![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakışlarında İstanbul Var
Bakışlarında İstanbul var senin Kime bakarsan hemen bağlanıyor Öylesine ıslak mavi ki bakışların Martılar deniz sanıp dalıyor Dudaklarda yine o şarkı Kadehlerde İstanbul yudumlanıyor. Hayal ettiğimiz her şey var sende İstanbulun sarhoş *******i gibisin Seni yudumlamaktan vazgeçsek de farketmez; Çünkü sen! Damarlarımızda İstanbul olarak gezinmektesin. Kemal Çakır
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bana Ne
Bahçelerden, bağlardan Mor çiçekli dağlardan Bana ne! Gönlümde bir çiçek açmayınca. Çisil -çisil yağan yağmurlardan Kudurup deliren çağlayanlardan Bana ne! İçinde bir damlam olmayınca. Güneş her şeyi yaksın bitirsin Rüzgar savurup götürsün Bana ne! Bir zerresi benim olmayınca. Aşk şarkıları çalsın sazlarda Çobanlar türkü söylesin uzaklarda Bana ne! Bir nağmesi benim olmayınca. Ferhat ile Şirin' in Leyla ile Mecnun' un aşklarından Bana ne! Bir sevenim olmayınca. Kemal Çakır
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başaramadım
Tüm gözyaşlarımı takıp peşine Ağladım sellerce, terkedişine Her gün dua ettim dönersin diye Dönmedin sevgilim başaramadım. Terkettiğin günden beri öksüzüm Yokluğunla her an artıyor hüznüm Böyle yaşayamam bir gün ölürüm Ölmedim güzlim başaramadım. Çaresi yok seni unutmalıyım Bağrıma taş basıp yaşamalıyım Artık sensizliğe alışmalıyım Olmadı güzelim başaramadım. Kemal Çakır
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Basit İnsan
BASİT İNSAN Kendini öyle ağırdan satıyor ki şaşarsınız! Efendilikten insanlıktan zerre eser yok oysa Bakışlarındaki gizli manayı anlayamazsınız Bir fırsat peşinde mi, beddua mı ediyor yoksa Kendini öyle ağırdan satıyor ki şaşarsınız! Bir b…k bildiği yok, cehalet yüklü oysa Kısa bir müddet sonra onu hemen tanırsınız Dersiniz “insan bu kadar basit olur, olsa olsa” Kendini öyle ağırdan satıyor ki şaşarsınız! Doğruluk adalet bir kez bile çalmamış kapısını Yalancı, düzenbaz, baskıcı birisi anlayacağınız Allah niçin yaratır anlamam böyle bir insanı Kendini öyle ağırdan satıyor ki şaşarsınız! Oysa zavallı, kötürüm ve cücedir insanlar arasında Yağcılarıyla baş başa bırakmaktır tek yapacağınız Belki o zaman bir b…k olmadığını anlar sonunda. Kemal Çakır
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Şiir Yaz Diyen Kadın
BANA ŞİİR YAZ DİYEN KADIN “Bana şiir yaz” diyen kadın (?) Sana şiir yazamam. Çünkü sen, şiirin ta kendisisin. Ne mümkün ve niye şiire şiir yazmak? Bu nasıl olacaksa haydi anlat bana, bunu senden başkası nereden bilsin. Kızma hemen, çek üzerimden vurucu bakışlarını! Suçum yok benim doğru söylemekten öte. Mecburum buna, sonra, senden de fazla öfkelenir, kızar tüm şiirlerim. Al götür kızgın bakışlarını ne olur! kendini bul, teslim olma sefil düşüncelere. Mavi, masmavi rüzgarlar esmeli taze umutlarının üzerine. Gökyüzü gibi derin, sakin ve sonsuz olmalısın..... Pembe pembe tomurcuklara esir olmalı gözbebeklerinde gizlenen yaşam arzun. Yolun engellerle dopdolu ve uzun, nefes nefese kalacak, yorulacaksın Çünkü mutluluğu yakalamak zor be kadın Cesaretini kırma, topla kendini sonunda mutluluğu kucaklayacaksın. Çık bilmece, bulmaca sayfalarından, belirsizlikten, cevap aranır olmaktan kaçın. Açık, apaçık ve sade ol, kimse bir şey söylememeli dönünce arkandan. “Bana Yazdığın şiir nerede? ” diye soran kadın (?) Al işte sana yazdığım, şairliğimin utancı olan şiir. Gökyüzünün sonsuz sayfalarında tüm dizeleri al oku, hece hece, dize dize. Oku ve tanı kendine yön verecek kendini. Okuduğunda belki kızacaksın, kızacaksın seni mutsuz eden inatçı, kör duygularına. Belki de üzülecek, ağlayacaksın sana seni şikayet ettim diye bana. “Bana şiir yaz “ diyen kadın(?) Sana bu aciz şiirimi yazabildim; çünkü bana hiç yardım etmedin. Söyle Allah aşkına sen şiirden öte kimsin? Kim derlerdi senin adına? Kemal Çakır
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Erkek Adamım
Daha yeni oturmuştum masama Rakımı da mezelerimi de Yenice almıştım karşıma Bu işleri hep ben yaparım da. O gün efkar dağıtmak istiyordum Biraz da mazi olmuş, köhnemiş Hatıraları yaşamak. Ama ne gezer! Yine başımda; Her zaman olduğu ve yaptığı gibi Dikildi karşıma. Yüzünden akan bin parça Sanırsınız rahmetli kaynanamı Bendim öbür dünyaya yollayan, Ya da bendeki dertleri oydu yaşayan. Şöyle bir uzandım bir yudum almak için; Neler söylemedi, Neler yapmadı ki o mel' un! Gözlerime baka baka. Yine de içtim. Erkek adamım ben. Ne ondan korkarım, ne de kendimden. İyi geldi ilk yudum. Kendimi toplar, Maziyi hatırlar gibi oldum birden. Neyse ki fazla kalmadı başımda Öbür odaya geçti, telaş içinde aniden. Rahattım... Kadehi ikinci kez doldurdum. İşini bitirmiş olacak ki, Yine dikildi karşıma; 'Boşver, aldırma ' dedim Kendi kendime. Erkek adamım ben Ne ondan korkarım ne de kendimden, Bir dikişte götürdüm bu kadehi de. Yine birşeyler söylendi (Delimidir ne!) Bakmadan benim kim, Kendisinin ne olduğuna. Böylesi bir hatun Mumla arasan bulunmaz da Biz bulmuşuz nasıl başardıksa. Kafam iyi olur gibi oldu ya! 'Bir iki lokma birşey getirip, koy' Dedim masama. Nerden söyledim, nasıl unuttum bir ara, 'Sen misin bunu söyleyen ayyaş' deyip, Öyle bir indirdi ki oklavayı başıma, Meğer ilk kadeh sonrası Oklava almak için geçmiş öbür odaya. Nevrim döndü, fena oldum Bir ara içimden bir ses dedi ki! 'Çek silahı, uzat şunu boylu boyunca yere.' Kulak vermedim bu sese, Hemen düşündüm; 'Ne yapacaksın erkek de olsan, karşındaki kadındır' dedim Aklımı almak geldi başıma. Bir- iki sefer daha böyle yapmıştı Hatta daha da fazlasını. Bu nedenle dikiş attırmıştım Yarılan sağ kaşıma. Ne ise, 'ya sabır ya sabır' diye diye Bir-iki kadeh daha içip Yanaştım mazinin o köhne limanına. Demirleyip hayal gemisini oraya, İndim aşağıya. Şöyle biraz açıldım Onunla gezdiğimiz kumsala doğru. Yenice basmıştı ayaklarım kuma Kendimi de çok iyi hissediyordum. Yalnız değildim, başbaşa kalmış Birşeyler konuşmaya başlamıştım Onunla: O unutulmaz öpüşlerden, Sabırsız bekleyişlerimizden... filan sözediyorduk. Niçin ayrıldığımızı hatırlamaya çalışırken Güneş çarpması gibi bir hal oldu bana; Sanki dünya başıma yıkılmıştı, aniden. Onun beni aldatışını hatırladım Her zamanki süslü sözlerinin ardından. Fırladım deliler gibi hemen yerimden, Bir sağa bir sola bakınıp Döndüm gerçeğe yeniden. Bir iki güzel söz söylemek için Yaklaştım yanına, Sarıldım onun oklava tutan ellerine. İçkimi zehir edip burnumdan getirdiği, Üstelik de oklavayı başıma indirdiği bile Gelmeden aklıma. Bir kere daha vurmasını istedim bana. Lakin ben erkek adamım Dövülmeye katlanırım ama, Aldatılmaya asla. O mendebur hiç aldatmadı beni. Zaten böyle yapsaydı Alabilir miydi oklavayı eline? İlgilenmezdi, bırakırdı beni kendi halime. Hatta içip, zom olmamı beklerdi Çünkü, bu daha çok gelirdi işine. İşte böyle... Kendisi gibi sevgisi de delice; Bir yandan sever beni Canımsın, ciğerimsin der, Diğer taraftan alır oklavayı eline. Böyle öğrenmiş herhalde Telkini de sevgiyi de. Ne yapacaksın, ne söyleyeceksin? Böyle namuslu ve koca kıymeti bilir Allahın garibine... Kemal Çakır
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Kim im?
Nisan, güzel bir bahar ayı besbelli Renk renk açmış badem ve kayısı çiçekleri Onca kuşun tekrar başlamış sevdaları Yavaş yavaş erimekteymiş yükseklerin karı Canlanmış doğa, ortaya çıkmış onca böcek, arı... İşte böyle bir ayın Yirmibir Nisan gününde Senenin bin dokuz yüz elli birinde Ankara' nın Güdül ilçesi'nin Hacılar Köyü'nde Daha 18' inde, çocuk yaşta dünyaya getirmiş Garip anam, çileli anam, yetim anam beni. Mehmet amcanın hanımı kesmiş göbeğimi Annem büyük bir sevinçle almış kucağına Sümerbank bezinden dikilmiş kundakta beni. Ama sonra düşüp geçim derdine Henüz çıkarmadan lohusalık günlerini Kundağa sarıp sarmalayıp küçükbedenimi Alıp götürmüş, bağ kazmak için yanında beni... ------ Kemal Çakır
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sana Mecbur muyum?
Ben sana mecbur muyum? Soluduğum hava oluverdin bir anda, her nefesimde seni hapsettim yüreğimin erişilmez derinliklerine. Gardiyanın eyledin sonunda, tüm tutukluları topluca salıverip, gönderdim sevmedikleri sevgililerine. Ben sana mecbur muyum? Her an aklıma takılı duruyorsun gecemi,gündüzümden ayıran bir avize misali. Düşündüğüm her ne varsa sen oluyorsun; iki kere iki sen ediyor, beşten beş çıkınca sen kalıyorsun. Ben sana mecbur muyum? Neye uzansa ellerim, ellerin oluyor tuttuğum, pamuk gibi, yumuşacık ve sımsıcak; bırakamıyorum artık tutuklunum ben senin, sakın çözme kelepçemi böyle çok mutluyum. Bir ömür kalsın, böyle kalalım, ne olur, ne olur bırak! Ben sana mecbur muyum? Bir zamanlar gül bahçesinde bahçıvan idim, gönlümce sevip okşardım onlarcasını... Şimdi bir hükümlüyüm inan ki burada, Bir tek gözlerimin önündeki gülü, seni sevdim. Sende buldum gülüşle artan güzelliğin, sevdanın, aşkın en anlamlısını. Ben sana mecbur muyum? Ne uykularım var, ne de rüyalarım, işim-gücüm oldun, hiç bitmesini istemediğim. Gökyüzünü yerleştirdin gözlerime, bulut bulutsun yüreğimin derinliklerinde, özlediğim her an 'SEN -SEN' diye düşecek damlalarım kalbimin en hassas bölgesine. Ben sana mecbur muyum? Yavru ceylanım, bahtımın son vazgeçilmezi, ne olur terk edip gitme gönül bağımı; sensizlikte kaybolur yüreğim, korkuları artar, artar bulutları, yağmurları artar... Erozyona uğratma sakın toprağımı.. Ben sana mecbur muyum? Mecbur muyum ben sana? Mecbur muyum ben? Mecbur muyum? Mecbur mu? Mecbur? Mec... Ben sana mecburum kara sevdam! Ben sana mecburum! Hem sana mecburum, hem buğulu bakışlarına; Ne olur duy yüreğimi, anla mecburiyetimi. Mecburum, mecburum ben sana. Halime bak, gör ve hisset aciliyetimi. Bitmez gönlüme yabancı kaldığın sürece, bitmez yazacaklarım sana... Servi boylum, menekşe gözlüm, nur tanem! ne olur kırma beni, ol bir tanem; Ne istersen iste..., yıldızları sereyim ayaklarına, ben sana mecburum çünkü, yaşadığım sürece. Ben sana mecburum! Mecburum ben sana! Mecburum ben! Mecburum! Mecbur! Mec... Kemal Çakır
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benden Hediye
Sen değilsin hali perişanıma sebep Bütün çektiklerim bana benden hediye Üzme kendini hiç, sorma sebep ne diye Bütün çektiklerim bana benden hediye. Tutulup aşkına çöllere düşmüş isem Bir gün terkedilip sersefil kalmış isem Kimin hatası bu, kime edeyim sitem Bütün çektiklerim bana benden hediye. Kemal Çakır
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni de Koydular Buzdolabına
Kimse soramaz bana: Güneşin böylesi kararmışlığını, soğumasını Ben de sormam, ben de soramam Anlamam anlatsalar da Anlasam da anlatamam çünkü! Çünkü beni de koydular buzdolabına. Yok benim de onlar gibi Onlar gibi hiçbir şeye itirazım. Gonca güller solmuş, sararmış Yaprakları dökülmüş ağaçların zamansız; Çöle dönmüş o güzelim bağlar, bahçeler Duman bürümüş yücesini, alçağını dağlarımın Boz bulanık akmakta dereler, çaylar, ırmaklar Yasta! bülbülü, kanaryası, kartalı Çocukları sersefil! Ayakları çıplak, karınları aç; Ne süt içebiliyor, ne de şeker yiyebiliyorlar Yanıyor! bir baştan başa gülistan Kanıyor yaram, için için, yavaş yavaş. Bilmem, bilmem ki neylemeli, ne yapmalı? Bilmem nedenini, s o r m a m! Anlamam anlatsalar da Anlasam da anlatamam çünkü! Çünkü beni de koydular buzdolabına. Yok benim de onlar gibi Onlar gibi hiçbir şeye itirazım. Doğruları eğmişler Eğriler doğrulmuş, güçlü ve ayakta dimdik Ahlak dersi, insanlık dersi verir olmuş Ahlaksız insancıklar... Sessiz- sessiz dinlemiş, Korka- korka ağlamış insanlar Ezildikçe ezilmiş fakiri, yoksulu Büyüdükçe büyümüş dağlar Kalmamış kimsenin cesareti: Çıkıp onların tepesine, 'işte ben senden bir karınca boyu büyüğüm' Diyebilen k a r ı n c a kadar. Anlatamaz olmuş haklı haklılığını, Kulak asan olmamış, olamamış söylediklerine Pişman etmişler onları Doğru ve dürüst insan olduklarına... Bilmem, bilmem ki neylemeli, ne yapmalı? Bilmem nedenini, s o r m a m! Anlamam anlatsalar da Anlasam da anlatamam çünkü! Çünkü beni de koydular buzdolabına. Yok benim de onlar gibi Onlar gibi hiçbir şeye itirazım. Alimin, aydının olmamış cahilden zerre farkı Cahil alimler, cahil aydınlar ilgi odağı olmuş Eş- dost, ağabey- kardeş ilişkisiyle Dönmeye başlamış devlet çarkı Ve daha neler neler.... Bir lokma ekmeğin peşinde Sokak-sokak, kapı-kapı dolandırmışlar Nice umutlarımızı (fidan gibi oğlanlarımızı, sülün gibi kızlarımızı) Aslanlar çıkarmışlar karşılarına, aç aslanlar! 'Al alabilirsen, işte ağzında ekmek' demişler Param parça olmuş, Hüzün, yalnızlık, çaresizlik kanamış her bir yanı Al kanlar içinde yerlerde sürünmüşler... Çıkmamış ne bir gören, ne de bir tanıyan Alıp, G a r i p l e r M e z a r l ı ğ ı n a gömmüşler. Gelen geçen bir fatiha bağışlamış, Sonuçta onlar, en karlı çıkanlarımız olmuşlar. Bilmem, bilmem ki neylemeli, ne yapmalı? Bilmem nedenini, s o r m a m! Anlamam anlatsalar da Anlasam da anlatamam çünkü! Çünkü beni de koydular buzdolabına. Yok benim de onlar gibi Onlar gibi hiçbir şeye itirazım. Hiç bir şeye itirazım, Hiç bir şeye, Hiç bir, Hiç... Kemal Çakır
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|