![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yüreği ağzında bir çocuk
Gibi alırken kalemi elime Beceriksiz, acemi ve olasıya Yapayalnızım her defasında Bu sonuncu olsun diyorum Ömrümün eksiksiz tek şiiri Yazılsın artık kırk yaşımın Ve bir aşkın bittiği bu gece Akbabalar bin yıl kelebekler Bir mevsim yaşarlarmış ki aşk Da kısa ömürlüdür, başlar Gibi biter yaşanmışsa eğer Yaşanan ne varsa hoşgörünün Bir parçasıdır artık ama ben Yine de yakabilirim bu gece Bütün anılarımı bir şiir için Sonra irkiliyorum, anılarım yoksa Dostlarım da terkedilmiştir yangın Sürüp dururken yurdumda ki o zaman Kıymeti harbiyesi nedir bu şiirin Sabaha karşı dilim paslı Beynim keçeleşmiştir ve yangın Yalnızlığıma sıçrarken üşüyor Bütün sözcükler. Umut yoktur Yüreğim diyorum, kekeme Alıngan, serseri yüreğim Sen nerden bilebilirsin Bir şiirin nasıl yazıldığını
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
bütün gece dinleyeceğim çığlıklarını akbabaların
dolanıp duracaklar üstünde şehrin şehrimin şehrimizin şehirlerinin paylaşıyoruz aynı sokakları, caddeleri, yokuşları, inişleri gelenleri, gidenleri düşünüyorum paylaşımı, mana ve ehemmiyetini bir de ayıklamayı, ortaklığı simgelediğinden ötürü "ş"harflerini...
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Burada akşam olunca sokağa dökülüyor millet
Çoluğu çocuğu, genci ihtiyarı.. Denizin serin sularıyla soluklanıyor Mersin'de Bahçelievlerde, Kızkalesinde Sahil kentinin sabah sıcağı ve dinginliği Akşamın haşarı sularıyla noktalanıyor Vedalaşıyor gemilerle deniz. Burası AKDENİZ!
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Deniz Gök,
Bir an dursanız uykuda Büyür bir yosun geceye karşı. Tedirgin olur ölüler Bir an yaşlansanız karanlığa, Sen Deniz Gök. --------------------- Dalarım engine Ki yaşadığım Anıladığımdır. Roma'yla Kartaca'nın arasında Yüzer, sevgi sevgi İstanbul. Böler bir kuş düşüncemi ikiye Maviden Yarıda kalır içki. --------------------- Dersin ki Ellerimize değecek Yıldızlar Büyüyecek büyüyecek de. Dersin ki Bir aydınlığı var Sevgililer için, Karanlık sessiz de. Dersin ki Uyuyamıyorum Yalnızız Gece, mavi de. --------------------- Sessizdi yeryüzü Yeryüzünde biricik Akdeniz vardı Akdenizde Yalnız ikimiz. Beni seviyor musun dedim, Yumdu gözlerini uzaklığa, Tam sorulacak an, diye gülümsedi, Tam sorulacak yer. --------------------- Bir kocaman yeşil bir kocaman boz Yellerde Çarpar birbirine çarpar enginlere dek. Dalgaların ucunda yıldızların ucu Her köpük bir fırtına Her köpük bir evren. Şu deniz şu gök gizlenebilir Seni sevdiğim Gizlenemez. --------------------- Havaya da yalıma da ağaca da benzer ama En çok suya benzer Sevgimiz. Morluğun acısı var sonu yok Karışır yaşamımıza Kendiliğinden. Herkes ölünce toprak olurmuş Hayır hayır Bizim su olacağımız besbelli. --------------------- Akdeniz enginlerde kararmaktadır Ama Ben Öyle maviyim ki. Akdeniz bir gitmişlikle eski, uzak, Ama Ben Sahibi gibiyim yıldızların. Akdeniz seni bir daha yaratamaz Ama Ben Seni bir daha sevebilirim. --------------------- Deli gibi bir gürültü, ansızın, Yırtılırcasına yarılır sessizlik, Düşünür Akdeniz. İşte uçaklar geçer havalarından Kalır mavilik üstünde apak izleri, Akdeniz anlar ve sever. --------------------- Denizdir, Her akşam üstü Bütün düşüncelerde Gelip gider. 7nin le Acısı Uzunluğu Aksi. Ve gece yarısıdır bu masmavi şey, Senin Uzaklarda Unuttuğun sessizlik. --------------------- Duymuştun Bu türküyü Çok eskiden de. Bu türküyle anılarsın yelden Yeşilden Kadırgaların dibindeki sessiz yosunları. Bu Akdeniz dalgalarında bu türküde sen Varsın ışıl ışıl Ve yoksun biraz. --------------------- İyice düşün bu bütün yaşamamızdır.
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akdeniz yaraşıyor sana
Yıldızlar terler ya sen de terliyorsun Aynı ıslak pırıltı burun kanatlarında Hiç dinmiyor motorların gürültüsü Köpekler havlıyor uzaktan Demin bir çocuk havladı Fatmanım cumbadan çarşaf silkiyor yine Ali dumdum anasına sövüyor saatlerdir Denizi tokmaklıyor balıkçılar Bu sesler işte sessizliğini büyüten toprak O sesinin sardunyalar gibi konuşkan sessizliği Hayatta yattık dün gece Üstümüzde meltem Kekik kokuyor ellerim hala Senle yatmadım sanki Dağları dolaştım Ben senden öğrendim deniz yazmayı Elimden düşmüyor mavi kalem Bir tirandil çıkar gibi sefere Okula gidiyor öğretmenim Ben de ardından açılıyorum Bir poyraz çizip deftere Bir ada var sırf ebabil Dönüyor dönüyor başımda Senle yaşadığım günler Gümüş bir çevre oldu ömrüm Değince güneşine Neden sonra buldum o kaçakçı mağarasını Gözlerim kamaşınca senden Ölüm belki sularından kaçırdığım O loş suda yıkanmaktır Durdukça yosundan yeşil Kulaç attıkça mavi Ben düzde sanırdım yıkıntım Örenim alkolik asarım Mutun doruğundaymışım meğer Senle çıkınca anladım Eski Yunan atları var hani Yeleleri bükümlü Gün inerken de öyle Ağaçtan izdüşümleriyle Yürüyor Balan tepeleri Yürüyor bölük bölük can Toplu bir güzelliğe doğru Kadınım Yaraşıyorsun sen Akdenize
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akdeniz
sırtında gemilerden habersiz babamın sabah giyinip akşam çıkardığı iş gömleğidir Akdenizinde babam mavi gözlerinde fırtınalar yatıran o amansız dansın son sessizliğidir
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni bulmaktan önce aramak isterim.
Seni sevmekten önce anlamak isterim Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, Sana hep hep yeniden başlamak isterim.
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsan konuştuğu zaman
Aklıyla birlikte yüreğini de Katmalı işin içine Sırf aklıyla konuşursa Söyledikleri yavan olur Sâdece yüreğiyle konuşursa Söyledikleri yalan olur Hem aklı hem de yüreğiyle konuşursa Herkes ona hayrân olur (19 Ocak 2006/ İstanbul)
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
kilometre taşının başında olsak
yeniden teorisizce projesiz duygu aşısına yanıt vermeyen vücutlar olmuş türünün bir çok örneği günahlarımızı burada çekiyoruz yorumsuz terbiyesizlik asaletsizlik adı olmuş bu gün sinirliyim halbuki hiç bir şeyi duymasak antensiz ses çıkarmasak yankısız ekosuz isanın yolunda neredeyim eleştirselerde bunlarda kim nerelere gömüleceğim ye sen nereye yarım okunan ilahilerle kimsenin şekillendiremediği sevgilerle beklenen ama olmayan mucizelerle her anı yaşasak sümbülün canlandığı yerde evcil, fiyaskosuz, vahşi ritimsiz, renk cümbüşüyle şaşmayan biyolojik saatlerle küçük insanların masal filizlerinin estetiğinde tırmanıyoruz devamlı aşağısı kırılan merdivenlerde egolarımızla ruhsuz hareketli vücudumuzla sahnede acımalı romantik kuliste realist rolle yok aslında bunların bir çoğu ot oğlu ot sohbetleri bende var sende yok akıllıyım denizde bot orhan veli,aziz nesin,opera,gör ki nedir; pantolonu levis kot.
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aklın varsa her sözde gelip ortada bitme
Cevapsız sorularda şişen hep sen olursun. Yüzünü çevirip de sırtını dönüp gitme Dümdüz yolda eşikten şaşan hep şaşan hep olursun. Dolduruşa gelirsen kendinle övünme hiç Yanlış bir akıl versen geriden görünme hiç Sonra masum tavrınla meleğe bürünme hiç Kelle gibi sırıtıp pişen hep sen olursun. Akıllıyım diyorsan aklınla sen çık yola İster hemen karar ver istersen de ver mola Oturulmaz unutma semersiz boş bir çula Attan inip eşekten düşen hep sen olursun.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|