![]() |
![]() |
#311 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Parlamento'ya Gelin
Dünya daha iyiye gitsin derken Dün den kalan hırsız geliyor Soymak için ***, uyanmış erken İçimize ışıksız nursuz geliyor. Atom suyu döker ıslatır közleri Renkliydi siyah etti denizleri Bundan böyle canlı saymaz bizleri Ölün diye bize yarsız geliyor. Kötü kullandı bela ettiler bilimi Çaktırmadan sansür etmiş dilimi Gidişata ayarlanan alçak çalımı Başından gitmeyen iz geliyor. Acımasız bozdu berrak çayımı Böyle gözetler durur köyümü İnsan eli değmeyen bir büyümü Tipsiz berbat star yıldız geliyor. Kamil At, hayvanda vahşi rüya Yer sıçar boşaltır doya doya Yüz senelik fahişe parlamento'ya Gelin olarak gidip kız geliyor. Kamil At
![]() |
#312 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Peki Yanlış Biliyorsa! ...
Ben insanım diyenler, emin insanmı Ya insan kavramını yanlış biliyorsa Gecenin karası hayalin, serap tanmı Gelirse diyor, ya çıkarcı geliyorsa. Gerçekler, düzenbazların kozlarıdır Kafası beyni taşıp dolsada yarıdır Nasılsa toprağa uzanır iskelet deridir Peki ya, boş yaşayıpta ölüyorsa. Çölde serap görenler işe yaramaz İnsanlık bilemezler ona varamaz Girse yanlış girerler uyanıp göremez Hırsız değil diyor, ya hep çalıyorsa. Kalacaksa işte dedim insanlık kalır Yanlış demişsem ikna et oda gelir Diz çökersen sanmaki kötü ceza bulur Nerden bilirsin, ya toprak kalıyorsa. Çok dinliyoruz artık yeter diyelim be Yama dikmeye iplik yok giyelim be Girdikten sonra yanlış kaldı yolum be Ya, satılmışlar amerikayı yalıyorsa. Kamil halk dili yazmaya gayret ettim Gece yalan dolan kendimi uyuttum Okumadan olmazdı, doludizgin attım Ya sizi kandıranlar kıs kıs gülüyorsa. Kamil At
![]() |
#313 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pir Sultan
Pir Sultan tek başına gezdi dağları Elinde saz beyninde zinciri kırdı Üstüne vardılar savruldu zulüm çığları Paşalar yıkıldı dedi ki yıkılacaksın. Düşlediği divan davası, insanlıdır Mahşer dediği gün, bu hanlıdır Enel Hak idi beyanı, düşü canlıdır Paşalık yıkıldı dedi ki yıkılacaksın. Şimdi birkaç dalkavuk onu söyler Pir Sultan dan habersiz yıkık köyler İsteği gibi çalamaz emircisi beyler Paşalar yıkıldı dedi ki yıkılacaksın. Pir Sultan anadolu direniş simgesi Dalkavuklar bilemez ondaki sesi İçini boşaltamazlar onun yoktur ötesi Paşalar yıkıldı dedi ki yıkılacaksın. Pir Sultan dönemin kendi inancı Sözünü boşaltma girişimi bir sancı Halk adına gezdi şimdikiler benci Paşalar yıkıldı dedi ki yıkılacaksın. Şahatay idi Pir Sultan'ın onun şahı Senin bildiğin gibi değil dergahı Ulu güneş aşkına dönmüştü semahı Hınzırlar yıkıldı dedi ki yıkılacaksın. Utanmaz dalkavuk çalar deyişini Yardaklık ezenlere yapar sanat işini Pir Sultan kalede yaza verdi kışını Kamil At, güneşe döküleceksin. Kamil At
![]() |
#314 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rosa Luxemburg
Dışarı çıkardıklarında Biliyordu Cellatların ölüm planlarını Sinsi cellatlar sırtından ittiler Bir köprüden sonsuzluğa Ebedi yaşamıştı, ebediye vardı Derin suların derinliğinde Onu vuran cellatların ne adı biliniyor Ne de birgün yaşadıkları, Geçemişte olduğu gibi Bugün hala olduğu gibi Bütün kralların donu düşüyor. Rosa daha yaşıyor Üreten biziz yöneten de Biz olacağız, tezleri yaşıyor Dünyanın üzerinde izleri Yaşıyor, unutulmaz silinmez Sonsuz bir yolculukta gözleri Kamil At
![]() |
#315 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyasında Leş Var
Gerçeği yazana çatlar bilmezler Her şeye uygun kulp takar şair Dünyalıdır bu dünyaya gelmezler Devamlı gerçeklere bakar şair. Bilmezler kızarken çatlar patlar Hepsinde bellidir düşük fiyatlar Yıkılacak yapısı çürüktür katlar Tabular içinde sıyrılıp çıkar şair. İnkar ediyor dünyada güneş var Bilmezin rüyasında çok leş var Tabulardan beslenir nice keş var Görmediğini kafada yakar şair. İnsanı bir görmeyen bozuk diller Boş yazıyor hiç değerli değiller Yıldızlar gözükür kızıldır şu güller Her mananın resmini çeker şair. Kamil At, tabular insanlık belası İnsan olmaz dünyada puşt zulası Yavaş yavaş fakat siliniyor cilası Cihana sadece doğru eker şair. Kamil At
![]() |
#316 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüzgara Karşı Nefes!
Esince rüzgar bir delinin işi değildir Sular çoşar, göğsü aniden kabarır Kaba rüzgarda direnen nazik güldür Belli bir yükseklik, dünyamıza varır. Rüzgar başka eser dağın başında Ağaç şekilli çok diktir savaşında Kaşlar yağmur için, akıyor kaşında Ağacın ismi sonradan kimisi çürür. Dünyaya yücelir hortlak okyanusta Bulutlar şekil alır dağın başı siste Rüzgara nefes savurur doğa küste Dumanlar organize alır marş yürür. Çok canlı zarar toplar yel estiğinde Nefessiz boğaz cana küstüğünde Dağılınca element bozar as yığında İşe yaramaz artık, girdiğini kemirir. Kamil At der rüzgar büyür nefes ile İnsanın ömrü evrimde büyük his ile Dünya döndükçe gizemlenir ses ile Kötülük, süreç içinde iyiye yakarır. Kamil At
![]() |
#317 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sadece Sözde Şairsin
Kelimeleri kaynatıp Güzel pişirirsin İmla hataların sıfır Kurtlarla enikleri oynatıp Senin gibi düşünenleri Zıplatıp şişirirsin... Sadece sözde, şairsin Senden belli, kimseyi Asla beğenmezsin Sözleri yan yana Çok süper dizersin Kötü alışkanlıklarını kesinlikle yenmezsin Yazı operasyonun dengesiz Seni koyarsın. Yazım hataların hiç bulunmaz Hadi diyelim rastlanmaz Ne anlatmak istediğin anlaşılır Yazı yazmakta süpersin. Fakat içi boş... Hiç biri tarihte kalmaz Kamil At
![]() |
#318 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sadece Sözde Şairsin 2
Zalimin kara zulüm saraylarını översin Yeter ki soyu senden olsun Saray yanlısı bir dertsin Sen boş, sözde şairsin Yaşamak istiyoruz bizde diyenlere Yırtınıp söversin Dilinde saray yanlısı naralar Boşa yüzersin denizde... Kanlı kralların istediği gibi Bir karanlık şairsin İçilmez zehirsin... Karanlıkların şairi Karanlık yanlısı bir hiçsin Kan emiciler sana dokunmaz Kanını emdikçe Buda hoşuna gittikçe Çünkü soyu senin soyundan Yeter ki karalların gönlünü eğlendir Paşaların haremini özlersin Modern çağda ilkel karalları ararsın Vay nerde eski kan emiciler dersin... Sözlerin çağ dışı Burnun kralların kıçında Akıl işilemin krallardan Bu böyle devam edip gider Sen öldüğünde sözlerin bilinmeyecek Senden sonrada aynı maldan Sözde şairler olacak Taa ki sıra kanı bitip etine geldiğinde Sıra kendine geldiğinde O zaman her şey, her şeyden Geçmiş olacak, yem olacaksın Kanlı krallar senden, ondan tanımaz Ama hiç bir zaman ders almıyacaksın Çünkü bilimden nasip almamışsın Sen bilimden insandan, ne anlarsın Anlamak istemezsin, kafan karanlık Dünya dışı... Gözün ahirette... Bilimden dersini almamışsın Hiç bir zaman olmayana inanırsın Sıra size geldiğinde, oflayıp puflayacaksın Bu kesindir, faydası olmayacak... Baskıcı gelenek böyle emrediyor sana Akıl işlemin krallardan Bağımsız yaşamayı bilmeden öleceksin Dizelerin hayal, bağ dışı, dünya dışı Kamil At
![]() |
#319 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sağırlar Topallar Körler
Körler, Ben nasıl gördüysem Sizde öyle görün Her şeyi ben görüyorum demişler Sağırlar, Ben duydum yeter size Duydum işittim İşte bak uyguluyorum Pratikte budur demiş Bacaksızlar - topallar, Ezelden beri klavuz benim Önünüzde eşsiz çığırlar açtım Benim gittiğim mesafe Ulaşılmaz benzersizdir Bacaklarım gücüm demiş Sağırlar topallar ve körler Zorda olsa değişmeli Yoksa yaşanmaz bu yerler Kamil At
![]() |
#320 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saldırgandır!
Dediğim gibi Faşist sözde şiir yazarken Hırsından kudurup Önünde klavyesi kırık Saldırgandır, tuşa etti Düşündüm Robotlar herhalde Kendisini insan zanediyor O yüzden birileri Onu kaldırıp maşa etti Mevsimin anlamını bilmemiş Her mevsimi birinin Vergisidir diye düşünmüş Bu yüzden ayağını kaldırıp Soğuk kışa etti Kafasında linç barınan biri Ne insan olur, nede hayvan Gelecek yıllar onun son deviri Kafasızlıktan yorulunca Yüksüzdür yokuşa etti Sözde şiir yazıyor Linç mahluklarını övüyor Yazarken tuşları salya dolu Islanmış parmağına yapışır Pençesi kanlı, boşa etti... Kamil At
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|