![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ankara'da Tarih Kebabı
Rahmet yokmuş o çağda, kuru şehir; “Enkuru”, Moğollar döşemişler, boru üstüne boru. Galatlar düşük ücret verirmiş her insana, Ta o günlerden girmiş “Angarya” bu lisana. Etiler’den keçiyi öğrenmiş bütün dünya, Keçi yünlerine de “Angora” denmiş güya. Bizans yerleştirmişti çan şeklinde bir kaya, Kamusal alan oldu, şimdilerde “Çankaya”. Şu irticaya karşı yapılmış sağlam kale, Unutulmuş da kalmış, yan taraf “Kırıkkale”... Bir çağda yapılırmış hep “geyiksel söyleşi”, O çağdan hatıradır şimdi “Hitit Güneşi”, Büyük İskender burda kesmişti gordiomu, Ankara şimdi keser kılıçla herdüğümü... Yıldızlarla oynamış burda meşhur Avgustos, Oynanır o oyunlar bu gün de her ağustos. Hammurabi’ye ait galiba bu öngürü; Türke başkent olacak demişti şu “Engürü”... Binyetmişüç yılıydı, Malazgirt’in ertesi, Ankara’dan duyuldu, Türk atlarının sesi... Gözler Ankaradaydı, dedemin muradı var, Ankara’yı fethetti Murad Hüdavendigar.. Yıldırımı silmekti hedef o gün cihandan, Aksak Timur Filleri yürütmüştü Sincan’dan. Burda bir tarih pişti, yapılıverdi kebap, Mustafa Kemal verdi, “Vahşi Batı”ya cevap... Dur sen ey, Türkiyeme ömür biçmek isteyen! Bil ki Başkentimizdir Ankara, ebediyyen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 1
Dün gezinirken, Kızılay Meydanı'nda, Öyle bir koçyiğit, gördüm ki, sormayın… Tam da o kocaman heykelin yanında. Göğüs ilerde, boyun dönmez, baş dimdik, Böyle yiğit bulunur mu bu devirde? Rüya mı ne, kendime attım bir çimdik… Dönerken, dönüyordu yekpare vücut, Vakur kararlı, çok şık, koltuk kabarık. Belli ki belinde iki alet mevcut. Tanışayım diye vardım divanına, İsmini bağışla ey yiğidim? Dedim, Hafif irkildi, baktı iki yanına… Tanışmak için ayaküstü konuştuk, Dedi: 'Dün konuktum parti başkanıma, Çok uzun ayak yaladım, boynum tutuk..' Ya iki yanındaki takım taklavat? 'Birisi, başkanın, öbürü hanımın, İki telefon, ikisi de özel hat.' |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 10
Kendini hep o güne kadar ağırdan sattı, Politikayı iyi bilen bir bürokrattı. Sağcıyla sağcı oldu, sonra solcuyla solcu, Koalisyonlarda hep gözüktü orta yolcu. Gözdesi oluyordu, koltuğa her gelenin, Sırtı yere gelmezdi, fırıldak hergelenin... Çok dindar bir başbakan atanmıştı o yazın, Artık önemi arttı, namazın ve niyazın. Seninki secde bilmez, siz bırakın namazı, Şimdi bir telaş aldı yüzsüz hacıyatmazı. Acemi başbakanın, dolmamıştı ilk ayı, Duydu, Hacıbayram’da kılacakmış cumayı. Düşündü yürürlüğe koydu yaparak planı, Şeytanı da şaşırtır, duy şimdi yapılanı: Son rekatta girerek camiye yara yara, Dolu bir zarf uzattı mahfelde duranlara. Namaz bitti, seslendi mikrofonla müezzin; (((-Aziz cemaat lütfen bir dakikalık izin! Müdavim cemaatten, falanca müdür beyin, Çantası kayboldu bu camide sabahleyin. Hala bulunamadı, yazık sabahtan beri, Bulana ödül vardır, yeter ki gelsin geri.))) Anonsun başbakanı yönlendirmesi ile, Müdür bey vali oldu, on milyonluk bir ile... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 11
Oturmadan önce, öndeki koltuğa, Hep şöyle başlarlar yeminli nutuğa; 'Hakkını yemeyiz, yemin olsun yemin! Memlekette tüyü bitmedik yetimin! ' Merakımı tatmin sedece niyetim; Kimdir acep tüyü bitmemiş şu yetim? Bulunur mu yani, sorsan araştırsan, Olur mu hiç böyle, tüysüz bir insan? Tüylü doğar yetim bebecikler de hep, Tüysüz kalmış ise yolunmadır sebep.. Tüylerini yolup bırakmak tam tüysüz, Bunu yapmak ister inan ki bu yüzsüz. Ey millet duyarsan yeni bir yeminci! Aklına gelsin şu iki mısra inci: (((-Ey kıllı yetimler, seçim yapılacak! Geliyoruz sizi ederiz cascavlak! ..))) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 2
Ziyarete gitmekti, amacım sadece, Telefonda gel dedi, iki üç gün önce… Makama girdim 'selam, sayın bakan' diye, Şaştım odası boştu, baktım ileriye.. Kocaman bir şapkası, vardı boş koltukta. Aaa! Şapka sallanmaya, başladı boşlukta… Allah iyiliğini, versin sayın bakan! Bula bula seni mi, buldu şu başbakan? Bakanlığın sana da, bize de kötülük. Şu makam koltuğunda, kalmışsın küçücük. Keşke önce aynaya, baksaydın ölçülüp, Şapka içinde kayıp, olmuşsun küçülüp! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 3
Bakan olmuş artık, atlatıp her vartayı, Dağınıktır ama, severim keratayı Ekonomi Ona bağlıymış kabinede, Bana her ay mektup gönderiyor yine de. Son mektubu da az önce geçti elime, Tam da anlamadım, tuhaf her bir kelime; (((Başbakanım ve ben, ederiz arz-ı hürmet, Bize karşı lütfen, biraz daha merhamet..))) Aaa! Ne merhameti imiş Allah aşkına? Başbakandan hürmet.. Tam döndüm bir şaşkına! (((Hemen düzeltiriz, görülen her yanlışı Önce memurların, fazla maaş alışı; YTLde hata yaptık uyarı doğru, Yuvarlanmış küsür kuruş yukarı doğru. Geri alacağız derhal o paraları, Kuruşlar düzeltir, bütçede yaraları Esnafın feryadı? .. Duymazdan geleceğiz, Faiz ödemeye, bir çare bulacağız. Emekli beklesin, nasıl olsa emekli, Zenginle her akşam toplanırız yemekli. Yeni bütçe için başlatıldı hazırlık, Siz emrettiniz ya, yatırıma yok zırnık.. Trakya’daki çiftçi? Bulduk adı da; Hüsmen, Fazla buğdayı o üretmiş, astık hemen Doğuda, Van’ın bir köyünden adı Dursun, Ahırında bulduk, plan fazlası bir tosun. Teşvik listesine yanlış girmiş Siverek, Yanlışlık yapmışız, yoksuldur zannederek Faiz dışı fazla, var ya şu altı buçuk? Bu büyük başarı, gören dudaklar uçuk))) Ne ya bunlar? ! . Derken, zırt telefon çalmaz mı? ! . Bakan arıyormuş: ...............................(((-Affet yanlışlığımı, Dün bir hata yapmış, odacımız Mustafa, IMF niyet mektubunu koymuş senin zarfa...))) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 4
Hukuk danışmanı, benim eski komşum, Tanırım beynini, ezber okumuşum… Değişik bir hali, vardır ki çok tuhaf, Dudak kıpır kıpır, sanki okur mushaf. Bazen alçak bir ses, sanki hırıltılı, Bazen de bir şeyler, söyler mırıltılı. Bazıları sanır, ki hep dua okur, Duayla mushafla, onun işi yoktur. Çantasında dolu, kitap görürsünüz Ezberler yönerge, kanun gece gündüz, Ben bir gün sormuştum; …….……………….-Arkadaş ne bu hal? Kitap ezberliyor, benim komşum herhal? -Öyle mi sanılır, bendeki bu durum? Ben bu yazıları, sadece okurum. Evet ezber ama, bildik birşey değil, Kitapları tersten, ezberliyorum bil. -Bilmece gibisin? …………………-Evet ya, bilmece! Doğrusu kitapta, zaten hece hece, Ters ezber ederim, kanunu durmadan, Boşluklar çıkıyor, var ise o zaman… Normal hukukçu ne, kazanır ki beyim? Kanun boşlukları, en kıymetli şeyim. Şeytan bile bilmez, öğrendiklerimi, Müşterilerim hep, zengin görmedin mi? Hem kazanırım hem, de zengin ederim Gemiyi yüzdüren, kaptan der pederim… |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 5
Bakan danışmanı, bilgili ve mühim, Soyadını demem de adı İbrahim. Kocaman çantası, benzer bir bavula, Bakan hep danışır, girerken kurula… Kapılmış burnuyla, oynama tikine, Aynada rastlarım, hep de seninkine. Mutlak oynuyordur, burnunun ucuyla, Hep çeşitli kremler, sürer avucuyla… Bakanla yarım gün, beraberlerdi dün, Çıktığında telaş, sarmıştı büsbütün. Sanki yürüyordu, sürüne sürüne, Tuhaf tuhaf gitti, aynanın önüne. Canına tak etmiş, gibiydi sonunda, Küt diye yıkıldı, bir eli burnunda… Herkes koşturmuştu, 'aman bir kolonya! ' Benim gözüm kaydı, düşen o çantaya; Doluydu hep kitap, sidi, kaset vidyo. Hepsinin üstünde, aynı ad: Pinokyo! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 6
Beyimiz istedi, muhteşem bir koltuk, Dillere destan bir, törenle oturttuk... Büyük ihtimali, hesaba katarak, Altına kocaman, lazımlık koydurttuk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'dan Bir Karikatür - 7
Bir tanıdık genç var, hareketli aktif, Herşeyi de bilir, sanki bir dedektif. Dün gelip anlattı, çok değişik bir şey; Bununla tanışmış, mirasyedi bir bey. Kendisi anlatmış, yerken ballı kaymak, Kabaca şöyleymiş, cebe akan kaynak; (((-Batık bankacıdır, bizim yaşlı peder, Her hafta Avrupa gezisine gider. Çuvalla bir şeyler taşır hep uçakta, Pek bir şey görünmez, ortada açıkta. Bankasını fona almışlar bu hafta, Batık bir şirketi de bastılar hatta. Şimdi gelmez oldu, İsviçre'de yaşar, Biriken paralar, dağ boyunu aşar... -Demek o paralar, değirmenin suyu, Bulmuşsun bitmeyen, çok derin bir kuyu. -Bitebilir belki bir gün o dolarlar, Pederimde daha ne marifetler var! -Mesela? ................-Krediler verir sağa sola, İmefe’yi bile almış kafakola. İmefe verir ya Ankara'ya kredi, Babam veriyormuş... Avukatı dedi. Liborun üstüne koyarmış şu kadar, Ondan sonra gelsin, avrolar dolarlar... -Şu babanızdaki bir ticari deha! -Dur dur! Bitmedi ki, gerisi var daha; Bu kredi gidermiş, o “batık banka”ya, Parasını alan o mudiler var ya? -Eee! ? . ........-Büyük bir kısmı da adamımızmış.))) Aniden patladım, kafam iyi kızmış; -Yeter, yeter, yeter be! Anlatma daha! Sinirlerim dimdik, hep kaldırdın şaha! Bu soygunlar böyle kaça katlanacak? Kendimi hissettim, tam avanak, salak... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|