![]() |
|
|
#3131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nereye bakarsam sen görünürsün,
Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Tanınmamak için şal bürünürsün, Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Yeşil iken sarı oldun, al oldun. Çiçek iken, meyve yüklü dal oldun. Soframıza kaymak oldun, bal oldun; Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Gurbet elden mektup oldun, tel oldun. Gökte yağmur oldun, yerde sel oldun. Bazen benim oldun, bazen el oldun; Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Söyle bana gelin misin, kız mısın ? Gökyüzünde parlak bir yıldız mısın? Kul Bahri misali hep yalnız mısın? Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ?
|
|
|
|
#3132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gel, demiştin kıramadım ricanı
Güçlü sevgim hiçe saydı bu canı, Nasıl unuturum o heyecanı, Çocuk gibi ürkek, toydum düş müydü? İlk zifaf gecesi yaşarcasına, Şarab-ı aşkınla coşarcasına Nefes nefeseydik koşarcasına, Zevkimden sırsıklam suydum, düş müydü? Şiirle çınlattım kulaklarını, Hazdan al al ettim yanaklarını, Busemle o dolgun dudaklarını, Kan revan içinde koydum, düş müydü? İki iri azat ettim yunustan, Kütür kütür diri idi genç kızdan, Topuktan başladım sırttan omuzdan Öperek çırçıplak soydum, düş müydü? Ben usta süvari sense kısraktın, Dizgini arzuma bana bıraktın, Güçlükle zaptettim öyle kıvraktın, Bir ara kalçandan kaydım, düş müydü? Aradan utancı kaldırıyorduk, Sevişmekten öte saldırıyorduk, Zevkten ser-mest olup çıldırıyorduk Vuslata doyurdum doydum, düş müydü? Sevgilim Cemalim erkeğim, derken, Busenle irkildim şafak sökerken, Son defa sarılıp veda ederken, Aşkın kanununa uydum, düş müydü?
|
|
|
|
#3133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şu tezekli tarlanın, altı taştan yapılmış,
Çevirirdi toprağa, taş sebepsiz olsaydı. Fikir yüzmüş nehirde, akıl sele kapılmış, Zikri hakim kılardı, baş sebepsiz olsaydı. Göze kudret bağışlar, varlık onu görürdü, Kimbilir haşyetinden, buz dağları erirdi, Eksilmeyen mülkünden, rızkı hazır verirdi, Sofra ihsan ederdi, iş sebepsiz olsaydı. Coşamazdı ırmaklar, haz olurdu çağlamak, Çözülürdü düğümler, gerekmezdi bağlamak, Hele insan hasleti, hıçkırarak ağlamak, Gönül daim gülerdi, yaş sebepsiz olsaydı. Gül gülşende değil de, her bahçede açardı, Güneş doğup batmayıp, nur-u daim saçardı, Zamanın hasretinden, kaplumbağa uçardı, Ayrı kanat vermezdi, kuş sebepsiz olsaydı! Terazi hile çekmez, hüküm hakka ağardı, Zalime mühlet olmaz, zülmü zaman boğardı, Mevcudatın üstüne, her an rahmet yağardı, Üşümezdi Kainat, kış sebepsiz olsaydı! Herşey ihsan edilir, insan hazır alırdı, Levh-i Mahfuz okunur, kafdağını bilirdi, Doğmadan doğurmadan, kadın huri gelirdi, Bebek sırdan olurdu, eş sebepsiz olsaydı! Ne hasret ne gam çeker, ne saçını yolardı, Umudun tadı olmaz, ne hayale dalardı, Ayan görüp alemi, kabı bilgi dolardı, Fani beka bulurdu, boş sebepsiz olsaydı! Dile izin olmazdı, dönemezdi riyada, Kimse mana aramaz, bulamazdı güyada, Acep nasıl hikmettir, gözsüz görmek rüyada, Aşikar gösterirdi, düş sebepsiz olsaydı!
|
|
|
|
#3134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutluluk harcı,
Ve kiloyla huzur muhatabım... Yel esintisi kavuşturur uzakları, Bir milyon kafam sakinleşti, tek artık... Süt kokar lavabom. Elim yüzüm tek parça. Kopuk kopuk gezenler artık kopmayanlar. En bedbaht halli tacir bile mutlu... Çokça huzur sirayet etti etrafa Ve etraf çokça hoş Nefes verişin hayat ve alışın ömür, Gerçeksin, Hayat, çekilesi gerçek...
|
|
|
|
#3135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düş Ve Gerçek
Oturmuşum kayalara, dalgaları sayıyorum; bir, ki, üç Ve martıları... Sonra aklıma düşüyor gül yüzün, Seni düşünüyorum... Oturmuşsun kayalara, dalgalara bakıyorsun ve martılara Ve bana... Elimi uzatıyorum dokunuyorum saçlarına Gözlerim dalıyor... Düşümdesin! .. Beyaz bir martı oluyorsun Beyaz bir martı oluyorum Dalgalarla saklambaç oynuyoruz Ve bir öpücük konduruyorsun yanaklarıma Uyanıyorum! .. Seni düşünüyorum Kaç dağ var aramızda kim bilir Kaç ova, kaç göl var yada kaç şehir Kaç umut yılı var acaba Kaç özlem mevsimi Sayamıyorum! .. Gözlerim dalıyor... Düşümde beni bekliyorsun Beyaz bir elbise içinde, Beyaz bir gülle... Bir nefes kadar yakınsın bana Ellerimi tutuyor, başını göğsüme yaslıyorsun. Uyanıyorum! .. Seni düşünüyorum İçim ağrıyor! ..
|
|
|
|
#3136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Serçe kanatlarımda sırça kırılganlık
Vuslatına uçarken güçler tükeniyor Tam çıkmaz sokaklar sana çıkarken Toz konduramadığım düşler tükeniyor Yüce aşk yolunda mecnununum Ölüm benim, ben senin mecburunum Şu kısa ömürde bana bahşedilen Yazlar tükeniyor kışlar tükeniyor Bana seni vaat eden yıllar yalancı Can ocağımda hep o derin sancı Ölmekten her gün başka türlü Uğruna bildiğim ölüşler tükeniyor
|
|
|
|
#3137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gecenin nemi düştü gözyaşıma
Ağlamak yoktu yüreğim Bu son vedada İstesemde durmaz akan yaşlar Ben gecenin tutsağıyım Boşa bütün çabalar Hem ne olur korkutsa beni geçen her gece Zaten sen öldürüyorsun beni İlmek ilmek hece hece Gece korkutur sen öldürürsün İkinizde birbirinizden üstün Bir farkınız var şaşırtıcı Ama bir o kadar kırıcı Gece bir getirir bir götürür O korkunç karanlığı Sen bir getirdin ayrılığı Ne atmak var ne satmak Ne de duymak Düşen sevdamızın dev çığlığını...
|
|
|
|
#3138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
düşenin dostu olmazmış anladım artık
elimi bende derde buladım artık garibe çıktı,benimde adım artık biçareyim,yıkıldım,yandım dostlar destek bulmak garibe hayal,rüya büyükler,garibe destek oluyor güya büyük zengine destek,herşeyleri riya nediyeyim bilmiyorum,yaşadım dostlar nerede bir mazlum,herkes ona düşman yaşananlar bedbaht,yaşayanlar pişman insanlar artık,haram yemekden şişman ne yapayım bilmiyorum,bıktım dostlar gülümsemeler sahte,dostluklar sahte yalan damlıyor,içilen her kadehde kimsede,zerre vefa kalmamış ahde susamıyorum artık,çıldırdım dostlar herkes birilerinin kuyusunu kazmakta güçlü aşikarane zayıfı ezmekte garip kemale düştü bunları yazmakta konuşamıyorum artık,tıkandım dostlar...
|
|
|
|
#3139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tiksiniyorum, ölüyorum ve hâlâ sayıyorum
şeriatsı ahtopot kollar, sardığı sevdalar, serin duygular kesilen parmak, dikilen zoraki özsüzlükler acımazmış! Ölü bilgin, kadersiz ruh, yaşayan idealist cevherler... Değme toprağa, akma sulara bırak deliliği bir kenara dinle ve yapma, girme karanlık sokaklara tinsel dermanlar, donuk matemler doğrul ve al yolluğunu. Erketeye yatanları denize doğru sürer bu düşkakan ******* ve biz hiçliği müşahede altına alıp, izahı zorların yaban tadına can-ı gönülden gerekçelerin adına, dokunaklı nefsin teveccühüne kimliksiz, kımıltısız mektuplar sunacağız. Yaz *******ine de, bütün *******in ihyasına da uykulu bir kendinden geçme sürmeden saim zümrelerden sarılı engin uykusuzluk bağışlıyorum. Ruh makamları ulaşınca kaz dağı zirvesine seyret sevgilim aşina gözlerimden dünyamızı rivayet o ki kevkeplerin yeryüzü sesleri inleyecek vuracak gecenin sarkmış gözyaşı dolu memelerine ruhban damlaların çatlayacak ar' ı ve ben kımıltısız sen içerleyen mektuplar sunacağım seyret sevgilim o zaman gözlerimden dünyamızı.
|
|
|
|
#3140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Durup durup seninle karşılaşıyorum her yerde
Karşıma çıkıyorsun her köşebaşında sen Kimi gün parklarda, kimi gün sokaklarda, caddelerde Gözgöze geliyoruz, saatlerce bir şey söylemeden. Hiç değişmemiş diyorum içimden, ne güzel İşte yine o! Yine mahzun, yine dalgın, yine ürkek Hadi gel diyor dudakları.----Özledim, hadi gel Biliyorum oysa; uzatsam ellerimi, gidecek. Bu bir aldanış mı? Yoksa var oluş mu yeniden Söyle bir son mu? Bir başlangıç mı? Bir dönüş mü? Ne oldu o güzelim zamanlara ansızın uçup giden? Hadi uyandır beni, söyle; gördüğüm zamansız bir düş mü? Hadi git, uzaklaş, yokluğuna inandır beni gerçekten Yoruldum, her bulduğum yerde seni kaybetmekten
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 23 (0 üye ve 23 misafir) | |
|
|