![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beynimi Kemiriyor, Kanımı İçiyorsun.
Oturdum bir kenara, yürekte onmaz yara Beynimi kemiriyor, kanımı içiyorsun. Gönlüme hasret yazdım, yapıştırdım duvara Boynumu bükük koydun, zil taktın uçuyorsun. Yoğun içine daldım, yokları seçiyorum Asırlık susuz pınar, kanarak içiyorum Sana sultan deyerek gönlümü açıyorum Bıraktın yarım beni, yarımı saçıyorsun. Yıldıza kement atmış, ayı tutmuş bir eli Bülbüle figan düştü, güle Leyla diyeli Boynum baştan habersiz, sana eğdim eğeli Mihnetle bir gül açtı, kesiyor, biçiyorsun. Sevdiğin belli olmaz, sevmediğin hiç değil Kim olsa söyler bunu dile sevda güç değil Göçerlere karıştın gidiyorsun “göç değil” Aklıma koydun seni, sebepsiz kaçıyorsun. Gönüllü tutsak oldum, geleceğim yol çamur Ufukta sahte mevsim, hakikatsiz kul çamur Yol yola çıkacaksa varsın olsun ol çamur Sıradan saydın gülüm, görmeden geçiyorsun. Düştüğüm dipsiz kuyu, umutsuz yatıyorum Çıkmaya çırpındıkça batıyor, batıyorum Artık benden usandım, ben beni satıyorum Bana kapattığını kimlere açıyorsun? Hayallerim fütursuz, düşler nadan, firarda Hasret infaz ipinde, aklım takılı yârda Çölde serap gibiyim, git ama bir kez sor da Zemheride kaldım ben, sen yaza göçüyorsun. Söz hakkı tanımadın, kararı verdin kendin Ellere gül olsan da, bana dalsız dikendin Bitirdin beni ama, işte sen de tükendin Gönlüme köz düşürdün, külden ne seçiyorsun?
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biçare…
Gece kara kazan, vesvese cana Yıldızdan yıldıza boyu, biçare… Bildiğini yutmak züldür insana Düşünmeden artık uyu biçare! Be insafsız ağu kattın aşlara Taşları değdirdin yıldız başlara Mıh çaktın gözlere, değdi kaşlara Bu günün dünden de koyu biçare… Zaman kötü, bunalımda, dardasın Zemheride gömüldüğün kardasın Yerlerden ziyade çok yukardasın Arzuların dipsiz kuyu biçare… Gerçek aralanır durunca başlar Zirvelerin yolu vadide başlar Maksuda kavuşur sabırlı başlar Hasret ki; tüketir suyu biçare… Uğradık gül diye gülsen-i bağa Selam verdik aşkla sol ile sağa Seni yolladık ya en son durağa Kavramıyor akıl, duyu biçare… Kusursuzdu elif okur dillerin Hayat acı çile dokur dillerin Bülbülden de bülbül şakır dillerin Dost eder kuğuyu, toyu biçare… Zamanı kavramaz, dünlerde gezer Yarına el sallar, bugünü süzer Kulaç atma bilmez, deryada yüzer Bu da Kalelinin huyu biçare.
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilirim! ...
Hayat acı soğan, sıkıp elinde Gözünde hıçkıran yaşlar bilirim! Bir ömür boyunca sabrın çölünde Eğilmek bilmeyen başlar bilirim! Dar boğazdan, hür boğazı sesleyen Bütün insanlığa sevgi besleyen Yiğitlerin mezarını süsleyen Ben burdayım diyen taşlar bilirim! Şu dünya denilen gam tarlasında Şu vatan denilen zam tarlasında Tamtamcı herifin tam tarlasında Töhmet ile yenen aşlar bilirim! Fikir kuklaları atsa da cirit Özgür ağızlara yakışmaz kilit Gökte boğuşurken şimşekle bulut Erkekçe çatılan kaşlar bilirim!
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Bilmeden
Davete icabet sünnet diyerek Arkanızda yürüyorum bilmeden. Rıza-i Bari’ye boyun eğerek Sizi burçta görüyorum bilmeden. Sefalet kapıyı çalıyor tık tık Gönüller fukara, akıllar yırtık Bayramlara bayram demek zor artık Bayramlıklar örüyorum bilmeden. Başı hep önüne eğikleri var Ahular, ceylanlar, geyikleri var Gölgesi kendinden büyükleri var Selamımı veriyorum bilmeden. Her mecnunun bir Leyla’sı var ama Güne sığmaz dünya ona dar ama Bu ortamda yaşaması zor ama Hala ayak sürüyorum bilmeden. Mürşidin arzusu yönü değişti Kâhinin söylemi, cini değişti Başların devleti dini değişti. Okudukça eriyorum bilmeden.
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bin Ülke Verseler…
Bin ülke verseler beleşten, evet Birisini vatanıma değişmem! Sultanlık verseler, etseler davet Sürüsünü vatanıma değişmem! Riyasız bir aşkla her anlarını, Anne sütü gibi emdikçe emdim! Doğudan batıya insanlarını, Kusurlu olsa da gönlüme gömdüm! . Haklı sitemine boyun eğerek, İçtim Yozgatlının her çilesini! Ayırtmadım şudur budur diyerek, Sevdim Mardinlinin silsilesini! Ardahanlı başımdaki tacımdır Batmandaki ciğerimin yarısı... Bitlisli can yürekteki acımdır Kayserili güzel yurdun arısı... Serhat Kars’ı defe koyduk çalmadı Erzurum’da can Reyhani üzüldü! Samsun kendisini hâlâ bulmadı. Gözlerimden Yeşil ırmak süzüldü! Sorunumuz Konya ile olmazken, Pertek su yolunda bir gelin ağlar! ! Van’ın Çaldıranda gün doğar erken, Hozat’ın şaşkını yüreğim dağlar! Posof’ta Müdamî inlerken kardan Fethiye’de herkes denize girer! Yaratan Bayat’ı var etmiş nurdan Sivas’ta aşıklar vuslata erer! ! Tüm ülkeyi İstanbul’a doldurduk, Taşı toprağına altın diyerek! Vurguncuyu, soyguncuyu güldürdük Kadere, talihe boyun eğerek! 1 Dinleyene küçücük bir sözüm var Cennetin ortası memleketimde… Bize göre evet, geçinmek çok zor Burda paşada bir, öksüz, yetimde Güzel olmasaydı bunca bu ülke Bu kadar aşığı olur muydu ki! Yad göz dikmeseydi bu eşsiz mülke Tüm canlar kendini bulur muydu ki! Şehitlik sinesi, kutlu diyardır, Burada canlarım yan yana yatar! Elbet riyakarı, çürüğü vardır! ! Ülkem aşkı beni hayatta tutar.
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Bir Çubuğa Saklanmak.
Çağı örseledi zaman Salıyı özel süpürür. Saklandığım andır bu an Yalıyı hezel süpürür. Halimi arz ettim paşa Seni küçümsemem hâşâ Beni böyle yorma boşa Bolu’yu güzel süpürür. Gönül derdim derindeyken Sözün mahrem yerindeyken Gözlerinin ferindeyken Doluyu ezel süpürür. İş yapılır uyarında Az bulunur ayarında İrşadi’nin diyarında Çalıyı gazel süpürür. Kurumuşsun koklanarak Her dakika yoklanarak Bir çubuğa saklanarak Ölüyü bir 'el' süpürür.
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Bir Garip Zaman Ki!
İki yolun ayrımında bir insan Nereye el atsa birisi noksan Yarından umutlu, yüzdesi doksan ………………Öne çıksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır. Bulut çökmüş gönül köşkün üstüne Bu bulutun gönüllere kastı ne Dost selam yollamış dostun dostuna ………………Benden bıksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır. Muhabbet cemini bizimle açtı Pınarda söz verdi, arzuya uçtu Sohbetin buğulu suyunu içti ……………..Nere baksa beti-benzi sararır ……………..Geri dönse geleceği kararır Ocağı huzurlu görememişse Bağından bir çiçek derememişse Desteleyip dosta verememişse ………………Reyhan koksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır. Güle sevdalanıp şakıyan bilir Aşkı ilmek ilmek dokuyan bilir Gönül kitabını okuyan bilir ………………Yaşı aksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır Sabah mı uğursuz, gece mi uzun? Kara mı yazılı talihin, yazın? Sevene haz verir sitemin, nazın ………………Sözü oksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır. Görenler sanır ki akıl tam değil Gözler buğulanmış, ayna cam değil Sevda mihnet değil, ölüm gam değil …………..….Gönül yıksa beti-benzi sararır …………..….Geri dönse geleceği kararır. Sohbeti, sözü var tutmasa olmaz Gönlü su yoluna yatmasa olmaz Arada kaşını çatmasa olmaz ………………Dostu sıksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır. Kaderi, kazayı yaratan Allah Şafağı söktürür ve olur sabah Göz bunu görmezse eyvah ki eyvah! …………..….Umut yoksa beti-benzi sararır ………………Geri dönse geleceği kararır
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gerçeğin Anatomisi
Kavrulmuş toprağın yorgun yüreği Zincirde tutarken görmez hür dünya Kavrulur yanarım sevda gereği Bir sevgi kozası örmez hür dünya Hür dünya ağlatır mazlum meleği Yutar asumanı, çalar feleği Annelerin kabul görmez dileği Bu yüzden cennete girmez hür dünya Düşmüştür omuzdan başlar toprağa Yığılmış ovaya, benzemiş dağa Gelmez subaşına, gelmez uğrağa Bir kez sebepleri yermez hür dünya Gökçe dağlar umut verip açanda Ahududu avcısından kaçanda Gökte turna, dağda keklik uçanda Kan alır, can alır, vermez hür dünya Batarım aşikâr gören gözlere Bombayı namluya süren gözlere Âleme vesvese veren gözlere Sevgi sürmesinden sürmez hür dünya Kardeşin kardeşe ettiği zulüm Zalimin mazluma sattığı bölüm Göklerin yerlere attığı ölüm Ölümün gülünü dermez hür dünya Sen olmasan yoktur ağzımın tadı Sensin sevgilimin sevgili adı Sensin Türkoğlu’nun bir tek muradı Bu düşüme aklın ermez hür dünya
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Meltem Esti Ki!
Gönülsüz gönlünün seyrine daldım Sevgimiz özeldir, saygımız tüzel… Bir meltem esti ki, esiri oldum Sözü sayısal de çözemem sözel… Bana bir mektup yaz kara olmasın Satır arasında ara olmasın Bir gönül göster ki yara olmasın O pak yüreğini öpeyim güzel… Bana 'beni sev de' bu benim işim Sevginle birlikte artmakta yaşım Hasretliğin kadar büyük mü başım Baharı zemheri, yaşmağı gazel… Bir selam yolla ki, sitem olmasın Sevdiğini söyle, itham olmasın Bir söz de ki, benim hatam olmasın Giderken arkamdan sallansın bir el… Metin ol başını göğsüme yasla Utanma, sıkılma, vazgeçme asla Beni ancak benim ile kıyasla Seni seviyorum, bende ki özel!
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yürek Sustu
Yel değdi, üzüm yandı Daldaki üzüm yandı “Hicret” der, seçer gider Kavruldu özüm yandı. Kuranlar dokunanda Analar yakınanda Bir yiğit göçer gider Dostları bakınanda. Vadi var, sözü kavi Yutar mı toprak devi? Sözünden geçer gider Gittiği yer can evi. Kan akar, can dayana Derim ki dost uyana Başları biçer gider Halk için Haktan yana. El bizi kınar oğul Yürekler yanar oğul Şerbeti içer gider Yüz akım, çınar oğul. Vatan der vatan acı Vatan ki başın tacı Bağrı yanık er gider Kardeşsiz kalır bacı!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|