Yenisini bulmuşsundur Verdiğin sözlerin içinde boğulursun Bir anda sevgiğini sevgisini kesip atmak istersin. Yada acı planları yaparsın.kaçsın diye Beklersin veya yaparsın.yapacaklarını Zannetme ki bu sevgi içinde Senin,onun birbirinize söyleyeceğiniz Sevda sözlerinin doğru olacağını inanmalısınız her aşkta yalanın olacağını. Yaşlanıncada dersin kendi kendine Ben neler gördüm neler yaşattım sevdiklerime of,of,of İşte orda vurur elinin tersiyle aşkın iki yüzlü oyunu Adamın suratına şak.şak diye Ama iş işten geçmiştir elden birşey gelmez ettiklerinle. Bu yüzden aşk her zaman iki yüzlüdür. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Yok Artık Esmer Kız
Hasretin içimde kendini demliyor içimde bir güneş kırılması var hüzünlü lavları akıyor yüreğime Biliyorum bunu adı sevda Kalbimin çiçeği Gözlerimde kumrular uçuşuyor sessiz sessiz ******* gibi. Sensiz bir garip gönül işte Seni sevmiş ne yapsın Kapıyı tıklıyor içimde yanan aşkın Dalgın bir adam oldum borçlardanmı nedir yok yok parayla borçla bir ilişkisi yok dalgınlığımın Siyah kirpiklim bir ben idim görünüp kaybolan sevdanın içinde Eylünün mızraklarındaki kan ile Ayak üstü sevişmelerimiz geride kaldı aceleci bir şekilde Senin ve benim cebimizde parlayan yıldızlardı Korsan bir sevdaya bağlanmış gibi Aşk yok artık esmer kız Eh artık suskunum senin karşında Bozma sakın neşeni Seni sana bıraktım Beni düşünme sen artık ben kayboldum yedi rengin arasında. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Yatağında Kulaklarımı kapatacağım
Gel git zamanların İple çektiğim Aşkın sonbaharında. Neye yarar Gönlümün sultanı Kırık kalemle ağıt yakarsa Sarı sayfalara karanlıkta. Bilirim onun Sözlerinden,kağıtlarından Yüreğinin kırgın olduğunu minik bir kuşun uçtuğu gibi. Artık düşlerimi saklayacağım bir gül tomucuğunda alacada duracağım Avuçlarını avuçlarıma alana değin. Hesap kitap olurken Aşkın yatağında kulaklarımı kapatacağım Nankör sözlere güleceğim alacada şiirlerimle Pembe gülüşlü akşamlara değin. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş Gibi
Bir güneşe birde sana bakamam Bir ateşi birde senin elini tutamam En güçlü fırtınalar bile beni yerimden oynatamazken Sadece sadece senin rüzgarının esintisine koy vermişim kendimi. Bu alemde dayanılmaz sana ateş gibi birde birde çölde aranan bir damla su gibi hasretlik Ne biçim sevgi bu hastayım inan sıtmaya tutulmuş tirtir titremekteyim bir ateşli hastalık gibi bir sen için ben için. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılığa Karşı Aşk Mektubu
Yıllardır beyaz sayfaların içine dertler dinleten Kalemim yine kızgın. Al da oku dedi ellerim şiirimi, Neden? Eleştirilsel,düşünsel o gece,amaç değerlendirme Aman ne okuma ne bakış bu sevdiğim. Diyorsun ki Ben çantamda birkaç kuruşla dolaşırken Sen kalkmış hiç evi düşünmeden şiirlerinle yaşıyorsun Gelip gidiyorsun bir otel gibi Hiç ilgilenmiyorsun evinle varsa yoksa şiirlerin Ayrıca Neden ben yokum şiirlerin içinde? Hani Sevilerim,Dudaklarım,hasretim. Sanki şiirlerin içinde alaca karanlığın,aydınlığını Ve kendini öldürür gibiydin sevdiğim. Hep söylendin sabaha kadar,sanki ilham perilerimi gaza getirircesine. Al sana öylese Ah bir bile bilsen yüreğimdeki sana olan sevgiyi,saygıyı Ve benim içimdeki yorgun çoçuğun işinde orada,burada Canını dişine takarak koşuşup beklediği maaşını Amaç ne? Senle yaşamak Ne için? çoçuğumuz ve sen Kazanç kime Sana,çoçuğuma ve bana Ya sonra sen,bana İbret verici eleştiriler mor bir bakış,neden sevdiğim.? Olsun bu yürek dayanır senin söylediklerine Şu yirmi birinci yüzyılda sana söylediğim geçersiz acı sözlere senin yüreğin nasıl dayandıysa bana. Belki kendince haklısın On sekiz senelik yaşamın şeklini çiziyorsun Boşluktaki tualin üstüne Nede olsa sende güzel yaşamak istiyorsun Her dakikana şükreden yapınla Mısralar çok uzun olacak sevdiğim Belki anlatımlarım bir tırtılın yeşil yaprakları Kemirip karnını doyurması gibi olacak Yada Gündüzün,karanlığa Hafif rüzgarın,kasırgaya Yağmurun,doluya Yaşamın,ölüme Beyaz sayfaların,kara sayfalar Bunalımsızlığın,bunalıma Ölümün,ölümsüzlüğe Dönüşe bileciğini anlayacaksın,benle birlikte Ve sonra sen yüreğimde sevilerimde ,kurşun geçirmez bir sevgi Zırhıyla kaplı olduğunu anlıyacaksın? seni dünyada olmayan zümrütlerle süsleyip,sevdiğimi bileceksin Bilmezmisin senin ellerini tutmak için neler çektiğimi Kekeliyiyerek ne kadar zorda olsa anlatmıştım sevgimi Ne demiştin? evet,biliyorum beni sevdiğini Kahrolasıca parasızlık büküyordu belimi biliyorsun Dünya evine girmek kolaymı? Gece olmasını istemezdim,parasızlık yüzleşirim diye Mutsuz ve ziyan olmanı istemezdim. Bu yüzden Bir çift kuşun babil vaktinde Yuva kuruşu benim için emek ve sevdanın Soylu umutlarında yaşardı. Soylu umutlarda düş ve hüzün olmamalıydı ******* hergün geldikçe. Bir karınca misali yürüdük senelerce Ne için amaç evlemek birbirimizle Biz beklerken kaç minik kuş dünyaya geldi kimbilir Kaç atmaca boğazladı yerdeki tavşanı kendine göre avını. Kara günlerdi Emekle,aşkı bir arada götürmek Kim anlardı ki halimden Çalıştığım işyerinde hepsi aynı gaylede amaç para Olmayınca para içemiyorsun ki çayı zemheri soğukta,eller cepte iken Yirmi birinci yüzyılda Olsun yüreğim bunda dayanır Senin yüreğin bunlara dayandığı gibi. Kuru ve acımazsız sözler senden,benden uzak kalsın En güzel umutları toplayalım Yaşadıklarımızla bir demircinin örsüne vurduğu çekiç gibi. kötü sözleri vurdukça sen,bana,ben,sana. Şiirlerim benim sevgilimdir biliyorsun sen gibi Onu yaralayana karşı Bir kaplan bir şahin olurum Söylenmemiş,söylenmeyecek Boz bulanık türküler,şarkılarla inerim sözlerine. sevdiğim Usumda olanca kuşları uçurdum olanca hızıyla Cumayı cumartesine bağlayan gecede haberin olmadan Gökyüzü genişlesin diye Senin mısralarımda,sevilerimde,dudaklarımda Olduğunu,yeryüzünde olmayan zümrütler ile süsleyip Kurşun geçirmez zırhla kaplı yüreğimin en güzel yerinde Olduğunu anlaya bilmen için bir gün. Duvardaki saat bağırıyor yeter diye Kaleminde kan damlamak üzere. Neden mısralarında,sevilerinde yokum sözüne İlham perimi kızdırdın,işte Yazılmak istenmeyen bir şiirin hızına girmiş ha bire yazmakta senin için Ne yapmalıyım? Hanği sevincimi hanği güzel günü,hanği tatlı konuşmaları Hanği tatlı dakikaları anlatmam lazım. İlham perim bile bu söylediğin söze Bir ipek böceği gibi sessiz kalmakta,kalıyorda O deniz kenarındaki koca kayanın duvarına yaslanıpta Sevda sözlerimdemi seni inandırmadı halen olduğu gibi Ya denizin dalgaları ya iki üç martının bize baktığı zaman Sözlerimi duymadılarmı zannediyorsun Ya o kayanın sırtına yaslanmışken seni öptüğüm an Onlar şahit değillermi? dudaklarımız Bak sevdiğim yüreğin bu mısralara dayanırmı,dayanmazmı Onu bilemem ama bu mısralar Senin içindir Bu mısralarımda saçında kızıl çiçekler açmış,bir delikanlının Yüreğinin temiz sayfalarıdır. Bu sayfalarda kendinden ve herşeyden kaçış değildir Bir başkalık vardır şiirimin içinde. Yaşamın en güzel yanını alır yanına Ve bizim yaşamımızı Gel Bir ayna içinde Bir sen Bir çoçuğumuz Deli dolu olan Elinde eski bir rüzgar çıkını ile dolaşan Bir ben ile Demiyelim bu gidiş bu kadın,bu erkek Bana göre değil ayna içinde En iyisi yine birbirimizi sevmek Yüreğimizin en iyi yerinde Yüreğimiz zırhla kaplanmıştır zırhı kırmayalım,kırılmak Herşey kırılır kendince Dal,cam,kristal,şişe,çelik,bakır,yürek Bir kırılırsak kristal gibi dağılırız Her bir parçamız bir dağda kalır Hayır kırmıyacağız biliyorum Ben sana nasıl sıcacık bir gün ile güneşimle geldimse Sende bana güneşinle geldin Sevgimizde iki yana savrulurdu çiçekler Kavak ağaçlarının yaprakları titrerdi Denizin balıkları,dalgaları selama dururlardı. Gel kırmayalım Hem yeniyi,hem eskiyi,aşk üstüne,ölüm üstüne, Ayrılığa karşı olan yaşayan hayatımızı *******i ölümü düşünmeyelim sıkıntılar içinde Ölümün gerdanından su içmeyelim Kalblerimizi hüznün odasına kapatmayalım Hüznü dışımıza kilitleyelim Birimizin şu anda olan sevilerimizden Daha derin sevileri kuçaklıyalım Ayrılık öyküsünü Gömelim sulara bizsizlik nehirlerine girmeyelim Birbirimizin aşkı için aşkımızı ölümsüzlük ipeğine saralım Uzatalım ellerimizi duygularımızın en güzel eksenine Hadi gel öpelim birbirimizi gerçek sevgi,aşk ile. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babalar sever (oğlum Yücel'e)
Önce dünyama senin girdi Sonra gözlerimden ta içime Minicik yüzünü,ellerini görmek istedim Göremedim,sarıp sarmalamışlardı seni. Biraz tuhaf biraz şaşkın olmuştum Seni tanıdığımda ve unutulmaz olmuştun Ve ben baba,herşeyin öyle gerçekti ki O an yüreğimde ölümsüzlüğü hissettim. Artık sen herşeyde vardın Gak desen yanında guk desen yine yanındaydık Sen herşey gibi gerçektin Büyüdükce,güldükce sen minik yüzünle. İlk gülüşün herşeye bedeldi Güllerin,elmasların güzelliği hiç kalırdı O inanılmaz güzel mimiklerinle Ben ve annen yeni doğmuş bir bebek olduk. SENLE Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|