![]() |
![]() |
#21 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1865
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tüketilmiş bir düş
Gittikçe eksilen bir düş Gibi yitmesi gölgenin İçimde büyüyen bu çığlık Hayat büyük bir boşluk sadece İmkansızı kovalayan Ve rolünü iyi oynayan Hey ben Yani ömrüm Bırak yarım kalsın Umudun yüreğinde açan gül Topraktan gökyüzüne Savrulan ömür Hayale karışsın bırak İçimde bütün seslerin Varlığı var Yokluğu var Önceleri yüzüme değen nefesin Sözümü yakan Özlemin Hasretin Feryadım kadar Can çekişen Sancılı düşüncelerim Onu da bırak Yinede Sade bir gülüşü kalsın dudaklarımda Düşlerimde büyüttüğüm o adam Tebessümü alsın uykularımla Hey ben Yani ömrüm Tüken sende gün gibi Tüketse de ağlama O sevgili Zaten bitirmemiş miydin Düşlerini İçinde büyüyen çığlıkla Sevmemiş miydin O hayali Bırak yaralı kalsın O aşkın gülleri Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#22 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yaşlarım Kadar Acıyacak Biliyorum
Yollarımın kesiştiği o çizgide seninle karşılaşmaktan bıktım yolcu! Çekil yolumdan Ay karanlığında dans eden kuğulara benzer özlemin, kuğuların yüreği yanar mı? gel gör Şahittir *******im ve ay… Gülüşlere bıraksan bile hayalini, ay’a bıraksan bile gülüşlerini Lirik sevdadan çıktı yüreğim, yorgun rengi olmayan bir baharda asılıdır şimdi gözlerim Ağlarım, bıraksan ağlarım da, yaşlarım kadar acımasından korkuyorum… Susuyorum Raks etmiyor artık gözlerimdeki pırıltı, bakışlarım solgun çünkü onlarda şimdi yorgun Isırgan otu gibi battım, çürüdü yüzüm, seyreldi gül kanamaların da baktıkça kırmızısına Martılarda şarkı söylemiyor artık nihavent akşamlarında onlar da alabildiğine yorgun… Keskin yollarda meçhul bir yolcuyum şimdi, nereye gittiğini bilmeyen adımlarla Adımlarımı saklamadım oysa… Ya yetişemezsem, yetişemedim dedim ağladım Delilerle dolu yüreğimin şehirlerinde bekledim seni hep, bekledikçe... Aşkımı yudumlamaya gücün kalmadı, yaşam şarabım keskin sirkece hiç tatlanmadı Ruhumun penceresinden bakmaya cesaretim yok, içerisi karanlık, her şey bitti. Acılarımın başladığı sahilde deniz rüzgârsız kaldı saçlarımda parmak izlerin Can Kuşum… Senden sonra adım atmadım senden sonra denize bakmadım Işık yerine gölgeni düşürdüm de avuçlarıma yine de o mumları yakmadım Yoksun biliyorum, yıllarca oynadın gönül sahnemin en gizli köşesinde Acırken içim acırken ruhum, karşında güçlüymüş gibi, dimdik durmak marifetmiş gibi Can içinde can çekişerek öylece kalmak, bana verdiğin nefes aralığına sıkışmak Ağaç gibi kovuklar oluşturarak eskiyor insan eskiyor zaman ve ben Kalmakta direnirken kaleminin izinde bir çırpıda siliniverdim defterinden Birde kan gitse parmaklarıma ararım, açarsın belki melekler dokunduğunda saçlarıma İstanbul gibi yorgun bedenimi kucaklarsın ellerinin iksirlerini sürersin gözyaşlarıma Loş odasına atıp yüreğinin, parmak ağrılarımızın hesaplaşmasını başlatırsın işte o an İsimsiz bir sevdanın gül destelerini çürütürsün, ağlar bulutlar, ağlar gökler ve ruhum Yeşerir hüzün dallarım yağar hüzün karlarım sarhoş iklimlerim sokulur dergâhıma Omzunu okşamasın acılarım, omzuna sürtülmesin sancılarım Rest çek yaşanmışlıklara dimağındaki avu tadımı at yürek defterinden Uzaklara yelken aç, sevda meyi doldur bir daha bir daha sevgi kupana, iç kana kana Misafirim bu şehirde, gidiyorum, yaşlarım kadar acıyacak biliyorum, çünkü seviyorum… 'Herşeyi Beni Anlayınca Anlayacaksın' Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#23 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Yenik savaşçının yüzüydü sevdam
Yenik savaşçının yüzüydü sevdam Sana dair hayallerim vardı oysa. O ilk bakışındaki haylazlık hala aklımda. Severken unutmak isteyişim doğruydu ama zor hala da zoru başarmaya uğraşıyorum. unutmak, unutmak, unut bu hiç dilimden düşmeyen hece oldu, ama olmadı… Hızına yetişemediğim duygular ne zordu zamanla yarış Ne zordu uzatılan elin boşluğuna acıların bırakılması ne zordu yüreğimin seni linç etmesi Onca sözün yalan olması hiç yaşanmamış sayılması ne zordur bilsen Biliyorsun… Ama öyle küçüldüm ki gözlerinde avuçlarında göremiyorsun çocuk sevinciyle seni, çekiştirmek yakanı paçanı bayram sabahına uyanır gibi Ellerinden gözlerinden öperek… Bide burnun ne çok isterdim Sancılarımızın sallanan beşikleri belenen korkuları ne zaman gelecekte tavan arasına kaldıracağız Hangi mevsim takviminde biz yok olacağız hüzün kentinde sararmış yapraklara eş etmek giderken kalbimi, bedenimi ve seni… ne zordu yaşlar ardında bırakmak, adımlarını Hüzün adındı biliyorum hüzün adımdı bizdik hüzün Yenik düşen savaşçılardan artan yüzler olduk şimdi oysa savaşa nasılda hazırlanmıştık Ülkemi kurtarırdım belki ahh yeni yüzün olmasaydı yeni yüzümüz Aslında her hüzünde yenilenir yüzler bu kadar hüzünde sanırım bize yeter Yitik şehirlerin hükümdarı gibi tek… Beyaz güvercin kanadında asılı kalmış gülüşlerimizin buğusu Gözyaşlarıyla sulanmış bedendeki tomurcuk yalnızlıklar Ve biz bu gelgitlerin arasında sıkışıp kalmışız sonu görülmeyen bir yol üstünde Zifir acısına benzedi karanlıklarımızda doğamadan gömülen ruh Ve biz bittik. Yeni başlamaya yüz tutmuş aşklara artık dualarımız Bugün ağlamak istemiyorum, Hep ölenin ardından ağlanır derler öyle biliyorum, Aktıkça yaşlarım, Yaşlarım kadar acıyacak biliyorum, İnsan kendine yaşar derler ya Yalan, Ben ona yaşıyorum, Koca bir boşlukta ben içimde sen nasıl özlemişim kokunu bir bilsen Aşamadım yalnız hayatı yaşamı başka sevmeyi de beceremedim, senden arta kalan günlerimi içide sen yoksun diye her yeni günü isyanla karşılıyor acıyla uğurluyorum Gerçi çoğu zaman günün doğumunu ölümünü bile hatırlamıyorum Bu hayatı sensiz ancak bu kadar yaşıyorum Gel döndür beni bu yollardan… demek zamanı çoktan geride kalmış Yüreğimin sularında yüzdürüyorum solmasın diye kara gülümü Dikeni kanatıyor O batmayan gül dikeni şimdi canımızı acıtıyor ama Varsın olsun GÜL (sen) Rengi yok Sesi yok Nefesi hiç yok Korkuyorum bende yok olacak… Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#24 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Yine yeniden Anne
Bana bir şey de bana bir şeyler anlat; Gör gör ki yürek ne haldedir Öyle bir şey deki Yürek katmer katmer dağlansın Nasır bağlasın Bana bir şey de yürek… Göz kapaklarım ağırlaşsın uykularım bağışlansın Bir şiir yaz bana; bana beni anlat, Hangi boyutta hangi acının sonunda Hangi başlangıcın tam ortasında öğret Çirkinleşmiş aşkım öyle dediler; Nasıl bildiler ben çirkin aşkların kahramanı… Sahte gülüşlerin yazarı mıyım? Yeniden gebe kalması isteniyor bir anneden Kaderine Olabilir… mi? Kahkahaların yere düşmesi nasıl bir şey Bunu engelleyecek bir güç var mı? Zamanıdır… Zamanı… Hastalarda gönlüm Tek neden Hastalarda Sana her şeyi veren Yeniden, ne seni ne kaderini Ne gülüşünü ne de o ilk ağlamayı doğuramıyor Yeniden düşebilirim rahmine? Sonrası hep sahte Yeniden uyuyabilirim karnında anne Yeniden Üşütmeden beni koruyabilirimsin Tüm yalan ayazlardan Yüreğime hükmetmeyen sazlardan İçimi her mevsim üşüten yazlardan Ninnilerinle çığlıksız Koruyabilir misin, söylesene anne Bir sana aşık bırakabilir misin yeniden Dünyaya Bir sanadır ibadetim, ellerine yüz sürüşüm Bir sanadır kahkaha, içten gülüşüm Beni yeniden sana aşık et anne Bozuk harçlı insanlardan, uçkur papazlarından Adımlarım sana olsun Korursan sen korursun anne Ya da beni ebediyen içinde büyüt anne Yine yeniden Hiç büyümeyen bir cenin olarak kalayım gizlilerinde Ağladığında bir bahar gözyaşlarını silmek için bekleme Düşünme taht kurabilmek için Beni gizlilik içinde var etmeden yok et Ama sende anne Son isteğim Sen benim yerime herkesin ‘mk’ bilirmisin anne? Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#25 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğimin yanık tarafı
Yüreğimin yanık tarafı Aşktan kastim sendin “Gel” demeler sanaydı Yüreğimin yanık tarafında kalan adın Duydun ama Dönüp arkana bakmadın Sevdama bir örümcek peydah oldu bu aralar Gece örüyor gündüz örüyor Günah diye bozulmuyor Günah dedikleri çekip gitmeler diye… Gözlerim uykuya küskün nicedir Ellerim soğuk demir, tutmuyor Yokluğun öyle bir çarpıyor ki Gel diyor dilim gel… Güneşinden umudunu kesmiş tenim Ateşini körüklüyorum durmadan Sevgili Bakışlarını kalıplara koyuyorum Yağmur birazda Sen misali Saklı kalsın hep orda Çözülürse birgün İşte ozaman gitmiş olursun Yüreğimin yanık tarafından Ben misali Çılgın Yağmurlara karışarak bakışların Ardınka kalan Su ve duman Belkiler Ağla ma Ağlamak yakışmaz sana Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|