![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başka Ve Öteki
Bilinenden ayrı meraktan kurnaz amaaaa bir o kadar da vay anasını dediğim dedik hay seni hayat bize dedin ya sen öteki eh diyelim diyelim ki öteki olalım gayri biz hem bu ellerden değiliz Düşün elinde sopası sormayacak mı hesabını ne başkası ne öteki Dünyalı olmak şu yana evrensel sırla özdeş şu kafanı kırarım Derya Kızılgöz
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benzeti
sınırlarının çizildiği saltanat ömrün tek adım erleriyiz tek adım dur dur tek adım dur dur tek... ve önümdekiler arkamdakiler tek sıra intizam ense takibindeyiz Ne yana baksan kırbaç hatta aklından geçirsen şakırtısı kırbacın sürüyerek kaldırdığımız ayaklarda pranga yürüyormuşuz meğer tek adım dur dur tek adım. Peki ya içimizdeki koşma gücü neye dönüşür durdukça su yosun... Bağladıkça bağlanır ömür yosundan asalak bir yaşama bizde yaşayan mı yosun yosunda yaşayan mı biziz hem yakışmaz insan oluşun o sonsuz düşevrenine yosundan halatlara tutunmak akamıyorsun Derya Kızılgöz
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bey Amcam
Griydi bir kent Üşüyordu sokaklar Evler büzüşmüş olduğu yere Seni arıyorum Hey Nerdesin koca insan Elleri büyük Yüreği büyük Aklı usta... Amcam Sen hala Yerinde Isınıyorsun dünün ateşi ile Ki ateş sandığın Kül En çok Belki de en çok bu yüzden Griydi bir kent Zıtlıkların birbirine kafa tuttuğu vaktin kararsızlığında İç içe geçmiş Siyah Ve beyazdı aslında Kararsızdı sokaklar Yaprak nedir unutmuştu ağaç Hatta çocuklar gri kocaman gövdelere Dallar çizip Ağaç diyorlardı Anlattığın bahar dalları Rumeli şekercileri gibi Yoktu artık Yokluğun içinde bir oyun Bu kandırmaca... Şeker istemiyorum bey amca Bana düşlerimi ver Ve dünün ateşli inançlarını... Ver ki ısınsın bir kent Dimdik dursun evler sokaklarda Dalları bezesin yapraklar Çiçeklensin ağaçlar Arılar ve kuşlar uçuşsun dallara İtirazın var mı? Amcam Bey amca Derya Kızılgöz
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bileyik
Söyleki kılıç gibi bilenmiş sözü sustur beni yasaklıyım dar etmişim ya yerlerini vur dilime vur beni yasaklıyım Oysa iki cahilin bilediği kılıçtır elindeki susturduğun düşlerin vur beline yarının çünkü yasaklıyım Cezamda sensin tehtdidimde kaybedermişim seni terkedermişsin beni oysa yüreğimdeki gülle taşınır mı her yere vur dilime git hadi korkusuz sevmekle yasaklıyım Korkusuzluğun damarı geniş suyu bol yıkarsan yunar diller korkunun damarı dar karardıkça kararır yürekler Ömrünü al da git hadi bakma artık geriye bıraktığın yerde kılıç bilenmiş dönsende işlemez nafile Sanmaki gittiğinde gözyaşlarım sel olup ayağına ulaşır kollarım uzanıpda ayağına dolanır Yürek bu vazgeçmesede sırra ermiştir özü herkesşin lafı sözü yürütür gemiyi nasılsa sığdır suyu gittiğin yer geldiğin yer aynı perde Derya Kızılgöz
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Akıl Bir Yürek Çağda
Doğadan alır akıl düşünüşün akışkan ve ritmik yanını kabahat varsa bu işte kabahat aklın Nefes özgür iradesine çabalarken yorar çağda doğasına yabancılaşmış insan soyu içinde çağa yabancı düşse bile çabalar çabası yaşamaktan yana Ebedi olan aşkın sularında yıkanırken ebediliğin dünden geleceğe taşıdığı sonsuzluğun içinde vakti önemsemedi yüreğim Kabahat varsa Vefa ile yoğrulmuş sadakati sunan yürektedir kabahat Bir akıl bir yürek bir olursa insana varır insan anladıkça daha ince daha çok daha derin sever hayatı Derya Kızılgöz
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İnsan İki Yaşam
İki şekilde yaşar insan gerçekte, düşte. İçsel algının kurgusudur düş, gerçekle kavgalı olan. Bir parça yer açıp gerçeklerin kurulduğu uzamda görünür olmak içindir çabası, iki kavgalı yaşamı barıştırma çabasıdır insana düşen. İçsel algıdan kaçan gerçeğe teslim olmuş içselliktir aslında. Sanata dair ne varsa gerçekle düş arasında atılan ilmeklerle örülmüş dokudur her şeklinde özgünlük olan. Derya Kızılgöz
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Soluk
Sana küçük bir soluk tuttum, kışın ayazında taze bahar kokusu. Koştum,koştum yetişirim sandım sana vardığımda sen yoktun... Derya Kızılgöz
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biyolojik Saatimin Azizliği
Günaydın. Uyuya kalmışız bugün, güneş tepede çoktan. Biz değilsek peki ya güneşi kim uyandırdı. Bak şimdi çok darıldım güneşe ve geceye. Biz uyuya kaldık diye böyle mi yapılır, hoşçakalsız gidişler, umarsız gelişler, yakışır mı dost olana? Pencerenin önündeki koca ağacın ettiğine bak hele, serçeleri ağırlamış da uçurmuş çoktan. Biyolojik saatimin azizliği bu, vaktini şaştı belkide. Uydu teknolojinin ritmine yaban tabiatında müzelik kaldı akrep ve yelkovanı. Derya Kızılgöz
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle Oldu Tutanaktır
Geleceğe dair umut vaad etmeyen bir koydan, çıktığım doğrudur. Gidemediğim uzaklıklar çekti beni ve derin okyanuslar, paçalarımı sıyırıp ayaklarımı daldırdığım havuzda oyalanmak bana göre değildi. Derya Kızılgöz
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buğulu Hayat
Aklımın topladığı hayat Öğretti susmayı Oysa söylenecek söz çoktu özde dilime değmemiş bin hece Birbirine tutunmuş su damlacıkları gibi Yağacak güne dek sis Gözümün önünde Dil bu döndüremez kendini yasaklanmışlık vurulmuşsa dile kır esaretini yağsın damlalar düştüğü yere can suyu her dirheminde umut yeşerten Derya Kızılgöz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|