![]() |
|
|
#311 |
|
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yarım Kalır Uykularım
Kar Soğuk rüzgar Savaş zulüm ölüm var Bosna'da analar çocuklar ağlar Yarım Kalır uykularım Korkunç bir baskın yaşarım Her gece bir çığlıkla irkilir ağlarım Yanık Yüreği tık tık Heryer sessiz ve karanlık Gözü yaşlı annem yalnız uyanık Namazda Elleri duada Bir çocuk vurulsa Bosna'da Vurulur ta yüreğinden duysa da duymasa da |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ağaçlar Gibi
Emeğin örsünde umudu dövdü Üleşmenin göğsünde dostluğu İnsandı o insanı sevdi Onur'a çifte su verdi Dikenler içinden gülleri derdi Balçık içinden güheri İğneyle kayalar deldi Sevgiye has bir kimlik verdi |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
ANKARA
Niçin sevilir bir kent Ekmeği suyu insanı için mi Yoksa uğultusundaki o sürekli derinlere kaçan eskil renkten mi Yoksa gizlediği için mi suçlarımızı gökyüzünden kırlardan Niçin sevilir bir kent Bilmem ki. Ama artık zamanı geldi İtiraf etmeliyim Seviyorum bu kenti ben de Bir kadını sever gibi. İçim içimi yiyor kimi zaman Kızıyorum gördükçe hafifliklerini Ama çıkıp baktığımda tepelerinde aşağılara İnip yitirdiğimde kendimi o buğulu sokaklarında Anlıyorum onsuz edemeyeceğimi Niçin sevilir bir kadın Bilmem ki. |
|
|
|
|
|
#314 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Bir Sabah Kalktım Ki
Bir sabah kalktım ki Dövünüp duruyor sabah yeli Gölcük Adapazarı İzmit yerle bir Şiirin neye yarar şair… Gül renkli harmanisini almış Kapkara bir şala bürünmüş şafak N’olur benden bilmeyin diyor yalvararak Doğan gün benden değil… Savruluyor yollarda Notaları güneşi karşılama senfonisinin Orman yangınından da beter Acıyla inliyor ağaçlar Çaresiz sersefil… Ah bunları da mı görecektim Gözyaşları sicim gibi Boyunları bükük Küçük tabutlar taşıyor kuşlar Dizilmiş bir bir… Soframdaki biricik ekmeği verdim Benden mektup isteyen güvercine Götür dedim Ölü çocuklara bölüştür… Bir sabah kalktım ki Kalkmaz olaydım Ayıplıyor beni yıkılan her şey Bir taşı kaldırmak yerine Utandım şiir yazdığım için… |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Çiçekleri Ölümsüzlüğün
5. Senfonisinin esiniyle Beethoven’e sonsuzluğu dövüyor dev çekiçleri şiirin tüm yıldızlarını döküyor umudun gecesi arzunun denizlerine karanlığın kalbine dörtnala deniz atlıları parçalanarak saçılıyor koca bir nar gibi onurun suskunluğu günbatımında devrimin ayağa kalkıyor engizisyon kurbanları çıkarak odun ateşleri içinden kuşatıyor aşkın askerleri son kalesini de yazgının çocuklar çığlık çığlığa zümrüt çimenlerinde sevincin gökten gül yağıyor bulutlar kucak kucağa utkumuzu bekliyor kadınlar ovada ağaçları altında alınterinin arkadaş artık anla son bağbozumundayız düşlerin haydi haydi çabuk olun alın yerinizi ordusunda yaratanların dayanın yaşamın siperlerine sürün namlulara ışığın mermilerini özgürlüğün toplarını doldurun ateş! çokuluslu tümenleri evrensel sevmenin ateş korkaklığa ikiyüzlülüğe ihanete işte bakın nasıl da açıyor çiçekleri ölümsüzlüğün Beethoven’le birlikte |
|
|
|
|
|
#316 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Darende Özlemi
benim dizelerim şırıltıları gibidir bir derenin akarlar kıskanmadan çağıltılarını büyük nehirlerin Ayrılığın ve Ölümün Dışında, Yeditepe Y. 1984 Şimdi kavaklar budanır bizim oralarda Rahatlar yorgun gövdeleri ağaçların Dallarda ilkyazı muştulayan o göksel koku Balkır babamın yüzü gibi Güneş karşı tepelerde Şimdi ocaklar tüter bizim oralarda Yükselir göğe mavi dumanlar Çizerek “mutluluğun resmini” döne döne Evlerde o yufka kokulu yufka yürekli sevgi Ana baba kardeş bir arada Yankır anamın sesi gibi Tohma’nın sesi Darende Vadisi’nde Ah yaz bostanları yaz meyveleri Bize daha tatlı gelir nedense komşunun elması eriği Hocalar’ın karadutu Karcılar’ın mişmişi Dolanır durur Çocukların sevincini kutsayan bir derviş gibi Karıklardan akan su bahçelerde Nasıl anımsamam şimdi Bir kavak gölgesine uzanmış suların sesini dinlerken Gürr diye kalkan kuş sürülerini Sonra derin bir sessizlik ve Çalınır yeniden zamanın ezgisi gibi Rüzgârın senfonisi serviliklerde … Kıraç dağların koynunda yeşil bir vadi Ne kadar anlatsam anlatamam ki Elinde büyüdüm ben onun Ruhumu o biçimlendirdi Bekler beni oğlunu bekleyen bir ana gibi Otuz yapraklı gül şehri / Darende |
|
|
|
|
|
#317 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Evde Ekmek Yok
Evde ekmek yok Boynu bükük dışarıda güneşin İçerde çiçeklerin Onca zaman Kendilerine şiir yazan adama Bir gün de Esin yerine Ekmek veremedikleri için Bir telefon tam da sırasında Hergelenin biri Aşık mıymışım Şiir mi yazıyor muşum Kafayı mı çekmişim ne Evet evet şiir yazıyorum Kafayı çektim biraz önce Aşığım da Haydi bir kadeh de senin sağlığına Adamın bir yeri bir yerine denk Kıçı trampet çalıyor Hoplayan göbeği Telefonun almacında Tıs tıs hop hop Çarpıyor kulağıma Ulan kapatsana telefonu adamın suratına Nezaket en büyük alçaklıktır Diyen Üstâd geliyor aklıma Alçaklığına doyma Evde ekmek yok Kıs kıs gülüyor karşımda devetabanı Telefondaki adamı duymuş gibi haspa Aldırmayıp karanfilin sardunyanın ayıplamasına Hanımeli de katılıyor devetabanına Derken ikiye bölünüyor çiçekler “Ekmek bulamıyorsan şiir ye” Diyenler bir yanda Bir yanda “Dayan, Boyun eğme” diyenler. |
|
|
|
|
|
#318 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Güldönümü
lacivert gecenin koynunda açılıyor kutsal ölümlerin yumağı gizil yollarına yaşamın sessiz yolcuları zamanötesinin dönüyorlar bir unutuştan bir unutuşa bir geyik ölüsünü taşıyor gazeller alçakgönüllüğün kayalıklarında ağladığını görüyorum emek kartallarının dinozorlar saygı duruşunda bir çocuk fırçasını aya batırıyor yokluğun resmini yapıyor her şeyin tuvaline gelene geçene soruyor çirkin sözcüğünün anlamını bir adam kimse bilmiyor adı yok hiçbir şeyin herkes gördüğünü söylüyor ağaca baba diyor biri biri yıldıza köpek tanrıyla tanışmamış hiç kimse herkes ozan herkes bilge bir kadın bir erkeği burnundan öpüyor ah ben nerdeyim benim ellerim nerde hiç kimse şaşırmıyor benden başka gülümseyen geceye |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|