![]() |
|
|
#3261 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ellerime sigarının yakışmadığını,
Ellerime yakışanın elleri olduğunu söylerdi bana, Bense sigaramı yaktığımda, Bilmezdim onun ellerine haksızlık ettiğimi. O haklıymış işte; Şimdi o ellerini tutuğum elimden Sigara dumanı eksilmiyor. Çünkü ellerime yakışan ellerini, Beraber Götürdü, Kendiyle Vicdansız….
|
|
|
|
#3262 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
-Beyza’ya-
Ellerinden utanıyorsun. Benim umutlu olmaktan utandığım gibi... Gösterişli bir vitrin gibisin. Ağladığını bir tek sen biliyorsun Ağladıkca daha da ışıldıyor sahipsiz güzelliğin. Bense hep yoldayım. Evim hiç olmadı. Kaçıyorum... Sahipsiz güzelliğin verdiği acıdan kaçıyorum. Kaçmaktan kaçıyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Belki utandığın ellerini sadece... Ellerin vitrinin dışında, nasıl da masum sıcak. Alışmamışım mutlu olmaya ben, Ellerini vitrine koyup, kendimden kaçıyorum
|
|
|
|
#3263 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Geceye katık ettim gündüzden kalma sevda kırıntılarını
Gönül teknemde yoğuruyorum bal ile sirkeyi Elemlere bulanmış yüreğim çalkantılı fırtınaya teslim Zehir acısı ağzımda zehir zemberek kelimeler Ellerim ellerinde ilk defa üşüyor Ellerim... Zavallı çocuk ellerim Cılız ellerim Buz kesmiş küçük ellerim... Ellerinden ellerim yaprak yaprak düşüyor Tutkusuzluktan tutuluyor dilim Dilimde sarılı veda sözcükleri Mutsuzluk mevsiminde umutsuzluk yağmada geceye Kırlmış yüreğimin kilitleri İçimde sevdan yağmalanıyor Ellerim... Çocuk ellerim Ellerinde üşüyen solgun ellerim Sevgi yitimi fırtınasında İnce bir dal gibi kırılgan ellerim... Yüreğimdeki sevda leşine sırtlanlar üşüşüyor Ellerinde ellerim tarifsiz üşüyor Ellerinde yangınlar üşüyor Ellerinde volkanlar üşüyor Ellerimde bir Parkinson titremesi Duyuyor musun içimden gelen ince sesi Ellerinden ellerim tel tel düşüyor Ellerim... Çocuk ellerim Ellerinsiz ellerim Ellerim ellerinde neden üşüyor?
|
|
|
|
#3264 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnandım ayrılık yok bize derken
Çaresiz bırakıp çeki giderken Cezanı ben değil Allah'ım versin Dilerim Allah'tan ecelin gelsin Kapında çok gecem sabah olurdu Dostlarum hep beni sarhoş bulurdu O bitmez nazların beni de yordu Cezanı ben değil Allah'ım versin Dilerim Allah'tan ecelin gelsin Mutluluk yerine acı bulasın Bir lokma ekmeğe muhtaç olasın Selamsız sabahsız yalnız kalasın Cezanı ben değil Allah'ım versin Dilerim Allah'tan ecelin gelsin
|
|
|
|
#3265 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her yerinde sen varsın bütün şehrin
Afişlerde kızgın gözlerin asılı Tüm kaldırım taşlarında ayak izlerin Sokak lambalarında,otobüs duraklarında tren istasyonlarında sen varsın Kantinde bütün masalara oturmuşsun Merdivenlerde saçlarını unutmuşsun Bahçede ağaçlara takılmış gülüşün Çiçeklerde kokunu bırakmışsın Bütün sınıflarda sesin yankılanır Bütün sıralarda ellerinin yarası Kara tahtada bembeyaz hayallerin Arka sıranın altında kaybettiğin sesin Eve çıkarken merdivenlerde takılır düşerim Yorulurum her vardığımda kapıya Kapıdan çıkarken rastlarım sana Her acıyı içerde bırakıp çıkarken Bir mutluluk ki yüzünde sorma Öyle soğuk bakma bana Duvardan huy mu kaptın ne Her gece aynı muhabbet Sen duvarda sessiz Ben gecede nefessiz Peki şimdi nerdesin Beni bu kadar senin içinde atıp gittin Sürgün ettin beni kalbinden Bütün şehirde sen Bütün okulda sen Bütün evde sen Bu kadar senin içinde küçücük bir ben Ben hiçbir satır arasında unutmadım seni Beynime çiviyle çakmıştım Çıkış kapısını açan anahtarları denize atmıştım Bildiğim bütün duaları okudum dinlemedin,vazgeçmedin,gittin Hiç gitmeni istemedim senin Dönmeni de istemiyorum Gidiyorum ben şimdi Bu şehirden Bu okuldan Bu evden Ama asla senden değil...
|
|
|
|
#3266 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Duyulmuyor dudağın derine yansıması
El ele duruşun yoğunluğu Ve her yerde aynı ekmeğin kokusu Elmanın ve öpüşmenin de Ergenliğin tendeki esrimesi. Duyulmuyor kalbin dolaylı yorumları Diz dize tutuşmanın Türkçesi Savaşın acısı aynı her yerde Bir çocuğun bilincimizi kamaştıran bakışı Ah, aynı, yoksulluğun sözcükleri. Duyulmuyor tenin tene ince sorusu Terin tere sıvanan gülümsemesi Kış ortasında bir ateşi Ortasına alan insanların, aynı devinimleri Üzümü tane tane yemenin ustalığı Ve aynı, güle yürümenin edası. Duyulmuyor düşlerin uzun yolculuğu İmgenin imgeye takılan halleri Her yerde aynı sözün örgütlenişi Ve ezgileri usulca savurmanın coşkusu Ah, aynı, taşın taş ile öpüşmesi. Aynı her yerde çocuğun duruşu.
|
|
|
|
#3267 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey doğarken acıyla doğan güzel.
Elbet seninde acıların dinecek, Elbet sende mutluluğu tadacaksın. Bir gün.mutlaka. Zamanı geldiğinde gözyaşların dinecek, Yüzünde gülücükler açacak. Diyeceksin o gün sende neşeyle;merhaba! Taşacak için coşa coşa,patlatacaksın bir kahkaha, bende o zaman diyeceğim ki hayata;merhaba. Üzülmeyeceğim,elmanın diğer yarısı olsam da!
|
|
|
|
#3268 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çıkıp seni aradım caddelerde
En kuytu sokaklara bile girdim Sahile indim sonra Dalgalar yüzüme vurdu sensizliği Utandım, utandım, utandım işte sensizlikten.. Biliyorum şimdi sen benden çok uzaklardasın Özlemin körükleniyor içimde Ben güneyin sahillerinde Her akşam can veriyorum şu Mersin’de Şu sahil şehrinde, bu zindan kentte Bir tek sana tutunarak yaşıyorum sadece, Sen şimdi yaban ellerde ne edersin ki Çağırsam yanıma gelir misin? Ölüm günü habersiz alırlarken ruhumu Sen de bunu duyunca Bana kavuşmak için Yaradan’a dua eder misin? Şimdi vakit gece Saatim 02:00 göstermekte Elimde bir bardak demli çayı Yudumluyorum hafiften, Uykusuzluğum ondan değil bilesin, senden.. Dalıp gitmişim Sensizliğin hükmünü bozmaya ahdetmişim, Şu uykusuzluğa alıştım Bir tek yokluğuna alışamadım senin, Derler ya hani Zaman alışmayı öğretir ama, unutmayı asla.. Ben alışamamışım ki zaten kaç zamandır Hep derim tarihler bir ben de yanılır hep Ben bütün kaidelerin genel istisnasıyım.. Ben güneşin oğluyum Cam şişelerini değil Elması seviyorum, Karanlığa değil Gündüze vurgunum.. Kendimi sana arzediyorum Elmas seni seviyorum Alışkanlığımsın, Gelirsen eğer Beni, seni beklerken göreceksin…
|
|
|
|
#3269 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana kalbimi verdim, sende bana gözyaşı.
Benimle bütün olan hasretine bir de sen eklendin. Sızlıyor içim seni anınca, yanımda yoksun diye kahrolunca. Şimdi anlıyorum neden bu kadar sevdiğimi hasretin var. Aşkın var, birde benim gibi sana divane, deli dolu şaşkın var. Hiç sevmesen de beni kalbimdeki yerin aynı. Seni değiştiremem. Yolun açık olsun. Elveda...
|
|
|
|
#3270 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
sıra bende artık bir yokoluşa doğru uzanır ruhum
sıra bende gayrı vücutumdan fışkırsa bir hicran figanı gayri ardımda bıraktığım bir kaç damla gözyaşı,gayri imkan yok prangalar koparılmış bir ruh özgürlüğünün peşinde koşuyor taliim yok senden eser kalıntısı çürümüş bedenimde bir veda türküsü dilimde yerini almış bekliyor kendine aşık divaneyi sanma ki yalana yenik kalıyor benimle varolanlar sanma ki diller suskun ,gönüller çaresiz fısıldıyor yalnızlık seranatını sanma ki bir ömür,bir ömür adın kalıyor mazide yok senden eser kalıntısı çürümüş bedenimde bir veda sözcüğü dilimde bekliyor vakt-i kızıllığı tutsaklaşan boğumlarda elimde eski bir anı düştüğüm yalnızlık aşkında yer alan beynimde bir tebessümün unutulmaz yarası silik silik potrelerle kolumdaki tesbihin her tanesinde bir paren yok oluyor uryan zihnimde çırılçıpla bir ruhla yolcuyum,sevda yolunda,adı belli,zamanı mekanı belli sevgilimin kucağına artık benimgüzergahımda muammalık adına kalmamış ,koskoca bir hiçlik köşüne bırakmışım sevgili ,sevdalı asli hakikate yaralı bir divaneyim artık kadir-i mutlakın ellerinde al artık seninle bezenmiş bu ruhu ben artık sendeyim ben srtık seninleyim senden gayrısı yalan gözümde ,senden gayrısı silik gönlümde ben imge-i zail adın adım dır unutulmaz tuvaldeki yazımda bu bir vedadır hayata karşı ,aşka karşı ,sevdaya karşı, unutulan adına, unutulmak adına, sezgi adına, sevgi adına hayata gözlerini açan bir çocuğun taşıdığı umut adına ,umut adına hayata veda sensizliğe elveda kahbe gülüşlerle sarmalayan sevdama veda elveda,elveda,elveda ...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 16 (0 üye ve 16 misafir) | |
|
|