![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 56 Times in 49 Posts
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1854
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Azın Özü
Zaman hep aynı Bir gece bir gündüz Hiç şaşırmadı Değişen aşk Değişen mekan Değişen ben Oysa; kan, yine kırmızı gül, demode olmaz... Güneş hep aynı Bir doğar bir batar Hiç şaşırmadı Değişen kalp Değişen dünya Değişen sen Oysa; kar, yine de beyaz gök, demode olmaz...
![]() |
#2 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baharı Getiren Gözlerindir
fidanlar, yağmurları izler topraktan, umutlu camlar, henüz çarpan ilk damlalarla mutlu dışarıda ıslak kediler yere dökülmüş çöpler suskun insan kalabalıkları kahve vaktinde, sabahın ilk ışıkları iki perdelik drama yanardöner perdemde; ama hasret, kalbimde ayak izlerindir kış bitti bitecek...odama, baharı getiren gözlerindir
![]() |
#3 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Benzersiz Aşk
hangi aşk benzer bu aşka kaç tanesinde saat durur kaç tanesinde ay tutulur ve utanmalar kaç tanesinde bu kadar gerçekçi ve gözyaşları kaç tanesinde böyle görmeden aşkla beslenir mutlulukla yıkanır hangi aşk benzer bu aşka kaç tanesinde şeftali özgürlüğü sıkılır dudaklara kaç tanesinde elmalar bu kadar kırmızıdır ve kalpler kaç tanesinde böyle atar titrer severgezer ve Tanrı kaç tanesinde böyle lütufkardır ve kaç tanesi sabırkardır, kardır
![]() |
#4 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Beş Aralık Gecesi
Kardeşimin doğum günü şükür Allah'a Ve cennete yeni bir gül daha Dedem çiçeği... Doğum da güzel ölüm de ama Aslında en çok koyan adama Ayrılık gerçeği...
![]() |
#5 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmiyorum
Hiçbir insan yoktur ki hayali olmasın Hayatı yaşamak mı yaşamayı hayal etmek mi sorun Bunlar belki de hayali sorun Ya da Hal- lü- si- las- yon Yok olmuşluğunun varlığına yansıması; Kırık bir yansımadan arta kalan bir yansıma Kararan yüzünün yerdeki su birikintisine vurması Yani senin yansıdığın su birikintisinin Gözlerindeki boş bakan ifadesi Yok olmuşluğunun varlığına Yan- sı- ma- sı Sır duvarlarına astığım adsız geminin yelkeni kırıldı Güvertem kana bulandı Ve hiçbir dünya toprağı böyle kan görmedi Hiçbir kalıcı tarihi savaştan Hiçbir yenilgi altı milyar insanın yaşam atmosferine Dam- la- ma- dı Ayrılık sentezinin yapıştığı kadar zamana Kaç ******* iklim oldu mutluluk kıtasının kabuğuna Kaç zaman kaç an kaçamak yaşadı dudaklarımız Kaçırdık aklımızı ve hiçbir kaçak akıl uğramadı Ka- çış- la- ra En son güldüğümde kaçtı saat Ve ben giderken kaç saat kaçtı uykum Bil- mi- yo- rum
![]() |
#6 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Akşamüstü Seni Yaşamak
çok az seni yaşamak için bir akşamüstü ona rağmen yaşamaya çalışıyorum birazını nasıl mı? - ilk önce saçlarından sarılmak gerekir aşka - gözlerinden süzülüp, parlamak merceğinden - gözyaşlarıyla soğuk yanaklarından sıyrılmak - en acı tarafından alevsizce yanarcasına donmak - dudaklarından hayal edemeyeceğin kadar ıslanmak - şart mutlaka tatlı öpücüklerde bu - bıkasıya öpüşmek tertemiz heyecanla - sızmak ta yüreğinin içine aşkı alabildiğine kadar - dibine daha dibine en dibine inmek içinin - ve tek aşka konsantre olmak evet -ve bu da bize yakışır elbet -daha sonra mı? şimdilik burada bıraktık sonrası bir başka akşamüstü artık
![]() |
#7 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Anlık Gülüşlerinde
Derin derin denizler dalgalanıyor Bir yudum gözlerinde Kar gibi ellerin ellerimde Beyaz pamuklar kadar tertemiz Minik kıvılcımlar saçıyorlar Yüzündeki neşecikler En çok da yanakların güzel Kırmızıların en kırmızısı Tazecik gönlün de umarım ki Açıktır bir ömür boyu sevgiye Parçalanıyor aynalar baktığın an Temiz güzelliğinde Karanfiller daha bir güzel kokuyor Hür nefesinde Çiçekler daha bir renk açıyor Saçlarının ipekliğinde Aşk yine bir başka doğuyor Bir anlık gülüşlerinde
![]() |
#8 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Göz Kırp Yüreğime
Ateşleri aşmış gözlerinin terini söndür kutupta, Aşkı sabırsız, derdi desensiz, çöl halimi unutup da, Güneşin sahte ışığındaki pür sessizliği yutup da; Beyaz bir göz kırp yüreğime yüreğinden; Bir tebessümlük düş kuruver fazlaca gereğinden. Kaynar sular dökülür gibi olsun, taşalım çok kerece, Sadeliği korunacak gülmelerin, en az kırk senece Hadi ondan da vazgeçtim, sevginden de; ama sen sadece, Ayaz bir göz kırp yüreğime gözlerinden, Bir gecelik şarkılar mırıldan aşkın sözlerinden. Adamakıllı bir yol tut, buzul dağların eteklerinden, Bir-iki kavanoz bal ol, çatı başındaki peteklerden, Saraylar yaptır yüreğine de, tat kondur kır çiçeklerden; Kiraz bir göz kırp yüreğime hislerinden; Bir günlük deniz deniz bak gözündeki sislerinden.
![]() |
#9 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kız Sevmeliyim
bir kız sevmeliyim; ama erkekçe… kaşı gözü sorun değil duyguyu derinde bulsun ölümsüz olsun aşkı ismiyle dolsun şarkı sularca durulsun da durulsun ceylanlarca koşsun yorulsun olsun, olsun da taştan olsun bir kız sevmeliyim; ama ürkekçe… korkutsa da beni bakışları yaz gibi bütün kışları darılmasın diye kuşlar arada bir olsun uçuşlar dolsun aşk dolsun boşalsın gönlünü iki avuç yaş alsın olsun, olsun da üç kuruştan olsun bir kız sevmeliyim; seçe seçe… gülsün durmadan susmadan aramıza sular sızmadan dursun birazcık kızmadan gözü sürme burnu hızmadan bu aşkı tarih yazmadan olsun, olsun da kumaştan olsun bir kız sevmeliyim; ama tam mertçe… o da beni sevmeli tabi dayanabilmeli buna kalbi ben olmalıyım tek sahibi göklerde yıldızlar gibi olsun leylalar gibi uzun yaylalar gibi olsun, olsun da yavaştan olsun bir kız sevmeliyim, artık zamanı… diğerleri gibi kalmamalı sadece anı ve öyle bir kız sevmeliyim ki her anı içimde bitirmeli ve delirtmeli ruhumdaki canı damarlarımdaki kanı işte böylesine bir kız sevmeliyim…
![]() |
#10 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ölünün Not Defterinden
... Yıllanmış yılların Yıldıramadığı yıldızların Bol olduğu bir sene… Gözlerimi açtım Nisanlardan bir güne… Az evvel okundu sabah ezanı Rüzgar yokluyor gözümden sızanı… Bir aralık atıverdim kendimi dışarı Sanırım epeyce yol attım Farkında bile değilim Yüzüm sapsarı Efkarımı rüzgara sattım… Bir dosta rastladım Andık eskileri… Seni söyledi bana Dedi; “görüştük geçende” Dedim; “dök içindekileri… Bir kağıt çıkardı cebinden Bir de kalem… Dedi; “adresi bende” Aklıma geldi eski çilem… Yazdı şu mahalle bu sokak İşte numara… Aldım kağıdı attım cebime Yaktım bir sigara… Sonra ayrıldık tekrar görüşmek üzere… Düşündüm son fırtı da çektikten sonra… Alem ne derse desin Kararım kesin… Yürüdüm kararırken hava Gündüz yakıcı Gece bedava… Gittim… Şu mahalle bu sokak İşte gösterilen numara… Çiçek bile almadım bak Kahretsin… Yaklaştım eski heyecan sinemde, İlk günkü gibi saf Ve deli o dönemde… Yüreğim bir kanarya çırpınışı Dizlerim titretir dağı-taşı Ve yağmurda başlamaz mı aniden Sırılsıklam oldum yine ben Baş parmağımla da olsa Son hamleyi yaptım Ve zile bastım… Kapı hafif hafif açılacak gibi Acaba nerelere kaçabilirim Yarabbi Ve bir yüz anılarda Ki eskimeyen Şaşkın bir ifadeyle karşımda Sen… - tanıdın mı? ! . - … (cevap yok) - ben o şair? ! . - … (ağız burkurak cevap yok) - sen o şiirlerimin kaynağı! ! ! - … (eh biraz anımsar gibi) - tamam buyur etti içeri git der gibi geri geri - ne içersin? ! . - Acı kahve en azından, en acısından… bir sigara yaktım… içerde tanınmadık sesler evin içinde bilmediğim sisler çoluk çocuk sesleri ben şaşkın… ve geldi kahve aramızda ayrı dünya sisleri ben de aşkın… oturdu karşıma ve; - eee - sen anlat - üç çocuk bir yuva (mutluluk bedava…) sadık bir eş kolunda… kısaca her şey yolunda muhteşem bir hayat maviliklerde yat - sevindim (buruk bir sevinç) , güzeldi sonra kocası geldi tanıştık… mutlu bir çift benimse yüreğim paslı bir kilit yemek, sohbet, çay… saat iki bucuk gökte dolunay… gitmem gerek baktım son kez masum bir yüz yok bir pürüz acımaklı bakışların altında ezilmiş biri “ben”… kınalı sevdalar salonunda üç çocuk kucağında kocası kolunda bir sevgi ocağında kısaca dedim ya her şey yolunda… bense boşver be yalnızım demektense… yaşarken ölen ağlarken gülen çileyi bilen seven serseri bir şair elimde iki satır şiir… kapıya kadar yolcu etti karı-koca ölüme davetiye gibi çocuklar güle güle sebepsiz bir gözyaşı gülemem şimdiden böyle nedendir bilemem… yak bir sigara daha çok var daha sabaha - eyvallah, allahaısmarladık - … bilinmeyen gecenin koynunda uyumaya çalışır gider kalır vücut gözler afyon… ve bir kamyon… ışık-mışık… gürültü-patırdı… vurdu, sanki vuran yemezmiş gibi havada yerde kaç metre serildim yere… artık cansızdım zamansızdım sızdım… yanık resim elimde ismi hala dilimde ağzımda yarım sigara vücudum yara kan revan heryerim daha soğumadan terim vuranlar kaçtı çoktan öldük iyi mi hiç yoktan…
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Harun Tekin Bursaspor'da.. | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 06-29-2010 02:06 AM |
İsmail Tekin | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 105 | 05-13-2009 04:50 PM |
İlk bombayı M.Tekin patlattı! | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-24-2008 03:22 PM |