![]() |
|
|
#291 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Onmadım Dünya
Onmadım Dünya Önümde dururken vuslat şerbeti İçip de kanmadım, kanmadım dünya... Sılaya değiştim gamlı gurbeti, Gittim de dönmedim, dönmedim dünya... Tanıdım uzakta gezen ceylanı Beni gördüğünde tezen ceylanı, Kesti felek vuslat için imkanı, Bu yüzden onmadım, onmadım dünya... Ak benizden ay ışığı vururken, Can bağımda körpe güller kururken, Mum kesilip hasretiyle erirken, Yıllardır sönmedim, sönmedim dünya... Boyandım hasretin, keskin zehrine, Girip arınmadım, vuslat nehrine, Sevda dağlarından, dostun şehrine, Halsizdim inmedim, inmedim dünya... Mahpus benim benim kendi yurdumda Ben mahkumum, mahkum canı derdinde, Sevda ateşine, körük vurdun da, Aşk ile yanmadım, yanmadım dünya... |
|
|
|
|
|
#292 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Öfkesi var zamanın
Öfkesi var zamanın, şiirlere akseden Sevdalar sefilleşen gönüllerde yer tutmuş İnsanlar arasında yalnız gördüm insanı Tenhalaşan sokaklar insanlık caddesinde Köşe başı ninniyle kaç öksüzü uyutmuş Kaç öksüzü sarayda kaç Firavun büyütmüş Öfkesi var zamanın, sıyra kılıç üstümde Korkuları aşkımla köhne yürek bir tutmuş Bir avuç ışık için kaç tepe çıplak yatar İnsan denen yaratık menfaat tepesinde Kaç tepenin rızkını, rızkı ile bir tutmuş Kaç acı harmanında yele değip savruldum Kaç keder ormanında acılarla kavruldum.. Öfkesi var zamanın, mekanlardan ötede Dört cephemde kırk mevsim hiç birinde bahar yok Kanaryalar kafeste vuslat demi sürüyor Güllere acı haber; bülbül gamı unutmuş Kargalarla birlikte gübreliğe tünüyor Bir sevdanın kahrıyla kırk kapıdan kovuldum Öfkesi var zamanın, imkanları tükenmiş Çaresizler köyünde değneksiz gezen benim Korkuları korkumla kırk yıllık yola savdım Korkusuz gönüllere, sevda gülü ekerim Kokusunu gül duysun bitsin gamı hicranı Efkarım onun için yaktıkça yakar beni Bir emirlik hükmüm var dert vurunca yıkar beni... |
|
|
|
|
|
#293 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öksüz Benliğime Ağıt
Sana geldiğim zamanlarım vardı Çelik çomak oynadığım yerlerde Kaybettiğim bir şeyleri arar/ bulamazdım... Bitti sürgünüm huzur beldesinde Kan kırmızı güllere ak benizli can gömdüm Şımarık dalların ham meyveleri Mihricanla açılan çiçeklerde ağrı var Mevsim kış ortası gelip gider/ yalancı bahar. Şu bahçede/ ölmüş ağaçlardayım Kuruyan otlarda yitik hatıralar Şu çatlayan havuzdaki harareti yaşarım Şu kuru çeşmedeyim Sorma; o çeşme de kim. Koskoca dünyada tek o çeşme var/ bildiğim. Köstebekler dolaşmış bu bahçede Çamurlaşan topraklarda tanınmadık izler Karşı bağda silahlar ses verir Ölen dilsizdir, ya öldüren/ dinsizler. O bahçenin ortasında ölen/ kimse benim. Sorma; o kimse de kim. Boynunda asılı duran benim kimliğim... Kapalı yüzler edebinden mi sanırsın Ellerindeki silahları uzatanlar O silahları oku da bak/ üzerinde ne yazar Bir köy mescidinde secde mahalli Kur’an sesine isyan eder silahlar. Ve semayı titreten ahhhhlar. Şeytanların semerli beygirleri kişner O sesten deli olan ruh benim/ can benim Sorma; o can da kim? Oydu oy diyerek kahpelere/ verdiğim Oyyy dedikçe oyyy dedirten kudurur Bana vuran el benim, tekme benim Bağrıma değer tekmelerim. Öldüğüm zoruma gitmez benim gardaşım Vadesi gelmişse borcun. Kahpelere verilen fırsat/ imkan benim Sorma; o imkan da kimin O imkan soframdaki ekmek, Ülkemdeki toprak Kışlamdaki silah Ve kendini bilmeyen satılmış/birkaç uşak. Mektebin kapısında ölen kuzu/ benim Sorma; o kuzu da kim. O kuzu hayatta en çok sevdiğim Ülkesinde esir, işgalcilerin zulmüyle Ağlayanım, inleyenim. Şerefsizce o zulme suskun kalan benim... |
|
|
|
|
|
#294 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öldürdüm Yüreğimde
Öldürdüm Yüreğimde.... Öldürdüm yüreğimde senden gayri her derdi, Karanlığın esrarı, kızıllaşan ufukta Yoksulluğun zevkini, yaşamadım sen yoktun, Sen, ben ve dertlerimiz, üç kıtada bir nokta... Sana getirdiğim gül, güz gününden yadigar, Bülbüllerin matemi, yüreğimi kanatır. Mezarlığa benzeyen, yüreğim niye yanar, Neden ağlaşır şiir, neden yanar her satır... Kan sevdalı sırtlanlar, sırtı ile can taşır, Terkederken varlığım, yokluğunu bir anlık. Her geceye gam iner, yağmura yanar toprak, Bir hüzünlü bakışla, nur bezendi karanlık... Bu esrarlı dünyanın, gamsız olan yeri yok, Benim için dikendir, başkasına gül olan. Sükunette işim yok, velveleler başımda. Sinem oldu en zalim yolculara yol olan... Ağlama deli gönlüm, ağladığın bilinmez, Ateşe giriyorsan, yanmamayı düşünme. Ceylanların aslanla, komşuluğu olur mu? Gidersen geri bir gün, dönmemeyi düşünme. |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölen Ben idim
Ayrılık vaktini, bir akşam üstü Bildirdiğin yerde, ölen ben idim... Zillete düşürüp, dostu düşmanı Güldürdüğün yerde ölen ben idim... Zamana sırt döndüm, kızdım mekana Kan katarken gözlerimden akana, Haini böğrüne, zulmü arkana Aldırdığın yerde ölen ben idim.. Sen getirdin bunca hali başıma, Çekilmez mihneti deli başıma, İhanet oku ile geçip karşıma Saldırdığın gün ölen ben idim... Ben idim sen beni, bilmez sanarak, Dua ettim yaktığınla yanarak, Hançer vurup yüreğime dönerek Öldürdüğün gün ölen ben idim... Varlıkla tanıdım, yoklukla yoku, Menzile gitmeyen, o eğri oku, Vicdanından söküp hakkı hukuku, Kaldırdığın gün ölen ben idim... |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm
bir akıbet; kaderin zirvesinde son nokta son noktadan çıkarak başlangıçta buluşmak. gidene alkış ölüm filizlenip toprakta zor olan kalanlar/da; gidenlere alışmak |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm Sayılır
Ölüm Sayılır Aklını başına devşir dikkat et uyanık ol, Yorulmak zillettir sana, zillet ölüm sayılır. Gaflete düşerek kendi ilinde bir hain gibi, Vurulmak zillettir sana, zillet ölüm sayılır. *******im uykusuzdur, bu sevdanın derdinden, Koşamadım bir güzelin ömrüm geçti ardından, İhanete kör bakıp da kendi ata yurdundan Sürülmek zillettir sana, zillet ölüm sayılır. Dikkat et dünyaya Bosna, Afganistan ve Irak, Haini bağrından söküp, uzağa atmak gerek, Müslüman olup kafirin zulüm denen ipine, Sarılmak zillettir sana, zillet ölüm sayılır. Allah musibet vererek, mü’min kulunu dener, İnanan nice az var, kat kat zorluğu yener, Seni sana düşman etmek ister gizli fitneler, Darılmak zillettir sana, zillet ölüm sayılır. Bir gayenin yolunda, aynı arktan akıp da, Birlik olup yıllarca, ne hedefler yıkıp da, Zor günde kardeşinin, kusuruna bakıp da, Kırılmak zillettir sana, zillet ölüm sayılır... Çevrene iyi bak iyi oku neler yazıyor, Kimler altını oyuyor, kimler tuzak kazıyor, Türk İslam düşmanları, kuduruyor azıyor, Körolmak zillettir sana, zillet ölüm sayılır. |
|
|
|
|
|
#298 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüme Susuz Düştüm
Hüzün ruhuma gıda, o olmazsa yapamam Gam nehri süzülerek, yüreğimden akmalı. Ölümcül sevdalara, açık meydan okurum Varsa zerrece ateş, gelip beni yakmalı Kalabalık ayazdır, içim dışım üşüyor Yalnızlığı yalnızın yüreğinden tanırım Muallakta bir balyoz, başım altında durur Belalardan kaçamam, kendimden utanırım. Ayaklarım gövdemi, taşımaya naz eder Gökyüzüne elimle şaheserler çizerim Savaşta asker benim, kurşunlar beni bulur Aldığım yaraların, huzuruyla gezerim Ölüm mutluluk yolu, özlemi derinleşir Uyandığım sabahlar, karanlığa göz eder Susuz yanık gönlümde, bayram anı yaşarım Sevdiğim uzaklaştı, vuslat için naz eder Ayağıma takılır, yoluma engel hayat Zaman zamanı döver, son demine götürür Hıçkırdıkça ölüme, yalvarırım gel diye Ölüme susuz düştüm, serapta yar oturur. |
|
|
|
|
|
#299 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölürüm
Can bağında biten sevda benimse Dost gönlünde acı varsa ölürüm. Can dediğim canan benden aralı Yüreğimden ayrı dursa ölürüm... Sana seni emanetim bilirken Unutmayı ihanetim bilirken, Gönül ardı sıra coşup gelirken, Dost sitemli bir söz vursa ölürüm. Kıymeti yok dost yolunda ölümün, Mevla şahit iç dünyamda halimin Can bağında domurlanmış gülümün Dikenini bir el kırsa ölürüm. Kölen olam alakanı kesme sen, Hatam varsa, gücenme sen, küsme sen, Yüzüm yerde nefret edip basma sen, Zilletimi düşman görse ölürüm... Ulusoy'um gam dağını aştım ben Mihnet ile dert köyüne düştüm ben, Aşkın ile elde kalem coştum ben, Dostum 'seni sevmem' derse ölürüm... |
|
|
|
|
|
#300 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rengi Saklı Gözlerin
Seninle başlamıştı seninle de bitecek Her arayışın sonu belki bulmak değildir Anladım ki bu yollar yine yalnız gidecek Elbette gönül koymak mutlu olmak değildir Feryadıma ses veren olmaz artık arasam Nemrutların yangını almış içine beni Bir beden gölgesinde kaç gönül çekerken gam Yapayalnız bir yürek alıp götürür seni Ahımdan alev alan hangi gönül rahat ki Sönmeyen ateşlere yürek koyan ben varım Eğer beni sevmezsen söküp içinden at ki Sensiz olan dünyada artsın gamım efkarım Susuzluk hiç sayılır sensizliğin yanında Alışırım çöllere belki böyle yaşarım Hayalimi besleyen gelmez vuslat anında Senin için yorulmam durmaz adım koşarım Rengi saklı gözlerin gitmiyor ki gönlümden Küstüğüm yine benim benden başka hasmım yok Bu sebeple kavgada hep yenilen taraf ben Bu sevgide suç benim tövbekara günah çok |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|