![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Denemek
Düzde gezmek sana pek yaramadı Var yarın başına, atla aşağı Canım ne olacak, macera olsun! Boynuna bir kemend.. Devir şu dağı Dibi görünmeyen suya girilmez Kim demiş, gidip gör; dibinde ne var? Belki hazineler orda saklıdır Gerçi biliyorsun ordan dönülmez Fakat ne gam ola.. Denemek de kar! Bırak artık dalı.. Hazan mevsimi Savrulan yapraklar olursa gazel Sen, neden yerlerde sürünmeyesin Üstünde dolaşsın meçhul ayaklar İnle; çıtır çıtır.. O ses de güzel! Kim bilir neler var, gir şu ormana Arkanda kalanlar.. Ne yapan yapsın! Bir kaç gün, bir kaç ay, belki bir kaç yıl Gezer, dolanırsın.. Ve eğlenirsin Kanadın kırılır, yaralanırsın Bunca zevki görüp, tatdıktan sonra Dert değil, isterse tilkiler kapsın!..
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Döner İkinci de Evet Merakı (Akrostiş)
Didem'e Dur gülüm, hayatın sonunu bekle İkinci kez için gelmeyeceksin ki Davran yaşamaya arzu, istekle En küçük ümitle, en büyük şevkle Mutluluğa açıl, solmayacaksın ki Dert yağsa sürekli denizler taşmaz İnci tükenir mi okyanuslarda Dermansız dert olmaz, ölüm bulaşmaz Ecel hata yapmaz, vaktini şaşmaz Merhamet aranmaz bu hususlarda Durma orda öyle, atıl ileri İşte hazır sana, bir yığın çiçek Dönmek mümkün değil, gidilmez geri Ellerinle bitir güzel eseri Mümkün olan her şey yeterli gerçek Davet bekliyorsan yaşamak için İlk nefeste sana verilen neydi Denk getirmek için çabala, didin Elbet aşacaksın hadi, aferin Mecburiyetlerin sona ereydi! Dost acı söylermiş, ne dedim bilmem İyi ya da kötü, bitti sözlerim Deniz taşsa bile, kuma eğilmem En uzağı, yani ufku gözlerim Mesud bir Didem'i bekler, özlerim
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dün Gece
Dün gece ne geceydi Açıldı çiçek çiçek Kısmet olur mu başka Yine böyle geçecek Bir akşamın ardına Erdik dünya tadına Ne diyelim adına İşte aşk, işte gerçek Bak nasibe, kısmete Güzellik ve cazibe Toptan edildi hibe Serildi yorgan, döşek Vuslat kapıyı çaldı Hasret içeri aldı Mekan iyice daraldı Sarıldık, olduk bir tek Karanlığın rengini Muhabbetin dengini Kavuşmanın zevkini Böyle yaşar bu yürek Apaydınlık netice Mutluluğa derece Ne geceydi, dün gece Erişilen en yüksek
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyledir Bu Gönül
Bu kadar vefasız olduğun halde Girip, hala ne var benim gönlüme Lakin sen de gitsen hepten ıssızdır Kim göçer, kim konar benim gönlüme Hüzüne sözcüyüm bunca senedir Bu tahammül müdür, şikâyet midir? Doyum denilen şey, aşk denen ecir Gelir, azar azar benim gönlüme Tattığım hazların hepsi de yarım Ya sükût, ya firkat bütün efkârım Sevda çarşısında sergi açarım Kurulur bir pazar, benim gönlüme Dert alıp zevk satan var mı dünyada Pazarlık mı olur hep bedavada Mecburiyetlerin patlar havada Bir fırtına kopar benim gönlüme Hiç mi yanlış çıkmaz bence tespitler Hala tekrar eder bizim ahitler Kanadı kırılmış topal ümitler Gelir, yuva yapar benim gönlüme Elim erişmiyor gayrı her yere Ne yara kurudu, ne bitti çare Önü kesilmeyen yüzlerce dere Biteviye koşar benim gönlüme Ay yüzün gördüğüm vakitten beri Ne tam akıllıyım, ne de serseri Sevda denizinin vuslat feneri Bir söner, bir yanar benim gönlüme Koyuna uzaktan hoş gelir kaval Bu sonuçsuz sevda, bitmeyen masal Ummana gömülen küçük bir sandal Nihayet bir mezar benim gönlüme
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böylece!
Uzak diyarlarda gece yarısı Ben hala ayakta, hala uyanık Gurbet ızdırabı, mide ağrısı Ve çaresizlikten yüreğim yanık ******* ufuksuz, şafak ağarmaz Gün doğsa da beni heyecan sarmaz Özlem nar-ı zerdüşt; sönmez, kararmaz Eve vardığıma olmazsa tanık Ümidi katleder bedbin kaygılar Bitkin bedenimi hasret sargılar Özlem bu nizamı kınar, yargılar Sebebi ne, bu davada kim sanık? Beklerim.. Beklemek sıra dağ gibi Gözlerim ufukta bir çerağ gibi Özlem kandillerde yanan yağ gibi Fitil şişmiş, vuslat yolu tıkanık
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feza 1
Feza.. Bu uçsuz bucaksız, masmavi boşluk Fağfur bir kâsedir, hayat içinde Fakat ne Yemen'de, ne Hind'de, Çin'de Faydasız bulunmaz sendeki hoşluk Fark arama boşa neden, niçinde Eleğim sağmalardan seçilerek durmuşuz Ebabiller keşke, azık edinse bizi Efsunkâr sirayetler dolanır içimizi Ehram sağlamlığında, yanyana oturmuşuz Endazeye vurulsa, tartarız birbirimizi Zaruret say meylimi, bil ki sana mecburum Zehabımdır, iyiliğinin ışıltısına tutunmak Zemheri gibi gelir senden uzakta yanmak Zillet ayaz kalır, kati zeval bulurum Zeytin ve incir dururken gidip zakkuma dayanmak Ah Feza! Ne harika olduğun bilmez misin Abad eyle, viranemize bir el at Acunda cevelan etsin sevda, haz donat Afitabını göstermez, bana eğilmez misin Ah Feza! Sendendir bana her ne var imdat
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feza 2
Farz et, binlerce yıl öncelerdeyiz Ertelenmiş, eski *******deyiz Ziyan edilecek nicelerdeyiz Adeti birlikte bozalım Feza! Fizan'a sürülmüş arzu, hevesler Ekranı karartır bu sanal sisler Zabdedilmiş olan fikirler, hisler Azad olsun, ipi çözelim Feza! Fitne becermişse, hep beğenilmiş En olmadıklara Tahir eğilmiş Zühre olmak madem ayıp değilmiş Alnımız açıkca gezelim Feza! Faydaya göz ardı, güzelde kalıp Endişeyi aklın üstüne salıp Zor ama, Keremi ateşten alıp Aslı için güvey düzelim Feza! Fil gibi mi ölsün Mecnunlar yine Emirin gözünde Leyla yerine Zehiri gömelim çölün dibine Açığa bir mezar kazalım Feza! Ferhad'ın derdi ne dağda, dorukta Elem tükendi mi künge vurdukta Zevk mi aldık sessiz, sakin durduk ta Artık dağıtalım, azalım Feza! Feryada gerek yok, hep olsa hazan Elbette verecek bize de aman Zerdaliler çiçek açtığı zaman Aşka çarpılalım, sızalım Feza! Fevkalade yakın sevda hataya Ecel sahip ancak bu ihataya Zarf ne gerek aşk denilen postaya Aya ve güneşe yazalım Feza!
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feza 3
Tanrım neden hep olmaza bağladın Gönül denen şu yabani atımı Az olsun tek, kısa olsun, yeter ki Feza'da diri kıl şu hayatımı Tek başına haz vermedin adama Böyle hem var hem yok, nice muamma Tabi itiraz yok yazgıya amma Feza ebrusuyla süsle hattımı Ya tek nefes koma garib sinede Ya yalnız bırakma bu sefinede Kimse bile beğenmese, yine de Feza ile donat tüm sanatımı Gözüm yıldızlardan kırağı sağsın Gecenin matemi üstüme ağsın İsterse hep sevda boranı yağsın Feza'ya açık tut gönül çatımı Tanrım sana malum olanca halim Vuslatsız son bulmaz gayrı melalim Boş kalsa da ona uzanan elim Feza'dan çevirme sen suratımı
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Muhasebeleri 1
Kör gecede bir mum erir şamdanda Acep mum mu, yoksa ben mi yanarım Mum yandıkça ben uykuma kanarım Kilitlenir bakışlarım bir anda Esir benden daha hürdür zindanda İki durur, bir maziyi anarım Boşa geçen günlerime yanarım Öz nefsimle uğraştığım zamanda Mazi ve hal, ben istikbal bir yanda Köynür özüm, için için kanarım Kör gecede bir mum erir şamdanda Acep mum mu, yoksa ben mi yanarım
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Muhasebeleri 2
Ne günlere kaldım ben, benim ile Bir bilebilseydim nasıl, niceyim Bazen gündüz gibi, bazen geceyim Karanlıklar basar kuşluk zamanı Gönlümün bülbülü gelemez dile Karanlıklar basar kuşluk zamanı İslenir ruhumun ölgün ışığı Bense; bir bilinmez sevda aşığı Yüreğimi saran yumak çözülmez Karışır, seçilmez çöpü, samanı Yüreğimi saran yumak çözülmez Ortasında kor kor bir ateş yanar Hisden delik deşik, inceden kanar Aşkdan mı bizarım, sevenim mi yok Çıkmaza girmişim; geri dönülmez Aşkdan mı bizarım, sevenim mi yok Vefasız mı çıktı, karagözlü yar Yoksa abdal olup ben diyar diyar Kendimi bulmaya yollara çıksam Sükutu kriz bana, tebessümü şok! Kendimi bulmaya yollara çıksam Ya bulur dönerim, ya kaybolurum Ya nizam tutarım, ya kahrolurum Açılsın ruhumu sıkan cendere İçimdeki boşluk, bu benim tasam Boşluğun ağını bir paralasam
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|