![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12096
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BEYLERBEYİ İSKELE MEYDANI
Cahit kardeş; ey Zarifoğlu kardeş Bu rüzgâr neyin nesidir nasıl da keskin Birazdan üşüyeceğim çınarın gölgesinde Ben burada oldukça şişman Asaf Halet Çelebi gibi duramam Fukara bedenimde titremeler olacak Tamam mı. Halatları sıkıca dolasınlar İskele babalarına İş dönüşüdür yorgundur bu insanlar Birazdan akşam olacak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BOĞAZKESEN
Biz şehrin sevdalı kaçakları ikindi isyancıları Dururuz kocaman çınarların gölgesinde Bir tebessüm bir darbe bir kırmızı gül olarak Yedi iklim yedi diyardan kardeşlerim İnsan, peki nasıl insan olmaktır Çılgınlık nöbetleri kanlı pençeler Boğaziçinden akıp giden dalgalı sular İstanbul aşkımız oluyor yıldızlara bakıyorum. Gül yorumcusu deniz feneri ey kızgın çöl Bu vahşi atlar gibi çözülen kalabalık Dağılsın saçları kırılsın elleri kara ölümlerin Çömezim bir daha kapansın topraklara Yarın başka bir gündür artık davullar Yıldızlardan militan şiirler kopartarak Bir yanı daima Leyla olan sevdalarda Budur işte “boğazkesen” hayatım benim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BOĞAZİÇİ ŞİİRİ
Ey duru zaman ya da görünen öyle Gökyüzünde süzülürken yıldızlar Zihinlerden o güzelim küheylan aktı mı uzaklara Günahı yatağında aşk gibi taşıyan tarih Ağrılar doğurabilirmiş Halbuki nişabürek bir şarkıyla Kanadı bile hışırdasa o hakir kuşun Konar da sarayın gölgeli güneşli odalarına İnzibat yazılabilirmiş. Daha Le Sultan Rouge olamamışken Abdülhamit Filistin’de toprak istememiştir o vakit Yahudi Doğuda Ermeni isyanları başlamamıştır Saçlarında Paris’in serbesti havaları Sisli Londra yılları Kağıtlara nakış gibi işleniyorken mürekkep. Tarih önemi nisbetinde tarih olarak Kuzguncukla Çırağan arasında Boğaz içinin havasıyla dalgalanarak O muhayyer o uzak o şehla saltanatın Denize inip çıkan küreklerin sesleri arasında Zincirleri kopartılarak daha Gür bir nara ile padişahım çok yaşa Muhafızdır o vakit çünkü Beşiktaş’a. Göksü *******inde bülbülü şeyda Küçüksu’da alafranga hayatlar Nazenin parmaklar uzanıyorken şiire Bir rüzgârdır aşağı dalgalarla boğazdan Bestenigâr kürdili hicazkâr çalınırdı ince sazlar Düşerdi boğaz içinden yıldız gölgelerine Düşerdi piyano tuşlarına meşruti çığlıklar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BU İSTANBUL VE BAĞDAT
Bu İstanbul ve Bağdat gidemedim ah Mekke Wallahi olmaz, kırık hayatım olmaz, kan olmaz Gözyaşı olmaz.Bu iş düzensiz olmaz. Kamyonlar gitmez sonra Uçmaz dahi uçaklar, roketler varmaz Beni böyle durmadan yoruyor bakışların Üsküdar’a yol olmaz. Sultanahmet Ayasofya yeniçeriler caddesi Ne zamandı yürüdüm Artık durulmaz. Bir Cuma gününde ve kalabalık ve yorgun Ben bekliyorum ben umuyorum bu hasret Baktım yüzündeki esmerliğin arabistanı Bir o kadar öfke bir o kadar kamçı oluyor İşte kitap işte nizam beylerbeyi sayfiye Daha neler neler olacak bir bekle Bir adam bir adamı kanadına bağlamıştı da kazın Bu İstanbul ve Bağdat gidemedim ah Mekke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BU ŞEHİR ÖLDÜ DİYORUM
Birden somurtuyor halk Bu şehir öldü diyorum Kalbime vuran mızrak Minarelerinden akan nefes ayartıyor beni Tutuyor kuleler kuruyorum aklımda Bir ıslanayım bir ıslanayım Şehir kurtulsun diyorum Islanıyorum, halk ağırdan alıyor. Birden daracık merdivenlerden çıkıyorum Vapurlar iskelede Motiflerine baktığım tarih Hülyalar içinde duruyor Birden secdeler görüyorum. Birden somurtuyor halk Birden akşam oluyor Dolaştığım çarşı gördüğüm esnaf Kadın erkek kırmızı ışıklar Kımıldıyor gibi her şey Bu şehir öldü diyorum Kalbime vuran mızrak Işıklarını saçıyor Birden akşam oluyor Bismillah diyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİLİR MİSİN
IV Bilir misin sevdiğim Çağ kahırla oynaşmaktadır Bakıştığımızda kaçak Kanlı senaryolar yazılmaktadır Bir sarışınlıktır çağırsam Alnımızda çizgiler Alnımızda toprak kokusu Öylece durmaktadır. Bilir misin sevdiğim Aksın boğazın suları bildiğince aksın Benim hayatım gurbettir zaten Ben ağladım mı tekmil ağlarım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR FANİYE DAİRDİR
Kâl-a sında oturan adam, zırhını, kalkanını ve zehirli oklarını büyük bir iştahla parlatıyor. Uykusuz bir dev olmuştur artık. “Güç bende” sanmıştır kendini, lâkin zaman kanatıyor hayallerinin içgüdüsünü. Kâl-a’sında oturan adam; fetişin hani? Kâl-a sında oturan adam, uçkun avazlar salarak gökyüzünün muhteşem armonisi içinde ağır zehrayin korkulara atıyor kendini. Güngörmezken özdensizliğini döküyor ortaya şişiniyor ve yukardan Haman gibi bakıyor. Kâl-a sında oturan adam; Firavunun hani? Kâl-a sında oturan adam, kâl-a’sında oturan adam saklambaç oynayan çocuk bas bas bağırıyor yek taaa! yek taa! Ayva dersem çıkma; emi!.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR MASANIN ETRAFINDA
/ ve yıldızı yok gecenin kandilleri ile yaşıyor şehir. Artık nabzını tutmalı vaktin Birde seni ey kaçak imge seni Bu gürültülü kesif duman ortasında. Tam o anda söz ustalarından kitabı konuşanı boyu uzun olanı söyle ve bırak göster ve seyret diyeni mazinin mahreminde gonca güllerin kırılgan zarafetlerini derin ve elzem olan bir rüya gibi mecburen kabul edeni. Karşı tez ise Kaf dağında Anka kuşu. Hamiş: Cigara dumanı, ellibir, maça kızı Okey taşlarının şıkırtıları arasında Tarihten Düşünceden Fikirden Üsküdara yakışan ey mübarek yağmur giderken yalı yalı derin ve elzem olan bir masanın etrafında tıkış tıkış - Çay?.. - İçeriz. Birde haberin başında Limuzin. Bir miktar goril. Başkadınefendi ve New York ve Prezidan ve munis gölgesi. İyi mi?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR SABAH İSTANBUL
Sis çöktü, deniz kayboldu; martılar Hangi yağmur açmaya gidebilirdi çiçekleri Hangi zalim kurşun ayırabilirdi Kara sevdaları şarkılardan. Üsküdar Eminönü arasında bir vapur Tuzunu öğütüyordu denizin Aşklardan korkulardan ayrılıklardan Sorulmamış sorulara kadar. Bu sokaklar böyle değil Süleymaniye eski Süleymaniye değil Servilerle oynaşan ey ılık rüzgâr Kim söyleyebilir bana kalbinin şiiriyle Değişen iklimlerin tarihi macerasını. Artık bakır üstüne işleniyorken mavi Kurşuni işaretlerle biraz Bir sabah İstanbul Yıldız karayel sonra da poyraz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR ŞEHRİN FOTOĞRAFI
Dışarıdan gelenlere İçerde yer yok Kartal kanatlarına yapıştık gecenin Gökyüzünde şenlik mi var ne Bir vuruşla çarpıyor yüreğe Aşk oluyor aniden. Uçaklar evlerle insanlara Tanklar evlerle insanlara Harami yüzlü bir adamın Günahlarını bırakıyorlar: -Taş kalmasın taş üstünde Hama’da. Buyursun başı ak yazmalı bir kadın Dökülen kanları toplasın yerden Bismillah... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nurettin Ovat Avrupa ikincisi oldu 28 Temmuz | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-28-2008 12:33 PM |
Nurettin Demirtaş yine ASKERDEN kaçtı | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-07-2008 03:59 PM |