![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bugün bayram mı?
bayram diyorlar, bu gün bayram, bayram mı olurmuş eşsiz dostsuz, yalnızım, ne arayanım var ne soranım, minik bir el çalıyor kapının tokmağını, buyur diyorum? bayram diyor, bu gün bayram? bayram mı? hangi bayram? sana mı, bana mı, kime bayram? gel çocuğum gel, içeri gel hele, sana kim söyledi bugün bayram olduğunu? bağışla beni yıllar oldu bu sözü duymayalı, yıllar oldu kapımın tokmağına vurulmayalı... eskiden benimde bayramlarım olurdu, o kapı senin, bu kapı benim, el öpmeye koşardım, şekerlerim olurdu defalarca sayıp sakladığım, fındık yuvarlardık yastıklardan, havanın rengi güzelleşir, suyun tadı değişirdi, bir hoş olurdu sohbetler… ya şimdi, bu koca şehrin beton zırhlı duvarları, sıkılıyorum gelen, haykırıyorum duyan yok, herkes başını eğerek iniyor merdivenlerden, karşılığını alamadığın bir tebessüm bırakıyorsun boşluğa… sülieti belirsiz yüzler, gözlerden kaçan gözler, kulakların paslanır eğer olmazsa; asansörün havalandırma sesi, asortik komşunun hırlayan köpek sesi… selamın aleyküm, yaşlıların tek teselli kaynağı, merhabalar, çıkan şapkaların ardında kalmış, ortada kutlanacak bir bayram kalmış, bayramsa bayramın mubarek olsun, benim bayramlarım geçmişte kalmış…
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Candan Sevmeli İnsan
yüreğine sırlanmış yıllardır yıkılmaz tabular, zamanı gelmiştir, saniyelere endeksli bomba, bakışlarında bir naz, yüreğinde bir endam, hedefe ulaşmış, kalbinden vurur yivli bakışlar... göz göze gelince baş hafif öne düşmeli, yüreğin alev alıp yanarken hafif sendelemeli, sen demeli, sen demeli içinden perişan ettin beni, çıkmalı o yürekten sökülürcesine güm güm sesleri... penbeleşmeli yüz, ya kırmızı yada beyazlaşmalı, candan sevmeli insan, ölürcesine vurulmalı, ilk bakış, şehvetten merhametten uzak olmalı, aşk biter kavuşunca, temelde sarsılmaz bir sevgi olmalı... titrer ilk bakışta, sanki yer titrer, sanki gök titrer, sallanan kendi dünyasıdır, başkası gülüp geçer, umursamaz o, aşık oldum der yemesi biter içmesi biter, yeni bir dünyadır kurduğu kendince, delidir divanedir... dünya yoktur onun için, ölüm sevdasındadır, ne gecesi belli ne de gündüzü, adımlarını boşluğa atar, mahsun bakışları yollarda, kulaklar sevgilinin sözlerindedir, kemirir benliğini serseri duygular, her aklına geleni içine atar... acaba der acaba, gece gündüz acaba, olur mu, olmaz mı? yar halimden anlamaz mı? dökülür gözlerinden yaşlar, dertlenir emek verdiği derdiyle, günden güne erir erir, bir söylentidir başlar verem oldu, yazık oldu...
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cebeci İstasyonunda Son Tren
kaçamazsın artık, yakaladım seni ey tren, son vagonuna yetişsem de, artık seninleyim, git gidebildiğin yere, en uzak illere, bedenim sende, duygularım sevdiğimde... cebeci istasyonu, yolcularla dolu, oturmak için mücadele ediyorlar, ben aldırmıyorum, koşmuyorum, ben oturuyorum, onlar ayakta... ey ömrümü bitiren tren, sesin değişmiş, sesindeki o samimiyete ne oldu? eskiden bir hoş çıkardı sesin, can çekişiyorsun galiba, bu senin son nefesin... insanlar mutluydu, sen mutluydun, onlar değişti, sen de değiştin, eskiden vuslata uzanırdı yolların, şimdi işe yetiştirmek için kaygıların... nerdesin, benim mutluluktan uçan kara trenim, nerdesin, beni mutluluğa uçuran oyuncak trenim, nerdesiniz, hayallerimin uzandığı raylar, rüzgarınla serinlenen ruhlar, mutluluktan uçan uçurtmalar...
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çek Kayıkçı Kürekleri Gidelim
yanar gemiler, kurtarışa çırpınır kuşlar, ana karadan kopmuş küçük bir adadır yüreğim, yosun tutmuş taşlarda kayar nasırlı ayaklarım, ardında kalan, ellerimin içinde boynu bükük bir gül… mavi ve kızıla boyalı bir deniz, güneş doğuşuna mı, batışına mı pişman bilinmez, zamandan habersiz zamanın içine hapsedilmiş ruhum, çek kayıkçı kürekleri gidelim, bilinmez bu yolun sonu nereye … şehrin ışltılı debdebesinden kaçıştır kuytu bir köşeye, kız kulesinde bir fener, sultanahmetin minaresinde bir ışık… olamadım, boğaz köprüsünün insanları taşıyan bir ayağı, sende kalamadım, senle yaşayamadım, sensiz olamadım… çek kayıkçı kürekleri gidelim, bilinmez bu yolun sonu nereye, bir bardak sıcak çay, bir dilim ekmek, sultan benim, dert değildir derdimiz, insanlığın derdidir derdimiz, içme bir bardak çayı, yeme bir dilim ekmeği, sen sultansın, sultanlığa vermek yakışır, uzat onu savaşın çocuklarına…
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dava Adamı
esti yine hasretin yelleri, bir çamlıca serinliğinde, yüreğimin teline vurdum, çalmasını bilmeyen ellerimle, dostların yüreği düşmanlarla değişmiş, sevgilinin gözleri yollarda kalmış, yüzüm, yüzlerine aşina simaları değişmiş, yüreğim, sözlerine aldanmış kalmış, masum bakışlarında kara delikler gizli, uyutmuş önüne geleni, gideni yutuvermiş, sahte duygulara saklamış, öz benliğini, bollukta davam demiş, darlıkta satıvermiş, değerleri değişmiş, makam mevki sevdası, dünya gözlerinde büyüdü, ahiret unutuldu, oysa o öyle değildi, tek kalsam da diyordu; o benim davam deyip, ona sarılıyordu… dava adamı, yüreğinde sakladı o büyük umudu, yelken açtı ufuklar ötesine, yanındaydı davası, seçilenleri, seçenlerden ayırıyordu, boşa demiyordu, gelecek bizim diyordu…
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deliler Gibi Sevmek
Bu gün ne kadar sevinçliyim bir bilsen, Bir bilsen ne kadar hüzünlüyüm, Bir bilsen ne kadar duygu yüklüyüm bu gün, Sakın sende duygu yüklü olmayasın, Hele negatif yüklü hiç olmayasın, Yoksa şimşekler çakar, korkarım yıldırım düşer, Bizim aşkımızda ilkbahar olsun, sonbahar olsun, Yaz olsun kış olsun ama ayrılık olmasın... Bizim aşkımızda şimşekler çaksın, Kararan şafak ağarsın, yağmur yağsın, Fakat yıldırımlar düşmesin... Seni ne kadar çok seviyorum bir bilsen, Biliyorum seni sevdiğimi biliyorsun, Ama üzgünüm, Üzgünüm, ne kadar çok sevdiğimi bilmiyorsun, Beni sevdiğini biliyorum, benim seni sevdiğimi biliyorsun, Ama üzgünüm, Üzgünüm, ne kadar çok sevdiğimi bilmiyorsun... Bu gün seni çok özledim, her zamankinden daha çok, Bu gün sana bağlandığım gün, bu gün sevgimi, kalbimi, Canımı, varımı yoğumu her şeyimi; Bütün varlığımı sana adadığım gün... Seni deliler gibi seviyorum, Nedemek deliler gibi sevmek, bilmiyorum ama ben seni deliler gibi seviyorum... Bu gün sana, dünyanın en güzel hediyelerini vermek isterdim, Bu gün sana, dünyanın en güzel çiçeklerini vermek isterdim, Bu gün sana, dünyanın en güzel sözlerini söylemek isterdim, Bu gün sana, dünyada hiç söylenmemiş en güzel sözü söylemek isterdim, Bu gün sana kalbimin söylemek isteyipte söyleyemediklerini söylemek isterdim, Bu gün sana sevgimi bir paket yapıp eline vermek isterdim, Yüreğimde hissettiklerimi, ellerinle tutmanı isterdim, Ama üzlürdüm, benim sevgim pakete sığacak kadar küçük olamazdı... Bu gün sana kalbimi söküp bir mum gibi yakmayı isterdim, Yanan kalbimi gözlerinle görmeni isterdim... Senden beni sevmeni değil, benim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmeni isterdim, Gece yarılarına kadar seninle yatamadığımı, Gece yarılarından sonra seninle yatamadığımı, Ve sabahları seninle kalkamadığımı bilmeni isterdim... Bu gün seni deliler gibi sevdiğimi, Ve yarında deliler gibi seveceğimi bilmeni isterdim... Saat gecenin yarısı seni düşünüyorum, Gecenin yarısı olmuş ne önemi var, Saat gündüzün ortası ve ben yine seni düşünüyorum... Ben senden beni sevmeni değil, Benim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmeni isterdim... Yirmi dört saatin her anı seninleyim, Hüzün çökmüş yüreğimle, ağladığını gizleyen gözlerimle, Ve kendini ifade edemeyen sözlerimle, ben yine seninleyim... Seni sensiz yaşıyorum, yaşadığım yaşayamadığım her yerde, Seninle sensiz yaşamaya mahkum olduğum, Seni sensiz yaşadığım kalbimde... Ben senden, beni ne kadar çok sevdiğini söylemeni değil, Ben senden, benimle bir ömür yaşamanı değil, Ben senden, bana varlığını, canını vermeni değil, Ben senden, senin değer verdiğin şeyleri almayı değil, Ben senden, gözlerinin ışığını değil, Ben senden, ellerinin şefkatini değil, Ben senden, yüreğinin merhametini değil, Ben senden, seni anlatan, gözlerinde ki o güzel şuayla, Beni ne kadar çok sevdiğini söylemeni değil, Ben senden, benim seni ne kadar çok sevdiğimi, bilmeni isterdim... Seni deliler gibi seviyorum, Ne demek deliler gibi sevmek, bilmiyorum ama Ben seni deliler gibi seviyorum işte, Ben seni deliler gibi seviyorum... Seni ben değil, seni yüreğim anlatacak, Seni ben değil, seni gözlerim anlatacak, Seni ben değil, saçlarını tarayan ellerim anlatacak, Seni ben değil, sana adanan kalbim anlatacak, Seni ben değil, dünyalar anlatamaz, Seni ancak, Seni yaşatan ve seninle yaşayan, yüreğim anlatacak... Bu gün öyle hüzünlüyüm ki, Seni anlatmak istedim anlatamadım... Bu gün öyle durgunum ki, Seni ne kadar çok sevdiğimi söylemek istedim, söyleyemedim. Bu gün sana, dünyanın en güzel hediyelerini vermek istedim, Veremedim, Bu gün sana, canımı vermek isterdim, Al bu canımı sana veriyorum, al senin olsun. Seversen elinde gülün olsun, Sevmezsen dalında dikenin olsun, Yeterki seninle olsun, atma da ne olursa olsun. Koy bağında gülün olsun, Gülünü seven bülbülün olsun, Olmazsa dalında dikenin olsun... O senden, onu sevmeni değil, Onun seni ne kadar çok sevdiğini, bilmeni istiyor... Seni deliler gibi seviyorum, Ne demek deliler gibi sevmek, bilmiyorum ama Ben seni deliler gibi seviyorum, Ama ben seni, ama ben seni, Ama ben, ben seni seviyorum, Hem de çok seviyorum, tıpkı deliler gibi...
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derdimi Seviyorum
yar, yar, dert benimdir dert benim, bu dert benim, dert benim, acı benim, keder benim, hüzün benim, gel gir içime, dünya benim, evren benim… hayat veren yağmur benim, içtiğin su, yediğin ekmek benim, benim, sonun içinde sonsuzluğu taşıyan, can alan Azrail benim… cennet saraylarında salınan benim, alev almış yanan, yakıp kavuran, cehennem ateşi benim, kalbinden seken, son kurşun benim… benim *******i rüyanda gördüğün, sabahları kabus diye uyandığın, benim, arada bir sana tebessüm edip kaçan, yakalamaya çalıştığın, düş benim… gözlerimin renginde hayallerin, ellerim bir boşluğun içinde, çıkmaz sokağın kör noktasında, siyahlar içinde, çaresiz benim… benim gözlerinden akan yaş, içini sızlatan acı benim, kuğukar süzülüş benim, yüzündeki acı gülüş, benim… uçurumun kenarında yüreğim, tekmeyi atacak rüzgarı bekler, gel, git, gel, git, ölüp ölüp dirilen, işte o benim… gözlerindeki sitem benim, yüreğindeki alev benim, bu dert benim, dert benim, derdimi seven benim…
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğduğum Güne
sevgilim öyle burnumda tütüyorsun ki, dünya başıma yıkılmış sanki, hasretin kor alev yakar içimi, hayalin karşımda, gözlerin gözlerimde... seni soruyorum her geçen günden bir teselli niyetine, sevgilimin hayali, sen bari uzaklaşma benden, gel otur yanıma şöyle, titreyen kalbimi dinle, her atışında sen varsın, sen varsın özleminle... yüreğime işlemiş sülietin, ayrılmak zor, yalnızlığı bana, sensiz *******e, sensiz kalan kalbime sor, ne olursun bırakma beni, uzattım ellerimi tut ellerimden, anla seni ne kadar çok sevdiğimi bu perişan halimden... seni öyle çok sevdim ki, bakışlarında kaldı özlemim, sesinin aksi hala kulaklarımda, bak yine bugün yalnızım, bak yine bugün sensizim, ruhum mecalsiz, bedenim sarhoş gurbet sokaklarında... gül dikensiz olmaz, dalında bir dikenim, sensizliğe ağlar gözlerim, yorgun düşmüş bedenim, canımsın, sevdamsın, hasret kokan gülümsün, bırakma beni yalnızlığa, sensizlikte ölümsün... hatıralarla yaşıyorum hala yüreğimdesin, vazgeçmem yıkılsa dünya başıma, güzelliğin kadar özel, özelliğin kadar güzelsin, ayrılık çok zor, öyle bir mühür vurdun ki gönül tahtıma... yorgunluğumu giderirdi, mutsuzluğumu önlerdi gülüşün, sebebi sensin, gözlerimden akan bu sesisz süzülüşün, baharım, yoksun mevsimler kışa büründü, muhteşem güzelliğinle, hayalin gözlerime göründü... doğduğum güne pişmandım, olmasaydın dünyamda, seni bekliyorum, doğ ruhuma bir günün sabahında, günler sana ağlar aylar sana, mevsimler sana ağlar ben ağlarım, bağışlasalar dünyayı aldanmam, seninle olduğum gün bahtiyarım...
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğduğun Güne
hüzünler çöktü üzerime afaktan, bir hazindir vurdu gönül tahtıma, çisil çisil acılar yağdı yüreğime, senden ayrı kalmak düştü bahtıma... esti rüzgar ters çevirdi ömür çarkımı, baharımı yazımı kışa döndürdü, gündüzler *******e terk etti beni, tek suçum sevmekmiş seni... bir hançer gibi saplandı yüreğime yokluğun, unutmadım, bu gün senin doğum günün, yanında olmayı çok isterdim bu güzel gününde, üzülme birlikte olacağız bir dahaki doğum gününde... seninle olmak ne güzel bir ihsan, sevdiğini unutur mu hiç insan? yanımda olmasan da, sana uzanamasam da, yüreğim hep yanında oldu, senden hiç ayrı kalmadı... hayallerimde uzattım sana aldığım çiçekleri, hayellerimde söyledim en güzel sözleri, doğum günün kutlu olsun birtanem, doğum günün kutlu olsun... gel bir akşam üstü yasla başını sineme, gözlerine geleceğin müjdesini versin gözlerim, uzaktan şarkılar söyleme, yakından hissetsin yüreğim, *******i sessizliğe yatarken uykum, yokluğunla mücadele eder zavalı ruhum... nereye baksam, nereye gitsem hep sen çıkıyorsun karşıma, hep sen geliyorsun aklıma, hep sen dikiliyorsun başucuma, ardından koşuyorum yakalayamıyorum, yoksa hayalmisin, yoksa sen rüya mısın? ister hayal ol, ister seni görmek için yattığım rüya, ne olursan ol... ne olursun, yeter ki düşümde bir gülüş, gözlerimden akan sessiz süzülüş, ümitlerimi bağladığım hayalimdeki gemi, ve bu kaçırdığım (son) akşam treni olmasın, rüyalarımı süsleyen ruhun benden ayrılmasın... gel gül bahçesine girelim seninle, sen gül kokla, ben seni koklayayım, ruhumun derinliklerinde seni bulayım, sen benim, ben senin olayım... biliyorum bir gün kavuşmamız gerçek olacak, ve o gün ellerinden tutuğumda ilk sözüm, seni seviyorum, seni seviyorum doğum günün kutlu olsun olacak...
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Seni Ağlamanla Tanıdı
meçhule gitti bak, ağlamalar sızlamalar, ardından ceyhun oldu göz yaşlarım, nereden geliyor bu ses? Filistin’den mi, Irak’tan mı? Keşmir’den mi? yoksa felaketin olduğu yerden, sırtıma vuruldu sanki insanlığın günahı, bilmem ki, bu çektiklerim kimin ahı… ey semavatı ağlatan masum yavru, sana yar olamadım, derdine derman olamadım, yüreğimi ayaklarının altına sunuyorum, taşıyamam, sırtıma vurma bunca günahı… bağışla beni; ahu gözlerinden akan yaşı, silmeye geldim, senden beni affetmen için, dilenmeye geldim, bir nebze olsun derdini, dindirmeye geldim… ey insanlık, yeter çektirdiklerin artık, bırak çirkeflikleri, cehaletin içinden sıyrıl çık, sen de ey masum yavru, ağlamayı bırak, gözlerini açtığın gün gibi, bakma dünyaya artık… dünya seni ağlamanla tanıdı, değiştir kimliğini, gülsün artık yüzün, kıyamam, gözlerinden yaşlar akmasın, ağlama ki, yüreği yaralı annen ağlamasın… sıkıca tuttu annesinin ellerinden bırakmadı, korkma bak ben yanındayım dedim ona, çocuklar seni bekliyor ellerinde misketleri, onun yoktu misketleri tutacak küçük elleri... oyununu oyna, annen sana yemek yapsın, iste ne istiyorsan baban sana onu alsın, bir dilim ekmekti hayalindeki yiyecek, babası yoktu onun istediğini verecek… ben bir şey veremedim, senden çok şeyler bekliyorum, senden büyüğüm ama hala emekliyorum, geleceği umutlu ve mutlu nesil bekliyorum…
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|