![]() |
![]() |
#301 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değişiklik, aniden bağlanmak en belirgin özellikleridir.
Bu özellikler tam bana uyuyor.Çünkü ben bir kovayım. Haftada bir evin tüm dekorasyonunu değiştiren ev hanımları; "hayatım çok monoton, bugün bir değişiklik yapıp intihar edeyim" diyen muhteremler; "şu demokrasi fazla baydı yarın sabah dört başı mamur bir darbe yapayım da değişiklik olsun" diyen generaller; "70 senedir götürdük ama artık sıkmaya başladı, bari bu sene iflas edeyim" diyen fabrikatörler ve tüccarlar; çeyrek finali rüyalarında görse hayra yormayacaklardan, birden bire Dünya Kupası hedefine kitlenenler, bu burcu temsil özelliğine sahiptirler. Aniden bağlanma özellikleri ise, yıldırım aşklarda onlara baş rolü vermeye yeter de artar bile. Yerli filmlerde gözlemleyebildiğiniz; saniyesinde aşık olan erkek ve hatunlar hiç tereddütsüz kova burcundandır. Bir görüşte aşk diye bildiğimiz olgu aslında Bir Kova Aşk' tır. Kova burcu, oğlak ile balık arasında kalır. Oğlak kovaya uzanıp içinden su içmeye çalışırken, balık kovanın içine girip yüzmeye ve serinlemeye çalışır. Daha sonra oğlak kovaya bir tekme atar, kova devrilir ve balık da attaya gider. Kovanın en büyük emeli, ilerlemeyi sağlayacak imkanlar yaratmaktır. Bu özellikleri bilindiği için umumiyetle otomobil, tren, vapur, bisiklet, kay kay, tramvay imalatında istihdam edilirler. Ek iş olarak da akrep, yelkovan ve saniye görevlerini üstlenip, bu kez zamanın ilerlemesini sağlamaya çalışırlar. Kova burcunun mensupları çok hoştur doğrusu. Hem yükselmek, hem de başkalarına yardım etmek gibi dürtüleri vardır. Ama nedense, başkalarına yardım ederek yükselmenin mümkün olmadığını bilmez görünürler. Bilindiği üzere başkalarına yardım edenlerin sonu genellikle toprağın bir metre altıdır. Burcun yenmesi gereken özelliği ihmalcilik ve paraya değer vermemektir. İhmalciliği, genellikle içindeki suyu bitince sahibine haber vermemekte kendisini gösterir. Yangın kovalarına mahsus olarak da, lazım olduklarında asla dolu olmamalarıdır. Paraya değer vermeme konusuna gelince; bunlar hayatları boyunca mirasyedi gibi kova kova para harcadıklarından çok zor durumlara düşerler. İşte bu huyları yüzünden bu huylarını 5- 0 yenmeleri lazımdır. Uğurlu günü : Suların aktığı her hangi bir gün Uğursuz günü : Tabanının delindiği gün Uğurlu nesneleri : Su ve buz Sevdiği türkü : Kova kova indirdiler yazıya aman aman Sevdiği müzik : Bateri, darbuka, dümbelek, davul gibi ritm sazlarla icra edilen eserler Sevdiği renk : Favori bir rengi yoktur Sevdiği sayı : Asal sayılar Sevdiği geometrik şekil : İkiz kenar yamuk Cümle içinde aldığı roller : Kova cimbom, kova Fener, kova Beşik gibi nitelemeler Sevdiği belgesel dizi : Eski zaman kovaları Muhtemel rahatsızlıklar ı : Romatizma, çivi deliği, çekiç eziği Sevdiği film : Kovaların Sessizliği Çağrıştırdığı hususlar : Bakraç, bidon, arı kova' nı, kova' lamaca oyunu, nova, süpernova, navratilova... 2005 YILINDA SİZİN AÇINIZDAN NELER OLACAK: Yılın ilk altı ayını boş olarak geçiren kovalar, umutlarını yılın ikinci yarısına taşıyacaklar. Buna mukabil ilk yarıyı dolu olarak geçiren kovalar ise, beraberliğe yatacaklar...
![]() |
#302 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yıllar önce Konyada yürürken bir kalabalık gördüm merak edip gidip baktım bir adam birşeyler satıyordu ama kalabalıktan birşey göremedim . Birisi kalabalıktan ayrıldı ona yaklaşıp afedersiniz ben adamın ne sattığını göremedim acaba ne satılıyor diye sordum adamda bana iyi görmeyenlere şey satıyor dedi acayip sinirlendim ulan bi vuracam gözüne on tane alsan yetmeyecek filan diye bağırdım adam ne oldu abi dedikçe ben daha çok bağırdım ve oradan ayrıldım dönerken satıcının etrafı tenhalaşmıştı ne satıyor diye yanına yaklaştım satıcı evet abiler ninenize annenize gözleri iyi görmeyenlere bu aletle ipliği anında iğneye geçirirsiniz diye huni gibi bir alet satıyordu , özür dilemek için biraz önceki adamı aradım ama.....
![]() |
#303 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilgisayarınızı, direkt güneş ışığı alabilecek bir yerde kullanın. Yakınlarda kalorifer veya benzeri bir ısıtma cihazı da bulunursa iyi olur. Ortamın nemli olması, olaya ayrı bir anlam katacaktır.
Bilgisayarınız kilitlendiği zaman, 'reset' tuşuyla filan uğraşmayın. Power tuşuyla kapatın ve birkaç saniye bile geçmeden hemen açın. Elektrikler kesildiğinde, bilgisayarınızı kapatmayın. Elektrik geldiğinde yaşanacak ani voltaj değişiminin, monitörünüzde oluşturacağı görüntü ile sabit diskinizden gelecek garip seslerin senfonik uyumu size ilginç bile gelebilir. Bilgisayar masanızı sabitlemeyin. Böylece her tuşa bastığınızda sallanan bilgisayar, size 'interaktif' bir his verecektir. Bilgisayarınızın kasasını, havalandırma delikleri kapanacak şekilde bir duvara yaslayın. Böylece işlemcinizin soğuması için gereken hava dolaşımını ve ısı kaybını önleyebilir, bilgisayarınızla 'sıcak' ilişkiler kurabilirsiniz. Bilgisayar monitörünüzde sabit bir görüntüyü saatlerce tutun. Böylece, monitörünüzün fosfor tabakasında oluşacak zedelenme sonucu, monitorünüz kapalı iken bile o görüntünün siluetini görebilirsiniz. Bilgisayarınızın fişini topraksız bir prize takın. Aynı prizden diğer elektronik cihazların da güç sağlaması, bilgisayarınıza giden akımda hoş değişiklikler yapacaktır. Küçük kardesinizin veya çocuğunuzun bilgisayarınızın disket sürücüsüne bozuk para ve benzeri şeyleri sokmasına aldırmayın. Bilgisayarınızın içinde birikecek bozuk paralar, ona tasarruf alışkanlığı, bilgisayar tamircinize de para kazandıracaktır. Eğer modem kartı, ses kartı ve benzeri kartları çok sık takip çıkartıyorsanız, her seferinde bilgisayarınızın kasasındaki o vidaları açmak büyük dert haline gelebilir. ) Hele bir de yildiz tornavidaniz yoksa, bu iş bir eziyet halini alabilir. Bu kadar uğrasacağınıza, birakın bilgisayarınızın kasası sürekli açık kalsın. Annenize de söyleyin, sehpanın tozunu alırken bilgisayarınızın devrelerine de bir el atsın. Tüm bunlari yaptığınız halde, bilgisayarınız hala çalışmakta ısrar ediyorsa, en etkili ve son çare olarak kaldiırıp pencereden atabilirsiniz
![]() |
#304 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1)Adamın biri hastaneye düşmüş doktorlar zor kaldırmış. 2)yetişen alıyor çünkü çok yüksekte 3)ders acıdır tenefüs tatlıdır 4)öğretmenin iyisi not verişinden bellidir 5)leb demeden leblebi denmez
![]() |
#305 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seellllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaam Uy sevgili uşağım Alahın selamı tabidir. Mektubumu çok yavaş yazayrum.Çünküm biliurum ki senun okuma yazman zayıftur. Benden sul edersen, alluhume şükirler olsinki eyuyum da. yen bir iş buldum. Emrumda 1500 e yakun adam vardur. Hepisidu sessuz sedasuz kendi hallerinde . Ne iş pulduğumi soraysan, mezarlluk pekçusi oldum da. Bacın Emine bir uşak doğuracak daha erkekmidur, kizmudur pelli değil, haçan o yüzden sağa dayimi oldun yoğsam, tezyemi oldin söyleyemiyrum. Sağa kötü bir havadisüm vardir. Pahriyede askerlik yapın 10 uşağuda kaybettuk.Pindukları denizalti bozulmiş. Motoru durmiş. Aşağı inup itekleyup motoru çalişturmak istemişler.Temel emicende dükkan açtu.oda 30 alduğuni 25 e verir.sürümden kazaniyormuş, öyle dedu.Bizim köye findukçuların Temeli muhtar seçtuk, akulu uşak da. Geçen gün hepumuzu zelzeleye karşi aşi etturdu.Senin küçüğün Engun. Çok akillu uşak çıktı geçen gün tepeye çıkmış elinde bir ip sallayu duriyi. Uy aşağım ne edeysun orda dedum. Oda hava durumuna bakayrum dedi.Çektum onu akşam karşuma Anlat bakalum şu hava turumunu işunu dedum. Anlattu. Meğer ip sallanınca havanin rüzgarlı olduğuni, ip islanincada yavmurli olduğuni anlaymiş, Çok akillu uşak ha. Sen o yaşta o kadad akillu değildun da. Senin gönderdiğun resmi alduk. Pir yanunda alman bir heruf, pir yanunda alman karisu ortada sen iyiki resmin arkasına ORTADAKİ PENUM diye yazmişsun yoksam seni tanıyamiyacaktuk. Yaa işte böyle uşağım Memlecetten sağa pol pol havadis Yeni havadisler olursa yazarum. Bak Hüdaya emanet ol. BABAN TEMEL
![]() |
#306 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() hangi politikacımızın eli çok ağırdır. tabiki süleyman demirel
![]() |
#307 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tali isimde bir adam varmış adam şefmiş ve işe çalışmaya gitmiş adamın bide karısı varmış ama karısı r leri söyliyemiyormuş adamın karısı kocasının işyerini aramış ve sekreter kimi aramıştınız demiş kadın ben kayısı şeftaliyle görüşebilirmiyim demiş.
![]() |
#308 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1. Eğer şişmanladığını düşünüyorsan büyük ihtimalle şişmanlamışsındır. Zaten, bana sorma, cevap vermeyi redediyorum.
2. Eğer bir şey istiyorsan sorman yeterli. Bir şeyi açığa kavuşturalım. Biz erkekler basitizdir. Öyle farklı anlamlar taşıyan dolaylı soruları anlamayız. Ne istiyorsan direk söyle. 3. Eğer aslında cevap beklemediğin bir soru sorduğunda duymak istemediğin bir cevap alırsan sakın şaşırıp kızma. 4. Biz erkekler basitizdir. Mesela senden ekmeği getirmeni istiyorsam, aslında ekmeği getirmeni istiyorumdur. Bundan ekmek masada değil diye bir iğneleme yaptığım sonucunu çıkarma. Bunda ne bir dolaylı anlam ne de bir iğneleme var. Biz gercekten basitizdir. 5. Biz basitiz. Bana ne düşündüğümü sormanın o yuzden hiçbir anlamı yok. Erkekler zamanlarının % 96.5'inde seks düsünürler. Yanlış anlama, biz sapık değiliz, sadece en çok hoşumuza giden şey seks. 6. Biz basitiz. Seni düşünmediğim zamanlar da olabilir. Bu kötü bir şey değil, buna alışmalısın. Bana ne düşündüğümü sakın sorma, çünkü bu benim için senin politika, ekonomi, felsefe, futbol, kafa cekmek, gögüsler, kalçalar ve arabalar hakkında muhabbet edebileceğini gösterir, ama edemezsin. 7. Cuma + Cumartesi + Pazar = Bol bol yemek yemek = Arkadaşlarla muhabbet = Futbol = Bira. Benden başka bir şey bekleme. İster deprem, ister yangın, ister sel, ister dolunay olsun bizim için haftasonları budur. 8. Alışveriş yapmak zevkli değildir ve asla da olmayacak. 9. Bir yere gittiğimizde, hangi kıyafeti giyersen giy sana çok yakışıyor, yemin ederim, o yüzden bir daha sorma. 10. Yeteri kadar ayakkabın ve elbisen var. Beni iflas ettirmek bir sevgi gösterisi değildir. 11. Erkeklerin coğunun en fazla 3 cift ayakkabısı vardır. Tekrar ediyorum, biz basitiz. O yüzden 30 çift ayakkabından hangisinin kıyafetine uyacağını sorma, bilmiyorum, 9. maddeye bak yeter. 12. Evet ya da hayır gibi cevaplar yeterlidir, soru ne olursa olsun. Başka anlamlar arama, evet ya da hayır iste. 13. Bir problemin olduğunda benden sorunu cözmek için yardım iste. Benden seninle aynı üzüntüyü çekmemi bekleme, o senin kız arkadaslarının işi. 14. 8 hafta süren baş ağrıları baş ağrısı olamaz, bir doktora git. 15. Eğer 2 değisik şekilde anlayabileceğin bir şey söylemişsem ve bunlardan biri kötü ve seni. 16. Erkekler sadece 16 renk görürler. Şampanya bir renk değil bir içkidir. 17. Siz el çantalarını ne kadar seviyorsanız biz de birayı o kadar seviyoruz. Bunu anlamanı beklemiyorum çünkü ben de sizinkini anlamıyorum. 18. Sana neyin var diye sorduğumda hiç bir şeyim yok dersen sana inanırım, benim için olay bitmistir. O yüzden bir şeyin varsa direk söyle. 19. Beni seviyor musun diye sorma. Emin ol ki sevmesem yanında 1 saniye bile durmam. 20. En karmasık durumda bile bizim için temel kural şudur: En kolayını seç. Bizden komplike şeyler bekleme. Biz gerçekten basitiz.
![]() |
#309 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adamın 1i varmış,ikinci dönem düzeltmiş...
Adamın gözü dalmış, burnu yaprak. Adam gülmüş, karısı lale. Adam satmış, karısı RTL. Adamın biri tuvalete atlamış, niye? Çünkü kendini bi bok zannediyomuş Adamın canı sıkılmış, gevşetememişler. Adamın birinin kafası kızmış vücudu erkek. Adamın biri hakkını aramış meşkul çıkmış Adam donmuş, karısı fanila. Adam basmış, karısı sopranO Adamın ayakları kokmuş, elleri linyit Adamın Metresi varmış kadının santimetresi Adamınn inadı tutmuş bir türlü bırakamamış Adamın Evi Yanmış odaları düz Adamın canı çıkmış birdaha yerine takamamışlar
![]() |
#310 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öperseniz beyefendi değilsinizdir,
Öpmezseniz adam değilsiniz. İltifat edersiniz "YALAN" der, Etmezseniz bırakır gider. Her isteğine evet derseniz karaktersiz olursunuz, Karşı çıkarsanız anlayışsız. Çok yanına giderseniz "SIKILDIM" der, Az giderseniz küser. İyi giyinirseniz "ÇAPKINSIN" der, Dikkat etmezseniz zevksizlikle suçlar. Kıskanırsınız "HUYUN KÖTÜ" der, Kıskanmazsınız "SEVMİYORSUN" der. Siz bir dakika geç kalın kıyamet kopar, Kendisi bir saat gecikirse "BUNDA NE VAR???". Arkadaşınızla buluşursunuz adı ihmal olur, buluşur "BİZİM KIZLAR" olur. Siz başka kadına bakacak olsanız gözleriniz oyulur, Başka bir adam ona baktığında adı "HAYRANLIK" olur. Konuştuğunuz anda dinlemenizi ister, Dinlediğiniz anda "NEDEN KONUŞMUYORSUN?" der.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|