![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Veli’ye Dair
Toplanıp bir odada,konuştu üç-beş kişi: Günlerin üzerinden süzüldü geçti,şiir... Şiir...Tekir kedinin gözleri bütün şiir... Tırnakları arasında, şiirden kir... Konuştu:Ekmek ve tuz...yaş oldu otuz... ''Oturuldu İstanbul’un orta yerine'' Nasır’dan bahsedildi...Yatış’tan bahsedildi... Bir yaşamdan bahsedildi...şiir ne, kelime! ... Öylesine bir şiirdi işte... İçi-dışı bir... İçi-dışı,felsefe... Ve...içi-dışı,Veli... ''Garipsendi''şiir... Mimlendi,şiir... Hayat üzerine...şiir üzerine... Hey,gidi Orhan Veli! Yaşantısı şiirdi...şiir, yaşantısı... Kendisi... rahatsız,bir memur... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Veri
Sen kimseye benzemezsin... Nasıl anlatayım seni...şık... Güneş gibi gülümsersin: Aydınlık...ışık... Sen...kara *******imin... Güneşi...aydınlık pencerem. Havam, suyum,ekmeğim... Kaynayan tencerem... En eşsiz güllerden,daha... Hoş kokulu...daha taze...daha narin. Ben...karlı dağların ardında, Sana hasret... bekleyen kara süvarin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Volta
Sokağınız ezberledi adımlarımı… Kaç numara giydiğimi bilir kaldırımlar… Yıkıntılardaki ruhumla özdeşleşir Gözden ırak… tercih ettiğim duvar İzmarit dağlarını süpüren çöpçü : Bir güzel çınlatmıştır herhalde kulağımı… Kuşkulu bakışlar saçıyor sütçü Delmek istercesine karanlığımı… Bütün taksiciler ahbabım oldu Seyyar esnafın iyi müşterisiyim Pencereni gören masasını, kahvenin Resmen işgal eden serserisiyim. İçim burkulurdu bir gün görmesem İçimde başlardı kuşku mevsimi… Güldüğünü görsem; kan ağlar içim: Kalbini çaldı mı başka birisi… Mesaiye dahil ettim tatili Gönüllü yedi gün…büyük gözaltı… Gecenin uğursuz karanlığında İncecik … yürüyen beyaz karaltı. Rüzgar üşütmüyor- halime acır- Camının ışığı yakar tenimi... Sabahlara kadar sürer nöbetim Yıldızlara sorun beklediğimi… |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ya Rab
Hikmetinden sual sorulmaz ama... Hasrete bir gerek var mıydı, ya Rab! ... Ölüme bir çare bulunmaz ama... Hasrete çareler zor muydu, ya Rab! ... Bizi sınamak mı,bu imtihanlar... Bir volkana döndü tutuşan canlar... Evler viran oldu...yıkılır hanlar... Sevenin duası...şer miydi, ya Rab! ... Tutar gönülleri,güllerin rengi... Nerede sevginin güzel ahengi... Mahşeri aratmaz...bu aşkın cengi... Bu dünyada hasret... nar mıydı, ya Rab! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur
Bu sevda: Sağanak! ... Yağdı-yağacak... Efkar tepelerime, Hüzün dağlarıma... Sahra kalbime... Bakışın fırtına Bakışın ok... Yıldırımlar düşer,çünkü... Ölümcül,temasın... Çığlığın: sel Saçların deli... Ben,deli... Yağdı-yağacak! ... Sevda. Üstümüze bu gece... Sevmekten... Beter ıslanacağız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalancı Bahar Yada Bahar Yanılgısı
Güneş bir göstermeğe görsün yüzünü Alelacele çiçek açar, erik ağacı. Dallarında bahar telaşı Aldanır yalancı mevsime Yalancı bahar, ilk çiçeklerini kavurur… Umuda aşık sevdalar Erik çiçekleri gibi açar da, Onları da,hasret vurur… Filizkıran fırtınası Kocakarı soğukları Genç sevdalara acımaz. Affetmez hataları Dalgınlıklarını koymaz yanlarına. Öyleyken; Arsız sevdalar tükenmez Erik ağaçları tınmaz, Okurlar,bildiklerini… Yumuşayınca iklim Yerküre ısınmaya başlayınca Damarlarına su yürür ağaçların Kış uykusundan bahar güneşine… Bir tatlı gerinme başlar. Aceleci ağaçlar Yalancı bahara dünden hazır Taze düşlere dünden aç Çiçeklerini kaybeder Utanır,ağaç… Kuşlar erken konar dallarına Belki ötüşleridir, uyandıran… Yada sürüngenler getirir baharı… Güzel günler dolanır dallarına Çiçeğe dönüştürür kendini, süsler… pembe beyaz püskürür çiçek volkanı Doğa yeşil şalını örter, omuzlarına Yeşil bindallılarını giyer ağaçlar…çıkarıp,sandıklarından. Bahar…sandıklarından. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yamalı Gecede Baykuşlar Öter
Yıldızları,birer birer örülmüş, Yamalı gecede baykuşlar öter... Pervaneler tutkun, ışığa... Aynalarda yitirdiğimiz gerçekler Trenlerin çığlıkları,bir hoş eder... akşamları... ******* birikir, ayrılıkların üstüne... Yaşam aynalarında,mezarlık servileri...bir de. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -II-
Cana ve sona dair,ne varsa bilinmeyen, Beyinlerinde, Soru işaretleri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -III-
Gönüllü ırgatların yarattığı bu Cennet, Kamufle Cehennemdi,pislikte boğuldular.. Dağlara zincirleyip asil promethe’yi* Değerler fukarası peşinde yürüdüler... Çatallı yol, zaptedemez bağrındaki izleri Kapar,gün çiçekleri Babil bahçelerinde... Yeryüzünü terkeder,piramitler, Sfenkslerin çatlar, taş vücutları... Tanrılardı yaşayan bütün bencilliğiyle... *Prometheus |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanılgı
Ateş olsan; cürmün kadar, yakarsın Dedim, amma... yanıldığım; aşikar... Önce küçümsedim belki, haklısın Hançer bakışına olayım, şikar... Kirpıklerin inadına, saplansın Ölmesem de, vurulduğum; aşikar... *******i delen: ışıkla, aydır Aksini getiren; önüme: çaydır Bir güzeli güzel eden: huyudur Nazlarına yorulduğum, aşikar... Sevda çöllerinde bir yudum sudur Dizlerine yığıldığım; aşikar... Girdabına düşmüş bir pervaneyim Amansız derdinden bir divaneyim Ne gökte ne yerde, kıyametteyim... Diri diri gömüldüğüm, aşikar... Bu sevdadan deli miyim ben, neyim Hasretine sarıldığım, aşikar... Bahar düşlerinde, bir yasemini Koklar gibi koklasaydım tenini Saramadım kemer olup belini Buncacıktan... darıldığım; aşikar... Bir Tanrıyı sevdim ben, bir de... seni Özlerine karıldığım, aşikar... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|