![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
HASTA DÜŞTÜM HEY AĞALAR
Hasta düştüm hey ağalar Halim bilmez dağlar şimdi Düşman gibi dost karşımda Zülüflerin bağlar şimdi Etmedim ahd ü zamanı Geçti mihnetin zamanı Yitirdim kaşı kemanı Gözüm yaşı çağlar şimdi Del'oldum kanman sözüme Dost hançer vurdu özüme O yâr bakmıyor yüzüme Yas çekecek çağlar şimdi Balaban uçurdum gölden Tor şahin kaçırdım koldan Yazık fırsat gitti elden Mecnun oldum beyler şimdi Fırkat oldu yaktı canım Feryatla geçer zamanım Yaralandım, akar kanım Karac'oğlan ağlar şimdi
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İLLERİ VAR BİZİM İLE BENZEMEZ
İndim seyran ettim Firengistan'ı İlleri var, bizim ile benzemez Levin tutmuş goncaları açılmış Gülleri var, bizim güle benzemez Göllerinde kuğuları yüzüşür Meşesinde sığınları böğrüşür Güzelleri türkü söyler, çığrışır Dilleri var, bizim dile benzemez Seyr edüben gelir Karadeniz'i Kanları yok, sarı sarı benizli Öğün etmiş, kara domuz etini Dinleri var, bizim dine benzemez Akılları yoktur, küfre uyarlar İmanları yoktur, cana kıyarlar Başlarına siyah şapka geyerler Beyleri var, bizim beye benzemez Karac'oğlan eydür, dosta darılmaz Hasta oldum, hatırcığım sorulmaz Vatan tutup bu yerlerde kalınmaz İlleri var, bizim ile benzemez
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İNCECİKTEN BİR KAR YAĞAR
İncecikten bir kar yağar Tozar Elif Elif diye Deli gönül abdal olmuş Gezer Elif Elif diye Elif'in uğru nakışlı Yavru balaban bakışlı Yayla çiçeği kokuşlu Kokar Elif Elif diye Elif kaşlarını çatar Gamzesi sineme batar Ak elleri kalem tutar Yazar Elif Elif diye Evlerinin önü çardak Elif'in elinde bardak Sanki yeşil başlı ördek Yüzer Elif Elif diye Karac'oğlan eğmelerin Gönül vermez değmelerin İliklemiş düğmelerin Çözer Elif Elif diye
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İZİN VER HEY AĞAM BEN DE GİDEYİM
İzin ver hey ağam ben de gideyim Ah çekip de arkam sıra ağlar var Bakarım bakarım sılam görünmez Aramızda yıkılası dağlar var Coşkun sular gibi akıp durulma Kuru gazel* gibi esip savrulma Nerde güzel görsen ona çevrilme Bizim ilde cana kıyar beyler var Karşıdan karşıya yanar bir ışık Bunu söyleyenin dilleri âşık Bu buğday benizli, zülfü dolaşık Gitme diye beni yolda eğler var Karacaoğlan der ki kendim öğeyim Taşlar alıp kara bağrım döğeyim Güzel sevme derler nasıl sevmeyim Kaşlar arasında çifte benler var
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SANA DEDİM, ALLI GELİN HAS GELİN
Sana dedim, allı gelin has gelin Suya gider, sağ elinde tas gelin Yedi yıldır ben sevdana düşeli Kerem eyle, şu sevdamı kes gelin Zalim aşk elinden içmişim ağı Senin için dolanırım bu dağı Alam beliğine altın saç bağı Tak saçına, ince bele as gelin Ben seni severim, sen de seversen İnsan olman el sözüne uyarsan Çizme olam ayağına, geyersen Ökçesin de çamurlara bas gelin Bir gül oldum zemheride açıldım Açıldım da kız koynunda geçindim Kumaş oldum terzilerde biçildim Geyin sarıl, ak tahtaya bas gelin Karac'oğlan der ki, nic'olur halım Yoluna dökülsün olanca malım Geyin kutnu kumaş, karşımda salın Ko desinler, şu yiğitin şu gelin
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ŞOL DERGÂHTAN DÖNSÜN YÜZÜM
Şol dergâhtan dönsün yüzüm Ölünce sevmezsem seni Kan ağlasın iki gözüm Ölünce sevmezsem seni Muradıma ermeyeyim Hak didârın görmeyeyim Gonca gülün dermeyeyim Ölünce sevmezsem seni Olsun hey efendim olsun Her kişi ettiğin bulsun Gözlerim kanlı yaş döksün Ölünce sevmezsem seni Sırrım âleme faş olsun Bağrında biten taş olsun Gözlerim kanlı yaş olsun Ölünce sevmezsem seni Karac'olan olur mürde Sen düşürdün beni derde Muhtaç olayım nâmerde Ölünce sevmezsem seni
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ŞU GÖNLÜM EĞLENMEZ OLDU, VARAYIM
Şu gönlüm eğlenmez oldu, varayım Yollar, beni sevdiğime ulaştır Merhaba eyleyip tavaf ettiğim Beller, beni sevdiğime ulaştır Gelen gider imiş şu kara yere Mansur cana kıydı, çekildi dâra Hakk'ın kelâmını söyleyip bile Diller, beni sevdiğime ulaştır Oniki imam gülbengine erişem Anda keramet var, Hakk'a yetişem Baharda açılıp bülbül ötüşem Güller, beni sevdiğime ulaştır Karac'oğlan der ki, doğru yürürler Tamuya girmez, uçmağa girerler El kavşurup Hakk'a karşı dururlar Kullar, beni sevdiğime ulaştır
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ŞU YALAN DÜNYAYA GELDİM GELELİ
Şu yalan dünyaya geldim geleli Tas tas içtim ağuları, sağ iken Kahbe felek vermez benim muradım Viran oldum, mor sünbüllü bağ iken Aradılar, bir tenhada buldular Yaslandılar, şıvgalarım kırdılar Yaz bahar ayında bir od verdiler Yandım gittim, ala karlı dağ iken Farımaz da deli gönlüm farımaz Akar gözlerimin yaşı kurumaz Şimden geri benim hükmüm yürümez Azil oldum, güzellere bey iken Karac'oğlan der ki, bakın geline Ömrümün yarısı gitti talana Sual eylen bizden evvel gelene Kim var imiş, biz burada yoğ iken
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÜRYAN GELDİM GENE ÜRYAN GİDERİM
Üryan geldim gene üryan giderim Ölmemeğe elde fermanım mı var Azrail gelmiş de can talep eder Benim can vermeğe dermanım mı var Dirilirler dirilirler gelirler Huzur-ı mahşerde divan dururlar Harami var diye korku verirler Benim ipek yüklü kervanım mı var Er isen erliğin meydana getir Kadir Mevlâ'm noksanımı sen yetir Bana derler gam yükünü sen götür Benim yük götürür dermanım mı var Karac'oğlan der ki, ismim öğerler Ağı oldu yediğimiz şekerler Güzel sever diye isnad ederler Benim Hak'tan özge sevdiğim mi var
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
VARA VARA VARDIM OL KARA TAŞA
Vara vara vardım ol kara taşa Hasret ettin beni kavim kardaşa Sebep ne, gözden akan kanlı yaşa Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm Nice sultanları tahttan indirdi Nicesin gül benzini soldurdu Nicelerin, gelmez yola gönderdi Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm Karac'oğlan der, kondum, göçülmez Acıdır ecel şerbeti, içilmez Üç derdim var, birbirinden seçilmez Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|