![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kızılderiliden Beyaz Adama
Kalbindekini bilemezdim yabancı adam Ne tenin benziyordu tenime, Ne gözlerin ne de toprağa bakışın, Tek bildiğim Beyaz Adam Bu topraklara çoook yabancıydın, Benim de bilmediğim yabancı adam Uzak yerlerden gelmiştin. Ekmeğimi paylaştım seninle Bir konuk gibi de ağırladım Daha da önemlisi Beyaz Adam Toprağımda gezdirdim seni Kısacası Ayakta durmasını da öğrettim sana... Benim toprağımdaydın Beyaz Adam Öyle çaresiz Öyle zavallıydın ki... Toprağımda yaşamasını öğrettim sana. Çok geçmeden O demirden evlerinle Tabur tabur girdiğinde toprağıma Akınlar halinde Göç eden bir sürüye benziyordun. Bense, Hem de senin korkundan Ekili yerleri bırakıp dağlara çıktığımda Barınaksızdım Kendi toprağımda aç kaldım günlerce Uykusuz, gıdasız... Senin silahınla vuruldum eyy yabancı adam Kefensiz gömüldüm Ben ki ne gözümü çevirdim senin toprağına Ne de ayağımı bastım. İşte, hala kendi toprağımdayım Kefensiz de gömülsem Bu böyle biline ki Babamın da toprağıydı dedelerimin de. Biz kendi toprağımızda Toprak olduk Ot olduk, süt olduk Doğayla içiçe Kendimiz olduk bugünlere Bu toprak, bu doğa ki Bilesin ki Beyaz Adam Kutsal emeğimizle örtünmüş Vur, istediğin kadar vur Kirlet Ye Tıkın Tıkınabildiğin kadar... Ama Beyaz Adam Bu doğa Bu toprak aç bırakacak seni Her şeye aç kalacaksın Hastalığın dermansız olacak senin Korkunç alabildiğine korkunç Hesap soracak senden, Ne savaşı benzeyecek bizimkine Ne de silahı... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kin
anlamıştım bir gün beni diri diri yakacağını anlamıştım dostlarımın yaptığı mezara kadar sızıp mezar taşını kurşunlayacağını kestirememiştim bir tek sebebim tutuyor beni eğer buradan kalkıp peşine düşmüyorsam senin ayakta kalanlar görsün diyedir sazıma kustuğun kinini Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kirli İzler
hangi ayaktır öne çıkan kimin parmağı var demeli ellerinin kirini sürüyorsa çocukların yüzüne tırnaklarda kurur mu ayarsız fırça izleri ayaklarının altında kalır günü kurtarmanın derdi dünü düne bırakanların yarını mı olurmuş beyaz atın nalını söksen ne fayda uzayan tırnaklarında batıyor elinin kiri... su kaldırır mı sanırsın bunca olup biteni, toprak kaldırır mı güneş kaldırır mı bu halk kaldırır mı... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kontrol
Dur kıpırdama lo kımlığıni ver cabuğ ol lötfen kimlik mi hangüsini üsterdin memor beğ a sen miydun pardon çoğ pardon affedersun efendum önce tanıyamamışum da boyrun efendum boyrun yolunuz açuk olsun ğazanız mübarek... Allo allo tum kekliklere benü duyermısınız nokta konişi kendunuza çek u duzen verun böyük adam geli ola ne deyi ne deyi insani catlatma cabuğ söyle gene ne oli de konusma lo dugmalarini kapat silağıni da duzgun tut sağırmisun duymisen böyük adam geli ağalarun ağasi. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koparılan Dalın Kökleri
Gidilecek bu yol Aşılacak bu dağlar Çarpışa çarpışa zalimle Çarkın dişlilerinde kalan ezgilerle. Ülkede, Munzur'un eteğinde Dere yatakları, Vadiler Seyreltili tepeler içinde... Binlercesini barındırır bu dağlar Çok şey var ardında heval Çok şeyler... Otuzsekiz'den de öncedir Alıkonan toprağın metropol ayağı. Toros'larda ırgat, Toros'larda hamal, Çukurova'da pamuk toplayıcıları Dört bir yanında Anadolu'nun Modern köleleri olmuş memur, Varoşlarda köylü... Avrupa'da temizlikçi... Fabrika işçileri Sokaklarında ise süpürgecidirler. Her dalı bugün Her dalı kökünü aramaktadır. Asfaltlı yollardan patikaya düşer ayağı Yitik kalbin ezgisiyle Dağlarına ülkenin insanı Tepelerine girmiş oyuk oyuk Mevzide Siperde Patikalarda Hain pusuda Çarpışmalarda Ölümüne Zindan direnişlerinde Yeni günü Baharı yaratan Ceylandırlar... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koparılırcasına Sürüldüler
Uzunca yıllar, asırlar yaşandı Hesapsız kitapsız akıp giden yıllarda Vuruldular Kimliklerinden koparılıp diyar diyar Sürüldüler Kirletilmiş sulara itildiler, Soysuzca... Toprağımdı, anne karnındaki bebekle Cinsiyetine bahse girdiler ki Kan emicileri. Dersim'di, süngüdeki bir Ananın karnıydı Biribirinden iki can koparıldı Çarkın dişlilerinde ezildi yürekleri Çığlıklar arasında İki çığlık düştü evrene... Bir kadın Devletin biricik pilotuydu Törenle gönderildi toprağıma Törenlerle toprağımı ezdi Yakıp yıktı törenlerle... Kürdün üzerinden kusarken kinini toprağa Bu çarkın dişlileri adına Nesil kurutmaya yağdı bombalar... Savunmasızdılar Yitik kalbin ezgilerinde Yalnız kaldılar Kendi topraklarında Becerileri kaldı aşiretleri içinde Duymamasına Nazım'ın, görmemesine Nasıl yanmam bu yaralı kalbimle... Ekin başakları, harman hasadı Körpe kuzu Binbir kılıkla göz koydukları Munzur'un sesidir Yıllar geçti üzerlerinden Ateşten yıllar Hamidiyeler türedi Türlü türlü oyunlar, İnsan maketlerinden... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kore'de
bir gazi tanıdım Kore'de ayağını ülkesinde evini kaybeden, anlamsız savaşı anlatmazdı anlatınca da sabahı bulurdu gözyaşları dindiren olmazdı. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkak
bir korkaktan korktuğum kadar korkmadım hiç bir şeyden ne zaman zıplayıp ürküteceğini koyunları bilemezsin (3.k.) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korku
korkuyorum / korkar oldum gecenin sessiz sessiz vuruşundan dere boyu uzayıp da giden bir tılsım mezarlığın içinden geçirmez adamı gece ve salkım söğütlerin altı mecburi gitmeler yok mu yeni yol keşiflerinin gecenin karanlığı birleşir o zaman suyun sesiyle daha bir derinleşir dere / ağırlaşır ruhumu sarmış / boğulacağım bir duası olmalıydı mutlak bir yerde bu yolları aştıracak bir yemini yada bilemiyorum dua etmedim ki hayatımda sayenizde benim korkum büyüdükçe büyüdü içimde korkulara ihtiyacım mı var sanırsınız yeterince yerleşmişler aha şuramda destursuz korkunuzu değil / onlara doymuşum karanlıktan korkmamayı cesareti öğretin bana yapabiliyorsanız yoksa nasıl kalkabilirim ki ayağa. bu akşam / mezarlıktan geçiyor yolum beyaz taşların üzerinde beliriyor adamlar taş mı dersiniz bu aslan başlarına ellerini açmış, üzerime üzerime yürüyorlar beyaz örtülerle sarılmış gözlerimi kapatıp sayıyorum içimden bir, iki, üç... ardından açınca gözlerimi sade mezar taşlarıdır ölülerin başında duran ve az sonra üzerime yürüyecek ölüler... dua bilmiyorum ne geçebilirim mezarlığı ne de dönebilirim.... ölenlere ölmedin diyenler vardı toprak kabarmış yine ya doğuracak / ya da çekip alacak içine yakamdan tutmuşlar ölüler diri diri, üst başla mı gömecekler. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorlar
korkuyorlar dost korkuyorlar, ellerini vermeye korkuyorlar büyük bir aşkla yaşamaya, yaşamı ölesiye sevmeye korkuyorlar dost korkuyorlar, dik duruşuna kalemin yüreğinin sıcaklığından, gözlerinin pekliğinden ezgilerinden korkuyorlar dost, çiçeklenen ağaçlarda, arılarda, kuşlarda, sende yüzünün gülmesinden korkuyorlar kol kola girince, halaya durmaya korkuyorlar berrak bir nehir olup denizlere akmandan korkuyorlar dost korkuyorlar gün yüzüne çıkmaya yürek yüreğe kaynaşmaya, insanca yaşamaktan korkuyorlar dost korkuyorlar, barışı haykıran dilinden... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|