![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bulduğu Zaman
Gökte yıldız yerde ışık görülmez Güneş doğup gündüz olduğu zaman İnsanoğlu ara yerde sürünmez Baş koyacak yastık bulduğu zaman Çalışmadan yetim hakkını yeme O kül kafan ile bilirim deme Dağılır ordular, kalkar mahkeme İnsanlık kavgasız kaldığı zaman Bak ne hale koydun garip başımı Zehir ettin ekmek ile aşımı Boşa süslemeyin mezar taşımı Mahzuni Şerif' im öldüğü zaman
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Cafer
Bizde bez koymadın Cafer Her saatte yedi sefer Seni bize ettik miğfer Tuh Allah belanı versin Cafer Cafer Cafer Cafer Cafer'in beşiği tahta Anası babası sahta Fiyakası yoktur sahta Tuuuuuuh Allah belanı versin Cafer Cafer Cafer Cafer Mama verdik dert büyüttük Arpa ile oruç tuttuk Seni bile adam ettik Tuuuuuuuh Allah belani versin Cafer Cafer Cafer Cafer Mahzuni der çile dolum Bir mintanım bir de çulum Kan ağlıyor Anadolum Tuuuuuuuh Allah belanı versin Cafer Cafer Cafer Cafer
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çankaya
Selam saldım Ankara'ya gitmedi Merhamet kıl birisinden duy götür Amerika bizden kurban istemiş Kes başımı ciğerimden pay götür Ah güzelim incinmesin Çankaya Bizi toptan götür yatır bankaya Her şeyimiz helal Amerika'ya Toptan götür bizi yatır bankaya Terse döndü su feleğin motoru Yaman teper Avrupa'nın katır'ı Kırılmasın kalbinizin hatırı Bir milleti bir çuvala koy götür Ah güzelim üzülmesin Çankaya Bizi toptan götür yatır bankaya Her hepimiz helaliz Amerika'ya Toptan götür bizi yatır bankaya Doğru giden tüm işleri sollarken Açık açık vurguncuyu kollarken Bizi toptan ahirete yollarken Tıka basa ye de bizi doy götür Ah canım bozulmasın Çankaya Bizi toptan götür yatır bankaya Biz tümümüz helaliz Amerika'ya Toptan götür bizi yatır bankaya Mahzuni bu yollar artık ıradı Bak kimin kazancı kime yaradı Beş yıl evvel çiftliğinde türedi Bin kat oldu tumanını soy götür Ah güzelim üzülmesin Çankaya Bizi toptan götür yatır bankaya Helal olsun varlığımız Amerika'ya Toptan bizi götür yatır bankaya.
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çoktur Efendim
Bizim memleketten haber sorarsan Kimi açtır kimi toktur efendim Koltuğu bulanlar bizi unuttu Arada sürünen çoktur efendim Avukat elinden hakim şaşırdı Adalet sabrını böyle taşırdı Soyguncu fakirde boza pişirdi Akıl fikir vicdan yoktur efendim Seneler geçse de onmaz bu yara Fakir fukaraya güneş kapkara Devrin peygamberi kesildi para Hastaları çiğ yer doktur efendim Mahzuni Şerif'im kime darılır Sazı koyar başka şeye sarılır Bir gün her zalimden hesap sorulur Çünkü Hak'kın yolu haktır efendim
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Değil Mi?
Gel bana küfretme bak beni dinle Senin yüreğinde dert var değil mi? Dinledikten sonra vur hançerinle Ölülere bir yurt var değil mi? Değil mi? Değil mi? Böyle değil mi? Savcı, Hakim, Paşa, Vali insandır Hamal, İşçi, Memur, Çifçi insandır Tabiat sırrının da dili insandır Sanki görülmeyen erk var değil mi? Değil mi? Değil mi? Söyle değil mi? Kapitalist, sosyalist, komünist inan İnsandan başkası yalandır yalan Doğarken var mıydı gavur-müslüman? Ayırt sende gavur-müslim-Kürt var değil mi? Değil mi? Değil mi? Öyle değil mi? Avrupa, İspanyol yurdun eseri Müslüman değilse hiçbir serseri O'nu sen mi yaptın beri gel beri Sanki sende mühürlü kart var değil mi? Değil mi? Değil mi? Söyle değil mi? Bilmem ne imiş bu Alevi-Sünni Bana vız geliyor perili cinli Madem ki kardeşiz gel gelme kinli Yumuşağın sonunda sert var değil mi? Değil mi? Değil mi? Böyle değil mi? Mezhepsel kavgalar bundan değil mi? Mahzuni Şerif'im bitsin ayrımlar Savaşta, kavgada ölmesin canlar Barış gelsin tüm birleşsin insanlar Ayrımlar ırklar, sınırlar var değil mi? Değil mi? Değil mi? Böyle değil mi? Silahlar, bombalar bundan değil mi?
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deli
Çeşit çeşit deli vardır dünyada Ala deli, kızıl deli, mor deli Deli ile sohbet etmek kolay mı? Aksi deli, sakar deli, tor deli... Bir deliye sen delisin denilmez Zehirler yenilir, deli yenilmez Elden ele konulup ta alınmaz Uyuz deli, yalaz deli, kör deli... Mahzuni şaşmıştır deli elinden Sakın gitmen delilerin yolundan Deliler ayırır Hak'kı kulundan Canan deli, Merdan deli, Pir deli...
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deli Gönlüm
Gel üzülme deli gönlüm Ömür döne döne geçer Acı tatlı giden günler Gene gelir gene geçer Ömür gider dilme dilme İstersen bil ister bilme Giden günlere üzülme Gene gelir gene geçer Geçip giden yıllar aylar Yatan deniz, akan çaylar Gün olur koca saraylar Ta yerin dibine geçer Yiğid ölmez bir yaradan Kaldır gümanı aradan Sevgi denen sadakadan Bir verirsen bine geçer Der Mahzuni gardaş yaran Hak deyip de Hakk'a varan Dünyada dost evi kuran Ahrette içine geçer Korkulacak şey yok bundan Kayalar kaçmaz yosundan Mezarımın baş ucundan Nice yüz bin sene geçer
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deneye Deneye
Kervan ile şu dağları Aştık deneye deneye Kim akıllı kim delidir Şaştık deneye deneye Kimi alim kimi softa Şöyle bir toplandık safta Kaplumbağaları çifte Koştuk deneye deneye Buharlandık bile bile Gökyüzünden çıktık yola Sel olduk dolduk bir göle Taştık deneye deneye Bakın hey erenler bakın Ne işleri vardır Hak'kın Kör gözünen ay'a yakın Ulaştık deneye deneye Deliler mum yakar buza Yemek olsun diye Biz kendi çukurumuza Düştük deneye deneye Mahzuni geçelim nerden Belalar bitiyor yerden Biz bizi sevenlerden Kaçtık deneye deneye
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Divane Ettin Aklımı
Divane ettin aklımı Taştan taşa vura vura Aradım can yoldaşımı Baştan başa sora sora Kimi yanar kimi söner Kimi iner kimi biner Saraylar virana döner Boştan boşa dura dura Gir Mahzuni dost bağına Kar yağmış dostluk bağına Gençliğim ömrüm çağına Baştan başa yara yara
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dom Dom Kurşunu
Kaşların arasından Domdom kurşunu değdi Bir avcı vurdu beni Bin avcı beni yedi Ah dedim ağladım Yaremi bağladım Eğdi yar boynun eğdi Mevlam Kerim’sin dedi Hançer yarası değil Domdom kurşunu değdi Gel gel gümle gel Gel gel gümle gel Gel böğrüme domdom kurşunu Bugünüm harap oldu Dünden iyi midir ki Doktor hasta ben hasta Benden iyi midir ki Ah dedim ağladım Yaremi bağladım Eğdi yar boynun eğdi Mevlam Kerim’sin dedi Hançer yarası değil Domdom kurşunu değdi Gel gel gümle gel Gel gel gümle gel Gel böğrüme domdom kurşunu Mahzuni yar benim Halimi anlasaydı Bütün dertliler gibi İnleyip dinleseydi Ah dedim ağladım Yaremi bağladım Eğdi yar boynun eğdi Mevlam Kerim’sin dedi Hançer yarası değil Domdom kurşunu değdi Gel gel gümle gel Gel gel gümle gel Gel böğrüme domdom kurşunu
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|