![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() VI
-Çocukluğumuzu- Geçti uçurtmaların çağı...çocukluğumun. Topaçlar; döner döner...o günler döner mi ki... Çember çeviren haylaz...saklambaç oynayan kız; Yada, sek sek zıplayan; beş taş oynayan kızlar... Yazlık sinemalarda, büyülü haz gecesi... Nasıl da görüntüyü; keyifle seyrederdik... Olayları epeyce,gerçek sandık..bir süre... Kahramanın yerine,bizler... heyecanlandık... Bir rüzgar gibi geçti...bir meltem gibi esti... Yalınayak... kumlarda...ayağımı cam kesti... Ökseye tutulmayan bir kuş gibiydi, zaman... Koydu, bir tül ardına saklayarak...herşeyi. Herşey eskir zamanla...o, yaşlanmaz bir sefil! Hurdalar; bit pazarı...vitrinler, yenilenir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() VII
-Yaşadık Siyah Beyaz- Geçti...dediydim; ya, ben...bakmayın dediğime... Unutmuş olsa idik! ...Bu şiir yazılmazdı... Geçmişte; unutulmaz tadlar vardır...derinde! ... Ozan gönlüm anlatır; dilinin döndüğünce... Wolkmen yerine bizler,çantalı radyolarda Şarkıları yük edinip...dolaşmaya çıkardık... Gecekondu mahalle’’Fabrika Kızı’’derdi... ‘’Her yerde kar var’’ıyla, Adamo, mest ederdi... Gece bekçilerinin düdüğü; karanlığı Çınlatınca... gölgeler, kuytulara sinerdi... ‘’Bekçi Murtaza’’bile görevini severdi... Şevroleler sal gibi yaylanırdı, yollara... Tren yolculuğundan zenci olup çıkardık... Kaç günlerdir yoldaydık...yolculuktan bıkardık... Hele... tadı başkaydı...o,bayram günlerinin... Farkına varamadık o zamanlarda ama... Bugün biliyoruz ki,bizler yarım yaşadık... Fotoğraf çekemedik; gerçek renkleri bile... Hayatı... siyah beyaz fotoğraflara çektik... Bu yüzden... anılarımız; siyah ve beyaz bizim! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anı -III-
-VIII- Tatili Unutmak Unuttuğum bir pazar…okula koşar adım, Gittiğimi bilirim…ve mahcup döndüğümü Yerin dibine girmeye razıydım eğer, Alsaydı, yer… İlkokul çantamı nereye saklayayım Kocaman bavul gibi bir sandık işte… Kalın kitaplarımı siyah karnına Bir güzel indirmiş de… Nasıl bir dalgınlıktı hala anar, utanırım… |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -IX-
Sokaklar Evler Okula giden yollar…gecekondu evleri, Yokuşlarda yorulmuş, oturup soluklanır… Çoğu aşı boyalı, eğri büğrü çatılı… Çarpık…yamalı kapı ve kırık pencereli… Yağmurlarda bir şemsiye tutasım gelir, içimden… Ne kovalar doldurdum kendi tavanımızdan… ‘’Çadırımın üstüne şıp diye damladı’’ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -X-
Ders Çalışma Gaz lambalı odalar, gölgeler büyütürdü. Bir fitilin ucunda titrerdi mum alevi… Görünce karşısında karanlık koca devi… Cam bir sürahi kılıf, ateşi hapsederdi… Karşısında yapardım derslerimi sofrada, Ellerimde bıçakla açtığım kurşun kalem Ucundan damlatırdı bir bir kelimeleri Pilli bir radyo…antenli ve çantalı… Beni alır götürürdü bir yerlere… ‘’Havada bulut yok bu ne dumandır’’ ‘’Gökyüzünde bölük bölük turnalar’’ ‘’Havada turna sesi var’’dı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -XI-
Akşamsefalarınız Hayrolsun Televizyonun olmadığı zamanlardı Akşam alacalarının düştüğünde Komşu teraslarında çiçek saksılarının arasında Yada bir bahçenin akşamsefalarının Eflatun renkleri bir bardak çayı demlerdi İnsanlar iyi İnsanlar güzel… Hayat mücadelesinden bir molayı Paylaşmak …akşamları. Ne hoş. İki kelime…havadan, sudan… Üç beş sohbet konusu… İyi *******…güler yüz, tatlı dil… ‘’Kaldır kaşını yiyeyim aşını…’’ ‘’Ev alma komşu al’’ ‘’Komşu komşunun külüne…’’ Bu böyle biline… ‘’Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır…’’ ‘’Gönül ne kahve ister ne kahvehane, Gönül muhabbet ister kahve bahane…’’ ‘’Televizon’’yoktu,o zamanlar… |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anı
I. Sevdiğim sokaklarda kestiler,ağaçları Yetim rüzgarlar eser,şimdi tenhalığında. Zift gibi,katran gibi bir asfaltı döktüler, Severdim eğri,büğrü arnavut kaldırımı. Silindirler ezerek geçti anılarımı... Yazlık sinemalarda, yaşlı gözlerle, izler Başörtülü kadınlar:Alışık’lı filmler... Satın alınan hayal...ilk renkli sinemaskop.. Binlerce yansımaya bölünen şarkıcılar... Kareler, birbirinin peşisıra akarken. Beyaz hayal daha hoş, sanki; tüm gerçeklerden... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() II.
Yıldız kanarken gece,yalnızlıkla kolkola Ucuz içkiler içtik,filtresiz sigara. Göz göze gelmek demek,ölümden zor, inan ki, Hasret yoğunluğuyla yüreğim bin perişan Tüten bacalar gibi,bahtım da, kara... sanki... Küllenirdi içimde,açılmamış sevgiler Platonik takılır, bendeki çocuk yürek. Ne hayallere dalar,aktarır, gönül kürek. Gün doğunca dağılır sisleri hayallerin. Kentin varoşlarında her türlü hengamenin Bitmez figanı başlar,bir zehir,bir zemberek... İçin için yanardım göynük kumaşlar gibi Güneşe bakamayan sapsarı bir oğlandım. Utanırdım kızlarla,oturup konuşmaktan. Böyle serbest değildi,baskıcı zamanlardı... O zamanlar çocuklar...bir bakıştan anlardı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() III.
Somursa da, bir tamam, eski sevdalarımı Zaman... yıpratamamış,gençlik duygularımı: Hala buğulanıyor... gönlümdeki karanfil... Yaşamadığım aşklar,ukte kaldı içimde... Ben, kendini kuşatan, savaşlarda bir şehir... Kendi içine akan,gözyaşından bir nehir. Ve.. kağıt kayıklarla,yüzdürülen anılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anılarımı Okyanuslara Gömdüm
Çıngıraklı bir zehir: Unutulmak... Birden,saplanıveren bir kara büyü... Alamadı, rüzgarlar dudaklarımdan, Asırlardır...söylediğim türküyü... Yaşadım da n’oldu, çınarlar gibi... Emdiler öz suyumu...kör bir kuyuyum... Yaşanmamış saatlerin üstüne; Doğru...Bir Dünya kurduğum... Kara bir yazgı büyür alnımda, Dudaklarım ve gözlerimde mor halka... Anılarımı ve sevgimi okyanuslara gömdüm... Sensizlik,şimdi... demir attığım ülke! .. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|