![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çöküntü
Benim derdim beni aşmış Seni düşünmüyorum Bir boşluğun ortasında Gerçekleri arıyorum Ben kendimi kaybetmişim Beni nerden bulacaksın Bulsan bile bu enkazla Nasıl mutlu olacaksın mutlu olacak mısın..? Uzatma ellerini Uzak olsun istemez Benden aldıklarını Vermeye gücün yetmez Rüzgar ektiğin yerlerde Fırtınalar esiyor Sana uzanan kollarım Kökünden çatırdıyor Bir cehennem ki içim Sıcaktan üşüyorum Gözümü yaşlar bürüdü Hiçbirşey görmüyorum Bu enkaz arasında Kimbilir sen nerdesin Kaçıp kurtulmaya bak Ben....çöktükçe çöküyorum...... İlhan İrem
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Derin Uyku
Keşif gemisi, Sularda yayvan etekleriyle Büyük anne gibi Sallanarak ilerliyordu... Pusulası... Radarı... Dümeni... Savaş aranıyor.. Ve pervanesi, Yeni ateşlere doğru dönüyordu... Ve birileri Gemiyi gözlüyordu Batırmak için... Ve gemi aranıyor, Düşürmek için... Askerler... Askerler... Öldürülmek... Öldürmek için...... Kabarmış bir hindi gibi insanlık... Kendi gibi karanlık bir gecede... Gürültüden başka birşey Yapamıyor artık... Susanlar ölüyor, Ölenler-konuşuyor, 'Susun da uyuyalım Artık...' İlhan İrem
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Disneyland
Aşk, Beyinle yüreği alır İki uçan balon yapar... Mickey Mouse'lu... Kötüsü, İki ayrı bilinmeze götürür İki balonu... İyisi,Bir eder ikisini... En deli anların Ateş çırağı olursun Üstünde ateşten Tulumu... Şimdi sen, Her şeyi bir ettin..De... Beynimin bi parçası yerde... Bıraktın onu boklu geçmişte... Pııır... Aklım düşleyebildiğim En uzaklarda... Pııır... Bir beyin parçası Kanadı kırık, Pislik içinde... Gel bi yol inelim Bu azametli kanatlardan... Herşeyi baştan konuşalım... İlk tanıştığımız güne Yeniden 'sıfır' de... Artı sonsuzda bir sıfır Olsun o... 'in' Bulutların ötesi seçilmiyor Bir buçuk beyinle... İlhan İrem
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dön
Bir garip korku Bir garip telaş Bir garip duygu Dön yavaş yavaş Ben döne döne Hep yanındayım Bir başka yöne Dön yavaş yavaş Tel tel olmuş ayrılıklar Çok karanlık çok Sana doğru yolculuklar Başka çare yok Senle her geçen dün Dönmüyor eyvah Sensiz her geçen gün Olmuyor sabah Gel gel gel Dön Bir garip hasret Sevgiyle sırdaş Bir garip vuslat Dön yavaş yavaş Med cezirlerde Gözlerimde yaş Git uzaklara Dön yavaş yavaş İlhan İrem
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daima
Sevmişmiydim seni Alışkanlık mı yoksa Başlayan her şey biter Anlarız nasıl olsa Sevmişmiydim seni Git de sor sonsuzluğa Başlayan her yeni gün Ve her gece Daima Soru sorma bana sorma n'olur Soru sorma sevgileri sun Bugün olmazsa yarın olur Olur mu hiç bekliyorsun Soru sorma bana sorma n'olur Soru sorma yanımda bulun Bugün yarın öbürgün daima Yanımda kal anlıyormusun Görmüşmüydüm seni Herşey bir düş mü yoksa Her gece aynı rüya Ne çıkar öyle olsa Hatırlatır seni Bir yaprak kıpırdasa Rüzgar esse yağmur yağsa Dün başka yarın başka Soru sorma bana sorma n'olur Sorular duvar olur Geçemeyiz geceden öteye Sabahlar rüya da kalır Soru sorma bana sorma n'olur Sorular uçurumdur Geçemeyiz sevgiden öteye Sevgi çağırır durur İlhan İrem
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deep
Sırtında ne yüklü? Yakut ve safirin Keskin çarkları mı dönüyor başında?.. Erimiş bir çöp torbasının Siyah kokulu parçacıkları Korkutuyor beni.. Sırtında ne yüklü?.. Söyle hadi.. Ben mi yüklüyorum Olmadık bilgileri Aslında şeffaf olan kırıklarına?.. Sen mi kırıksın?.. Ben mi kırıyorum?.. Saydamlığından mı Görmüyorum onca sevgini?.. İki ucunu Olmadık bir yerlerde Birleştiriyorsam.. (Tanrım, ne hata!..) o zaman beni affetme.. Toplama o günleri.. Bırak dağınık kalsın.. 'Affetmem' demeye dilim varmıyor.. Dilim.. Dilim-dilim Yiyorum sevgimizi.. Beni aç bırak.. Ama sen sunuyorsun bana Suskun telefonlu şüphe *******ini.. 'Canım uykudan uyanmasın..' İle, 'Yatağı boş mu acep?..' Med-cezirinde Bir su..Bir dip.. Bir su..Bir dip.. DEEP!.. İlhan İrem
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düğün Evi Penceresi
Gelin telleri uçuşuyor Saçlarından bahara Her biri başka daldan Bağlanmışlar yarına Donup kalsak kaskatı Büyüler bozulmadan Anlaşılmaz gözlerle Akıp gitmese zaman... Ne demekse Ne demekse bunlar?.. Hepsi boş laflar... Ne demekse bunlar?.... Hepsi boş laflar... Önceden sevip de Sonradan kaçışlar Neden bilmem ki neden?.. Bu yalan yanlışlar... Senin yaptıklarına Güler bütün kargalar Güler bütün kargalar Gak gak gak gaklar!.. Ben gülemiyorum...Ağlıyorum... Ben bilemiyorum...Ağlıyorum... Ben sevemiyorum...Ağlıyorum... Ağlıyorum........ Boş laflar...Boş laflar bunlar... Boş laflar... İlhan İrem
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya
Bir garip küresin sen İçinde neler neler Bir araya toplanmış Deliler divaneler... Çeşit çeşit duygular Çeşit çeşit insanlar Çeşit çeşit öyküler Ve daha neler neler Kümi ağlar-güler kimi Kimi sever-sevmez kimi Kimi gelir-gider kimi Dünya...... Kümi ölür-doğar kimi Kimi arar-bulur kimi Kimi yazar-yakar kimi Dünya...... Hem anlamam... Hem severim seni... Dünya... Ne ateşler söndürür, Ne ateşler yakarsın... Her akşam sildiğini, Yeni baştan yazarsın (Dünya) Bir boşluğun içinde Durmadan dönüyoruz Bir çığ gibi döndükçe Yaşam büyütüyoruz (Dünya) Kimi susar-susmaz kimi Kimi bilir-bilmez kimi Kimi verir-vermez kimi Dünya....... Kimi duyar-duymaz kimi Kimi alır-almaz kimi Kimi kalır-kalmaz kimi Dünya...... İlhan İrem
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş
Elektrikli grapon kağıtları, Yana yatmış piramitler Ve zeplin desenleriyle Karadan-karaya sallanıyorlardı... Sislerde bir ejder başı... Yosun kokulu bir zırh... Arkası parçalanmış... Ve dalak... Ve mide... Ve billurlar sarkıyor kıçından... Ve bir noel ağacı, parlak yeşil süsleri ile... Ve computer gözlü iki çocuk Babalarını bekliyor Tekmil ipekten elbiseleriyle... Gece... Yılbaşı... Bir anne... Bir kedi... Bir de babaanne, Yatalak... Ve zırh yerde yatıyor Kıçından billurlar sarkarak... Kutup bölgelerine yağmurlar düştü belki... Belki de güneş, Kirli bir kan damlası gibi sularda artık... Ama saat hala Oniki... Dünya yeni yıla girememekte... Ve iki küçük kız çocuğu... Tekmil ipek elbiseleri... (Ki sararmış artık...) Çağlar öncesi savaşa giden Babalar beklenmekte... Belki güneş gerçekten düştü... Belki de herşey düştü... İlhan İrem
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski'Biz'
Gün gelecek... Seninle ada yaylılarına Bineceğiz... Mıstık'tan aldığımız Köfte ekmekleri kemirip, Özdemir Asaf'ın Meyhanesinin önünden geçip gideceğiz... Yeşilköy - Tarabya - Bebek... Gün gelecek... Ömür tepenin Tırtıl masalarında Evlerimizi arayacağız... Beykoz'da bir köprü-altı... -Anlattığım köprü de Bu köprü aslında... Ama Kimseye söyleme...- Anadolu kavağında Bir balıkçı.. Yağlı lambalar Yanıp sönecek... Günü gelecek... Yeniden çıkacağız Çiçek tozlu tepelere... Gün gelecek... Ankara'ya bile gideceğiz... Yine geleceğim O pembe evin önüne... (Sonra 'Elma' oldu... Şimdi var mı - yok mu bilmiyorum...) 'Apple' diskoya gideceğiz... Sonra Eymir... Gölbaşı... Taşı gönlüm taşı... Çiçekler taşıyacağız Olmayan evlere... Sonra, hooop Kilyos... Rüzgar... Deniz... Çakıl taşı... Gün gelecek 'Saçların Sarmaşıklar''daki Bahçeye gideceğiz... sensizlik ve gece olmayacak... 'Sen'li olacağım... 'Sevecen'li... 'İşte hayat' diyeceğim... İşte bahçe....... Hiçbirşey sensiz yaşamıyor... 'Sensiz yaşanmıyor...' 'Konuşamıyorum' Diye fısıldaşan kuşlar Bir bir susacaklar... Artık 'Sen bilirsin' de Demeyeceğim... 'Kolların tahta perde...' Kollarından tutup seni, Sürükleyeceğim... Ve kimse 'Son selam'lara durmayacak Çünkü; Günü gelmiş olacak... Heryerde Bir dinginlik... ******* - gündüzler - kainat 'Terazi'de... Akordeonlu şenlik çocukları gibi geçeceğim 'Köprü'den öteye... ('Köprü' dediysem, Beykoz'daki köprü... Ama kimseye söyleme...) Zaten kimseye söyleyemezsin... Gün gelecek... Herkes gelecek... Herşey olacak... Biz olmayacağız... İlhan İrem
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|